Aspirante optimiste > 20 (371)
Raspunsuri - Pagina 10
adiutza spune:
neatza!
bubu, Doamne ajuta si fie bine.
Stai cumintica fiindca si verisoara mea a avut cam 3 saptamani petele, iar acum baietzelul ei face 3 luni, deci...
mona, condoleante.
Nu am cuvinte deoarece si eu imi iubesc enorm bunica si nu vreau sa-mi imaginez prin ce treci...
http://tt.lilypie.com/ab3Dp2.png
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
buburuza1979 spune:
fetele eu am fost de dimineata sa imi iau sange pt analize.
acum sunt bine ...azi nu a mai curs nimic ... decat utrogestanul bagat de dimineata
foarte nasoale sunt senzatiile ... te simti uda in permanenta si mai stai si cu morcovul sa nu fie umezeala altceva... eu personal ma duc la baie non stop numai sa imi verific tamponul zilnic sa nu cumva sa fie rosu ...
maroneala a fost doar aseara si intr-adevar a fost putina dar m-am speriat tare rau ... asa mi s-a intamplat si cand am pierdut sarcina...seara maroneala si dimineata la ora 5 am si avortat...
va dati seama cum am dormit azinoapte ... 

ieri dimineata am bagat un singur utrogestan in loc de doua si ma gandesc ca si asta poate fi motivul plus enervatul din timpul zilei pe care nu am avut cum sa il evit ...
acum stau cumintica in pat si sper sa nu mai apara maroneala aia ca ma apuca damblalele iar ...

si multumesc mult ca m-ati linistit ...
problema era ca s-a intamplat sa fie si seara tarziu si nu aveam cum sa o sun pe dr la ora aia ...
5+
zmeurica mea
www.flickr.com/photos/thea_g/" target="_blank">poze
buburuza1979 spune:
fetele mele dragi mai am o problema F MARE !!!
inainte sa va povestesc tot ce va cer e sa nu ma certati sau sa ma judecati pt ca stiu si eu polologhia si sa simt vinovata dar am nevoie de ajutor sau sfaturi !!!
inainte sa raman gravi fumam in jusr de 30 de tigari pe zi ... fumez de 16 ani si nu am reusit sa le las niciodata ...
acum de cand am aflat le-am redus la 15 dar tot e mult !!! NU POT SA LE LAS!!! nu mai stiu ce sa fac ... nu ma pot abtine si ma simt vinovata!
numai cand ma gandesc ca tbuie sa nu mai fumez ma apuca pofta mai rau ... nu mai stiu cum sa abordez situatia ...
mai ales acum ca nu am activitate sa imi ocupe timpul numai la tigari imi sta capul ...
va rog din suflet sa ma ajutati ... cele care ati reusit sa le lasati cum ati procedat? stiu ca tbuie vointa mare care se pare ca mie imi lipseste ... nu mai stiu cum sa fac sa imi iau gandul de la tigari 

imi este rusine de mine, de bebe si de dr care ma intreaba daca mai fumez si eu zic ca nu pt ca ma cearta ... 

