Pepenasi de iulie-august 2008 (45)
Raspunsuri - Pagina 12
estrella80 spune:
Va puup pe toate!!

In primul si in primul rand, va multumesc mult de tot pt sfaturile legate analize(Medlife sau Medicover). In final am sunat la Medlife si ni s-a spus ca pt analizele de urina si urocultura nu este necesar sa ne programam, recipiente putem cumpara de la farmacie iar pt ecografa renala ne-am programat la dr. Stamate care, din cate am inteles este un doctor foarte bun. Dar de-abia pe 15 decembrie, pt ca pana atunci nu mai aveau locuri.
In alta oridne de idei, am reusit sa citesc si eu ce s-a scris in acest capitol, din urma mai am de citit.
Ma bucur foarte tare ca Sun scrie din nou, observ ca Annaxena a devenit poeta.... etc.
Noi azi sau maine trebuie sa facecm infarixul penta.... vroiamsa va interb, ca am vazut ca se face reclama si la televizor si in toate revistele de copii: e un vaccin impotriva otitei, meningitei si pneumoniei pneumococice.... voua v-a spus ceva pediatra de el? Ma bate gandul sa i-l fac si eu Mayei!Voi ce stiti despre el??
Incepem si noi diversificarea... sa vedem cum ne spune pediatra. Voi cum ati inceput?
Sun, am vazut ca tu intrebai, sa stii ca si eu ii pun Mayei cereale tot in biberon, si tot la masa de seara. Dar noua asa ne-a recomandat pediatra, pt ca Maya nu avea inca 4 luni la data cand am inceput sa ii dau. Nu ii pun decat 2-3 doze de lapte parf pline cu cereale, deci nu e gros ca un piure, altfel i-l l-as da cu lingurita. Noua ne-a zis sa ii dam asa, pt ca eu am probleme cu ea cu mancatul, nu depaseste 550-600ml pe zi, si nu a luat in nicio luna cat trebuia in greuatte. Iar doctora a zis sa ii marim nr de calorii prin cereale.
Revin!!!!
MissJJ spune:
Irda multumim de dedicatie, frumoasa tare melodia.
Irda, Boti vazut pozele f frumoase.
Irda printesele sunt superbe amandoua ca si mami lor, si Boti pe Nancy iti vine sa o ppai ce scumpa e ea si ce bulanase are.
Flo ce poze superbe wow ce cavaler acolo ce baiat sexy ar trebui sa faceti o foto din aia jumi juma una cu maria cu voal si una cu david cu cravata 
Anaxena super poezia.![]()
Jjovana ma bucur sa aud ca sunteti ok si nu e vb de strabism si spor la dat jos kg si eu ma lupt cu ele.
Data trecuta -sua dus mai rapid da acuma ca melcul da na incet si sigur.
Diana eu ma bucur ca scrii.
Vroiam sa te intreb Ami tot se irita jos si am dat-o cu canesten cu clotrimazole 1% si ii trece da iar revine si tot asa cu toate ca o dau si cu crema cum a zis medicul, cu ce pot sa ii mai dau?
Multumim
abia astept rezultatele.
da si mie imi plac alea de la beatrix potter cu iepurasul, am zis ca o sa luam si noi colectia da e cam scumpa aia cu, cartile mari da is faine tare povestirile.
Narcisa da deci aici se incepe gradi in fct de data nasterii adik cei nascuti pana pe 31 august cazul lui ari incep oficial de la 1 sept dupa ce au implinit 3 ani, deci la ea ar fi 1 sept 2009 dar scoala asta de langa noi unde vrem sa intram are o schema de early admissions si iau copii de la 2 ani jumate adik din ian/feb 2009 ar trebui Ari sa mearga. Am sa sun zilele astea la scoala sa ma interesez exact cum se face ca noi ne-am inscris la gradinitza am fost la ei si am depus hartiile la secretariat in ian anul asta adik 2008 si mi-a zis sa o inscriu dupa aia acuma in nov pe net la school adimisions si apoi sa vb cu ei ca normal astia de pe net fac repatizarea la scoli si speram sa intram aici unde e mai aproape ca si distnata e un factor in locul unde va studia copilul. Deci acuma fingers crossed sa ne repartizeze aici ca tre sa pui trei optiuni pe net cand inscrii copilul si speram sa intram la prima, de aici si emotiile.
