Pepenasi de iulie-august 2008 (44)
Raspunsuri - Pagina 19
Didi81 spune:
Mai, lamuriti-ma si pe mine care e faza cu scutecele astea? De ce nu v-au placut pampers si ati preferat happy? Dadeau pe dinafara pampersii sau ce?
Incercasem si eu o data happy si mi s-a parut ca au o forma nefireasca, patratoasa si stateau ciudat pe ea asa ca am renuntat si am revenit la pampers. Imi scapa mie ceva? ![]()
Sunisor, da ce suparata esti pe ciorba! Uite aici o
sa iti treaca; in paranteza fie spus, mie nu imi place deloc supa crema de legume
, dar ciorba de periosoare o ador.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Jos kg
diarux spune:
ma tot tin sa o salut pe IRDA ca nu o vad prea des. si uit ca asa sunt io!
DANA nu am nici cea ai vaga idee nici eu cum sa micsorez, da sa vad daca gasesc cum zice SUN picasa 2. poate asa...ma mai luminez.
SUN, ce-ai maICA CU CIORBITZA????

IRLANDEZIA numai io nu ti-am urat cele de cuviinta pe forum din motivul ca nu am intrat atunci.

Si in plus, nu aqveam poezica s ao pun...ca daca sunt cu capu'...am uitat sa mi-o pastrez. Da bine ca a juns posta romana la timp. Ti pup fata si ...stii tu...restu'.
SOR'MIA...n-am cu vinte pentru tine...numai litere...deci: bmhiknrtbgijbioftugobjh,mobgkrtopib m9goji, da????

Si daca vrei sa incepi "miresici reloaded..." nu uita sa ma anunti.
valeeeeeeeeeeu...de pampers nu va zic ca sariti cu gura.
Glumeam, ca sa mai dau apa la moara unora! Deci io sunt o mama denaturata si paranoia rau de tot. da cand il simt ca e fierbinte (si aici ma refer la scutec, bineinteles, aviz... perverselor) sau plin, il schimb iute. si cred ca fii 'miu s-a obisnuit asa, ca faca mai des numai ca sa il las in cucu gol. Inca nu m-am panicat cum ca ar fi o problema cu urinatul prea des, urmeaza. Aaaa si noaptea nu-l schimb deloc, de aceea s-a obisnuit nici sa nu faca deloc.
Ruxandra,
binecuvantata si
Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
maitreyi spune:
mada de ce sa ne certam femeie?
cu mine, cel putin, nu tre sa umbli ca pe oua ca nu ma sparg si nu ma supar
ai ceva de spus spui da' pls fara sa iti cerui scuze ca dupa aia parca mai curand ma faci sa ma intreb da' oare ce am facut?! am zis de faza cu cerealele cu lapte ca se dau la lingurita si cele fara lapte la biberon din simplul motiv ca asa am invatat la facultate...si sincer mi se pare logic sa nu ii dau lapte cu lapte...
legat de chiloti de bebe...cu papmpers a facut bube pana pe fese...nu absorbeau calumea plus ca aveau nush ce cax imbibat de la care a facut alergie de a stat bebe toata albastra de la albastru de metilen ca nu treceau cu altceva...dupa care am trecut pe happy care nu absorbeau in cazul nostru nici cat pampers chiar daca il schimbam la fel de des. folosim de vreo 3 luni huggies si suntem f multumite, si eu si ea ![]()
multumim de aprecieri la adresa pozelor si multumi de felicitari pt finuta
a fost acum la echo si e implantat bine 
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
ana_a spune:
Nici eu nu suport supa - adica zeama aia in care au fiert legumele...la Stefan nu i-am dat niciodata asa ceva.
Am inceput si noi diversificarea pentru ca Matei a cerut-o!!![]()
Aseara Paul a mancat struguri langa el si a inceput sa de-a nervos din maini si din picioare...si plescaia. Paul ia intins o boaba de strugure si a apucat-o rapid cu degetelele...Pe urma ia rupt cate o jumatate de boaba, ia scos samburii si la lasat sa o molfaie si sa suga suculetul din ea!A fost innebunit!Cand a incercat sa o ia de la gurita lui sa pus pe un plans de zile mari...a inceput sa urle de ciuda! Si asa a stat Paul cu el si ia dat sa molfaie vreo 5 boabe de struguri....
