Sezatoarea canadiana (116)
Raspunsuri - Pagina 16
carmen77 spune:
Try, Marc e intarcat de mult, deci nu asta e problema, adica nu se scoala sa suga, ii ofer laptele cu bibe dar de multe ori nu il vrea. La noi culcatul se face cam in felul urmator: in timpul zilei, il puneam in pat la el, ii dadeam vreo 100-150ml de lapte, apoi suzeta si ieseam din camera si el se culca. Buun, dar asta pana acu 2 saptamani, cand a venit bunica din Ro ... asa, care bunica nu il lasa deloc sa planga, dar deloc, deloc, dupa 10 secunde de plans al lui Marc e prezenta la el. Eu daca mai protesta 2-3 minute nu ma duceam la el automat, si se culca pana la urma, nu insista. Dar de cand a venit bunica nu mai e asa, pentru ca am impresia ca stie sa speculeze. Plus ca eu am inceput serviciul si in timpul zilei nu mai pot eu sa il culc. Niciodata nu l-am leganat. Nu sunt de acord cu practica asta. Asa .. si acuma incepe culcatul de seara. Inainte, cum ziceam, lapte si suzeta, functiona. Acuma, ii dau laptele, suzeta, si cum ma vede ca incep sa fac primii pasi sa ies din camera lui incepe cu niste urlete de zici ca il opareste careva. Daca ma pun pe canapeaua care o am la el in camera si stau acolo vreo 10-15 minute, adoarme, el in pat la el .. eu il urmaresc de pe canapea ... si se culca. Apoi pot sa ies. Asta nu ar fi asa o problema mare, INSA, se scoala noaptea pe la 1.30-2 si nu vrea sa bea lapte, nu vrea nimic, doar sa stau la el in camera sau sa il iau la noi in pat ... chestie pe care nu am facut-o nici cu Matei, si nu am de gand nici cu Marc, pentru ca pentru mine asta e un pic inceputul sfarsitului ... cel putin asa il vad eu, nu cred ca mai scap de el dupa aia pana la 5 ani
, si pe sot nu il vad "rabdand" chestia asta. Na ca m-am intins ca o rama .. deci ideea e ca nu prea vad lucrurile roz, pentru ca daca incerc sa il las noaptea sa planga 5 minute, apare bunica si il ia in brate ... off, zau ca nu stiu cum sa o rezolv pana la urma, daca nu ajungem la un consens sa aplicam amandoua aceeasi tehnica de adormit copilul, in mod sigur il voi deruta doar, si nu voi ajunge la nici un rezultat.
nelia spune:
Carmen, nu am citit ce ti-a scris Try, dar dupa ce citesc, mai scriu si eu citeva lucruri din experienta mea, daca mai am ce adauga... in general, dupa Try, e cam greu sa mai spui ceva.
Sa-i vezi pe ai mei cei mici cum fac cind vin de la curs, zici ca nu m-au vazut de o luna. Mai ales Lisandru, se agata de mine, de pantaloni si urlaaaa... ai zice ca l-a tinut ta-su numai in palme cele 3 ore si jumatate in care am fost plecata. Si a inceput si sa plinga cind plec, cind il vede pe ta-su intrind in casa la 5.30 stie ca urmeaza sa plec eu si se pune pe plins si tinut dupa mine. Eu spun ca o fi bunica de vina, dar si faptul ca nu te vede, te vrea pentru el... se va obisnui si va trece peste asta pe masura ce trece, da-i un pic de timp, nu dispera. Ce pot sa-ti spun din experienta este ca trebuie sa fii ferma, indiferent de metoda. Eu nu am fost cu nici unul din copii, dar pe mine nu ma deranjeaza si nici pe sot... dupa 2.5-3 ani insa fiecare cu locul lui si noi cu al nostru. De ce spun de fermitate, pentru ca, de exemplu, eu am reusit sa culc fetele in camera lor dupa doi ani impliniti, pina atunci au dormit in patutul lor, dar cu unul din noi in camera sau in camera noastra. Dar pentru ca la noi dupa acesti doi ani, au venit alti si alti bebelusi
, care le fac sa doreasca locul noului venit... iar eu stau mai rau cu fermitatea la acest capitol (dormitul cu noi), fetele mele au uitat de camera lor si Agata cind s-a nascut Tudora si amindoua cind s-a nascut Lisandru. Asa ca, daca incepi ceva, trebuie sa te tii, chiar daca asta inseamna sa te certi cu bunica.![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
columbiana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ktrinel Ana, nu esti singura...m-a durut capu luna asta...ca niciodata...nu am stiut pe ce sa dau vina, dar vad ca nu-s singura...gata pregatirile? cand decolezi ? ai emotii ? Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006) |
Ktrinel, plec pe 14 decembrie; de emotii...mai bine nu intru in detalii triste, ai mei deja pling la gindul ca mergem, dar nu stam decit trei saptamini si ne intoarcem; pe de alta parte am zilnic un concert cu fiul meu care nu vrea sa-si faca vacanta in Romania
; mai frate, eu la virsta lui eram in al noualea cer ca ma lua sora'mea la un film, la un tuns la coafor pe caluti http://www.floriinro.ro/
nelia spune:
Si eu m-am simtit mai rau zilele astea, tot capul si oasele... nu grav, suportabil, dar nici bine nu mi-a fost.
