proteza mecanica mitrala si clexane
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Vulturas,
intra la fete la adoptie, vei afla exact cum se procedeaza !!! Merita sa le citesti experienta si bucuria de a deveni mame !
Daria & GIULIA(2004 08 16)
Sheannamp spune:
E foarte greu sa iti dai cu parerea despre prognosticul unei sarcini in cazul tau.
Oricum evolutia difera de la caz la caz.
Eu te sfatuiesc sa incerci sa te informezi pe internet despre riscurile sarcinii la femeile cu proteza metalica mitrala.
Oricum, daca doar tratamentul anticoagulant e problema, sa stii ca sunt multe mamici care au facut toata sarcina Clexane si nu au patit nimic.
In rest, cardiologul tau stie cel mai bine daca sunt riscuri cardiace in timpul sarcinii in cazul tau.
Multa sanatate!
natynic spune:
Vulturas...sunt medic cardiolog; sunt de asemenea o mamica ce a fost la nastere la un pas sa moara, alaturi de fetita ei, o mamica ce s-a luptat cu disperare sa pastreze acea sarcina si pana la urma amandoua am invins.
Problema ta nu e simpla. Cum spune si Sheannamp, daca singura problema ar fi anticoagularea pe tot timpul sarcinii, lasand la o parte costul mare al Clexane-ului, nu ar fi asa grav; teoretic, riscul producerii unui cheag pe proteza sub Clexane e chiar mai mic decat sub Sintrom! Numai ca nu e anticoagularea singura problema, proteza in sine, asa cum stii, e un risc. Sarcina aduce cu ea niste modificari foarte mari in circulatia si chiar in volumul sangelui pe care nici o proteza nu le poate suporta in acelasi mod ca o valva naturala. In plus, atat nasterea naturala (care e cam exclusa!!) cat mai ales cezariana inseamna un risc de endocardita, de infectie a protezei, probabil si asta o stii. Orice operatie, fiind sub Clexane, inseamna un enorm risc de sangerari mari. Deci e vorba de o suma de riscuri.
Din punctul meu de vedere nu-ti pot spune ca e imposibil, dar e f greu si nici un cardiolog responsabil nu si-ar putea pune parafa spunand ca nu exista riscuri majore, vitale pentru tine. Din acelasi motiv, ar fi f greu pentru orice ginecolog sa accepte urmarirea ta. Poate doar cu o declaratie scrisa a ta ca ti s-au explicat si ai inteles exact care sunt riscurile si ca ti le asumi.
Astea ti le-am spus din punct de vedere al unui medic. Acum, omeneste vorbind, nu neglija scenariul tragic pe care ti l-au sugerat fetele, mai ales acela in care nasti si lasi un copil fara mama. Crede-ma, am fost la un pas de asa ceva, numai ca eu n-am stiut dinainte ca voi ajunge in situatia asta. Daca iti doresti cu adevarat un copil pentru ca iubesti copiii, nu doar pt a fi al tau, gandeste-te si la varianta adoptiei si nu-ti pune singura obstacole de genul "trebuie x bani", "dar daca vin parintii si il iau", etc.
Si pentru ca ai intrebat daca mai exista cazuri ca al tau-probabil, dar nici eu, cardiolog fiind, nu cunosc...Iti doresc deci sa iei o decizie inteleapta si Dumnezeu sa te ajute!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
vulturas spune:
va multumesc pentru raspunsuri...intr-adevar toti cardiologii mi-au spus ca se poate , ca este foarte greu dar nu imposibil si iarasi marea mea problema este in gasirea un medic ginecolog...acum astept sa treaca perioada sarbatorilor si sa mai incerc sa gasesc un cardiolog si un ginecolog dispus sa isi asume riscul impreuna cu mine si daca nimeni nu o sa ma sustina o sa incerc sa ma consolez si sa ma gandesc si la alte posibilitati...dar deja simt ca ca viata mea nu prea are sens...degeaba muncesc...am facut o casa...am luat o masina daca nu am cui sa le "las" sa spun asa...
multumesc pentru incurajaraile voastre!
erica33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vulturas va multumesc pentru raspunsuri...intr-adevar toti cardiologii mi-au spus ca se poate , ca este foarte greu dar nu imposibil si iarasi marea mea problema este in gasirea un medic ginecolog...acum astept sa treaca perioada sarbatorilor si sa mai incerc sa gasesc un cardiolog si un ginecolog dispus sa isi asume riscul impreuna cu mine si daca nimeni nu o sa ma sustina o sa incerc sa ma consolez si sa ma gandesc si la alte posibilitati...dar deja simt ca ca viata mea nu prea are sens...degeaba muncesc...am facut o casa...am luat o masina daca nu am cui sa le "las" sa spun asa... multumesc pentru incurajaraile voastre! |
teodraghici spune:
Vulturas, subscriu la ce au spus natynic si Sheannamp.
Explicatiile au fost date, acum ramane sa iei o decizie.
Multa sanatate!
vulturas spune:
oki...am ajuns la o concluzie impreuna cu sotul meu...mai mergem o data la cardiolog si la ginecolog dar vrem sa vb cu dansii in acelasi timp si sa mai revizuim riscurile si complicatiile si daca ma sfatuiesc sa nu, o sa renunt si o sa bagam dosarul pentru obtinerea atestatului de adoptie...
multumesc pentru sustinere o sa va tin la curent!
dar...daca totusi se gaseste o mamica, care a reusit sa nasca un bebe sanatos in aceleasi conditii va rog sa ma anuntati si pe mine
delsim spune:
Chiar daca exista, din pacate nu este o garantie ca tu nu vei pati nimic. Nu prea exista garantii in medicina!
vulturas spune:
buna!!!!
luni o sa ma internez in spital pentru o ultima parere.
multumesc pentru sustinere.