partener de viata sau amic, tata sau nene?
Raspunsuri - Pagina 4
catale spune:
Sesama, depinde de ce hotarati voi si ce vreti voi de la relatie. Eu si prietenul meu am hotarat sa nu ne mutam impreuna si ca nu ne vom casatori, ca ne e mai bine asa. Fetita mea il cunoaste de un an si jumatate. La inceput, il striga ba pe nume, ba tati (dupa cum o auzea pe fetita lui ca ii spune), apoi a inceput sa se corecteze singura si, daca ii scapa tata, spunea: "Adica I." O singura data a spus, in vara, "tu nu esti tatal meu". Oricum, eu i-am spus despre I. ca este prietenul lui mami. Evident, m-a intrebat si de ce nu ne casatorim, cand ne-a vazut odata pupandu-ne. I-am spus ca numai timpul ne va spune ce va fi, ca deocamdata nu ne casatorim... Nu stiu cat a inteles, insa la momentul respectiv a schimbat discutia spre tatal ei natural si tot ea a incheiat discutia, nemaidorind sa vorbeasca pe tema asta. Se pare ca, intr-un fel, copiii nu inceteaza sa viseze sa-si vada ambii parinti naturali impreuna, chiar daca ei stiu ca asta nu se va intampla.
In rest, fetita mea il trateaza pe I. ca pe un prieten, el ii face toate chefurile. Cat despre tatal ei natural, e prea putin prezent in viata ei. Desi eu m-am referit mereu la ex-ul cu "tatal tau/tati" cand am vorbit cu ea despre el, ea a inceput in ultima vreme sa-i spuna pe nume si evita sa-i spuna "tata".
Referitor la parintii lui... nu stiu ce sa spun, am ramas si eu uimita dupa ce am divortat sa constat cat de multi oameni au inca prejudecati in ce priveste femeile divortate, care au si copil/copii.
natynic spune:
Sesama, din ceea ce scrii eu inteleg ca nu esti prea dispusa sa faci tu din proprie initiatica pasul de a te apropia de mama (parintii) lui; eu una inteleg asta. Nu e vorba neaparat de mandrie ci de faptul ca el e barbat in toata firea iar mama este a lui, deci e o problema pe care el trebuie sa o rezolve.
Pe de alta parte, se pare ca ai de a face cu un tip cam vesnic sub fustele mamei si genul asta nu se schimba niciodata. Poate si de aici educatia si comportamnetul minunat si cald pe care il are, dar de aici vin si ezitarile, tacerile si neputinta de a deveni independent. Mai cunosc astfel de barbati si sa stii ca nu se schimba. Trebuie deci sa cantaresti bine lucrurile: in primul rand daca iti place asa cum e si il iubesti suficient de mult incat sa accepti ca mama va fi mereu cel putin egala ta. Caz in care, intr-adevar, nu ai altceva de facut decat sa te apropii de dansa, sa-i demonstrezi ca faptul ca esti divortata si cu un copil nu e un lucru de blamat si, cel mai important, sa vada ca ii iubesti fiul.
P.S. Cred ca intrebarea daca te iubeste nici nu e cazul sa ti-o pui, pare evident, nici un barbat (tanar, in puteri, ce-si poate gasi pe oricine) n-ar face ce spui ca face pentru o amica si mai ales pentru copilul altuia...Cat despre cum sa-i spuna fetita ta...rabdare!E inca micuta. Daca instinctiv va ajunge sa-i spuna tata si el nu se va impotrivi, las-o sa-i spuna asa, in fond el o merita de 100 de ori mai mult decat tatal natural.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Alinutza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui naiuta Eu in locul tau le-asi mai vizita odata singura,apoi le-asi face o masa la mine si a-si crea o atmosfera in care sa se simta bine si nu in ultimul rand le-asi face cunostinta cu bebita. Bafta! |
Mi se pare o idee foarte buna sa organizezi o masa la tine! Sa vezi cum se comporta pe "teritoriul" tau!
Eu zic ca ar trebui sa se mute la tine! Sa stati impreuna zi de zi!
Asa va incepe o relatie adevarata; vedeti daca va este bine; fiindca am impresia ca el are "cuibusorul lui" la mamica , de care nu se poate despartii! Apoi dupa o perioada de stat impreuna poti pune problema casatoriei!
Nu stiu daca este normal ca la varsta lui se mearga seara acasa, la mama - ce este adolescent?
natynic spune:
Alinutza, normal sau nu, astfel de barbati exista.
Cunosc un cuplu casatorit de vreo 15 ani, el avand acum 54 de ani; se iubesc in felul lor, au un copil impreuna dar pentru ca nevasta nu a suportat cat era de mamos, ea sta cu copilul la parintii ei iar el sta cu mama lui!! care si acum ii gateste, ii spala si ii calca, la 80 si ceva de ani. Ei bine, sotia a plecat pt ca, vezi Doamne, ea niciodata n-a stiut sa-i calce camasa, sa-i faca felul de mancare preferat si sa-i aranjeze asternutul ca maica-sa. Si el o iubeste ff mult, dar n-a putut trai altfel...