Carmen, asa cum am banuit, Try ti-a scris cam tot. Mai ales chestia cu fermitatea, are mare dreptate. Copiii simt imediat orice ezitare de-a mamei, e ca si cum i-ai spune: hai, incearca sa adormi singur, daca nu poti, vine si te ia mami. Ori tu trebuie sa-i transmiti mesajul incearca sa adormi singur, mama e in casa, dar nu poate sta linga tine, asa ca nu ai incotro... adormi odata! Ori, asa cum spunea si Try, trebuie sa fii tu pregatita ca sa poti trece peste plinsetele de rigoare, eu una iti spun drept ca vad copilul bebelus pina la doi ani, cu mare nevoie de mami, le-am si alaptat pe fete pin a atunci si cind e titza la mijloc chiar nu ai prea multe sanse decit daca i-o scoti... ori eu nici pentru asta nu am fost pregatita. Sint genul despre care spunea Try ca nu vede un motiv sa las bebelusul de pina la doi ani sa plinga... Dar pot sa-ti spun cum am reusit sa le fac pe fete sa adoarma singure dupa doi ani. Nu mai repet ce a spus Try cu ritualul de noapte, ore fixe de bagat in pat, dupa mincat si baita, povestea sau gidilatul de seara, cintat elefantii sau alt cintecel preferat, merge mosul pe salon si apasa de buton si apoi inchide toate usile, obloanele... si tusti de cheie... Ei, aici se termina ziua! Dupa ce a invirtit mosul toate cheile, doua deocamdata, ca la a treia inca mai are de muncit, se lasa lumina mica aprinsa, usa intredeschisa, se mai da un pupic din virful buzelor... si gata! Nimeni nu mai are voie sa coboare, sa vorbeasca, sa bea apa etc. etc. Nu dureaza mult, eu am mers cu bucatica, intii am stat pe pat, culcata linga ele, apoi pe marginea patului si le minghiiam, apoi pe scaunel linga usa, apoi pe hol, linga camera lor si apoi... la calculator pe DC.
Le asigur ca mama e in casa la nevoie, dar ca ele trebuie sa invete sa adoarma singure... Si pui placa asta in fiecare seara pina cind nu au incotro... si vor adormi. Numai ca orice factor perturbator (un alt copil nou-nascut - dar nu e cazul la voi, la noi a fost, un musafir in casa din cauza caruia se da programul peste cap, o vacanta, o seara in care cedezi si il iei linga tine sau stai linga el dupa ce ai reusit sa nu o mai faci etc.) anuleaza munca de pina atunci si copilul profita de orice slabiciune sau de eveniment si o ia de la capat cu neadormitul. Acum, eu ii inteleg, ca nici mie nu-mi place sa dorm singura... si pe mine ma adoarme Octav sau eu pe el
, sau in lipsa lui bebe Lisandru
. Si daca ar fi numai dupa mine, as sta linga ei cit ma primesc... dar pentru odihna lor si pentru binele familiei, e mai bine sa ii inveti la un moment dat sa adoarma singuri. In schimb, nu sint de acord cu fortatul sa nu se mai trezeasca noaptea. Adica fortatul in sensul lasat sa scinceasca sau sa stii ca nu doarme dintr-un motiv anume si sa nu il ajuti cumva sa depaseasca momentul si sa adoarma la loc. Nu stiu cum, eu am trei si nici unul nu are aceeasi metoda de readormit. Asa cum spunea si Try, trebuie eliminate intii motivele obiective (foame, cald, frig, frica, apa etc.). Odata ce acestea au fost eliminate, incepi sa te lupti cu cele subiective. Dar lupta asta e grea si de multe ori nu iesi invingator. Pentru ca nu exista motive bune sau motive rele pentru care un copil mic se scoala noaptea: daca se scoala inseamna ca are o nevoie si mama sau tata trebuie sa fie linga ei ca sa-i ajute sa si-o satisfaca! Deci, aici e mai greu, inca nu stiu cum se poate proceda ca sa nu se mai scoale. Fetele mele au dormit neintrerupt dupa 3 ani, asa ca, de la Tudora nici nu m-am astept si nici nu ma astept sa se intimple mai devreme. Dar acum, fetele mele, cu ff putine exceptii, dorm toata noaptea, de la 9.30 (sau chiar si mai devreme) la 7 fara nici o trezire... Tudora adoarme in ultimul timp mai greu, dupa 9.30, dar singura in camera ei... dar ea si doarme la gradinita.
