Laptele in alimentatia Puiului tau dupa primul an

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui miorlau

Am citit recent o serie de articolele despre pericolele consumuli de lapte de vaca. Am ajuns sa ma interesez din cauza ca medicul mi-a spus ca diverse probleme pe care le am si pe care le-am avut inclusiv in timpul sarcinii s-au datorat consumului exagerat de lapte de vaca, in copilarie. Ai mei l=-au folosit ca remediu pentru lipsa de calciu insa se pare ca am consumat prea mult.

Sunt curioasa daca mai citeste cineva aici www.dietetik.ro/articole/4383/defaimarea-laptelui-de-vaca-iii.html" target="_blank">http://www.dietetik.ro/articole/4383/defaimarea-laptelui-de-vaca-iii.html ce parere poate sa imi zicia din experienta proprie? Despre unele stiam, altele sunt noutati.




In principiu toate vestile proaste despre lapte care apar in ultima vreme sunt reale. Unii cred, altii nu cred. Legat de experienta mea personala, desi am crescut la curte, cu vaca si tot neamul ei, toata copilaria am avut deficit major de calciu si fier.
Aveam dese caderi de calciu si doctorii numai atat stiau sa strige: lapte si branza. Dar total eronat, mancam lactate si degeaba.


Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

Laptele este alimentul cel mai complex si mai usor asimilat de organism, constituind unul din alimentele de baza in nutritia omului. Are peste o suta de substante nutritive necesare vietii (20 aminoacizi, peste 10 acizi grasi, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, peste 45 elemente minerale, proteine). Proteinele contin aminoacizi necesari cresterii si mentinerii sanatatii. Grasimea, in afara de rolul ei energetic, contribuie si la formarea rezervelor de grasime in organism. Vitaminele (A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B12, C, D, E, K, P) ridica valoarea nutritiva a laptelui.
Important este faptul ca substantele nutritive din lapte se gasesc in proportii optime, astfel ca laptele este asimilat de organism mai bine decat orice alt aliment, putand fi consumat atat in stare proaspata cat si sub forma de diferite produse lactate.
Baietelul meu de 1 an si 7 luni primeste aproximativ 500-600 ml lapte pe zi divizat in 2 sau 3 mese. Mergem pe varianta care o consider cea mai potrivita pentru el adica lapte formula (Junior 1+, Nestle).
Primeste lapte seara, dimineata si uneori inainte de somnul de amiaza daca suntem prea obositi si nu mai apucam ora de masa( asta se intampla atunci cand se trezeste dimineata mai devreme cu 1-2 ore decat de obicei). Bea din biberon, asadar nu il amestec cu nimic; il prepar cu apa calda incalzita pe aragaz, stocata in termos din sticla.
Primea si o masa de creale cu lapte sau iaurt simplu, inainte de 1 an, dar apoi si-a schimbat gusturile si nu mai accepta cerealele pentru bebelusi si nici branzica calcica. Acum prefera orezul cu lapte si iaurtul intre mese.La mancare folosesc lapte din comert. Nu cumpar un brand anume, vreau doar sa fie UHT, cat mai proaspat, cu 1.5 grasime si la un pret acceptabil. Cantitatea de grasime e doar o preferinta personala, nu imi place sa simt gustul si mirosul de lapte, daca as cumpara doar pentu copil as lua cu 3.5%grasime deoarece un puiut in crestere are nevoie de energie.
Intentionez sa continuam cu formula cat se poate de mult, adica vreo 3 ani. Alegerea mea este argumentata de urmatoarele:
-este pur din punct de vedere microbiologic (+fata de laptele proaspat de vaca)
-asigura o baza nutritionala solida (prin imbogairea cu viamne si minerale)
-contine bifidus BL.
-este practic: adica usor de depozitat(nu necesita conditii speciale) si rapid de preparat (daca bb se mai trezeste uneori noaptea urland maamiiiii, cum face Alex din diverse motive:nu a baut seara tot lapticul, il doare ceva, a visat urat... )
Oricum fiecare are multe motive pentru care face o anumita alegere, cred ca orice parinte pune pe primul plan sanatatea copisasului sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sonicaunt spune:

