Ce este moartea?

Ce este moartea? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Viata mi-a aratat ca in fata mortii ne gasim in fata unei porti in care urlam sau tanguim cerand raspunsuri la ceeace ni se pare de neanteles.
Eu personal m-am impacat cu implacabilul destin si credinta a jucat rolul principal dar poate sunt persoane care privesc moartea ca pe sfarsitul Universului.
Fiecare om cred ca si-a facut o parere despre rolul ei in viata si despre iminenta sfarsitului.
Ar fi interesant, in lumina diferitelor credinte ale forumistilor care trec pe aici, sa aflam viziunea lor asupra mortii.

Dar totusi, de unde legenda cum ca Dacii nostri se bucurau in fata mortii?
De ce in anumite religii se cultiva cultul mortilor in ideea ca Moartea este o trecere spre "alt taram"?
Dar pt. ca ne aflam aici la SC, nu trebuie sa stabilim daca ne simtim in stare sa dam socoteala pt. faptele noastre in fata unei Judecati Divine cand ne va veni ceasul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenita spune:

Moartea este o trecere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

trecerea la care toti suntem egali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Nu este vorba doar de daci, in fond, in aproape toate religiile, dupa moarte MAI ESTE CEVA (bun sau rau pentru persoana respectiva, dupa cum s-a purtat in timpul vietii)
Aceasta este marea TAINA si fiecare o simte dupa cum poate.
Poate este frica de necunoscut, de singuratate, poate ne imbarbatam singuri ... sau poate e ceva ... altceva.
Cert este un sfarsit biologic.
Imi place sa cred ca nu este si unul spiritual, pentru simplul fapt ca mi se pare o risipa de energie din partea universului ca o constiinta umana sa se reduca la un ciclu de 60-70 de ani si brusc, sa inceteze prin moarte.
Desi sunt crestina, cred , prin perspectiva logicii, in reincarnare, deci cred numai in moartea corpului fizic.
Ma simt impacata cu viata mea, imi cunosc limitele, sunt un om obisnuit, cu trairi obisnuite - e de ajuns sa intri pe forum, in diverse topicuri si sa te convingi ca nu este nimic nou sub soare - si privesc moartea ca pe ceva inevitabil, pe care nu mi-l doresc, dar pe care il accept.
La 20 de ani logodnicul meu a murit si ani in sir mi-am pus intrebari existentialiste, si crede-ma am trecut prin toate, crize mistice, ateism, spiritisme, filoxofie, etc ...
Nimic nu schimba nimic.
Trebuie doar sa te impaci cu tine si cu lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

b.nica ,si subiectul asta te-a inspirat tot de la foametea din Etiopia?!

Macabra mai esti,Doamna !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Gabriella nu sunt macabra deloc!
Moartea se comenteaza zilnic pe posturile TV pe motiv de rating crescut, asa se justifica dumnealor ; deh! asta se cere la popor.
Nu se sezizeaza nimeni, se uita toti la cum au disparut Elodii la cum se omoara unul,altul,...etc.
Hai sa fim seriosi si cu naturelul intreg!
Moartea ca si viata sunt necesare ca sa existam!
Ce gandim despre ce va fi dupa noi ne caracterizeaza gradul de evolutie spirituala;daca nu o avem ar trebui sa muncim ca sa ne mai luminam putin, altfel dam in depresie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Gabriella nu sunt macabra deloc!
Moartea se comenteaza zilnic pe posturile TV pe motiv de rating crescut, asa se justifica dumnealor ; deh! asta se cere la popor.
Nu se sezizeaza nimeni, se uita toti la cum au disparut Elodii la cum se omoara unul,altul,...etc.
Hai sa fim seriosi si cu naturelul intreg!
Moartea ca si viata sunt necesare ca sa existam!
Ce gandim despre ce va fi dupa noi ne caracterizeaza gradul de evolutie spirituala;daca nu o avem ar trebui sa muncim ca sa ne mai luminam putin, altfel dam in depresie!

ai si tu dreptate,da' io -s prea tanara (sic)incat sa ma gandesc la moarte.

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Moartea nu este atributul batranilor!
Cand iti da tarcoale la nastere iti reevaluezi convingerile la modul cel mai dur cu putinta;crede-ma ca stiu ce spun!
Cu Moartea trebuie sa ne obisnuim si mai ales sa o intelegem!
Asa ne putem trai viata cel mai bine si sa ne alegem cel mai bun drum!

Mergi la inceput

nu!nu!nu! io nu pot sa ma gandesc la moarte !

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Si eu as vrea sa stiu adevarul, dar eu cred ca e bine acolo, pentru ca nu s-a intors nimeni de acolo. Nu fac misto, chiar asta gindesc.

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!

BAZAR PENTRU SONIA

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenac81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui misha71

Si eu as vrea sa stiu adevarul, dar eu cred ca e bine acolo, pentru ca nu s-a intors nimeni de acolo. Nu fac misto, chiar asta gindesc.

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!

BAZAR PENTRU SONIA

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Unii s-au mai intors... http://www.nderf.org/Romanian/

Traducerea e destul de slaba dar unele experiente sunt interesante.

Mergi la inceput