Ah, si inainte de culcare fara activitati care il poate agita, fara sucuri de citrice, dulciuri... Asta e ce am citit, ca la mine e nebunie mare pina cind ii bag in pat, iar acolo inca ii mai ciupesc niste pitici de fundicuri...![]()
nelia spune:
Acum am citit si despre bunica... pai, daca e asa, ori ii spui bunicii stop, ori o muti pe canapea in camera lui, dar sa-l ia atit de repede in brate, incit sa nu-l auziti si voi.
Serios vorbind, eu nu i-am lasat sa plinga noaptea pina spre doi ani cind aveam cui sa-i explic cit de cit, si pentru ca sotul muncea a doua zi. Octav a dormit intotdeauna in camera cea mai indepartata de camera bebelusului.., mai putin acum, dar Lisandru doarme destul de bine noaptea. E destul de neplacut sa te duci cu ochii cirpiti la munca si sa nu te poti concentra. Apoi, au fost ceilalti copii, pe care iar nu-mi permit sa-i las sa fie treziti in timpul noptii... asa ca, bebelusul a fost calmat la fiecare scincitura, inainte de a ajunge sa fie urlet, chiar daca asta insemna sa-i iau imediat in brate.
cge spune:
Carmen, acum mi-am adus aminte, ca si Anca avea program de trezit noaptea in prima luna cand am inceput serviciul.
Cred ca vroia sa recupereze timpul in care nu eram cu ea ziua.
Mie mi-a fost f. greu atunci, ea statea cu o bona, care o zbughea pe usa cand ajungeam eu acasa.
Marc cum s-a adaptat cu bunica ?
Anca nu vroia pe nimeni, decat pe mine, mai venea maica-mea in weekend sa ma ajute si o speria.![]()
Dar ea este copilul care facea febra cand plecam eu in team building, si ii trecea cand ajungeam acasa.
Cu timpul ii trece dependenta asta.
Victor in schimb nu a fost asa.
Ana, of, Anca cand am fost in Ro asta vara,se trezea dimineata si incepea sa urle "Je n'aime pas ici".
Incearca sa ii prezinti partea buna din excursia in Ro, fara teme, cu mai multe cadouri![]()
Mikiion, multumesc frumos ptr. link.
Noapte buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
pitilache spune:
Ana cu ce companie plecati pe 14? Ne vedem la aeroport, ca atunci pleaca si mama, KLM-ul. Seba ar fi fost super incantat sa plece si el mai ales ca vin si verisoarele in vacanta in Romania, dar pana al urma, cu greu, l-am convins sa mearga doar la vara, ca-i mai mult, sta 2 luni, si o sa-i vina verisoarele si atunci...
Denisam spune:
Buna dimineatza,
Ana-vroiam sa iti spun ceva legat de testament-da s epoate cum ai facut tu cu 2 martori dar paote fi oricand atacat-noi am facut la avocat,o sa mergem sa il semnam, si am facut si POA- si te costa 250 totul,adica ambeel documente si nimeni din ro sau de aici nu il poate ataca. Pe noi 2 avocati ne-au sfatuit sa lasam copii in grija nasilor de aici, decat a cumantilor din Anglia,de ex. pt ca curtea canadiana nu are jurisdictie asupra lor, si plus ca dc e ceva de smenat sau urgente legate de soaal si etc, ce fac rudele,zboara next day pt a semna un act?
