simt ca oiau razna
stau cu soacra . am fost nevoiti sa vindem casa noastra si constienti fiind ca urmatoarea perioada ne va fi greu (plata chiriei..mai ales ca aveam si 2 copii)am ales raul cel mai mic.
relatia dintre mine si soacra este una rece si politicoasa.ea nu ma place eu n-o plac, dar convietuim fara conflicte mai ales ca ea lucreaza de dimineata pana seara iar eu caut sa ii intru in gratii cat pot pt ca ma simt datoare.dar mi-a ajuns la os
:ea e genul de persoana care vrea tot ce vede si la altii si nu e linistita pana nu obtine.de ex.mi-a cerut bradutul de craciun (al ei il dusese la servici)si florile de la lumanarea de botez sa le puna in sufragerie unde sta ea si unde eu nu intru decat sa trag draperiile.nu i le-am dat dar nici nu am putut sa-i spun in fata,,pt ca nu vreau!".inainte de casatorie ne-a zis sa nu ii aducem nepoti ca ea nu ni-i creste,cand am facut-o pe fata cea mare a bombanit ca-i fata si ca ,,vai ce greu o va duce'',cand l-am facut pe al 2 lea,,ce va trebuie voua",cand am ramas insarcinata a3a oara(abia ne mutasem la ea) mi-a repetat obsesiv ,,si ce-ai sa faci cu 3?" si mi-a zis pe un ton sec ,,in ziua de azi se face avort".
sunt atat de suparata ca nu-mi gasesc cuvintele ca sa scriu pe scurt ce ma doare:intr-o zi mi-a luat fata cea mica la ea fara sa ma intrebe.am lasat-o 10 min si cand m-am dus s-o iau mi-a zis ca ea va fi fetita ei si ca o va invata sa doarma cu ea.mi s-a facut negru in fata ochilor.a incercat sa-i santajeze sentimental pe ceilalti doi dar copii nu vor sa doarma cu ea.aseara i-a chemat si le-a dat cate o bomboana apoi ii forta sa ramana .mi-a zis ca o sa-i faca ea sa doarma si acolo.si acum mi se urca sangele in cap cand imi amintesc.imi tot spune ca ei ii plac copii ,sa se joace cu ei dar sa nu faca galagie,cand a vazut ca schimb scutecul a plecat ca era miros.
am senzatia ca-mi foloseste copii ca pe animalele de companie .simt ca o iau pe aratura si nu stiu ce sa fac
Raspunsuri
Mindy spune:
Pare o soacra de cosmar.
Nu ai ce face decat sa o suporti daca de nevoie stati acolo.
Si sa faceti tot posibilul sa scapati cat mai repede.
Ea nu o sa se schimbe, incearca sa nu ai asteptari prea mari de la ea, ia-o asa cum e, doar atat poate.
Dar sub nici o forma sa nu o lasi sa iti manipuleze copiii cum vrea ea. Tre' sa te impui si tu un pic.
Stiu ca ti-e greu.
Ce ma bucur ca stau la mii km distanta de a mea, nu as vrea-o prea mult prin preajma ca as lua-o pe ulei.
Porumbita spune:
pai ce cautati in casa ei? oricat ar fi de amabila, nu cred ca pica bine sa se mute cineva cu 2 copii la tine si apoi sa il mai faca si pe al treilea...
vb cu sotul tau sa ii explice ce va deranjeaza...
apoi spui ca lucreaza ff mult, deci prea mare influenta asupra copiilor nu vad cum are...
lucia3 spune:
la prima vedere nu e rea. am spus ca ne intelegem bine atata timp cat nu ne calcam pe bataturi.eu nu m-am certat niciodata cu ea pt ca nu sunt genul de om.mie daca nu-mi convine ceva intorc spatele.dar simt ca vrea sa ia ceva ce e al meu.poate nu sunt eu in toate mintile sau poate eu sunt prea posesiva
lucia3 spune:
cum am mai spus am ales raul cel mai mic.si nu ne-am dus cu forta.si ea a insistat sa stam la ea. i-am pus problema de la inceput ca ea a fost invatata singura si noi venim cu gasca cu galagie deranj in casa si a fost de acord
analugojana spune:
Draga Lucia
Si eu simt la fel ca tine ...ca o iau razna...
Nu merge....pur si simplu...
Sunt mai bine de 4 ani....
De ce ...nu stiu...
Poate ca e vina mea...nu stiu cum sa fac...tot rau cad...
Voi stati la casa?
gabriella1 spune:
Lucia,soacra ta este mic copil pe langa a mea.Dar noi am taiat raul de la radacina.
Nu stam nici la ai lui nici la ai mei, si totul e ok. Cred ca numai asa poti avea liniste.
Iti doresc multa putere !
Sa-ti traiasca puiutii si sa creasca mari si sanatosi !
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
lucia3 spune:
analugojana nu stau la casa
gabriella1 as fi vrut sa am puterea(financiara) sa stam separat chiar si cu chirie.m-am gandit in primul rand la copii ca despre noi....nu vreau sa indrept discutia spre soacra mea ci spre mine ca parca nu ma mai pot controla.cineva mi-a zis ca e o alta manifestare a depresiei dupa nastere
analugojana spune:
Draga Lucia...
Te-am intrebat de casa...pt ca la casa mai iesi prin curte...prin gradina...
La bloc e greu sa mentii armonie tot timpul..
Sunt lucruri marunte....care dau probleme mari
MadameBovary spune:
Lucia, nasoala situatia. Eu stiu de la ai mei ca e cea mai mare greseala sa locuiesti cu unul dintre parinti dupa ce te casatoresti. Chiar daca toata lumea se intelege cu toata lumea, cand locuiesti impreuna tot va aparea ceva care nu va conveni cuiva si vor iesi scantei. E inevitabil. Ai mei au stat cu parintii lui mama vreo 10 ani daca nu si mai mult si au fost cei mai fericiti cand s-au mutat singuri. Si hai, toate ca toate, dar pana la copii. Nu inteleg nevoia asta a unor bunici de a-si lipi copiii de ei de parca ar fi ai lor si nu nepoti!
Eu cred ca aici mi-ar sari tandara de tot.. as suporta ce mi-ar zice mie sau ce ar avea de comentat la adresa mea, dar nu sa imi santajeze copiii sau sa incerce sa ii intoarca impotriva mea sau sa ii atraga de partea lor.
Multa putere iti doresc, e tare grea situatia voastra.
Faceti tot posibilul sa va mutati singuri, altfel o sa o dai in depresii mari in curand!
I never fake ... sarcasm
lucia3 spune:
in sfarsit cineva care vorbeste pe limba mea(madame bovary)
chiar azi o faza in care o trimeteam pe fiica-mea dupa paine si ea s-a bagat:,,ca de ce s-o trimit acum etc etc" si am ridicat glasul si s-a cam socat.sa nu credeti ca sunt toanta sau bleaga dar fata de ea ma simt datoare si ii tolerez cat mai multe cu putinta .dar cand e vorba de copii mei fierb!