Pai da contractul era doi copii si mai e o clauza daca Flo castiga la lotto facem si nr 3.
Ne-ar tenta dar mai incolo sa avem casa noastra mai intai.
Sursula ms
, hmm si eu as vrea sa vad filmul. Ce frumos ca esti actritza cum e sa te vezi pe tine pe ecran?![]()
Mai a mea tot numai formula papa da face kk si de doua ori trei pe zi.
Formula asta ce bem noi e din aia cu probiotics care cica ajuta digestia.
Moni macar zi-ne cine te-a suparat.
Nu ne lasa asa in ceatza.
Turtu cu placere.
Narcisa is niste carticele despre un iepuras si prietenii lui uite www.peterrabbit.com/" target="_blank">aici.
Ana da si Ari facea asa si eu ii dadeam ei o linguritza in mana si cu una ii dadeam papa ca alfel nu aveam succes.
Estrella si eu am vazut aseara reclamele la vaccinul asta la noi este demult in program asta si Ari l-a facut in vreo doua ture. Si am vazut ca si in ro afce reclama la ala pt cancer cervical pt fetitele mai mari si aici s-a bagat ala da am vazut la stiri ca in ro multi nu stiu despre ce e vb si au ales sa nu il faca.![]()
maitreyi spune:
mada sper ca nu te-ai suparat...eu daca am ceva de spus spun si prefer ca si interlocutorii mei sa faca la fel cu mine
nu am vrut sa starnesc o polemica cu tara mea/ tara ta, etc. prin faptul ca am mentionat ca sunt mandra ca sunt romanca nu am vrut sa iti dau peste nas ca ti-ai abandonat patria sau mai stiu eu ce...ci am vrut sa subliniez faptul ca nu tot ce tine de romania e prost sau mai stiu eu cum este vazut. trebuie sa stii sa alegi ce e mai bun pt tine si copilul tau din ambele culturi...sau mai multe. eu de exemplu daca as fi trait in anglia ca si tine tot i-as fi dat vigantol, calciu, etc. pt ca mi se par importante. sorry daca s-a inteles altceva
asta era legatura intre diversificare si patrie ![]()
multumim pt urari la adresa gravidutelor din familia mea 
sanatate puiutilor bolnaviori 
flo
de unde ati luat costumasu? ![]()
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
MissJJ spune:
Maitreyi logic ca sunt chestii bune si in romania nici nu am zis ca nu sunt lurcuri bune in ro, iar legat de vigantol si calciu si eu le puteam lua ca mama mi-a si adus dar am intrebat medicul si a zis ca nu au nevoie pt ca laptele praf care il dau eu la fete contine exact the daily amount de vitamine si d printre ele, calciu si fier necesare unui copil. Si a zis ca aici nu se mai da de f multi ani separat decat incazurile speciale unde este nevoie in urma unor tratamente medicale, boli etc. In rest nu se dau, deci am ascultat de medicul de aici.
Si eu prefer sa iti zic ce si cum ma deranjeaza si ti-am zis faza cu supa faza cu cerealele in biberon si daca mai am mai zic nici mie nu imi place sa ma ascund dupa batza sau ceva daca ma deranjeaza ceva zic, ca doar discutam de aia e un forum nu?
Oricum eu tot nu pricep la ce ajuta cerealele din biberon in afara de faptul ca e mai consistenta masa. Si stiu ce contin cerealele ca citesc pe cutie.
Deci pe cutia mea de lpate scrie ca are asa: vit A,D,E,C,B1,B2,B3,B6,B12,K acid folic, acid panthothenic asta nu stiu ce fel de acid e, si biotin care nici asta nu stiu ce e exact, apoi minerale are calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc, iod, potasiu, cupru, mangan, seleniu, fluor nu am mai scris avlorile pt fiecare/100 ml de lapte preparat ca e cu miu si etc si nu am simbolurile pe tastatura. Dar scrie ca, contine nivelul zilnic necesar de care are nevoie copilul. Si la noi e foarte recomandat laptele asta adik e f folosit pe langa sma si aptamil care e milupa aici.
flo1980 spune:
Buna din nou...
