Catelusi de sapte saptamini

Catelusi de sapte saptamini | Autor: anyella

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Eu am un puiutz de bichon de sapte saptamini.E ca un copil.Stau mult timp plecata de acasa.Ramine singur si plinge rau.E total dependent de mine.Aseara l-am scos pe hol sa aspir si sa sterg cu mopul(se scapa si el ca e mic:)) )si a plins/latrat pina a vomitat tot ce mincase.Cind e linga mine,chiar daca nu il tin in brate nu ii aud glasciorul .

Pe servetelele alea speciale nu face,bea ft. mult laptic si...face pishu pe unde poate.De ieri nu il mai culc cu mine in pat,ci linga,in cosuletzul lui.

Ceva sfaturi de crestere? Multumesc.

Am si doua mitze mature cu care nu se imprieteneste chip dar macar i-am facut sa se tolereze .

Aniela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

Anyella:)
Nu-l invata sa fie dependent de tine,ei sunt niste mici escroci sentimentali,de-aia a si dat afara tot numai sa te induplece sa-l iei in apropierea ta.va fi f greu dc il inveti asa,va trebui sa-l iei peste tot cu tine si de multe ori acest lucru nu este posibil si va suferi f tare;va refuza mancarea in lipsa ta,va fi trist,etc.
Cu pet pad-urile...cand face in alt loc,mergi si imbiba asternutul cu ce a facut el acolo,sa i se imprime mirosul.cand il vezi ca ia pozitie,il iei si il pui pe pad de fiecare data cand face in alta parte;va dura ceva timp pana va intelege ca numai acolo are voie sa faca si in final se va duce si singur.Asa a facut si al meu,nu-l interesau asternuturile si facea pe unde il apuca.L-am luat pe sus de cate ori l-am surprins si dupa o saptamana(cam atat a durat la el sa inteleaga) facea numai pe asternuturi.
face pishu mult pt ca din cate scrii tu,bea f mult lapte,el deja trebuia sa nu mai bea lapte,ci sa pape bobite pt juniori,hrana umeda la pliculetz,ocazional branzica amestecata cu putina miere si sa bea apa.imagineaza-ti ca un caine de 4 luni se poate abtine 5 ore,atat il tine vezica,el e si mai mic si e normal sa faca mai des,insa neaparat trebuie sa-l inveti sa bea apa,nu lapte.
Ia-i jucarii,nu i le lasa tot timpul la dispozitie,i le dai cand vrei sa faci ceva,cand pleci de acasa,cand vrei sa te joci tu cu el,ii va capta atentia si va uita ca el vrea sa stea in bratele tale,langa tine,cu tine,in permanenta.
Cu imprietenitul,este si asta o operatiune de durata.pt inceput este minunat ca se tolereaza:)
multa rabdare si lasa ca se face el mare,sa vezi prietenie si harjoneala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Escroc,hm...mare escroc :).Noroc ca l-am invatat sa doarma in cosulet.Linga pat,evident.O noapte a facut pishu in pat si de aici gata cu dormitul impreuna.Plus ros si limpait nas+urechi si jucat in parul meu.Cu pishulica nu pot sa il surprind decit cind vad baltita.Majoritatea timpului ne-o petrecem in bucatarie,gresia se curata usor.

De pliculete nu prea se atinge desi eu carnita o toc si mai marunt.Hrana uscata o maninca dar numai cu lapte si trecuta prin risnita.Piept de pui fiert si maruntit iarasi maninca.Apa sa nu o vada,dar e normal daca bea lapte.De miine ii scot laptele,desi mi se rupe sufletul cind vad cu cita pofta il bea.Ah,ii mai place ceva la nebunie :).Mincarea pisicilor! Si roade la cite o boaba(de maturi evident)cu multa placere.Ii alina durerile de gingii,zic si eu.

Pe rasfatata mea de mitza a pus-o la punct urgent :).Fuge de el ca de piaza rea cind il vede.Si io ma gindeam ca poate il ataca ea.Saraca sta numai la inaltime de frica lui.Motanul il ignora total,de parca nici nu ar exista.

As vrea sa il scot miine vreo juma de ora prin iarba in curte,pina nu se pune zapada.Oare o raci? L-am vaccinat/deparazitat dar tare imi e teama de vreo viroza.Si mai am o teama.Imi roade florile,nu am pe unde sa le mai suspend ca am sera acasa.Tare imi e teama ca unele frunze sa nu fie otravitoare :(.Acu ce o fi o fi,ca nu pot sta numai cu ochii pe el.Si mai capata si el imunitate,nu?

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

anyella hai sa-ti impartasesc si eu din experienta mea.
sunt de acord ca puiti astia sunt escroci sentimentali :). Daca nu esti ferma cu el acum, mai tarziu ti-l urci in cap. Are nevoie de disciplina, sa invete ce inseamna "nu-i voie", sa-si cunoasca locul in familie (pt caini, familia e o haita si trebuie sa isi gaseasca locul in ierarhie).

Iti spun ceva ce mi-a spus mie cineva "un caine nu moare de foame cu mancarea in casa". Daca ii pui mancarea in fata si o refuza, ridica-i cratita si lasa-l asa pana la urmatoarea masa. daca o refuza a doua oara, procedeaza la fel. Daca te indupleci .....parca il si vad cum jubileaza in interior. Catelul meu a refuzat 2 zile mancarea. Credea ca ma face pe mine. A 3-a zi cand i-am pus botitele....le-a devorat. Nu trebuie sa faci ce vrea el ci trebuie sa faci pt binele lui.

sunt de acord ca nu trebuie sa fie dependent de tine. Ia-l usor. Azi duci gunoiul si-l lasi in casa. O sa faca taraboi dar e pt binele amandurora. Maine te duci de 2 ori la gunoi. Si tot asa.

Cred ca ar trebui sa-l scoti afara, chiar daca e frig. Mie mi-a dat cineva un sfat: puiutii fac pipi dupa ce se trezesc. Daca doarme 5 minute, dupa ce se trezeste face pipi. Atunci trebuie sa-l scoti afara doar ca sa faca pipi. Il vezi ca s-a trezit, il iei sub brate, il duci afara, el face pipi imediat si-l aduci in casa. Asa invata ca trebuie sa faca pipi afara. Inteleg ca stai la casa, deci nu cred ca mai are rost sa te chinui nu paturica.

daca imi mai aduc aminte ceva, iti mai scriu

ps: e foarte bine ca l-ai obisnuit sa nu doarma cu tine. Il mai lasi sa doarma in patut in camera ta, iar apoi incerci sa-i muti patutul pe hol sau in alta camera singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Inceput campanie de educare:)
-dimineata scos cu tot cu cosulet la prima ora in iarba la necesitati
-zilnic cite o juma de ora dimi+seara la joaca in iarba sa obosim
-nu mai avem voie sa roadem flori(atit cit se poate ),sintem avertizati prin ntz,ntz
-seara pe prosopelul din cosulet avem "pampers" albastru :)deci nu mai murdarim tot
-am mai redus laptele si mincam si bobite mai mari,piept de pui fiert si supica
-parca,parca nu mai sintem asa scandalagii la revenirea stapinului
-am inceput sa dormim bustean noaptea,deh aerul curat si joaca prin gazon

P.S.:Alintatura de mitza a fost pusa la punct de bestia ghemotoc o fugareste si ea nu se apara decit scuipind.Dar si ei ii place...altfel nu ar face tumbe.Si cind te gindesti ca e tripla ca dimensiuni.

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Avem si noi un cutzu in casa tare dragalas, e o incrucisare de shitzu cu maltezer si il avem de la 4 sapt(acum are 11 luni jumate). Piticutzul meu, de mic a fost nevoit sa ramana singurel in casa, ca eu pe atunci era in Ro si sotul meu trebuia sa mearga zi de zi la munca. Sarmanul de el, plangea si hauia cat e ziua de mare, dar a trecut timpul acela. Sotul meu cand venea de la munca gasea mizerie prin casa, eram mic si nu stia ca trebuie sa faca in cutiuta, si facea pe jos. Sotul l-a certat de mic si ii cam stie de frica, ceea ce nu pot spune si de mine.
Pe la 4 lui a invatat sa isi faca nevoile afara in curte, iar cand il scoteam la plimbare se tinea pe el pana ajungea acasa. Asta-vara am venit cu el in tara si a fost nevoit sa isi faca treburile pe afara ca la apartament nu avem curte. Asa ca prima oara a fost in Ro. Acolo a intalnit si o pisicuta (am gasit-o pe strada sarmana) cu care s-a inteles de minune ....atata timp cat mieuna, el o considera o jucarie si o cara in gura si o punea la somn, si culmea o lasa sa ii manance bobitele lui.
De mic a ramas cu un fix, sa ii zic asa, si nu am reusit nici in ziua de azi sa il dezvatam...hartia....cand prinde hartie, cartoane, reviste..sau si scrisorile pe care le aduce postasul... le face bucatele. E o placere pentru el sa se "joace" cu ele si degeaba l-am pedepsit, i-a dat sotul bataita cu ziarul la fundulet, ca pe moment nu mai face, dar a doua zi a uitat si o ia de la capat. Asa ca nu trebuie decat sa fim atenti sa nu lasam scrisorile sau anumite reviste pe langa el.
Mancarea lui bobitele dar de cand a descoperit mancarea gatita a cam uitat de mancarica lui. Si dintre legume proaspete ii place cel mai mult conopida, nu de alta dar seamana cu sotul meu si iepurasul meu.
Da, mai am un animalut de casa, un iepuras.. iar cei doi se inteleg ok, numai ca... mititelul meu (cutzu) e un pic gelos pe iepuras si foarte curios sa vada ce primeste de mancare.
De 2 sapt l-am tuns ca ii cadea parul ca am zis ca nu e bine sa am par de caine in casa ca poate ii face rau lui bebe din burtica, asa ca acum cam tremura de frig (din parul lui lung de 10 cm, acum e tuns la 1 cm, dar mami si tati are grija de el sa il inveleasca in patutul lui, ca nu cumva sa ii fie asa frig.

Oricum mai sunt multe de zis despre el, dar tot ce pot sa va spun e ca il iubesc foarte mult si nu as putea sa stau o zi fara el. Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea.... dar m-am cam lasat dusa de val... Acum astept sa vad cum se v-a comporta atunci cand v-a venii bebe si nu o sa mai fie el pe locul 1. O sa va povestesc atunci..; promit !

Va pe toate si si pe catelusii vostri.

http://bd.lilypie.com/JP1np2.png

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

anyella, Picky_toto ma omorati
vreau si eu niste poze cu escrocii

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Cristina am pus cateva poze cu puiutzii mei, mai putin pisicuta care nu o am eu, am dus-o la bunicii mei la tara...o sa o vad probabil la anu'.Pozele recente cu el inca nu le-am salvat ... dar mai e timp. Sper sa iti placa.

http://community.webshots.com/album/568960883qNmimB

18+

Mergi la inceput

Picky_toto, imi place, e dulce foc il cheama Toto ??

Mergi la inceput

Pe iepuras il cheama Toto, numele lui cutzu e Picky.....deci de aici si "numele" meu pe site..."picky_toto"...iar pe pisicuta o cheama Pisi...

18+

Mergi la inceput

ce dragut! Picky

Mergi la inceput