Ce va spune sufletul despre credinta?
Raspunsuri - Pagina 12
denizel spune:
Ce-mi plac mie oamenii care nu-si asuma spusele, o dau cotita si deschid imediat umbrela... :). Astia-s maturii, nu?
Cardinal spune:
Recunosc usor strategiile de suscitare de disensiuni artificiale si de provocare a polemicilor inutile prin stirnirea orgoliului si/sau nevoii de justificare a partenerului de dialog/adversarului.
BeLucci spune:
Capcaunule ...hai ca nu sar gardu la tine ...ca mi frik, poate esti veninos(kidin' u know).
Si totusi ...sti ce a spus cel mai intelept om de pe pamant(si sti cine era?)
Sincera sa fiu nu am prea inteles daca te intereseaza sa-l cunosti pe Dumnezeu sau nu...(banuiesc ca nu..., nu-i treaba mea).
Dar sti nu poti sa manci toata viata ceva si sa spui de altceva ca "nu-i bun". Tre sa gusti din fiecare si apoi sa spui, da asta e asa si asta asa. Mi se pare ca esti prea hotarat cu stiinta (la care te pricepi, nu reneg, si e bine ca sti asa multe...), nu te mai uiti si la altceva.
Nici eu nu sunt de acord cu anumite lucruri din religii, chiar si din a mea...dar ...pt ca eu vreau vad altfel lucrurile. Oricine poate face asta. Doar suntem liberi sa alegem.
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cardinal Recunosc usor strategiile de suscitare de disensiuni artificiale si de provocare a polemicilor inutile prin stirnirea orgoliului si/sau nevoii de justificare a partenerului de dialog/adversarului. |
Cardinal, ai curiozitatea sa-ti recitesti mesajele? Pe ultimul (ala kilometricu') l-ai recitit? (Eu am facut tot posibilul sa te ajut: l-am impartit in bucatele mai mici, l-am spatiat, i-am pus bold, ba inca l-am si subliniat unde era cazu' ).
Sau esti doar unul din multii credinciosi pasionali de pe DC care, in dorinta lor de a-L prezenta oamenilor pe Dumnezeu, uita sa-si puna frau gurii si uita si sa-si analizeze spusele?
Sau gurii nu trebuie sa i se puna frau?
A, ba nu! Parca cereai ateilor sa-si puna frau gurii.
Uf, uite cum ma zapacesti tu pe mine!
xenocid spune:
citat din mesajul lui Cardinal Ce sau cine il fereste pe ateul/scientistul afisat de vorbele din Psalmul 13: „Zis-a cel nebun in inima sa: nu exista Dumnezeu”? |
Pai presupun ca tot ala care il trimite pe autorul psalmului de mai sus in fundul Iadului
Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau, va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: ,Prostule!’ va cadea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: ,Nebunule’, va cadea sub pedeapsa focului gheenei.
Exemplul cu teoria geocentrica - vs heliocentrica e prost ales. Pentru ca la data conflictului ambele teorii explicau in mod egal observatiile (asta in limita erorilor de masurare). Pentru necesitatile practice ale vremurilor respective ambele teorii erau valide iar Occam anonim. (Ai putea te rog sa comentezi din perspectiva ta de om educat delirul asta ortodox)
Astazi nu exista nici o alternativa stiintifica viabila a teoriei sintetice a evolutiei, teorie care 1) explica faptele cunoscute, 2) acomodeaza noile descoperiri si 3) si cel mai important, face predictii care se verifica - cel mai recent exemplu este descoperirea lui Tiktaalik.
Vezi tu, teoria evolutiei este universala, valabila de la un pol la celalat. Desi produsele ei sint accidente istorice acceptarea sa nu este. Asta spre deosebire de, sa zicem Sfanta Impartasanie, caz in care continutul de drojdie scade brusc odata cu trecerea frontierei.
Cardinal spune:
Partea intii.
Xenocid, tu, cu numele ucigas de straini, ma binedispui citind pasaje din Noul Testament care sa alunge de deasupra capului tau Psalmul 13 veterotestamentar! Grozava rasucire hermeneutica de genul "Piei, drace!" din partea cuiva care refuza Impartasania pentru ca are la indemina prajituri arse!
Bun mai este mult detestatul Nou Testament cind trebuie sa ne protejam pe noi insine de cuvintul greu al Psalmilor veterotestamentari, insa rizibil si condamnabil este el cind altul il ia ca referinta! Degraba este amenintat crestinul cu focul iadului daca isi citeaza Scriptura impotriva unui non/a/ne-crestin, insa si mai grabnica este luarea in deridere a Sfintei Impartasanii!
Rizibila si demna de defaimare este inchinarea la moastele sfintilor, insa demna de lauda si stiintifica cautarea disperata a oaselor unei fiinte preistorice numite "veriga lipsa" chiar de o teorie care are nevoie disperata de oase pentru a se sustine ca teorie!
Fariseism de cea mai pura speta, acesta invocare a dreptului de a-ti bate joc in mod constant de credinta unor oameni in numele tolerantei aduse de credinta luate in deridere!
Trebuie ca e foarte reconfortanta zdrobirea pe forum cu securea batjocurii a credintei crestine, insa extrem de neplacuta inteparea cu acul unui citat a superbiei scientist-atee.
Sfirsitul primei parti si revenirea la un ton mai sobru.
1. Teoria geocentrica si cea heliocentrica nu explicau la fel de bine fenomenele astronomice. Teoria geocentrica necesitase, din cauza observatiilor unor deviatii ale orbitelor planetelor, introducerea absurditatilor stiintifico-filosofice numite epicicluri. Intre cele doua teorii nu s-a aplicat briciul lui Ockham, ci calcului lui Kepler pe baza observatiilor si masuratorilor lui Tycho Brache. Insa Kepler a trebuit sa depaseasca, pentru a face calcule, obsesia antica a sfericitatii. Calculul a fost finalizat, cu ceva noroc (a facut doua greseli care s-au anulat recipric), abia dupa ce Kepler si-a schimbat paradigma si s-a gindit sa incerce calcularea unor orbite eliptice. Revolutia stiintifica incepea cu o schimbare de paradigma.
2. Cei care sustin alte teorii stiintifice decit teoria sintetica e evolutiei sunt tratati ca "ne-stiintifici". Este tipic pentru membrii unei comunitati stiintifice inchegate sa se considere singurii detinatori ai imaginii corecte a lumii: adeptii detin stiinta "normala", cei opusi sunt "neseriosi", "nestiintifici". Adeptii definesc norma, opozantii sunt "ereticii". Cita originalitate in copierea structurala a modului de functionare al crestinismului...
Xenocid frunzarind Noul Testament intr-o discutie legata de evolutionism, asta a fost tare!
ladyJ spune:
Cardinal:
´´Xenocid frunzarind Noul Testament intr-o discutie legata de evolutionism, asta a fost tare! ´´
Pai bine mai Cardinale, a vrut omul sa gasiti un numitor comun in conversatie.
Daca el vorbea doar din carti stiintifice, apoi veneai tu cu referiri religioase, era un dialog al surzilor.
Tu ai cerut detalii care sa sustina afirmatiile Capcaunului.(stiintifice dealtfel) De ce le-ai cerut, stiind ca nu au legatura DELOC cu Biblia? pentru a avea ce diseca? Eu deja prevedeam... vine Xeno cu un link, vine Dorulet cu explicatii si apoi vii tu si le trantesti un Psalm
Tu nu vrei dialog, vrei doar motive pentru a ´´le arata ca gresesc´´.
Daca te raportezi si tu la stiinta, ar fi un dialog constructiv zic eu. Dar cum tu nu vrei asta, ia uite ca a venit Xeno la citate din Scriptura. Eu as aprecia sa fiu in locul tau
denizel spune:
Wooooooow!!!!!!!!!!!!
Eu, crestina, creationista pana-n maduva oaselor, abia astept ca Xeno sa-i dea peste degete lui Cardinal :)).
Ptiiii, naspa discurs, Cardinale!! Naspa, plin de ura si seeeec de tot!!!
Iarta-ma, Cardinal, eu sunt aicea cu HR-u' . Intocmesc dosare SC-stilor.
M-am lamurit ce-i si cu tine: apartii aripii Irina.c. cu asecendent in Cipicah . Tii predici altora, nu te vezi pe tine, insisti sa intepi acolo unde crezi tu ca doare (in realitate, doare-n cot :-))), nu-ti asumi spusele, crezi ca esti un crestin practicant, dar nu esti si, spre deosebire de altii care se cred crestini practicanti, dai impresia ca te preocupa stiinta.
Si, nu in ultimul rand, mai slab cunoscator al Bibliei decat Xenocid. Stai, reformulez! Xenocid este un mult mai bun cunoscator al Bibliei, in comparatie cu tine. Adica, pe alocuri, mai si intelege ce scrie pe-acolosa.
Clasat!
Cardinal spune:
LadyJ,
Nu vezi padurea din cauza copacilor. Postarile mele cred ca ti-au aratat ca stiinta si discutia argumentata nu-mi sunt lucruri straine, ca sa-l parafrazez pe Terentius. Te rog sa cauti vreun argument "religios" sau vreun alt citat biblic in postarile mele de pe acest topic.
Citatul cu pricina era o inciza, nu te lua de el, ca nu are rol in aparatul argumentativ. Imi rezerv dreptul de a analiza strategiile discursive ale lui Xenocid fara a confunda aceasta analiza cu discutia stiintifica (de aceea am despartit mesajul in doua parti marcate corespunzator).
De altfel, prima postare o despartisem in 11 puncte, dintre care 10 erau ne-religioase, iar in cea de-a 11-a, in care apare citatul din Psalmul 13, analizam presupozitiile implicite ale partenerilor de dialog, asa cum transpar ele din postarile lor.
Dialogul nu este defel inchis si citarea nici unei surse interzise.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Cardinal LadyJ, Nu vezi padurea din cauza copacilor. Postarile mele cred ca ti-au aratat ca stiinta si discutia argumentata nu-mi sunt lucruri straine, ca sa-l parafrazez pe Terentius. Te rog sa cauti vreun argument "religios" sau vreun alt citat biblic in postarile mele de pe acest topic. Citatul cu pricina era o inciza, nu te lua de el, ca nu are rol in aparatul argumentativ. Imi rezerv dreptul de a analiza strategiile discursive ale lui Xenocid fara a confunda aceasta analiza cu discutia stiintifica (de aceea am despartit mesajul in doua parti marcate corespunzator). De altfel, prima postare o despartisem in 11 puncte, dintre care 10 erau ne-religioase, iar in cea de-a 11-a, in care apare citatul din Psalmul 13, analizam presupozitiile implicite ale partenerilor de dialog, asa cum transpar ele din postarile lor. Dialogul nu este defel inchis si citarea nici unei surse interzise. |
Doamne feri, da eu nu m-am luat de postul tau sau de abilitatea ta de a imparti textele..pe teme.
Eu m-am luat doar de remarca in care tu te luai de Xeno ca a facut referire la Noul Testament.
Ca nu te asteptai, asta e altceva. Dar vezi tu, astia care nu-s indoctrinati sunt ceva mai flexibili decat aia indocrinatii. Nu-i deranjeaza sa citeasca sau sa pomeneasca si din alte carti, ma-ntelegi?Se adapteaza cum ar veni..