Muresence.....la apel!!!! (13)
Raspunsuri - Pagina 19
canuta-om-sucit spune:
Salutari din Zurich!!
Am intrat sa va salut, imi e foarte greu sa scriu pentru ca ma bat cu Dimitrie p e laptop si imi mai baga o tasta ...
Revin cu detalii!
Biancas spune:
Buna dimineata si de la mine...
Cand va citesc cu alaptatul la 1.5 -2 ore
.. Sincer fara suparare eu nu sunt de acord cu asa ceva. Si un adult are program de masa...mananaca de 3-4-5 ori pe zi de ce un copil sa manance de 8-9 ori? Mi se pare aiurea. Dar nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, fiecare isi creste copilul cum stie mai bine.
Copiii mei au avut program de masa amandoi. La inceput mancau la 3 ore...dupa maxim o saptamana la 4 ore. Bine ca le dadeam deja lapte praf si aici e altfel putin ca stiam cat mananca dar tot program de masa se numea. Si fara papa noaptea. Punct. Ceai cat cuprinde dar fara papa. Am stat mult in genunchi langa patut noaptea si imi mangaiam puiul pe spate sau burta sa adoarma dupa ce ii dadeam ceai. A fost greul meu dar l-am dezobisnuit de trezit si mancat noaptea? Da . Cu mancatul ziua ...stiam ca la ora X trebuia sa fiu acasa sa le dau sa manance. In rest...imi faceam treburile mele ca doar daca sunt mamica nu inseamna sa stau toata ziua tolanita in pat si la cerera unui copil. Poate vi se par dure vorbele mele dar eu nu le-am cantat in coarne nici unuia. A ba da...cu Sandra am fost mai exigenta
.
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
Aura...cu ce ocazie pe la Zurich?
Anca...mai poti? In timp ce alaptezi citeste din carti
.
Camelia la multi ani si tie
.
Bianca
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
OanaRusu spune:
Bianca
fara polemica, eu am adorat fiecare clipa in care am putut sa traiesc fericirea de a fi "folosita" de pruncutzii mei, Ana si acuma suge des noaptea insa mai mult cauta sanul meu pentru linistea ei, eu cred ca fiecare copil are propiul fel de a fi si sa faci un program la fel pentru toti copii nu e natural. In spital, la neonatologie, ni s-a spus sa pune pruncul la san atunci cand cere, stilul cu prgram de masa e deja combatut de multa lume.
Eu m-am bucurat ca pe Paul l-am putut trimite la bunici desi imi era tare dor uneori, peste zi, de el. Insa dupa-masa-seara venea acasa si puteam petrece timp impreuna.
Laptele de mama se digera foarte usor si repede, pe de alta parte chiar putin lapte de mama e mult mai hranitor pt bebe decat dublu sau mai mult lapte praf. De aceea, cand papa Paul din sticla imi venea sa plec in lume de suparare - insa a trecut, a crescut frumusel ![]()
Nu scriu astea pt a te "combate" Bianca, te rog sa nu te superi, insa asa cum respect alegerea ta de mama
asta e alegerea mea pt pruncii mei ![]()
Anca, tu stii cel mai bine ce e bun pt puiul tau
si instinctul tau te invata cel mai bine 
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
Biancas spune:
Oana stai linistita ca nu ma supar, discutam si Anca decide ce e mai bine pt ea si fetita ei.
Daca ai fi facut copil acum 11 ani ca mine ai fi ras de toata prostia asta de acum. Pe cuvant. Ce imi ziceau asistentele in spital pe mine chiar ma distra. Vreau sa iti spun ca mi-au spus sa imi tin copilul la san ca sa taca ca nu se satura. Mi-au chinuit copilul ca eu nu aveam lapte si i-au dat glicerina doar ca sa il sature sa nu ii dea lapte praf cica. Plangea saracul dani de foame si eu langa el. Pai asa stresata pot sa am eu lapte? M-as mira
. Cand am spus ca nu se satura si nu am destul lapte mi-a spus sa il tin langa san ca se calmeaza. Scuza-ma asta nu e solutia ideala sa dorm cu copilul in pat doar ca sa taca. Si am dormit ca n-am avut ce face ca nu am vrut sa deranjez pe colega mea. Dar mi se pare aiurea...copilul meu vroia lapte si eu il tineam degeaba langa san sa suga...ce?