Ma bucur ca v-au placut pozele, nu am avut eu fundal bun dar...
Multam frumos cuscra de poezica, am salvat-o! 
Jjovana ma bucur ca sunteti bine.
Marina multam
,l-am luat anul trecut din Carrefour pentru Alex (pentru varsta de 3 ani este). Cred ca o sa mai aduca si anul acesta, acum depinde ce model...
DianaMi
Da, frumoasa dedicatie!
Moni_or ce s-a intamplat? Nu cred ca te-ai pripit facand cont. Ai dreptate, mai important este copilul tau ,dar noi suntem aici si te ajutam daca putem cu sfaturi. Poate te razgandesti! 
Dana81 
Sursula felicitari pt. bona, bafta si intelegere! 
Narcisa
spere sa nu luati si voi raceala!
mcoca 
Turturica 
Irolf1 
Mada e idee buna cu 
Eu la spalat folosesc acum cu Sanosan, dar preferam si Nivea.
Revin...
noi
un fulguletz
un pepenash
Nati spune:
Salutare fetele,
Dianami, e fain sa faci puzzle, iti da o stare de liniste.....dar si cand nu gasesti o piesa te cam enervezi, pe mine una ma ia cu calduri.
Am luat un puzzle cu delfini in apa si alti pestisori, mi-a placut ca lumineaza noaptea, da m-am lasat pagubasa, numai albastru vedeam in fata nici ca puteam gasi piesele, mai are si 2000 piese.
Asa ca am luat altul cu personaje din desene animate de numa 1000 piese si merge brici, numa ca a picat o piesa pe jos si una din catele s-a infipt in ea, pana am observat ce face, a distrus-o.
Bine ca nu am aruncat hartia pe care o pot trimite sa cer piesa lipsa.
Vorba sotului, puzzle-ul cu delfini sa-l fac cu Matei, si scap rapid
.
Madamxm, spor la puzzle!
Alina Maria, sanatate multa lui Rayan!
Legat de diversificare , eu ii dau numai supica, am incercat cu niste piure de morcov, atata mi-a plans de il las in pace,.....incep in forta pe la 6 luni.
La medic nici nu-i zic ca ii dau supa ca are sa ma boscorodeasca.
Ne-a sunat azi de la spitalul unde l-am operat pe Matei, am vorbit cu chirurgul, ne asteapta pe 9 decembrie cand implineste Matei 6 luni.
Facem raze x la plamani, alte analize, si daca treaba e buna nu mai calcam pe la ei, mergem doar la pediatru.
Si cam astea sunt vestile de la noi.
Numai bine si aveti grija de voi!
Mamii de Matei
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
ariadnabr spune:
Maytreyi Draga mea, nimeni nu a spus ca in Romania totul e gresit, dar adevarul este ca in Romania, cu greu gasesti un pediatru care sa nu recomande sucul de morcov la 1,5 luni, ideile sunt invechite si din pacate abia acum apar medici care sunt deschisi la minte si in conformitate cu noile reglementari in aceasta materie . Inteleg, la 4 luni...ok...dar la 1,5 luni??? Aici insa vei gasi oameni care te vor indemna sa astepti pana e bebe pregatit, oameni mult mai relaxati, venind din Romania, i-am gasit prea relaxati... Eu una sa stii, nu i-am dat Soniei nici vigantol, nici calciu, nici vitamine, nici fier profilactic, nici ceai cand era mica, de 5 ori pana acum antibiotic si este un copil perfect sanatos, nu e amenic, e dezvoltata armonios, zau daca va inteleg de ce va agitati atata sa pastrati "traditiile"...!! Pentru vigatolul din cate stiu exista un motiv stiintific de ce se da acolo si aici nu, legat de clima, poate Diana stie mai bine
. Restul se da profilactic si vreau sa iti spun, ca, desi aici nu se da, copii sunt la fel dezvoltati! Aici se merge pe ideea (mult mai sanatoasa din pct meu de vedere) de a manca sanatos si de a asimila copilul toate aceste chestii pe care tu i le bagi pe gat cu pipeta, din alimentatie!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
narcisa.s spune:
Natiiiiii...speram sa mergeti doar la pediatru de acum inainte...Eu cu puzzelurile astea nu ma prea pricep dar ca sa compensezma apuc de goblen si de pescuit, na!!