5+
zmeurica mea
noname spune:
Bubu
eu m-am lasat de fumat cu Nicorette de 4 mg. Mesteci gumita aia, si la un moment dat ti se face un gust foarte urat in gura, foarte multa nicotina. Eu am mestecat la inceput cam 3-4 gumite pe zi, si apoi cate una maixim doua. Inainte eu fumam aproape 2 pachete..cam 40 tigari. Si am reusit cu nicorette. Dar nu stiu daca poti lua tu. Intreaba intai medicul. Eu am reusit si sunt fff multumita. Sper sa reusesti si tu.
Ai grija de bb.
Vreau si eu sa fiu 
Bb hai la mama!!!
Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png
titi143 spune:
Bubu eu personal nu fumez deci nu stiu prin ce treci, dar cumnata fumeaza si este gravida. Eu dupa cat stiu daca ai fumat mult inainte nu este bine sa te lasi de tigari cel putin nu brusc. Nu cred ca face foarte mult rau cateva tigari pe zi. Nu ma intelege gresit nu sunt nici pro fumatului si nici contra dar asa am citit eu cum ca nu ar fi bine sa te lasi din prima de tigari.
http://tt.lilypie.com/fFuSp3.png
buburuza1979 spune:
Dana am mancat si eu Nicorette de 4 mg dar mi se face rau dupa 2 minute de tinut in gura... am mancat 2 gume doar dintr-un pachet pt ca ma lua cu paltpitatii si nu am mai luat...
pur si simplu incepea inima sa mi-o ia razna si ameteam ingrozitor asa ca le-am aruncat la gunoi ... asta se intampla asta vara ...
eu fumez de obiecei tigari lights si ma gandeam ca guma e prea tare ... oare exista mai slaba de 4 mg ? si oare ma ajuta?
5+
zmeurica mea
buburuza1979 spune:
titi asta am mai auzit si eu ca la fumatorii "inraiti" in cazul de gravidie nu e bine sa ma las brusc ... ca cica supun corpul la un soc ... care poate face rau la bebe ... la o femeie care nu e gravida sevrajul nu are ce sa faca asa rau ... nah ...il suporti si gata ...dar la gravida cica sevrajul face rau bb-ului ...
tocmai asta e si problema mea ca incerc sa le reduc si am ajuns la 15 de la 30 ...numai ca si 15 mi se pare mult si stii cum e ... daca nu le lasi brusc zici ca unde ai fumat o tigara o a doua nu are ce rau mai mare sa faca... si uite asa ajungi sa nu le mai lasi ...

5+
zmeurica mea
buburuza1979 spune:
cred ca solutia tot la mine sta ...

o sa incerc sa imi fac un program de fumat zilnic si in fiecare zi sau la 2 zile sa mai scot o tigare din program ...
cred ca nu am de ales decat sa imi fac orar de fumat ...
vaaaiii ce nebunie ... si ce ma oftic pe ziua cand nu am avut minte si m-am apucat... ca daca stiam ...
si culmea ca sunt genul care daca aud pe cineva ca s-ar apuca de fumat ii zic sa nu faca prostia ca dup-aia o sa fie ingrozitor in mom cand decizi sa le lasi...
eu am avut vreo 3 tentative in care ajunsesem la 5 tigari pe zi iar dupa o sapt fumam mai mult ca inainte sa le reduc ... tot timpul aparea ceva sa ma faca sa 'imi bag picioarele'...
5+
zmeurica mea
noname spune:
Bubu , exista si de 2mg si exista si plasturi. Acum nu stiu daca este sau nu bine sa te lasi dintr-o data de fumat, cred ca asta depinde si de medici. O prietena de a mea care este gravida , fuma cand a mers la medic la control. Ea fuma in jur de 25 de tigari pe zi.Medicul i-a zis sa se lase de urgenta, ca ea nu isi da seama ca poate dauna copilului......acum nu stiu.Nasa mea a fumat pe toata durata sarcinii, si a nascut un baietel ffff mic . A avut la nastere doar 2.100, si medicul i-a spus ca nu a crescut in greutate si din cauza tigarilor, iar acum este fff agitat. Bine, ea a baut si cafea si cola pe durata sarcinii. Eu ti-am zis cam ce stiu eu, dar cred ca cel mai bine iti intrebi medicul.
Vreau si eu sa fiu 
Bb hai la mama!!!
Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png
unboticutz spune:
bubu, zi-ne ritualurile tale de fumat. sotul tau fumeaza? colegii? prietenele? fumezi la cafea?
e mult mai usor sa te lasi daca te sustragi contextului in care fumezi. dependenta de gesturi e foarte puternica si cu asta lupti cel mai greu. altfel, dependenta fizica dispare dupa 10 zile de "abstinenta". in plus, conteaza foarte mult sa ai sustinatori care sa te incurajeze; noi suntem alaturi de tine! 
am o carte care cica e minunata pentru cei care vor sa se lase, trimite-mi pm cu adresa de mail (o am in format electronic).
sa nu-i uitam!