E total invers si opus la felul cum am crescut-o pe Sandra, cum mi s-a spus sa fac la Sandra (sa ii fac program de masa si sa nu ii dau sa manance noaptea). Eu asa l-am crescut si pe Dani si crede-ma ca se poate. Daca eu am reusit cu 2 copii total diferiti atunci oricine poate daca vrea normal. La mine nu prea a existat nu pot sa fac, copilul meu e altfel...pana la urma toti copii sunt la fel pana la o anumita varsta.
Daca eu mi-am pus in cap sa scap de biberon am scapat crede-ma. Daca eu mi-am pus in cap sa scap de olita am gasit cea mai buna metoda si am scapat. Daca eu mi-am pus in cap sa scap de scutece am scapat.
L-am lasat fara scutec...se pisa pe el , plangea, il certam dar am scapat. Noaptea...dupa 5 nopti in care a facut pe el si eram la culmea rabdarii trezindu-ma de 2-3 ori pe noapte sa il schimb ca era ud in a 6-a nu a mai facut pe el. Din luna mai noi nu mai avem pampers deloc...poate ti se pare o varsta mare (2 ani si 3 luni) dar pana atunci am considerat ca nu sunt pregtatita sa scap si nu e nici el.
Asa ca crede-ma pe cuvant ca orice se poate atata timp cat abordezi solutia cea mai buna pt copilul tau. Sincer eu cand aud mamici care spun eu nu pot ca copilul e asa si asa...ba poti..oricine poate daca eu amm putut si habar nu aveam.
Ieri am fost la o onomastica la 1 copil de 1 an...pai copilul ala nu se stie juca ca toti copiii singur...ala numai in brate sta...maica-sa toata ziua dupa fundul lui, nu poate face nimic de el. Pai scuza-ma cine e de vina? Copilul ca a exploatat-o sau ea ca s-a lasat exploatata si la primul plans l-a si luat in brate? Deci nici chiar asa... ai copil nimic de zis dar nu cred ca trebuie sa iti neglijezi viata ca sa stai cu copilul ala. Maica-sa i-a facut de mancare ca ea nu poate...copilul e tot cu ea tot timpul, nu se joaca deloc singur.
Nu are rost sa mai scriu ca poate vezi spune ca sunt dura si poate ca sunt in unele privinte.
Fara suparare, nici eu nu ma supar cand cineva imi combate ideile ca doar suntem aici sa discutam nu sa ne certam 
Bianca
anca_27 spune:
Ce de `polemici` ![]()
Eu sunt mai bio, eco, nature, spuneti-mi cum vreti. Am mai scris undeva pe forum despre doua episoade din spital, daca aici, scuze ca ma repet.
Prima seara. Bebelina isi manca manecile, am pus-o la san de cum mi-a adus-o. A supt ea ce-a supt, nu stiu daca avea ce, dar am pus-o, a adormit. Vine asistenta `A supt?`, eu zic `Da, nu stiu daca a avut ce, dar doarme`, ea `Bine, aduc formula`. Nici nu mi-am revenit bine a si aparut cu sticluta de lapte si i-a varat-o in gura, in somn, eu sar la ea `Pai ce faceti? Daca doarme nu e semn ca e satula? De ce-i dati formula? Eu de ce am sani?` S-a uitat stramb la mine, nervoasa, `Bine, faceti ce vreti, las aici sticluta, ca sigur o sa aiba nevoie!`
Stiam tot de pe-aici ca tb pusa la san si-atunci il stimuleaza, da cui sa-i explic...am continuat s-o pun tot timpul, s-a dus colostrul si-a venit si lapticul rapid.
A treia noapte. De oboseala n-am mai auzit-o si urla de numa. Vine asistenta sa vada ce e, chiauna de somn si ea si vizibil deranjata ca la 3 a tb sa se trezeasca. Vine, se uita, `Ii aduc ceai!`, eu `Nu-i aduceti nimic, se linisteste imediat la san`, ea nu, eu nu, plus ca-mi tranteste un `ce, vrei s-o pui in curat acuma, la ora asta?`, intre timp am pus-o la san si i-am spus clar `Ii puteti aduce ceai ca nu-i dau!`, a iesit trantind usile `Fa ce vrei!`
- ne-am si tras sireturile odata printre altele...
