Pepenasi de iulie - august 2008 (37)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

[quote]citat din mesajul lui ileanna

vio stai calm ca se aranjeaza toate. Normal ca nu mai vrea nimic daca e hranit cu san exclusiv. Nu e nimic in neregula aici. Poate ca totusi ... preventiv, ar fi bine sa-l familiarizezi putin si cu biberonul ca am mai auzit chestii din astea la copii hraniti 6 luni exclusiv cu san, ceea ce este de altfel rar si excelent.

Speranta moare intotdeauna ultima!

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008

Mergi la inceput

vio stai calm ca se aranjeaza toate. Normal ca nu mai vrea nimic daca e hranit cu san exclusiv. Nu e nimic in neregula aici. Poate ca totusi ... preventiv, ar fi bine sa-l familiarizezi putin si cu biberonul ca am mai auzit chestii din astea la copii hraniti 6 luni exclusiv cu san, ceea ce este de altfel rar si excelent.

Am tot incercat da-l scuipa frate

Mergi la inceput

Am tot incercat da-l scuipa frate de parca ar avea rahat in el.sI CU SUZETA ACEEASI Poveste, prefera sa

Mergi la inceput

Am tot incercat da-l scuipa frate de parca ar avea rahat in el.sI CU SUZETA ACEEASI Poveste, prefera sa ma foloseasca pe mine pe post de suzeta.Si mi-ar prinde taaaare bine daca ar primi biberonul, ca as putea sa mai trec si eu [pe la facultate

Mergi la inceput

Am tot incercat da-l scuipa frate de parca ar avea rahat in el.sI CU SUZETA ACEEASI Poveste, prefera sa ma foloseasca pe mine pe post de suzeta.Si mi-ar prinde taaaare bine daca ar primi biberonul, ca as putea sa mai trec si eu [pe la facultate macar asa din paste in craciun.Ma gandesc de pe acum ce o sa ma fac cand incep examenele

Mergi la inceput

Nu ca ori m-am tampit eu ori a luat-o netu razna.C e porcoi de mesaje am trimis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Aaaaaa gata ....

Tberica..pe tine vroiam sa te intreb...de unde ai tablete vigantoletten? cine ti-a recomandat? ca-i dateam si eu lui Alex, pana anul trecut, cand le-au scos astia de pe piata .

Si vroiam sa mai zic despre nepotelul meu care masa a urmat cu sfintenie sfaturile dr. cu vigantolul....si la 3 ani l-a diagnosticat cu forma de rahitism (are sternul proeminent).

Se da profilactic vit.D pana la 18 luni zilnic, iar de la varsta asta pana la 7 ani, doar in anotimpul rece (din septembrie pana in aprilie inclusiv).

Mai bine era cu vit. D injectabil ca inainte, la Alex am prins schema asta veche ca inca se mai gasea in farmacii, acum....

Da nu's ce sa mai zic...ca i-au dat primii dinti la 1an si 2 luni

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta"

Emanuel Swdenborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Mai io zic ca m-am prins de ce aici in RO se dau vigantoale, antibiotice, picaturi, se omoara putza copilului ...
Vretzi sa stiti de ce???
Raspunsul este "CA SA FIE ACOLO". Sau alta varianta "lasa, mai bine sa fie shi sa nu-ti trebuiasca"

Asta ca mi-am adus aminte de astia de la mine la banca. Cate showuri aveam all the time k ii gaseam cu n'shpe mii de hartii si formulare pt cel mai mic kkt. Shi ma puneam si io cu mainile in sold si intrebam: DA DE CE frate???? Si apoi continuam "da asta la ce ne trebe? da asta ce ne spune nou? da informatia asta cu ce ne ajuta?". Si sa fi vazut fetze shocate shi variante de raspuns "pai ASA SE FACE" (asha se ... CEEEEEE???), "asa am invatzat" (da' nene, ala care v-a invatzat avea cumva doo capete??? ia sa ne oprin sa gandim si noi putzintel cu ala modest al nostru, numa' preventiv shi antirugina), "asha face toata lumea" (shiiiiiiiiiii?!!!!) si varianta cea mai tare din top .... ta na na na "pai ... mda, asha este. nu ne trebe. da' las' sa fie acolo ca nu strica". Eh si de aicea spumele Zeului Dero la mine evident. K sta clientu' ca bou' pana se misca impiedicatele alea shi il chiaunesc de cap sa scrie 100 de mii de prostii de nici nu mai stie ala de ce a venit.

"Las' sa fie acolo" este manifestarea comoditatzii de a gandi all the time, de a lua decizii shi de a-ti asuma niste riscuri (riscurile exista si in varianta "las sa fie" dar nah, alea se intampla ca fortze ale naturii ). Cu "las sa fie" gandesti din 2 in 2, 1 data pe saptamana cand ai tu ora de gandit. In rest dormi.

Problema mea cu afurisitul asta de vigantol este ca vit D nu este solubila. Cine imi garanteaza mie ca nu fac supradoza la copil daca ii dau 2 sau 3 sau 4 pic vreme de min 1 an? Sau o sa-mi garanteze ultimele cercetari shi descoperiri in materie care se vor face peste 20j de ani? De ce producatoru scrie 1 picatura??? Cum s-a ajuns la 4? De unde incepe supradoza ca nici producatoru nu scrie?

Va zic io. Producatoru scrie 1 pic pt ca pentru mai mult nu isi asuma raspunderea. Iar el e mare shi poate cadea de sus. In schimb tanti de la aprozar e mica shi parintzii fraieri.

Normal ca in Anglia nu se mai da asa ceva din 1900 toamna pt ca rahitismu' exista, da' undeva in Africa. Bah Mada tu nu te lua dupa ce fac englezii aia. Tu nu uita de unde ai plecat k esti romanca si predispusa la rahitism . Shi copiii romani au putzele mai pretentzioase iar puseele de creshtere is mai mari. Nah!!! Sa crapatzi acuma de ciuda.

In fine, nu mai vreau sa aud de vigantol si nu mai scot o vb pe tema asta k am umplut covoarele de spume (anka vezi k solutzia asta e mai buna ca super mopu tau ). Dar asa is eu, anarhista dupa cum va spuneam, shi nu imi ajunge sa aud "cutare a zis" fie ca e ala medic, tanti de aprozar ori presedinte de tzara. Stiu din experienta ca oricat de mare shi tare ar fi "cel care a spus", ala nu are doo capete, sta pe wc la fel ca mine shi poate avea rafinate momente de prostie la fel ca orisice om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiberica spune:

flo le am luat de la o farmacie de la mine, am gasit si de 1000 si de 5000, daca nu gasesti si vrei eu iti iau, sa mi zici si ti iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Merge site-ul asta ca o caruta.
Legat de vigantol, eu nu stiu ce sa mai zic. La Biancai-am dat si nu i-am dat. Asa, o saptamana da, 1-2 zile ba (ca uitam, nu de alta). Si un dr mi-a zis acuma ca trebuie sa incep iar sa ii dau ca nu ii place cum arata. Nu mi-a dat si alte explicatii. Pana acum e singurul care mi-a spus asa ceva. Oricum in anotimpul rece i-am dat si anul trecut, asa ca urma sa ii dau si anul asta.
Denisa nu stiu ce a avut azi ca n-a dormit decat jumatate de ora in total pana la ora asta. ur si simplu a stat si s-a jucat, a povestit, a marait putin si atat. De obicei o lasam asa, singura, in patut si dupa vreo jumatate de ora adormea. Acum nimic, nene.
Acum in sfarsit a adormit. Sper sa doarma vreo 3 ore, ca daca nu....
Cred ca simte ca maine mergem la Balul parintilor, organizat de gradinita, si nu vrea sa ramana cu mama si cu sora mea

Mergi la inceput