In calitate de viitoare matusica - e fetitaaa!, am inceput sa ma interesez si eu (pe langa parinti :)) de tipuri de formule si alimentatie etc. Din cate am studiat pana acum, lapticul Lactana de la Töpfer este agreat de multi bebei, si cred ca asta se intampla deoarece este conceput din ingrediente organice, si se apropie cel mai mult de gustul laptelui matern. Am observat ca majoritatea mamicilor prefera formula Lactana sau Lactana HA, chiar de la inceput sau cand sunt nevoite sa schimbe tipul de lapte.. oricum, pana la urma depinde de ce si cum tolereaza bebe :)

Sa cresteti mari si sanatosi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofie-iubi spune:

noi am inceput sa folosim lapticul Care de la Mega Image, ii place mult. Oricum pe Sofie am alaptat-o pana la 1 an si o luna, papa doar dimineata lapte praf, acum lapte praf si seara, la recomandarea pediatrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Buna seara!
Am o fetita de 16 luni. Inca este alaptata, desi sunt insarcinata. Cat va mai dori ea. De aproape o luna am inceput sa-i dau si lapte de la Napolact de 1.5% grsime. La inceput cate un paharut de 25 grame iar apoi a crescut cantitatea pe masura cerintlor ei. Ii dau cam 150 ml chiar cd se scoala. At cd mananc eu ii mai pun inca putin intr-un castron cu fulgi de porumb.
In cursul zilei ii mai dau de vreo 2 ori....at cd cere, dar nu bea f mult. Iar spre seara, inainte de baie ii mai dau un paharel tot de vreo 150-200 ml ( pe care-l bea sau nu pe tot).
Laptele i-l incalzesc putin. Am preferat sa incerc cu laptele pe care-l consumam si noi si dc am vazut ca a fost acceptat si nu a produs efecte adverse, m-am decis sa raman la asta. I-am luat si lapte specific varstei, de la Parmalat/Humana....dar cred ca nu-i place din cauza gusului specific de vitamine.
Iaurt nu mai mananca asa des, manaca branza, cascaval. Nu am incercat inca sana, chefir,etc.
Consider ca laptele este important, chiar dc personal nu-l suport.
Succes cu chestionarul!

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

fetita mea are un an si cinci luni, si bem lapte Junior 1+ Nestle, ii dau atata timp cat va dori ea, consider ca este laptele necesar pentru varsta ei
bea in jur de 500 ml/zi, dimineata la ora 05.00, la pranz inainte de somn si seara la culcare...
cateodata mancam si dimineata la ora 10.00 lapte cu cereale cu lingurita, atunci papam singurica






Poze Adelina



adelina paul

mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Laptele este esential in dezvoltarea copilului. Nu ar fi trebuit sa lipseasca din meniul de fiecare zi a copilului.
Este un aliment usor digerabil si ajuta la dezvoltarea copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