Astazi i-am pregatit morcov in supica cu albituri - doar morcovul i l-am dat.Si a mai mancat o jumatate de mar.
O idee pentru cele care ati inceput diversificare. Ma gandeam sa mai postam aici din cand in cand "noutati" culinare sa avem de unde sa ne inspiram in caz ca ramanem in pana de idei si combinatii de legume.
O dupamasa placuta!
Am fugit la baietii mei
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam
maitreyi spune:
eu in supa de astazi i-am dat 2 morcovi, un patrunjel, jumate dintr-un cartof si jumatate de ardei gras + zeama in care au fiert ca sa le pot blendui
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
boticelina spune:
Pupici la mamici si bebici 
Sun ce m-ai amuzat cu supa
Mie imi place si ciorba si supa si supa crema dar lu garga i-am dat odata de proba niste zeama, am vazut c-o bea si-am trecut urgent la piureuri de legume, de ce sa-i umflu stomacelul micut cu zeama lunga?
cereale eu ii dau cereale fara lapte in biberonul de seara cu formula, pun 4 masuri de cereale la 160 ml de lapte si pur si simplu LE ADORA. Avem orez si orez cu morcov de la Nestle si sunt un succes total. Si asa ii voi da pina la 6 luni ca mi se pare mai important lapticul decat sa manance pasta aia cu lingurita.
Noi dimineata am bobinat mar cu mango, a really, really big hit ![]()
scutece, de o luna am trecut de la huggies care erau cam grosi intre picioare la Libero flexi-nu-mai-stiu-cum si sunt in extaz, sunt moi, pufosi, nu-s asa de hartiosi ca alte marci. La pampers am renuntat de la dezamagirea cand cu trecerea de la nr. 2 (f bune) la nr. 3. Ca sa ajutam copiii cu vaccinurile cumpar servetele umede de la Pampers Sensitive, muuuulte, am stoc pt urmatoarele 2 luni ![]()
Am golit si eu albumul, nu de alta dar ma pregatesc sa bag niste prospaturi...
Mai, oi fi eu gresita, dar la noi merge brici diversificarea, zici ca-s la al zecelea plod, mi-am fixat niste repere pt introducerea (stiintifica) a anumitor alimente si merge struna, sper sa n-o deochi, papa cu placere, dimineata cate 100-120 gr de fructe, la pranz lapte, dupaamiaza piure de legume si seara lapte cu cereale si creste ca painica la cuptor ![]()
Maitreiy, felicitari finutei, asa m-am emotionat, anul trecut pe vremea asta, fix azi se face un an, am auzit pentru prima data inimioara gargaritzoasa la eco, m-am uitat in dosar... avea 5,8 mm 
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
flo1980 spune:
Wowwww Anaxena ce poze frumoase ai facuttttt!!! Te invidiez, ca io n-am fluturash, nici floare, nici aripioare de ingerash

noi
un fulguletz
un pepenash
flo1980 spune:
Ana_a vazut si zapada de la voi, si micul creator...Stefan 
Mai, dar nu va plictisiti!!
noi
un fulguletz
un pepenash
ladymina77 spune:
Buna seara la gagici,
Laremi,am vazut pozele de la botez,dc este imbracat cu acea camasuta? Asa cere preotul sau e obicei acolo? Oricum faina treaba imbracat in apa.Sa va traiasca micul crestin.
Iza ,si noi avem caciulita ca a voastra si la kilo suntem cam la fel,adica 1300 prima luna,1000 a doua, si acum 3 si 4 cate 500 respectiv 600.Noi am papat numai san pana zilele trecute.
Am inceput totusi sa papam si altceva de cateva zile insa vreau sa va spun ca nu-i place marul ras si nici banana ,s-a strambat intr-un hal fara de hal si strangea gurita sa nu-i mai dau.In schimb a fost pe gustul ei morcov cu supita si am strecurat acolo 2 firmituri de galusca de gris de la noi.Asadar sunt in dilema ce sa-i dau in continuare.Mai incerc maine cu altfel de mar ,mai dulce poate asta a fost cauza refuzului.