Ma rog,fiecare face cum crede,noi asa am procedat.
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
Doloress spune:
Andy la Fairview nu eram eu,
n-am mai fost acolo din vara. Pe la Angrignon m-am plimbat samabata trecuta.
Deci cu examenul am rezolvat, vine cineva cu noi si va sta cu bebe pe hol, sper sa nu planga dupa noi.
Foarte interesanta discutia despre somn, bag la cutiuta si eu pentru mai tarziu, deocamadata sunt chiauna cu treziri din doua-n doua ore. NU stiu de ce, o perioada buna de vreme a dormit numai cu o trezire scurta de tzitzi noaptea, insa de vreo saptamna e de jale, alataseara la 2.30 era vesel si ciripea ca un cintezoi pana la 4 dimineata. Cred ca sunt dintii de vina.
try spune:
Denisam, rezultatele testului de cetatenie noi le-am primit imediat, pe loc. Stiam cate puncte am facut. Ceremonia da, a fost dupa 5 sapt. de la test.
Ktrinel, noi am facut transfer invers: din ro in Ca, direct. De la BCR (daca nu confund cumva banca) la RBC aici in Canada. Deci sigur se poate face si invers si banuiesc ca e valabil si pt alte banci romanesti si canadiene. Nu trebuie sa aiba banca romaneasca sucursala in Canada ca sa se faca transfer direct.
Andy, nu, agentia e in Constanta, dar iti trimite e-ticket pe email si cu ala te prezinti la aeroport, iar tu biletele efective le ridici de la aeroport in momentul plecarii. Mama a luat biletul de la buc la Munchen din buc si pe cel Munchen toronto la ridicat de la un ghiseu din munchen.
800$ (de care, USD sau CDN???) din budapesta-To nu e tzeapa. Diferenta e ca nu are escala, zborul e direct Budapesta-Toronto. E f buna varianta asta, dar viabila doar pt cei ce pot ajunge usor in budapesa, cei care stau in vestul tarii. Altfel ai mei, care stau la 80km de Buc. n-au o ratiune sa mearga la Budapesta si sa ia avionul de acolo. E acelasi lucru pt noi ca bani. Dar pt parintii tai poate face o diferenta mare daca ajung usor la budapesta.
Carmen, bafta multa. Cu rabdare si perseverenta reusesti sigur. Sper sa aiba un rezultat bun si-n trezirile de peste noapte.
Acum am citit si celalalt mesaj. Pai eu zic ca tu in primul rand ai o problema cu bunica, si apoi poate cu Marc. Eu zic ca trebuie sa ai o discutie clara cu bunica si sa-i spui in cuvinte frumoase si diplomatice ca tu faci regulile si ca te astepti de la ea sa le urmeze. Ca nu vrei sa ajungi in situatia sa fie nevoie de 3 adulti sa culce un copil mic (daca e sa ajunga la crize se plans inainte de culcare). Spune-i ce astepti tu de la marc (sa adoarma singurel la el in patut fara sa-l ajute nimeni, explica-i ca e baiat mare si f capabil sa faca asta (ca a facut-o si inaitne sa vian ea) si ca fiecare interventie a ei in acest ritual al lui de adormire ii transmite un semnal diferit si el isi va schimba ritualul de adormire si apoi o sa ajunga copilul sa nu mai doarma decat pe picioare (exagereaza si tu un pic). Spune-i ca ii intelegi bunele intentii si ca pe ea o doare burta sa stea sa il auda scancind, insa ea vine si pleaca si tu ramai acolo cu pruncul si e f important pt tine ca ei sa ramana cu obiceiuri sanatoase de adormire si culcare.
