Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (7)
Raspunsuri - Pagina 20
kid2003 spune:
Multumesc de sustinere fetele...
Maria pare fericita, deci deocamdata sunt si eu zen, ca si ea!
Cocutica asa e....iti da Dumnezeu cat sa poti duce. Daca tu ai avut un bebe supercuminte prima oara, era cazul sa stii cum e si "altfel". La mine, daca primul a fost mai problematic, al doilea compenseaza, ca daca era ca primul, ajungeam la balamuc.
Felicic lasa, fomila al tau e un scump si jumatate. El e flacau, flacaii sunt mai fortzosi si papa mai mult. Pssst. Si sa nu te aud ca il diversifici in ianuarie. Mai vorbim noi despre asta. Daca tzatza pleaca la birou, lasa cutia de lapte praf acasa ca va fi fericit si asa Fomila. Te
tare de tot si sper sa nu te superi, dar cu tine imi permit 
Nerantula si noi avem un hemangiom pe genunchiul stang...nu e in relief si nu s-a modificat o data cu trecerea timpului. Arata ca o micutza cicatrice, se vad cateva vase de sange mai rosii sub piele. Hemangiom mi-au zis la spital. Acum nu stiu, or fi mai multe clasificari. Noua doctorii ne-au spus sa il lasam in pace ca si-l va opera ea cu laserul cand o fi mare si daca o va deranja estetic...Nu mi-a zis nimeni sa ma grabesc. Oare pentru ca nu e in relief? Acum incep sa imi pun si eu intrebari. La ce dr ati fost? La Dermatolog? Multumesc de raspuns si pupam zmeurica!
Nerantula spune:
Kid da, sunt de mai multe feluri hemangioamele, multe din ele intra in categoria celor care se estompeaza in timp si cel mai bine este sa nu se intervina. Chiar si la cele cavernoase (in relief), daca nu sunt in zone delicate (pe fata, de ex.) si nu prezinta modificari in timp (in sensul cresterii), e aceeasi recomandare.
Nu am fost inca la dermatolog, pediatra cea noua ne-a atras atentia, apoi am googalit. Urmatorul pas e sa consultam un dermatolog. Va tinem la curent. Eu zic tu sa stai foarte linistita, dar sa urmaresti daca se schimba ceva in timp. 
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit
... once upon a time ...
Nerantula spune:
Deci se pare ca suportam foarte bine vaccinul, nu avem febra, nici macar stare febrila. 
Curaj tuturor mamicilor care mai au de intepat puiutii!
Sfatul Mirunei a fost excelent, m-am simtit mult mai aproape de pui tinandu-l la tzitzi si pentru el a fost o consolare foarte rapida, chiar daca a plans putin.
Fetelor, Gruia nu suporta sa stea pe burtica, de cate ori il punem e scandal mare
... e suparat si nu-si tine capul ridicat, nici macar nu prea si-l ridica, decat foarte putin .. ar trebui sa ma ingrijorez? Taica'su insista si-l pune uneori pe burtica, in ciuda protestelor lui, mie mi se rupe inima cand il aud plangand, dar nici nu vreau sa ramana un pisic molicel ![]()
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit
... once upon a time ...
khristin spune:
Kid si Nerantula, si fetita mea s-a nascut cu un hemangiom acum 6 ani pe laterala piciorului, mai precis acolo unde indoi genunchiul. Mi s-a explicat ca s-a produs probabil din cauza pozitiei fetale si zona nu s-a irigat cu sange asa cum trebuia. Era f. rosu si in cateva luni s-a largit, dar a inceput sa se decoloreze usor usor. Pana la 12 luni disparuse in totalitate ca si cum nici nu existase. Sfatul medicului meu din Canada a fost ca in nici un caz sa nu se intervina pt. ca este f. probabil sa se retraga de unul singur, ceea ce s-a si intamplat. V-am povestit asta, deoarece cand avea ea cateva luni am fost in RO si pt ca era racita venise un doctor acasa care mi-a recomandat vehement interventia cu laser
. M-a bufnit rasul, dar m-am abtinut din politete
. Sfatul meu e sa nu le faceti interventia cu laser copiilor, aveti rabdare si lasati-i pe ei sa decida mai tarziu asta. Singura recomandare pt. laser e atunci cand hemangiomul obtureaza privirea, si atunci interventia e imperativa. Altfel, sa cresteti mari si frumosi fara grija hemangiomului capsuna ![]()
Cristina
le bébé
Chris Anthony
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
Muuh spune:
Nerantula Alexei s-a nascut cu un hemangiom in zona gatului. La el inglobeaza toata glanda salivara si din pacate comunica cu carotida si alte vase mari care trec prin zona. Initial era plan apoi la doua luni a explodat pur si simplu, a crescut. La el este din acela cavernos. Atentie mare la dermatologi, sunt doua categorii: unii iti vor spune sa il lasi in pace ca trece in jurul varstei de doi ani altii vor sari sa il taie/arda imediat. La noi problema fiind complicata de prinderea vaselor de sange am apelat si la un chirurg cardiovascular specializat pe copii si impreuna cu el si cu dermatologul am decis sa asteptam si sa vedem evolutia hemangiomului inainte de a interveni. Pana la doi ani l-am urmarit ecografic odata la patru luni, acum hemangiomul a palit, umflatura s-a retras si urmatoarea ecografie o vom face la trei ani pentru a incheia aceasta odisee. Daca vrei si alte amanunte nu ezita sa ma intrebi pentru ca eu cand l-am descoperit am vizitat nu mai putin de 13 doctori (am trimis ecografiile si RMN-ul inclusiv la o clinica in Franta) si au fost doctori care vroiau sa ii faca tratamente care mai de care mai invazive.
300 spune:
Buna dimineata!
Si noi avem un pupic de-ala pe spranceana dreapta.
Giulianna puiul tau a crescut mare!
Lucutta voi cum mai sunteti? Dezbracati mancati mai bine?
Anda m-a luat de guler, de la 4 doarme la pieptul meu. O fi bine? M-am ridicat 5 minute din pat si cand m-am intors deja gemea. Ma consolez ca poate era burtica si azi o sa vrea sa doarma si singura. E a doua noapte in care s-a trezit o sg data, pe la 3. Am pus-o in patut adormita dar s-a hotarat repede ca ar mai papa asa ca a aterizat juma de metru mai incolo, in patul mare. Suptul de la 7 s-a executat in somn. Numai mami s-a trezit ca fraiera si pe urma zice ca e obosita.
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei