Copiluti de mai-iunie 2005 (90)
Raspunsuri - Pagina 15
elisor spune:
Na, ca mi-am facut curaj sa intru la voi, am mai intrat eu si in alte dati, am mai citit, dar cand sa scriu mi-a disparut elanul, v-am mai spus ca daca intrerup o perioada greu se mai innoada intrarea...
LA MULTI ANI dragelor OLGUTAm si GABITZA! Sa aveti parte numai de lucruri frumoase in viata, de multa sanatate si noroc, si de multe clipe frumoase alaturi de cei dragi, de familie, si multe vise frumoase implinite!
Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, dar sunt din inima!
Banuiesc ca sunt si bolnaviori pe aici carora le doresc insanatosire grabnica!
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
nelia spune:
Laura, ca o patita ce sint, iti spun eu un leac, care la mine a functionat, dar trebuia pus inca de la inceput ca sa se faca basici. Albusul de ou, un pic patut si apoi iaurt rece de la frigider. Iartul racoreste si trateaza in acelasi timp... De unde stiu? Pai, de cite ori am lins eu lingura sau furculita fierbinte... mi-am taiat si limba odata, ca am lins cutitul (le spal, nu le mai pun la loc, le ling inainte de a le pune in chiuveta - ca asa m-a intrebat nus'ciu cine odata
). Octav, cind sint in bucatarie si aude ceva suspect (ca mi-e frica sa tip, ca ride de mine), stie si zice: te-ai fript? De data asta unde?![]()
Elisor, bine ca ai scris, ca ma intrebam ce e cu tine!
Gabitza, de multe ori ni se intimpla asta! Ba mai mult, noi adormim si plozisorii nu... a vezi atunci ce distractiv e, ca-ti pica ochii in gura de somn si ei vor sa se joace... cu noi.
Si eu am facut ceva bun... va mai spuneam eu ca atunci cind eram tinara ma visam mamica si cum faceam eu prajituri bune la sfirsit de saptamina, spre bucuria copiilor si a sotului (asta pentru ca la vremea aceea excelam in prajituri, orice incercam ieseau super si prinsesem curaj, voiam sa-mi deschid cofetarie
)... De cind am copiii nu stiu daca am facut 10 prajituri din astea mai elaborate, in afara de muffins, placinte, clatite si alte doua-trei prajituri cu fructe. In weekendul trecut am facut negresa, care a iesit excelenta, i-am pus si cite un mot de frisca pe deasupra si ciocoalata rasa peste ea, ce mai, ca la cofetarie a iesit. De data asta am facut tarte cu fructe. Am facut cosulete, in tava de muffins, ca nu mai am forme speciale, ca daca nu mai fac de mult... Si le-am umplut cu budinca de vanilie, am pus si un mot de frisca, si apoi fructe multe peste, super au iesit, am mincat toti de-am spart. Am facut 40 de tarte mici si mai sint 5 in frigider! Dar mai am inca vreo 40 coapte, numai ca trebuie sa ma invrednicesc sa le umplu si sa le ornez. Pentru joi vreau sa fac un tort de mere cu frisca, ornat cu fructe si poate pun si un strat de crema de zahar ars, ca si asa Lisandru inca nu papa. II vom cumpara unul frumos cind ii vom taia motul, dar acum sintem prea prinsi de teme si examene, asa ca vom face petrecerea cu nasii in saptamina de dinainte de Craciun sau, daca nasii nu au ceva programat, poate chiar in seara de Craciun, ca tot nu avem nimic stabilit. Dar un tort cu o luminare in care sa sufle in timp ce noi ii lalaim un la multi ani tot vreau sa-i fac joi seara, sa fie chiar de ziua lui.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
gabitzam spune:
Elisor, ma bucur ca ai mai ajuns pe aici
Multumesc de urare ![]()
Nelia, mmmm, ce bine suna prajiturile si tortul.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
loreen spune:
Nelia mersi de sfat dar cred ca-i tarziu ... deja e rana pe dosul buzei asa ca am primit cadou o cura de slabire miraculoasa ... dar pentru cafeaua de dimineata voi face un eort deosebit altfel imi stric toate zilele ...
De cand am dat de laboratorul de cofetarie de pe strada mea nu mai fac nici o prajitura simandicoasa ... le-am intrebat pe alea de-acolo si am vazut si eu cu unul dintre ochi cum fac prajiturile si as zice ca-s ca la mama acasa
Gabitza prost sa fi noroc sa ai si patesti ca mine ... garantat te pupa barbatul d efericire ca 2-3 zile nu-ti mai aude glasciorul ... Delia cel putin e innebunita de fericire ca nu-i mai zic nimic ...
Elisor pofta vine mancand ( dar sa nu lingi furculitele ) ...
Clara din pacate nu pot vorbi ... de la "botox"
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
gabitzam spune:
Lasa, ca bagi paiu' in cafea si merge unsa ![]()
Eu am bagat acum doua plicuri cu orez desert cica, de la Dr.Oetker, le-am pregatit cum scrie pe pachet, dar arata cam dubios. Cica tre' sa stea 10 minute acoperit, sunt curioasa ce iese. Asta asa, de lene sa nu fac prin metoda clasica.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
loreen spune:
Gabitza si io am boala sa incerc toate minunile de la dr Oetker numa ca nu-s chiar asa bune toate... checurile imi plac cel mai mult, dar restul cand am chef le fac dupa metoda traditionala
Nici nu-mi vine sa cred ca m-a lasat capul ...
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
elisor spune:
Promit sa incerc sa intru zilnic sau macar o data pe saptamana
.
Am avut santier, am renovat camera de zi, am zis ca in 3-4 zile terminam si cand colo a durat 2 saptamani, plus inca vreo 4 zile concediu ca sa fac curatenia generala cu ocazia asta. Apoi inca vreo 2 zile sa-mi revin ca ma dureau toate alea, febra musculara si-n gaura aia aveam ca la smotru n-am mai tinut cont in ce pozitie sunt.
Va spun in linii mari si rapide ca la noi sunt toate bune si frumoase, Bianca spre surprinderea si bucuria mea nu s-a imbolnavit deloc de cand a inceput gradinita, de altfel nici ceilalti membrii ai casei mai putin eu care chiar in clipa asta coc un pui de raceala, deocamdata doar un nas curgator si o durere de ureche amorezata cu una de cap, dar moarta coapta trebuie sa merg la servici ca n-o pot lasa singura pe sefa.
Sa revin la Bianca, cat de greu ne-a fost inceputul gradinitei pe atat de snur merg lucrurile acum, nu numa' ca nu mai plange dimineata dar de abia asteapta sa ajunga, ii place de nu se poate, mananca bine acolo, dar acasa nu mai reusim s-o facem sa mai bage ceva in gura, ma multumesc cu ce ingurgiteaza acolo. Dar progresele sunt evidente, chiar mi-au spus educatoarele ca e mana lor dreapta, totul stie, prima la poezii, la activitati, e mandria lor...si a mea, evident, ca-mi creste pipota tare de tot. Daca mi-ar spune si invatatoarea la fel despre Andreas m-ati crede nebuna daca v-as spune ce e seara la noi in casa, numa' tipete si urlete, uneori mai scapa si cate-o palma. Bine ca cel putin cu invatatura nu avem probleme, pare ca merge chiar mai bine decat anul trecut.
In rest astept sa vina sarbatorile, sa avem liber, acolo cateva zile, sa vina ai mei, sa facem bradul, etc...
O noutate majora e faptul ca-l spune pe "R", acum a inceput sa faca si exces de el, adica il spune si acolo unde nu e cazul, de ex. in loc de dulap spune durap. Sper sa nu fie raraita ci doar un exces de zel.
Sper sa am acces la un net zilele viitoare ca e colegul care are net in concediu si mai pot intra de la serviciu. Si sa incep sa reinnod un dialog cu voi.
Poze am mai vazut pe ici pe colo, macar luxul asta mi l-am permis.
O saptamana usoara va doresc!
Andreas (17.08.1998)
elisor spune:
Aaaa, si inca ceva...va multumesc tuturor celor care ati tot intrebat de mine (de noi), care ati strigat catalogul
, care m-ati sunat, nu va enumar ca va stiti si mi-e teama sa nu pierd pe careva 

Va multumesc! Pe cuvant ca mi-ati lipsit! 
Andreas (17.08.1998)
loreen spune:
Buna dimineata ...
Din varful buzelor parlite si arse va doresc o saptamana buna ...
A mea a inceput iar cu smiorcaieli de dimineata , ce-i drept voalate dar tot dadea sa planga zana ... ce pusca mea o avea de se tot jeleste cred ca nici ea nu stie ... rad toti de mine cand imi spune fii-mea " a dedere mami, somn usor" de parca m-as duce sa dorm la munca ...
Am sunat-o pe educatoare sa iau pulsul natiunii dar nu-mi raspunde ...banuiesc ca daca era ceva deosebit ma suna.
Elisor baga baga ...
Hai la
... va dau si portia mea ca nici cu paiul nu merge
Laura cu
BIANCA si
DELIA
Androix spune:
offf, cuscra, imi pare rau ca esti parlita. Cred c poti sa incerci cu crema de galbenele. Fi-mea a mancat si i-a placut ![]()
Eu sunt capie: sambata nopte n-a dormit fi-mea de muci, azi-noapte n-adormit filip de singuratate, deja doua cani mari de cafea pe zi nu mai fac fata.
Lucas, mersi pentru ruse. Deci nu ne mai deplasa monumentele ca nu are rost. Si numai pentru mancare nu merita sa fac experimente cu produse pe care nu le cunosc tocmai de craciun.
Sanatate la toata lumea!
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia