America (133)
Raspunsuri - Pagina 21
ruxij spune:
La noi middle school de cartier e buna. Wow ce ma asteapta intr-a 3a! De fapt deja la spelling test sunt cuvinte mai grele. Cica frightened, mischief...
Apropos de proiecte, si mie imi sunt f. dragi
Au cerut voluntari pt. nu stiu ce proiect de facut ornamente de Craciun. Fi-miu cica: Mom, poti sa vii si tu te rog? Io in gand zisei ca nu vin pentru lucru manual nici de frica, ce sa stau eu sa lipesc hartii....mai bine imi trag un glont in cap. De fapt lui i-am zis ca nu ma lasa seful mami, ai vazut ca vin la citire si atata imi da voie ![]()
Ai dreptate Andrada...nu stii ce sa le mai spui. Eu nici sa i se urce la cap ca e prea destept nu vreau, nici sa nu aiba incredeere in el nu vreau. Si sa creada ca dc. munceste, munca ii va fi rasplatita. Dar dc. el munceste si apoi e evaluat dupa alte criterii incepe sa fie cam derutant. Noroc ca fi-miu nu prea isi da seama deocamdata.
Ramona J spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andrada Cu Romania asta, eu tot mai mult cred ca "radacinile" astea sint overrated. Daca as putea eu m-as muta, 5 ani in Australia, 5 la Londra, 5 la Paris etc. Sa ma plimb, sa vad, sa ajunga sa ma enerveze cangurii, si ploile si ,,,ce m-o mai enerva. E atit de mult de vazut, atitea frumuseti... A |
La fel mi-ar placea si mie. Muzica mi-am pus-o nu din patriotism, cred ca mi se face dor de vremurile de demult (si zau ca e demult
Sorry.Corinadana, scolile le-am verificat sa fie decente cind ne-am mutat, asa ca astea sint la astea merg.
Andrada spune:
Aia cu planul B se potrivea ca nuca in perete. Metoda aia e buna ptr hiperactivitate, ptr cind e grabit sa faca ceva, cind e suparat ca nu iese. Cica asta e cheia fericirii (vazui un reportaj la PBS, parca v-am mai spus) sa te astepti ptr ce e mai nasol ca cica nefericirea e cind te suprinde ceva.
.
Si apropo de asta, e un articol misto in the new yorker cu overparenting
si cam asta fac
A
Acu v-am ametitit de tot
corinadana spune:
Ramona atunci esti o mare norocoasa daca le ai pe toate trei scoli bune, inseamna ca s aranjati ptr 12 ani.
Si la noi middle este buna, high asa si asa dar vreau ceva mai bun! daca se poate de ce nu?
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
| citat din mesajul lui Andrada cica nefericirea e cind te suprinde ceva. Si apropo de asta, e un articol misto in the new yorker cu overparenting A Acu v-am ametitit de tot |
Acuma spui?
Articolul ala e si pe net? Ma gindesc sa-l caut, dar mi-e teama ca mi se potriveste.
Corinadana, asa le-am ales, sa pot trimite copiii la scoala. Avem vreo trei licee care sint printre primele cinci in US, dar sint cu concurs si foarte departe de noi. Plus ca nu-s copiii mei asa niste genii, nu-i vad intrind acolo si eu nu sint sofer de bun sa-i tot car pina acolo. De fapt unul dintre licee nu e cu concurs, dar in zona aia n-as putea sa cumpar decit o garsoniera.
Deocamdata sa invete el simple machines, dupa aia mai vedem.
ancadm spune:
Ramona foarte interesant ce face Alexandru la scoala! Ai zice ca au inceput mecanica. Azi am stat vreo 5-10 minute pe linga clasa de science si am tras cu urechea (in timp ce imi selectam hirtiile colorate pentru poster). N-am prins decit o recapitulare grabita a definitiilor lacurilor, insulelor, etc. Directorul scolii era mandru ca noul prof de stiinte i-a scos pe copii in sala de gimnastica sa testeze nu-sh ce catapulte facute de ei. Din cite am inteles era vorba de clasa a 5-a.
Cit despre casa, avem un townhome cu 2 dormitoare care a devenit mult prea mic pentru noi. Monica doarme inca in crib pentru ca nu avem loc in camera de doua twin bed, iar sotul nici nu vrea sa auda de paturi supre-etajate. Acum ce-i drept Andreea a cazut din pat acum vreo 2 luni, asa ca parca nu sunt nici eu convinsa. Plus ca imi e frica mai mult ca or sa cada in timpul zilei cind s-or sui acolo sa se joace.
Anca, Andreea (7 ani) si Monica (9 septembrie 2005)
alintaroma spune:
Foarte interesant articolul [thumbs up]
Si ca tot vorbeam de copii&teacheri copila mea anul asta a prins o invatatoare foarte buna dar e foarte demandig si severa (nemaintilnit pe plaiurile americane
) asa ca azi si-a mutat stickul iar (daca fac o prostiuta li se cere sa-si mute stickul cu numele in borcanul galben, sau rosu, si va dati seama cam acre e diferenta dupa culoare
) in borcanul galben pentru ca bagase o bucata de hirtie in gura si o mesteca si teachera a intrebat-o ce are in gura , ea a raspuns "Nothing" si pentru ca nu a spus adevarul si-a mutat stickul si a stat 10 minute pe nu stiu ce scaun sa reflecte la ce a facut gresit. Daca pui stickul in cel rosu stai si sa reflectezi si mai scrii si o nota catre parinti care trebuie semnata si adusa inapoi in ziua urmatoare ... so reguli stricte nu gluma . Dar vad ca amea fata cam muta betele alea de le ameteste
intr-o saptamina de doua ori dar dupa parerea mea sunt nimicuri ... desi
mai dau si eu din gura ca de ce nu lasa batul ala la locul lui
Ca altfel mi-e teama ca as incuraja-o la prostiute ![]()
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
adrianaloy spune:
Mai fetelor, m-ati pus pe ganduri cu scolile astea, cu ce fac copiii vostri la scoala.
Ramona, al meu- cel mare e clasa a 3-a si nu l-am auzit vorbind de mecanica (suruburi, parghii, scripeti, etc)…Oare e aceeasi “programa” indifferent de scoala?macar asa in linii mari…
Geografie si ceva istorie imi dau seama ca fac dupa intrebarile care mi le pune. Plus ceva stiinte naturale ca avuram zilele trecute un proiect despre wildlife in Sacramento.
Eu am realizat ca nu stiu mai nimic din ce face copilul la scoala
, merge cu autobuzul scolii(adica n-o vedem pe profa in fiecare zi), tema o face singur, tati o verifica, aduce note bune la engleza, iar la matematica e advanced (ca sa nu zic sclipitor- ca doar seamana cu mine!
). Stim ca este cam neastamparat, isi pierde rabdarea repede, cateodata se grabeste sa termine primul- doar ca sa fie primul, de multe ori raspunde neintrebat sau n-o lasa pe Dna sa termine intrebarea ca el are deja solutia/etc- dar atat timp cat rezultatele sunt bune nu ne-am ingrijorat.
Ce-I drept- citeste o carte doar impins de la spate; va trebui sa-i dezvoltam placerea de lectura.
Daca il intreb ce-a facut la scoala, nu aflu prea multe. Mi-ar fi de folos sa vad un orar ceva dinainte, sa-l intreb la obiect sau cum era caietul de notite din Rom…ca la scoala asta, ce lucreaza copiii raman in clasa si ni le da la sfarsit de trimestru sau an. Asa e si la voi?
LucasMom spune:
| citat din mesajul lui Miriluta Salut fetelor, I need HELP!! Poveste e prea lunga ca sa stau sa o insir. Pe scurt ar fi: am nevoie de cazare pentru 4 persoane in Washington DC pe 19 ianuarie, pentru o noapte (da, stiu, atunci va fi instalat noul presedinte si e totul full ). Intrebarea mea e daca stiti site-uri unde mai pot cauta, aveti pile |
Cauta pe www.kayak.com
Am vazut la vreo 10 mile distanta la $240 pe noapte ceea ce nu-i rau. Prin centru vaz ceva available, dar ce preturi! The Quincy la $689 pe noapte. Doubletree la $819!
Mai pot sa-ti sugerez http://www.vrbo.com/vacation-rentals/usa/district-of-columbia-dc
unde posteaza persoane care au apartamente/case de inchiriat.
Success!
Alina