Madutz, sper sa nu va tina prea mult asa ca amortzesc degetele...In cat timp va dau raspunsul astia cu gradi?
Maitrey, nu nu, nu toate lucrurile din Ro sunt rele.Eu de ex o mare parte din cumpar la Anais ii cumpar din Ro, ca sa vorbim de chestiile materiale...Incepand cu carucior, steamer (astia de aici n-au auzit inca de steamer, ma rog pe la magazinele pe la care am fost), scaun de masa (Dumnezeu s-o binecuvinteze pe Carmencita) etc etc etc...Astia de la vama deja o cunosc pe maman...Si sistemul de invatamant e ceva mai bunutz in Ro decat aici.In unele puncte...Nu mai spun ca sarbatorile sunt sarbatori doar acasa (pentru mine - Craciun si an nou fara frig si zapada unde ai mai pomenit??Nu mai zic de colinzi si traditii)
Bogat nu e acela care are nevoie de bani multi si e inconjurat de multe lucruri, ci cel care nu are nevoie de nimic - Sf.Ioan Gura de Aur
ankalaura spune:
Imi dati voie sa imi exprim o parere asa... daca tot sunt si eu pe marginea butoiului??
Daca vreti sa ma credeti, mie mi-e cam lehamite de tara asta si nu simt nici cel mai mic patriotism! Mi se pare ca domneste batjocura, iar bunul simt e pus la colt. Mi se pare ca zicala aia inventata de comunisti cu "Cine-i harnic si munceste ori e prost ori nu gandeste" e la mare rang acum...
La ce bun avem tara frumoasa daca e inecata in gunoaie? O simpla cautare pe youtube dupa "gunoaie" si "Romania" va dezvalui o multime de reportaje despre cum moare incet tara asta frumoasa... sub gunoaie...
La ce bun avem o serie de oameni destepti in tara asta, daca si ei sunt omorati incet de aia smecheri.
La fel si cu bunul simt...
Daca mergi pe autostrada, te poti oricand trezi cu o coaja de banana pe parbriz, aruncata pe geam de cedi din fata.
Ce credeti? Nu pricepeam ce rost au in Titan cosurile alea de gunoi puse pe stanga benzii de mers.. Pai ca sa arunce soferii gunoaiele direct din masina, cat stau la semafor. Ia ghiciti acuma, e ceva in ele??? Dar in jurul lor??
Ati ghiciiiitttt! In jurul lor! Pai ce nene, daca soferul nu are tinta buna????
Puteti da o cautare pe youtube si dupa "nesimtire"
E chiar un exercitiu interesant....
Ce fel de tara e asta in care, IN PLINA CRIZA mondiala, Banca Nationala reduce REVERVELE MINIME OBLIGATORII, ca sa dea bancilor bani, ca sa dea credite????
Ce fel de tara e asta care acum o luna nu avea bani pentru profesori, si acuma ia banii de la bugetul educatiei ca sa dea la pensii, dar in acelasi timp se cheltuiesc aiurea bani, zeci de mii de euro si milioane, pe camere de supraveghere la Parlament, pe masini, pe .... nici nu iti da prin minte pe ce anume! 3,5 milioane pe spotul ala din Spania.... 24 de milioane pe campania de vaccinarea HPV care pentru moment e sistata.... vorbim de EURO....
E suficienta o cautare dupa "bani cheltuiti aiurea" ca te iei cu mainile de cap.
Asa ca mi-e lehamite de tara asta si de smecherii care o populeaza. Mi-e mila de putinii oameni cu bun simt care mai traiesc aici. Mi-e mila pentru ca urla surd la lupii la luna si nu ii aude nimeni si nici nu ii va auzi vreodata cineva...

Sun ... Merci pt. complimente