De asta i-am spus Sesamei sa se gandeasca bine daca e dispusa sa suporte sau nu, la o adica, suprematia mamei...Dar pana acolo, sigur, bine ar fi sa-i sugereze intai sa se mute la ea, sa vada cum e sa locuiasca impreuna.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natynic Alinutza, normal sau nu, astfel de barbati exista. Cunosc un cuplu casatorit de vreo 15 ani, el avand acum 54 de ani; se iubesc in felul lor, au un copil impreuna dar pentru ca nevasta nu a suportat cat era de mamos, ea sta cu copilul la parintii ei iar el sta cu mama lui!! care si acum ii gateste, ii spala si ii calca, la 80 si ceva de ani. Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Parerea mea: relatie anormala, numai buna de tratatele de psihiatrie. Si daca acel copil al cuplului va avea probleme mai tarziu, eu as acuza-o in primul rand pe mama - trebuia sa divorteze de mult, nu sa alimenteze o situatie bolnava.
Cat despre cazul de fata, mi se pare ca el e un baiat (mai degraba decat barbat) foarte bun, dar slab. Va fi vesnic influentat de cineva: acum de mama, iar daca tu iti joci cartile corect (adica uzand de multa diplomatie), va fi ghidat de tine. It's up to you :)
Dar nu cred ca va fi vreodata un barbat decis si care sa puna piciorul in prag. Daca are alte calitati si nu te deranjeaza faptul ca tu vei fi cocosul in casa, ai grija cum manevrezi conflictul (mai precis pe mama lui)
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Rufus spune:
Se pare ca omul e ok, insa nu e pregatit. Poate e speriat, nu poate sa se implice 100%. Speriat de parinti sau poate chiar de viata. Cati nu cunoasteti asa? Totusi, incet-incet intra in rutina si cred ca merita sa ai rabdare, fara sa fortezi.
Dar: cine te opreste, libera fiind, sa-l joci putin pe degete? Usurel asa...ziceai ca s-a grabit cand se invartea altul pe langa tine...nimic ostentativ, sa-i fileze lampa putin.
Zic ca merita sa astepti, nu a trecut asa mult timp, dar totusi, va trebui sa inteleaga ca trebuie sa aleaga.
Acu' zic si eu ce-i normal, ca de altfel, am vazut la situatii...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Delia21 spune:
SESAME,sa nu te superi,vreau doar sa-ti spun sigur ca pruncii nu au amintiri de la 9 luni.In privinta omului,.....alege cum crezi tu ca e mai bine.Vreau doar sa iti spun de 2 cazuri de baietii ai mamei,....ajunsi maturi de ani buni,......In primul caz ea avea o fetita,ca si tine,....fata a crescut,anii au trecut,ei nu s-au casatorit,...ba au fost si despartiti o perioada,dar nu mult,...mai putin de un an,....dar in acel an el a facut un baiat cu o alta,.....nu s-a casatorit nici cu respectiva,doar a ajutat-o cu ce a putut ca sa creasca copilul,....dar omul a ramas tot moale.Nu e vreun idiot caci e medic veterinar,...acum e la pensie,...cand a fost bolnav anul trecut ,...prietena asta a lui care este prietena a mamei mele de multi ani,...a avut grija de el,...ca intotdeauna,curatenie,mancarica,etc,...si intr-o zi a venit baiatul lui si tipand ,vorbindu-i foarte urat,i-a spus sa iasa afara din casa tatalui,..iar tatal,om la 70 de ani,....a tacut precum melcul in loc sa-si potoleasca baiatul care vine in vizita la tata din an in paste,....ceva de genul de 2 ori pe an desi locuiesc cu totii in acelasi orasel.Bonnnn,au trait multi ani impreuna ,el la el acasa ea la ea,... a fost un dulce si tot ce vrei,numai ca,....concluziile ar fi mai multe si le poti trage si singura.In al 2 lea caz,...haios de tot cazul,...o prietena de-a mea,....s-a indragostit nebuneste de unul,....ea la 35 de ani pe atunci,el la 40 si,..uite asa in 3 luni a facut-o cea de-a 4 nevasta.Avusese 3 inainte dar nu copii.Si au locuit ei in casa cu mamica lui,....vreo 2 ani,.....si mamica tot plangea si nu-i spunea feciorului de ce,...iar acesta intr-o zi a dat divort pe motiv ca trebuie sa se intample ceva necurat in timp ce el e la munca iar fetele acasa.Si divortara dar din pacate dupa 9 ani de la divort,ea tot cu el se vede mereu,nu isi gaseste/cauta din motivul asta pe cineva,...dar el de sarbatori e cu mamica,....iar cand ea merge pe la el,....mnealui e un dragut si i spune ca sa foloseasca acelasi prosop la baie ca si el,si sa nu lase nimic in urma,gen par,...ca sa il scuteasca pe el de intrebari jenante de la mamica lui care vine la el sa-i spele haine,..facut curatenie,...etc.Da,...deci cum ai dedus el nu mai locuieste cu mama lui de vreo 2 ani,...deci ,...e un progres la 50+ de ani.Eu sper sa iasa bine la voi,....sincerrrr!!!!Ideea e ca masura in toate e cea mai buna,....chiar si in cazul rabdarii acordate celuilalt,...adica rabdare 1 an,...2,....3,...dar nu zeci de ani.
palermitana spune:
Buna sa va fie inima tuturor!
Sesama, ceea ce pui tu in discu#355;ie mi se pare....parte dintr-o telenovela, scuzata-mi fie aprecierea!
Ne vorbe#351;ti de fostul t#259;u partener de 4 ani de viata cu care ai r#259;mas îns#259;rcinata, despre decizia ta de a-i ignora decizia referitoare la a avea sau nu un COPIL; acum ne vorbe#351;ti despre un alt partener de viata pe care vrei sa-l ignori, atunci când este vorba de problemele lui, de viata lui, de familia din care provine.....
Abordarea ta mi se pare egoista, te pui pe primul loc pe tine, de#351;i afirmi contrariul! La inima partenerilor tai te-ai gândit? Te-au iubit, i-ai iubit sau au fost ni#351;te conven#355;ii bazate pe alte considerente, diferite de cele sentimentale? Am r#259;sfoit si subitele de tine abordate in trecut si am remarcat aceea#351;i nota: plângeri cu privire la educa#355;ia fo#351;tilor, la familia fo#351;tilor, etc. te-ai plâns, dar te-ai compl#259;cut in situa#355;ii....incomode! Ciudat contrast pentru o femeie ce se vrea puternica!
Vorbe#351;ti de tat#259;l biologic al fetitei tale pe ton declamativ, care se pare ca te-a parasit, apoi s-a însurat cu o ea care pe deasupra este si mai mare ca el si mai are si un copil. Te-ai întrebat care sunt motivele pentru care te-a parasit fara sa se intereseze de tine si mai grav...fara sa se intereseze de copilul lui natural? Ce crezi ca a g#259;sit la actuala lui sotie? Te-ai întrebat care sunt motivele pentru care actualul t#259;u partener este nehot#259;rât in privin#355;a ta? Te iube#351;te el?
Oare tu e#351;ti ok? Nu ar trebui sa ne analizam mai intai comportamentele noastre, sa fim pozitive, anticipative, fara a a#351;tepta sa ni se întâmple?
Încearc#259; sa lucrezi cu tine, fii pozitiva, fii independenta, încearc#259; sa induci schimbarea nu o sa impui….daca dore#351;ti sa-ti fie bine #355;ie si fetitei tale!
Numai bine tuturor!
violeta69 spune:
palermitana,mie mi se pare ca nu se gandeste la ea si nici ca ar fi egoista...
problema aici era copilul...
ca a aparut cum a aparut si ca nu prea are de ce sa-l vorbeasca pe tatal copilul de "bine" e treaba ei!cica nu l-a mai dorit(pe copil) si daca ea a vrut copilul e treaba ei...
aloeu!!! saracul partener cu problemele lui si cu viata lui ...cu ce ignorat mai e!!
mai de unde asta cu ganditul la "inima partenerilor"?!
sau eu nu prea inteleg ce-ai scris?! ca mai sunt si niste hieroglfe pe alocuri...
noroc ca la final ai safatuit-o sa fie independenta si pozitiva,ca eu chiar ma suparam
Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
pisigri spune:
Pina acum am tacut, pentru ca situatia ma depaseste si consider ca nu e bine sa fii transant cind e in joc viata si fericirea unui om.
Dar pe bune...esti cu un barbat de 4 ani de zile, ramii insarcinata...ar trebui sa faci intrerupere de sarcina pentru ca partenerul nu e pregatit sa aiba un copil?? Sa faci intrerupere in conditiile in care esti independenta financiar si iti doresti acest copil??
Eu nu as judeca o femeie pentru ca alege copilul in defavoarea tatalui biologic al acestuia; as judeca-o mai degraba daca isi doreste din suflet copilul dar se lasa "convinsa (a se citi mani****ta) de "adultul" care "nu e pregatit"...
Ca daca e sa ne luam dupa ce spun si fac majoritatea barbatilor, nu cred ca ei sint vreodata pregatiti sa devina tati. Dar toti taticii pe care i-am vazut se "dau pe brazda" mai devreme sau mai tirziu: fie la prima echo, fie cind aud inimioara, fie cind simt bebele in burtica prima oara...
if you can't say something nice, then don't say it at all