Maica-mea din prima zi a stiut ca ea trebuie sa asculte ce-i spun eu si daca nu stie cum sa procedeze intr-o situatie sa-mi spuna si eu o indrum, dar astept de la ea sa-mi respecte deciziile in privinta educatei copiilor. Ascult orice sfat venit de la oricine, dar in final eu decid ce aplic si cum aplic copiilor mei si indiferent daca se potriveste sau nu concetiilor ei de crestere a copiilor, vreau sa faca exact ce-i spun eu. I-am aratat cu lux de amanunte ce si cum sa faca pt a-i culca pe copii si in privinta mesei. In rest, las multe la voia ei. Si o alta regula a fost ca odata ce vin eu acasa, eu ma ocup de copii, adica preiau eu stafeta. Si ca noaptea, indiferent cat de obosita sau nu sunt, indiferent cat de mult il aude pe alex plangand (pe atunci mama dormea in al 3-lea dormitor cu noi sus la etaj) sau nu, ea sa ma lase pe mine sa gestionez situatia. Daca o vedeai cum sarea in sus la fiecare planset al lui alex si ma ciocneam de ea pe hol inainte sa intru la alex in camera. Si o luam la rost. I-a intrat in singe in timp insa. Acum deja e a 3-a oara la noi si stie toate cele si si convietuirea dintre noi merge ca unsa. Stie cat si cand sa se bage in orice privinta. Dupa ce rezolvi problema cu bunica, poti sa iei de coarne si problema cu Marc. Explica-i ca, indiferent ca mergi la servici si esti obosita, tu tii foarte mult sa fii cea care merge la copil noaptea, e datoria ta de mama (eu asa am vazut-o tot timpul). Pt ca acest copil 1 an de zile doar de mami a stiut noaptea si ca tu stii cel mai bine ce sa-i faci ca sa-l linistesti si sa-l reculci. Daca vede pe altcineva noaptea, pt marc e neasteptat si automat va fi mai nelinistit. Spune-i ca-ti pare rau ca o trezeste de fiecare data plansul lui marc, dar ca o rogi sa raman in patul si camera ei indiferent cat de mult/tare plange marc. O sa-ti zica ca ii era frica ca tu nu l-ai auzit. Spune-i ca ai monitorul permanent cu tine si ca e imposibil 2 adulti sa nu auda plansul acelui copil in monitor. Doar ca tu uneori il testezi pe marc sa vezi daca nu cumva plange doar un pic si apoi se reculca.
Maru, eu as tinde sa cred ca o lasa cu copilul asa mic si la examen, la cum ii vad eu pe canadieni.
Dar cel mai bine, doloress, da tu un tel la nr de pe invitatia la examen si intreaba-i daca te lasa cu bebe in sala, spune-le ca e prea mic si n-ai pe cineva apropiat cu cine sa-l lasi si n-ai incredere sa il lasi pe maini straine. Nu cred ca-ti vor interzice daca stii cum sa pui problema. Examenul dureaza maxim juma de ora (asta cred ca e termenul limita, nu poti sta mai mult), dar tu poti termina si-n 10 minute de completat grila si apoi ceri sa te lase afara cu bebe.
| Citat: |
| Mai ales Lisandru, se agata de mine, de pantaloni si urlaaaa... ai zice ca l-a tinut ta-su numai in palme cele 3 ore si jumatate in care am fost plecata |
Idem si la noi cu adrian. Cand vin acasa are pretentia sa ma dedic numai lui. Ieri am fost la daycare si eu si l-am luat (ca de regula tati il duce si-l aduce, daycare-ul fiind langa serviciul lui). Si sotul a ajuns cu 2 minute inaintea mea la daycare si era pe hol cu el in brate. Cand m-a vazut, departe fiind (holul e lung), a scos niste chiuituri lungi si a inceput sa alegre de nu-l tineau picioarele si spre sfarsit mai ca a dat in plans, parca i iera frica sa nu ma evapor pana ajunge la mine. Mi-a miscat sufletul. Eu sunt o neobisnuita pt el la daycare, stie ca tati il duce si-l aduce. A fost o mare supriza pentru el.
Nelia, Carmen, cand am plecat eu la servici dupa ce a facut alex 1 an, am zis ca ce-o sa sufere copilul. Nu s-a schimbat nimic in comportamentul lui, in schimb am suferit eu pt amandoi. Cand am plecat la servici dupa ce adrian a facut 1 an, tocmai ce-mi aratase de vreo 2 ori ca e capabil sa doarma toata noaptea fara treziri si apoi au inceput trezirile dese si cand spun dese inseamna si de cate 5-6 ori/noapte in anumite saptamani. Am zis ca sufera copilul ca m-am intors eu la servici si imi simte lipsa in cursul zilei si vrea sa compenseze sculandu-se noaptea si vrand sa stea cu mine. Aiurea… i-au dat 3 masele de-o data (iar eu degeaba ma uitam in gura lui ca nu vedeam nici un fel de activitate, au erupt brusc). Dupa 2 luni de chinuri de ambele parti si dupa ce i-au spart maselele s-a potolit baiatu’ meu si-a revenit la dormitul continuu peste noapte. Din experienta mea as tinde sa cred ca bebelusii astia nu-si sacrifica somnul de noapte pt ca nu ne mai au pe noi non-stop langa ei (sunt evident exceptii cum e fetita lui cge, dar ea are o manifestare organica - febra - de fiecare data cand e departe de mami). Da, in cursul zilei observi ca-s mai plangaciosi, mai lipiti de tine (adrian de ex. are nevoie de contact fizic prelungit ca sa se potoleasca, trebuie sa-l tin numai pe el in brate pe canapea si sa-l mangai, pup, dupa 15-30 de minute de un astfel de tratament pot pleca si eu la treburile mele fara sa se mai tina scai de mine), dar eu cred ca trezirile de peste noapte pe care le experimenteaza marc acum nu tin de intoarcerea la servici a lui Carmen.