Legat de mail-ul cu diversificare,eu n-am intrat decat de vreo 2 ori pe acolo,deci nici macar nu l-am vazut.
Pozele,super ideea lui Didi parca cu picassa 2 sau 3 sa le uploadeze la dimensiune medie.
Cam atat de la noi,noapte buna!
Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi
MissJJ spune:
Maiteyi ok nu lapte cu lapte da eu am intrebat de ce in biberon, ca la noi pe ambele cutii si alea care se fac cu lapte si alea care se fac cu apa scrie ca nu sunt suitable pt pus in biberon si ca e pericol sa se innece copilul si etc daca sunt puse in biberon.
Pai daca asa va zice la facultate atunci ma intreb dupa ce predau astia la medicina? Cand a fost reiinoita programa asta? Ca cerealele astea puse seara in lapte nu inseamna ca ai diversificat copilul ci ca ii dai ceva mai consistent ca sa nu se mai trezeasca noaptea nu? Adik eu asta o pricep ca pe fiind ca sa nu ma mai trezesc eu si sa imi stric somnul ii pun cereale in lapte seara ca e mai usor nu? Ari s-a trezit noaptea la ora 3 adik o sg data pe noapte pana la 1 an si cu toate ca primea si mancare.
Si ca veni vb de ciorbe si supe ziceai tu ceva de zeama de la supa cum ca pui cereale in ea si li se da mai intai numai zeama, aici aia se foloseste la gatit da cum sa dai apa aia chioara cu ceva gust de legume in biberon? Mai oi fi eu mai pe dos da mi se par tare aiurea regulile astea din ro.
Adik unele sunt tare aiurea. Normal ca schemele de diversificare difera de la o tara la alta si in fct de specificul culinar al tarilor respective da unele se aseamana f bine numai la romanica e pe dos. Si asta ne aduce la faza cu obezitatea in trale vestice dar asta nu e din cauza ca mananca copilul papa gatita dupa schema de diversificare data de organizatia internationala ci ca parintii ii indoapa cu take away si ready made meals si fast food deci nu are treaba diversificarea cu cereale si piureuri contra aleia cu suc si supa si cereale in biberon.
Si of course asta o sa ne aduca la Capraru zeul romaniei care o fi fost el expert si etc dar asta a fost acuma 20 de ani o fi dl dr si mai stiu eu ce ca nu stiu exact ce studii are da pana la urma urmei in Romania la medicina nu se studiaza si ultimele chestii de prin strainatate? Medicii din alte tari cum nu recomanda cereale in biberon? Acuma nu fac misto de nimeni si etc si eu tot in ro am crescut si tot cu gris si alte minunatii cum se facea atunci da de cand is aici am ajuns sa imi pun multe intrebari ca acuma marfa de aici se gaseste si in ro de ce nu se aplica aceeasi chestie si la diversificare ca o fi diferand mediul si etc da asta nu o scuza adik organizatia internationala de sanatatea recomanda o treaba si in ro medicii zic exact invers nu e ciudat? Oare medici pediatri din ro nu merg la forumuri in strainatate la conferinte etc? La specializari? Ca adac mergi sa iti faci vreo programare is plecati toti ba colo ba colo ei daca is plecati si merg in strainatate de ce nu aplica nimic din ce se recomanda aici? Nu ma refer of coyrse la toti medicii da totusi de la multi auzi aceleasi chestii ca de pe vremea noastra.
Eu stiu ca tu studiezi medicina si chiar is curioasa dupa ce cursuri si carti studiati voi.
Ca in iasi stiu eu destui medici pediatri care au ajuns asa din cauza lui mama/tata etc dar care de fapt nu is medici buni si totusi profeseaza si stiu si multi dintre profesorii universitari de la mai multe facultati care merg pe aceeasi idee care le-a fost lor predata in scoala si a caror cursuri se bazeaza pe cartile lor care sunt facute dupa cartile altora dupa aceeasi poveste de acuma nu stiu cati ani.
Na eu sper ca nu va suparati da eu chiar ma intreb de ce asa diferentze mari intre ro si alte tari mai ales cu atata access la informatie din ziua de azi si posibilitati de studiu sau exchange si in strainatate si mastere in strainatate si etc.