Deci, eu merg pe laptic, ori de cate ori cere, si-o fac cu placere. Sunt si momente cand imi vine si mie sa plang langa ea de atata oboseala si durere de la colici, dar tot cu placere o fac. Sunt sigura ca astfel ii face si ei bine, si alaptand-o ii dau nu numai laptic ci si din energia mea. Daca as face-o de nevoie...n-as mai face-o, e clar ca i-as face rau. Inca am nervi, si 4 ore de somn mi se par mana cereasca, sper ca DD sa-mi dea putere mai departe sa-mi cresc puiutzul cum mi-am propus.
Daca i-as face program as simti ca ii impun deja reguli, doar ca sa-mi fie mie mai bine. Inca nu pot face asta. Fiecare cum simte!
Revin, urla!
Mami de Sara (8 dec 2008)
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
Biancas spune:
Anca eu am fost foarte nervoasa ca nu i-a dat nimeni lapte lui Dani si el urla de foame.
Revin ca am musafiri...
Bianca
anca_27 spune:
Suge la stangul...
Nu va imaginati ca de-atata entuziasm cu alaptatul nu-i mai dau nimic altceva.
Am iesit la cumparaturi week-end-ul trecut, m-am muls, i-a dat daddy cu sticluta. Mai picaturi de colici, ceai pt colici, calciu gluconic a tb sa-i dau, tot dizolvat in ceai si cu sticluta. Suzeta sa n-o vada, o suge 2 sec pana-si da seama ce-i si-o scuipa cu grimase.
Bia, bv tie ca ai reusit ce ti-ai propus, daca tu asa ai simtit ca e bine pt puiutii tai si pt tine, atunci e totul ok, conteaza cum simtim ca tb sa facem lucrurile.
Da, mai citesc cand alaptez, dar mai mult cand e pe mine si se linisteste dupa o tura de colici.
Oana, deci se poate, ma consolez cu faptul ca nu sunt singura.
Canuta, prin Zurich? Mmmmm, sa dai o tura de schi si pt mine daca faci si asta printre altele.
Distractie placuta mai departe!
_
anca_27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Biancas Anca eu am fost foarte nervoasa ca nu i-a dat nimeni lapte lui Dani si el urla de foame. Revin ca am musafiri... Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)![]() www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3 Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare... |
Se pare ca am nimerit asistente diferite
_
Criss75 spune:
Treaba cu alaptatul la 3 ore e discutabila. Cand s-a nascut Alex, neonatoloaga si asistentele mi-au spus ca bebelusul trebuie alaptat la cerere si nu dupa program, ca nu-i poti impune copilului cand si cat sa manance. Treaba cu programul e de domeniul trecutului.
La fel de discutabil e si ceaiul cat cuprinde. Eu nu i-am dat, am incercat desigur dar Alex n-a vrut nici ceai nici apa, doar tzitzi.
Nu pot spune ca mi-a fost usor, l-am alaptat 1 an si 10 luni! Clar, n-as mai face-o daca ar fi cazul vreodata sa mai am vreun bebelus. Nu l-as alapta mai mult de 6-7 luni pentru ca stiu ce-am tras-o cu Alex. Ajungea sa ma dezbrace pe unde apuca, sa ma traga de haine ca vrea tzitzi.
Si treaba cu renuntatul la pampers e la fel de discutabila. Si eu imi sustin punctul de vedere, fiecare copil e diferit, are ritmul lui de dezvoltare, poate unul vorbeste mai repede, sau merge mai repede decat altul. La fel si cu renuntatul la pampers. Am incercat sa-l pun pe olita, pai nu spun ce crize de nervi facea. L-am lasat in pace, nu am stresat copilul nici nu l-am certat. E drept ca pana la 3 ani a avut pampers dar nici eu nu m-am stresat din aceasta cauza. La 3 ani a renuntat singur la pampers, fara prea mari eforturi, de la o zi la alta, pur si simplu.