proteza mecanica mitrala si clexane

proteza mecanica mitrala si clexane | Autor: vulturas

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamici si viitoare mamici,

Este prima oara cand scriu pe acest site, cu toate ca va urmaresc de muuuult timp.
Am indraznit sa deschid un nou subiect doarece nu gasesc nici macar un subiect in care sa fie vreo mamica in situatia mea...Sunt operata pe cord deschis si am proteza mecanica in locul valvei mitrale...ca sa fie totul bine trebuie sa iau sintrom toata viata pt a nu dezvolta cheaguri de sange in organism ceea ce ar duce la moarte subita.
Problema e ca vreau sa fac si eu un copil si asta inseamna ca trebuie sa intrerup tratamentul cu sintrom si sa trec pe clexane inainte sa raman insarcinata si toata perioada sarcinii ca sa nu pateasca fatul nimic...numai ca este f.f.f. periculos pentru mine sunt sanse foarte mari sa mor din cate mi-a explicat mie cardiologii si credeti-ma ca am fost la multi nu doar la unul...ideea in sine este cineva pe lumea asta care a reusit sa faca un copil in aceste conditii, sub acest tratament???

Medicul meu ginecolog este Dr. Filipescu de la Elias, dar nu am mai fost la el de cand m-am operat si acum imi este frica sa ma refuze sa nu vrea sa ma supravegheze...am inteles ca doc.fug de pacientele cu prb cardiace ca dracu' de tamaie(scuzati exprimarea).

Va rog un sfat un ajutor o parere ceva ca simt ca nu mai pot sunt disperata!!!!

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vulturas spune:

nimeni nu ma poate ajuta???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

vulturas, e tare greu sa-si dea cineva cu parerea in cazul tau. ar fi bine daca ai gasi un medic ginecolog cu experienta in complicatii cardiologice. usor de spus, greu de gasit.. eu insa am auzit de cazuri cu final fericit datorita unor medici care au fost dispusi sa ajute asa ca nu-ti pierde speranta!

incearca la clinica virtuala, la trombofilie, poate e cineva pe acolo care te-ar putea ajuta.

sa nu-i uitam!

Mergi la inceput

multumesc mult pentru raspuns! o sa incerc!

Mergi la inceput

mie nu imi mai raspunde nimeni? asa patesc mereu...asa imi fac si doctorii nu imi raspund la intrebari
am si eu nevoie de ajutor!!! va rog!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Intai de toate trebuie sa mergi la cardiolog, sa-ti faca o reevaluare si sa te sfatuiesti cu el in primul rand daca o sarcina este oportuna si apoi sa discutati tratamentul anticoagulant pe parcursul sarcinii. Chiar daca gasesti ginecolog care sa te supravegheze, mai intai si el o sa ceara reevaluare si opinia cardiologului deci...

Mergi la inceput

am fost la cardiolog...si nu doar la unul la mai multi si toti au zis ca se poate...ca e foarte foarte greu dar nu imposibil si tot ei mi-au spus ca am sanse mici sa gasesc un ginecolog...despre tratament mi-au spus ca trebuie sa incep sa fac clexane dar ca ca sunt sanse mari sa mor in timpul sarcinii...e suficient un cheg de sange sa se formeze si valva o sa il arunce in plamani si fac edem pulmonar.
de asta vreau sa stiu daca exista cineva care sa aiba o proteza mecanica sau daca stiti pe cineva care are proteza la inima si a reusit sa faca un bebe...nu sunt inconstienta sunt doar disperata sa am si eu ingerasul meu si cel mai tare ma deranjeaza cand multa lume imi spune ca nu are rost sa incerc si ca nu o sa imi ridice statuie copilul...dar nu mi-a spus niciodata o femeie care nu are copii si isi doreste sa aiba sa nu incerc...e atat de simplu sa vb cei din jur atata timp cat ei au un copil...toata lumea vrea sa hotarasca pe viata mea incepand cu mama sotul care nu vrea sa se riste pe viata MEA si lista continua.
Imi cer scuze pt lungimea mesajului dar chiar nu mai suport si nu mai stiu in ce parte sa o iau!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Vulturas mergi si la doctorul Tutunaru de la Elias si povesteste-i situatia ta. Poate exista o cale de monitorizare permanenta. Si eu cred ca sa ai un copil este cel mai mare vis al unei femei. Dar daca afli cumva ca nu sunt sanse prea mari gandeste-te si la adoptie. Vei fi la fel de fericita si asa!!! Poti sa intri la subiectele despre adoptie si sa vorbesti cu fetele de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lemia50 spune:

Daca medicul cardiolog spune ca se pot ivi complicatii mortale in timpul sarcinii,gindeste-te si la urmatorul scenariu:duci sarcina cu bine,ajungi la nastere,faci cezariana ca altfel nu poti naste,inima nu rezista ,mori si copilul tau va creste fara sa-si cunoasca mama.Va fi bine??Poate ca sint morbida,dar nu mai bine te gindesti la o adoptie,cauti un nou nascut pe care il cresti ca pe copilul tau si stii ca nu iti risti in mod constient viata ta si fericirea puiului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Vulturas, sunt in asentimentul fetelor. Eu zic sa nu te avanti cu capul inainte.
Eu zic sa discuti cu un ginecolog (dr. Tutunaru am inteles ca este foarte bun, intr-adevar) sau cu mai multi si vezi ce parere au si ei. Oricum, daca este sa alegi pana la urma aceasta cale de a avea un copil, legatura dintre ginecolog si cardiolog trebuie sa fie mai mult decat stransa iar monitorizarea ta si a copilului intensa.
Totusi, eu m-as gandi, in locul tau si la adoptie. Un copil adoptat va fi tot copilul tau.
Subliniez si eu ce a scris Lemia: gandeste-te si la riscul de a nu mai trai dupa nasterea copilului (imi este greu sa scriu a muri). Nici nu iti vezi visul cu ochii (acela de a avea un copil) si nici copilului nu ii va fi tocmai bine fara mama.

Mergi la inceput

buna,

aveti dreptate fetelor...m-am gandit deja la adoptie asta pana am aflat ca trebuie sa cotizezi cu cateva zeci de mii de euro pt a putea adopta un nou nascut si pana la urma sa zicem ca reusim dar daca nu renunta ambii parinti asupra drepturilor parintesti poate sa il ia oricand inapoi...ca ex.daca tatal este necunoscut poate sa apara peste 10 ani si sa mi-l ia inapoi...abia s-a schimbat iar legea adoptiilor si s-au gandit ei ca e mai bine asa pt copil.
si in leg cu decesul se pare ca sunt sanse ca acest lucru sa se intample in orice clipa si neinsarcinata dar intr-adevar sunt sanse mai crescute in timpul sarcinii datorita schimbarilor din organism.

va multumesc pt sfaturi si sper sa ma ajutati sa ma hotarasc...
va pup si multa sanatate voua si bebicilor!!!!

Mergi la inceput