Ref la interventiile din timpul noptii, la noi a fost diferit cu baietii. Alex plangea tare, era greu sa-l ignori, dar cand ma duceam la el, doar il mangaiam un pic si stateam max 5 minute pana readormea inapoi (ma refer la trezirile nocturne si pasagere de dupa momentul cand a decis sa doarma toata noaptea continuu). Era oarecum simplu. Cu adrian e diferit. Daca ma duc la el, risc sa nu mai doarma 2 h. Am observat experimentand ca, daca il las 5 minute sa planga (il cunosc dupa plans cand se calmeaza singur si cand e de dus la el), readoarme singur la loc fara probleme. De ex. azi noapte s-a trezit de 2 ori pana la 2 noaptea si a plans cate 5 minute de fiecare data, dar era un plans lungit si taraganat, parca era rupt de somn si ii era sila si sa planga. Am stiut ca readoarme singur. Daca ma duc la el, risc sa nu mai puna capul jos 2 h, cand oboseste suficient si decide sa se culce la loc. In oct. s-a speriat tare de ceva monstri de la desene si s-a speriat si noaptea si a urmat o perioada de treziri dese si plansete berechet. Pt ca stiam clar de ce se trezea (frica si nu mai putea readormi la loc singur), eram nevoita sa ma duc la el, am ajuns sa dorm pe jos langa patutul lui ca sa il linistesc alta solutie nu aveam la acel moment si totusi sa fiu buan de servici si eu a doua zi. Insa ce crezi? Eu ma chinuiam sa pun geana pe geana lungita pe jos, iar el dadea in gangureli, vocalize si joaca, foiala cat cuprinde. Concluzia, copilul nu era obisnuit sa readoarma cu mami lungita pe acolo pe jos. Pt el asta era o situatie diferita si distractiva. L-am luat si noi in pat, doar din dorinta de a-i vedea pe toti dormin (eu, el, tati) - n-a fost chip nici asa, copilul asta nu era obisnuit sa doarma cu noi, o dadea pe joaca. Apoi am schimbat tactica, i-am lasat lumina de veghe si si-a revenit cu somnul (nu stiu daca asta a contribuit sau a fost o coincidenta, dar acum mi-e frica sa i-o stind de teama sa nu se trezeasca des si sa nu mai readoarma singur noaptea), iar daca se mai trezea si eram nevoita sa ma duc la el, faceam ce faceam ca sa ies cat mai repede din camera, altfel el se trezea de-a binelea si iarasi ne uitam pe pereti cate 2h. Da, venirea mea in camera lui cand plange e un factor linistitor pe moment, dar daca stau prea mult (si inca nu stiu unde-i limita aia de prea mult sau suficient, nu pot s-o descopar decat prin tatonari), adio somn timp de 2 h. Asa ca prefer sa nu mai mai duc deloc daca situatia imi permite. Regula dupa care ma ghidez acum este: daca plange mai mult de 5-10 minute si nu arata semne ca se potoleste, ma duc la el, pana atunci nu. Daca se potoleste in 5-10 minute inseamna ca nevoia lui nu era asa de mare incat sa merite sa ramana treaz si ca nevoia de somn a invins. Plus ca si eu daca ma dau jos din pat, apoi nu ma mai ia nici pe mine somnul vreo ora, chiar daca el adoarme rapid.
Denisa, nu-mi dai si mie contactele avocatului cu care ati facut voi POA? Vreau si eu. Unul din motivele pt care tegiversez este ca nu stiu nici un avocat si nu stiu de unde sa-l iau si parca n-as rasfoi yellow pages pt asta, ci as merge pe cineva recomandat.