Greseala medic stomatolog

Greseala medic stomatolog | Autor: Marilen

Link direct la acest mesaj

Buna-ziua!
Ieri s-a intamplat un lucru care m-a speriat un pic.
In timp ce medicul imi facea anestezia, am simtit intepaturi puternice in limba,mi-am dat seama ca a "atins" vreun nerv pe acolo m-am alarmat dar medicul mi-a spus ca nu se intampla nimic, sa stau linistita.
Ceea ce trebuia sa amorteasca nu a amortit in schimb mi-a amortit limba si nici pana astazi nu s-a dezamortit.
Ati patit asa ceva? Cam cat dureaza pana imi revin ca senzatia e nasoala rau!!Si mi-e frica sa nu raman asaL-am sunat pe dr. si mi-a spus ca o sa-mi treaca si cam atat.
Intrebarea mea este: oare nu mi-am ales dr. bine sau i se poate intampla oricui asa ceva? Ca eu am trait pana acum cu convingerea ca medic mai bun ca al meu nu exista si acum mi-e frica sa ma mai duc la el!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Ce pot sa spun e ca nu ti-a facut anestezia exact in locul care trebuia.Nu cred sa ramana cu urmari,mai degraba cred ca te-ai speriat mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

buna.exact asta am patit si eu acum cateva luni de zile.
trebuia sa-mi plombeze o masea.a facut anestezia si in momentul injectarii a inceput sa ma doara fff tare,lucru care nu mi se intamplase pana atunci la alte anestezii.nu mai puteam de durere si ma intepa limba.mi-au dat si lacrimile si el nu credea ca ma doare atat de tare. prin urmare,anestezia nu a prins decat la limba care era f amortita,iar de durut in timp ce lucra la masea m-a durut tare rau.
am suportat ca nu aveam ce sa fac,am plecat si a doua zi vazand ca nu-mi trece amorteala aia din limba ,l-am sunat si a zis ca in ziua aia ar trebui sa-mi treaca.
nici gand,insa. fara sa te sperii vreau sa-ti zic ca m-a tinut asa o luna de zile,scazand in intensitate,dar nedisparand complet.tare nasoala senzatia,aveam niste nervi.
asa ca....stai calma ca iti trece si tie.in cat timp,nu stiu,depinde de fiecare.
faza e ca de atunci nu am mai calcat pe acolo desi mai am de lucru ceva.dar asa tare m-am speriat incat....
te pup si sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Multumesc pentru incurajari.M-am mai linistit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Ti-a trecut amorteala?

Mergi la inceput

Nu, nu mi-a trecut din pacate...astept...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Da, mi s-a intamplat si mie. Medicul meu stomatolog m-a sfatuit sa iau ceva vitamine din complexul B. Si cred ca am luat ceva natural, drojdie de bere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Mi s-a intamplat si mie, cica e normal. Doctorita m-a avertizat ca injectia (pentru maseaua de minte in cazul meu) se face intr-o zona pe unde trec si nervii de la limba si buze si daca simt intepaturi puternice la astea din urma sa fac repede semn...am simtit pentru cateva fractiuni de secunda o arsura puternica in limba si a oprit imediat injectarea anestezicului, limba mi-a amortit destul de tare dar a trecut pana a 2a zi. Ideea e ca medicul nu stie exact pe unde trec nervii astia la fiecare si se merge "pe incercate", daca a prins un nerv gresit intrerupe injectarea si cauta alt loc.
Cred ca ti-ar ajuta sa folosesti cat mai mult limba, fara gluma, fa diverse exercitii, cu cat se misca mai mult cu atat stimulezi circulatia sangelui si eliminarea anestezicului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

Eu de la o extractie la care am primit cica de 3 ori doza normala de anestezic nu mai imi pot folosi muschii obrazului si acuma dupa 4 ani parca am o gaurica in obraz/// si am realizxat ca de atunci mi se trage...este inactiv acolo un muschi...si siv\cer cica nu mai am ce face...neplacut...si asta in conditiile in care manopera s-a realizat in clinica universitara.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri,usor a inceput sa treaca din amorteala dar simt o arsura puternica a limbii,intepaturi,durere,gustul afectat. Nici nu imi imaginam c-am s-o trag atat!
Angelinne, medicul vroia sa-mi mai faca o anestezie dupa ce a vazut ca nu mi-a amortit si ma durea cand lucra la masea dar nu am mai aceptat eu, ma gandesc ce-ar fi fost sa se fi intamplat si a doua oara acelasi lucru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkol71 spune:

salut! sunt speriata din aceasi cauza, acum 4 saptamani am fost la stomatolog, mi-a facut prima injectie, si pt ca inca nu amortise bine mi-a mai facut inca una. de atunci jumatate de limba imi este amortita, simt intepaturi si usturimi. Medicul mi-a spus ca o sa treaca dar eu nu vad nici o ameliorare. Nu stiu daca e o idee buna sa misc limba cat mai mult, aproape ca mie frica sa nu mi se mai intample si altceva.

Mergi la inceput