Aspirante optimiste > 20 (371)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

bubu, zi-ne ritualurile tale de fumat. sotul tau fumeaza? colegii? prietenele? fumezi la cafea?

e mult mai usor sa te lasi daca te sustragi contextului in care fumezi. dependenta de gesturi e foarte puternica si cu asta lupti cel mai greu. altfel, dependenta fizica dispare dupa 10 zile de "abstinenta". in plus, conteaza foarte mult sa ai sustinatori care sa te incurajeze; noi suntem alaturi de tine!

am o carte care cica e minunata pentru cei care vor sa se lase, trimite-mi pm cu adresa de mail (o am in format electronic).

sa nu-i uitam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

si cand ti-am zis bubu sa te lasi? Bad girl !!!!
Acum o sa-ti spun ceva, dar sa nu o iei litera de lege. am inteles ca nicotica nu ar afecta decat plamanii (sa respiram usurati ). Am auzit atatea povesti cum ca nicotina provoaca mutatii sau boli nasoale. Dar cica daca fumezi in timpul sarcinii, nu faci decat sa risti sa iasa un copil cu astm, doar atat. Acum, daca o fi adevarat nu stiu. Dar sunt atatea fmei care fumeaza pe timpul sarcinii si au nascut copii sanatosi....
Nu e bine sa te lasi pe timpul sarcinii mai ales ca fumai mult inainte (unde bagai 30 de tigari ).

Ma bucur ca esti bine si daca se mai intampla gandeste-te ca e normal si nu te impacienta. Starea ta de anxietate dauneaza copilului. Incearca cu autosugestie, meditatie ceva de genul, ca sa-ti ia gandurile necurate. Eu asa fac de cate ori ma doare ceva si de multe ori merge. Asa ca mi-am propus sa procedez asa data viitoare cand raman insarcinata...nu vad ce ar strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

si daca tot stai acasa, trage-ti calculatorul langa pat si stai cu ochii pe noi.

Si ca sa nu te plictisesti zi-mi cum sa fac o ciorba de fasole. Am schimbat a 3-a apa si nu stiu ce bag in ea ca sa iasa buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

sotul fumeaza...colegii fumeaza... cafeaua nu intra fara tigare... si la cafea nu pot renunta inca pt ca nu ma pot ridica din pat fara (am tensiunea f mica)

cafeaua o beau mult diluata in schimb si doar dimineata o cescuta...

la calculator fumez mult si faza e ca de cand sunt in medical acasa cam tot timpul sunt la calculator ca nu prea am ce face ...

si da niciodata nu am simtit nevoia de tigare ca intru in sevraj ...dar e vba de obicei si tic de care nu ma pot dezvata

unboticut acum iti trimit pm cu mailul meu ca sunt f interesata de carticica aceea

5+

zmeurica mea

www.flickr.com/photos/thea_g/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Servus fetele!

Intru sa ii zic lui Bubu, ca in sarcina nu este capat de lume daca fumezi, nu trece de placenta. IMPORTANT este sa te lasi pana nasti si trebuie sa alaptezi. In alaptat e strict INTERZIS pentru ca tutunul trece in lapte. E pacat sa iti privezi copilul de laptele de mama pentru un capriciu.
Asa ca incepe sa le reduci cate putin pana la 9 luni.
NU fumez, NU inteleg fumatorii, dar am multe prietene care o fac. Nu condamn pe nimeni care fumeaza, doar nu ii inteleg.
Asa ca fa tot posibilul ca pana nasti sa le lasi!

www.TickerFactory.com/weight-loss/wCINUFB/" target="_blank">Oana

Viata mea...o continua LUPTA!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anne`mary

si daca tot stai acasa, trage-ti calculatorul langa pat si stai cu ochii pe noi.

Si ca sa nu te plictisesti zi-mi cum sa fac o ciorba de fasole. Am schimbat a 3-a apa si nu stiu ce bag in ea ca sa iasa buna.

hehehe

pai "it's a must" ceva afumatura ... costita sau eu mai folosesc chiar si caizer pe care le calesc cu ceva ceapa... le torn in ciorba
poti sa pui si un pic de morcov, albitura... cimbru iar it's a must si ideal ar fi multa zeama de varza
eu mai pun si o foaie de dafin asa de aroma ...
eu fac ciorba de fasole ca si mancarea numai ca nu o las sa scada prea mult si in plus pun morcovii si albitura si cel mai important zeama de varza din plin

5+

zmeurica mea

Mergi la inceput

bine varianta mea de ciorba de fasole e pt cei cu burta "Strong" ... ca cai mai sensibili nu se mai ridica de pe WC

si eu sunt mai sensibila dar asta e ciorba cu care m-a invatat mama si nu o pot concepe altfel ... am incercat si alte variante dar parca nu au gust
si pt cateva farfurii de ciorba din asta merita efortul din ziua urmatoare

vaiiii ca mi-ai facut pofta acum

5+

zmeurica mea

Mergi la inceput

multumesc mult fetele pt sfaturile cu fumatul

vaoi incerca sa nu ma mai simt vinovata si sa iau ca atare dar voi merge mai departe cu redusul si sper sa reusesc ...

daca ajung chiar si la 5 tigari pe zi pot sa ma declar invingatoare ...avand in vedere ce "disperata de tigari" eram inainte ... pfff era ok daca ramaneam fara paine o zi in casa...dar daca ramaneam fara tigari o luam noaptea la picior prin bucuresti sa caut non-stop sa imi cumpar ...

5+

zmeurica mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui buburuza1979

sotul fumeaza...colegii fumeaza... cafeaua nu intra fara tigare... si la cafea nu pot renunta inca pt ca nu ma pot ridica din pat fara (am tensiunea f mica)

cafeaua o beau mult diluata in schimb si doar dimineata o cescuta...

la calculator fumez mult si faza e ca de cand sunt in medical acasa cam tot timpul sunt la calculator ca nu prea am ce face ...

si da niciodata nu am simtit nevoia de tigare ca intru in sevraj ...dar e vba de obicei si tic de care nu ma pot dezvata

unboticut acum iti trimit pm cu mailul meu ca sunt f interesata de carticica aceea

5+

[

bubu, e complicat, toti in jurul tau fumeaza. eu zic in primul rand sa-i rogi sa te ajute, sa nu te tenteze si sa nu fumeze in preajma ta. evita-i cat poti si repeta-le ca fumul lor iti face rau. la calculator mi se pare cel mai simplu sa te lasi de fumat ca te fura "peisajul". poti sa-ti pui alaturi o ceasca cu ceai (de fructe!), bombonele mentolate si sa te agati de ele de cate ori iti vine vreo pofta. mai gandeste-te si la miros , orice tigara alunga mirosul de haine proaspat spalate, mirosul de par curat etc. unele persoane sunt sensibile si la acest aspect, ia baga nasu in haine inainte sa fumezi si impune-ti sa te pastrezi la fel de seducatoare .

in afara de sanatate puiul tau mic are nevoie si de o mamica sanatoasa

eu nu sunt de acord cu povestea cu sevrajul in sarcina. sevrajul acesta este o chestiune de ordin psihologic, daca te straduiesti eu zic ca il poti depasi. am citit si eu tot felul de articole pe tema asta si raman la parerea ca orice tigara face mult rau bebelusului. cunosc si eu o mamica fumatoare, puiutza n-a avut probleme mari dar greutatea mica sistemul imunitar f slab au atras numeroase boli (usoare dar dese).

succes, trebuie sa poti!

sa nu-i uitam!

Mergi la inceput

anne`mary daca ciorba mea ti se pare prea tare pt burticuta ta uite aici un linck cu una mai usoara zic eu:

http://forum.desprecopii.com/forum/recipe.asp?action=info&id=713

5+

zmeurica mea

Mergi la inceput