da...este esential pentru ca asa se spune in reclamele platite de o industrie infloritoare!
De ce ar fi omul singurul mamifer din lume pentru care este esential sa consume de mic copil pana la batranete laptele altui animal???
Ni se spune ca are calciu, fara de care nu se dezvolta oasele...ce nu ni se spune este ca din lapte nu asimilam calciu din doua motive mari si late:
1. pentru ca Ca sa fie asimilat dintr-un produs care contine si fosfor proportia trebuie sa fie de minim 1.7 in favoarea Ca...in laptele de vaca avem 135m Ca/100g si 93mg fosfor/100g...adica proportia e 1.45, sub limita asimilabila
2. laptele avand foarte multa proteina animala(de 3 ori mai mult ca laptele de mama) este un produs foarte acid. Corpul nostru are un metabolism bazic, asa ca trebuie sa neutralizeze rapid aciditatea sangelui sau murim. Face asta scotand fosfat de calciu din oase. Ca se elimina prin pipi.
Laptele nu numai ca nu aduce aport de Ca in organism(asa cum spun toate reclamele,care stim ca ne vor doar binele si nu urmaresc vanzarea produsului indiferent de calitatea lui...), dar chiar elimina Ca existent in organism. Populatiile cu cel mai mare consum de lactate au cea mai mare incidenta a osteoporozei(SUA, tarile nordice).
Alt argument contra consumului de lactate(nu ma refer la laptele de mama!) ar fi ca proteina din lapte,cazeina, este cel mai puternic promotor al cresterii celulelor canceroase( studiul China, cel mai mare si complex studiu de nutritie efectuat vreodata, incluzand milioane de oameni).
Nu mai aduc in discutie hormonii de crestere, antibioticele, mai nou hormoni modificati genetic care sunt injectate vacilor de lapte sa le pacaleasca organismul ca au fatat astfel incat lactatia sa fie continua si sporita(deocamdata in SUA, dar cum ministrul agriculturii de la noi a fost director comercial la firma care produce respectivul produs(Monsanto) viitorul suna bine si la noi), hormon care in organismul uman promoveaza cresterea tumorilor, faptul ca in ferme pentru cresterea productiei vacile servesc drojdie iradiata,etc,etc
Toate elementele din laptele de vaca pot fi cu usurinta inlocuite de o dieta diversa si echilibrata.
In asimilarea calciului nu conteaza atat de mult cat calciu ingurgitam(in sua se iau cele mai multe suplimente/cap de locuitor si osteoporoza are cea mai mare incidenta) ci asocierea consumului cu fixatori(fitoestrogen, vitamina C, vit D, bor(din coaja de mar de ex), etc) si elminarea pe cat posibil di alimentatie a marilor eliminatori de calciu(cel mai puternic fiind aciditatea cauzata de proteina animala).
Pentru cine vrea sa se documenteze despre metabolismul calciului si nu numai, sursele de informatie sunt multiple. Pentru cine prefera sa creada in reclame si in faptul ca 'asa face toata lumea,deci e bine)...asta e viata. Pacat ca puii nostri vor suferi consecintele.
Presupunand ca exista persoane interesate pot sa postez si linkuri catre documentatie, alternative (din alimente naturale,integrale nu cine stie ce praf cumparat) pentru aport optim de Ca,Fe, etc pt copii si de ce nu si pentru noi(copii vor copia modelul alimentar de la parinti).
Studiul China ar trebui studiat in scoala...nu religia(dar asta e alt subiect).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Sunt de acord ca nu mai poti avea incredere ce cumperi din magazine, inclusiv lapte de vaca. Noi il cumparam mereu de la aceeasi persoana (ne aduce lunea si vinerea) si stim ca e natural, fara cine stie ce furaje date vacilor sau te mai miri ce.
Din pacate fetitei ii dam mai mult lapte de vaca pentru ca sincer nu ne permitem sa o tinem numai pe formula, dar mai luam si milupa, cel peste 1 an (fetita are 1 an jumate). Poate ca daca ar trebui sa cumpar laptele de vaca din magazin, as renunta si as lua numai formula, dar asa dam 2.5 lei/l, nu 5lei/l.
Cat despre parerea total impotriva laptelui/lactatelor, nu sunt de acord! Ok, nu e bun la bebelusi, dar de la asta la rticolul acela despre cat de nociv este...ar fi o discutie mult prea lunga.

7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui pufescu

De ce ar fi omul singurul mamifer din lume pentru care este esential sa consume de mic copil pana la batranete laptele altui animal???



....poate pentru ca este singurul mamifer din lume care poate mulge alt animal?

in rest de acord, partial, foarte pertinent punct de vedere.

Mergi la inceput