Condica salajencelor!!![66]
Raspunsuri - Pagina 2
Bimilit spune:
iahnie de fasole, ca asta-i ptr felu 2 sau eventual frecata.
deci depinde de ce fasole se foloseste.
daca folosim fasole uscata , la punga ,facem asa:cumparam fasolea di la magazin,desfacem punga
si punem intr-un vas fasole ochiometric[in functie de cate persoane sunt la masa,io puneam 500 de grame-jumatate de punga]o spalam din 4-5 ape, de ales nu avem ce alege ca-i mumoasa rau.apoi o lasam sa stea in apa de seara pana dimineata sau de dimineata pana aparem di la job
.ideal ar fi sa mai schimbam apa de 2-3 ori.atentie mare ca fasoale se umfla.deci atentie in ce vas o punem.
daca folosim fasole boabe congelata, e mai usor.ca nu avem de facut aproape nimic
.
deci scoatem oala din cutie, punem cablu de alimentare la oala si apoi in priza.montam capacele si punem in oala fasolea[daca e aia de la inmuiat, o stoarcem bine de apa, daca e aia congelata doar taiem punga si o golim in oala],punem piper,sare si o foaie de dafin, 2 morcovi dati pe razatoare si o ceapa mica[tot razuita],punem apa pana la semnul maxim, apoi punem capacul, verificm supapa si dam start pe ultimul program.forumim nitel, apoi tragem o gura de suc sau cafei , neste fumuri musai si oala piuie
.dam cancel si asteptam nitel , da nu mult.intre timp facem din 2 linguri faina si 3 de smantana un sosulet, eventual il lungim cu nitica apa.luam capacul, casa se umple de un miros mirobolant
,glandele salivare intra in actiune, vai de viata noastra, ca mancarea inca nu-i gata
.deci sa continuam.am luat capacul, in oala fasoalea e fiarta , asteapta a fie pusa in bol, da inca nu se poate.luam din oala cam 1 ltr de lichid si apoi dam start pe primul program, turnam sosuletul facut , amestecam putin, apoi punem ceva verdeturi [io am vegeta de casa cu di tate],aplicam capacul.si ne strangem casa .oricum nu apucam sa facem multe ca iar piuie oala,dam Cancel.doamne ca repede se face mancarea si io care credeam ca mai am timp d-un mesaj
.
mno, asta e retata fara carnita, daca vrem cu carnita e acelasi procedeu.carnea se pune cu fasolea la fiert, sau se poate face o friptura separat.io o fac cu carnita afumata.da o fac separat cu pulpa de purcel afumata.o fac calsica, cu ceapa , morcov,condimente si fara apa.
mo, e buna rau
,io zic din auzite si dupa miros ca nu poci pentru ca sa mananc asa ceva ca nu mi bine.da vorba aia cui ii e bine
?
daca o facem frecata, se fierbe fasoalea in apa cu sare si foaie de dafin, si cand e gata se stoarce de apa si se baga blenderul in ea.se lungeste cu nitica apa in care a fiert .si aia e o bunaciune
.
spor la gatit.
astept si eu alte retete de iahnie, ca am auzit ca se face si cu bulion.
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
Bimilit spune:
mihaela, hai sa te fac un dans
.te-ai putut trezi dimineata
?
mai, cu Diana , chiar daca are 12 ani, tot copil e si e normal sa ai neste emotii.plus ca prin aeroporturi musai atentie sporita.doamne ca nu as vrea sa fiu in locul tau.da a trece cu bine si drumu asta.nu ai gasit alt zbor, mai direct , fara escale?
spor la compus
.
silvana_salajan spune:
Deci, da. Pe langa ca esti o bucatareasa pe cinste (cel putin de cand ai oala) ai si talent de narator. Deci daca nu mai scrii asa frumos, ma supar. Si reteta de fasole e bestiala. Da am o nelamurire: de ce pui capacul dupa ce bagi sosul in fasole? Nu se prinde? Eu invart in mancare dupa ce pun ingrosala si o las deschisa. Si cu litrul de mancare ce o scoti din oala ce faci? sau e numai zeama si o arunci?Hai ca s-o trezit urlatorul merg sa ii dau o tzatza. ![]()
Bimilit spune:
maria, succes la expozitie.
frumoase desene maria.si ce faci te apuci sa desenezi tu sau iti iei autocolante?sa ne pui si noua poze cu camera gata .
mihaela, stau si rad ca blonda acii singura si ma gandesc ce compuneri as putea face eu.si zau ca , chiar de as avea o tema data nu ma vad in stare sa fac ceva serios.cred ca as tot baga citate si mno, no , cetit, alea, alea si altele
.felicitari
.
ftili am facut o crema de branza dementiala
.e asa usor de facut da e un deliciu
.va bag reteta.
Crema demnetiala de branza
1.se curata o ceapa ,nu foarte mare.se spala si taie cum vreti voi, ca nu are importanta.se pune ceapa taiata intr-un bol musai de plastic, apoi se pune nitica sare si din congelator scoatem punga cu marar[io proaspat nu folosesc ca nu-l stiu taia, deci nu-l cumar proaspat, doar congelat,desi acu de aveam proaspta era ok,da oricum si congelat e ok , ca are acelasi gust]si punem ochiometric, depinde cat de mult va place mararul.bbagam blenderul in ceapa si marar, apoi punem 6-7 linguri de smantana si mai blenderuim nitel.cand e gata sosul unem cam 300 de grame de branza de vaci si bagam blenderul la munca.cand e gata [stim ca e gata cand iese o crema fina , fina ]gustam, poate mai trebuie sare sau marar, completam daca e nevoie daca nu se pune intr-un bol si apoi la frigi.parol ca-i mai buna ca almette
.
2.io nu poci manca nici ceapa.doamne ca ma-nerveaza fazele astea
,asa ca ptr mine am facut alta reteta: am dat pe razatoare 3 castarveti murati si i-am asezat intr-o strecuratoare.din marar,sare si smantana am facut un sosulet, apoi am pus branza.am bagat blenderul pana a iesit pasta fina si la final cu o lingura de silicon am amestecat pasta cu castraveciorii razuiti.un deliciu
.
Bimilit spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui silvana_salajan Deci, da. Pe langa ca esti o bucatareasa pe cinste (cel putin de cand ai oala) ai si talent de narator. Deci daca nu mai scrii asa frumos, ma supar. Si reteta de fasole e bestiala. Da am o nelamurire: de ce pui capacul dupa ce bagi sosul in fasole? Nu se prinde? Eu invart in mancare dupa ce pun ingrosala si o las deschisa. Si cu litrul de mancare ce o scoti din oala ce faci? sau e numai zeama si o arunci? Hai ca s-o trezit urlatorul merg sa ii dau o tzatza. |
oti, deci ori io-s o norocoasa , ori chiar is norocoasa
pai din oala iau doar lichid si-l arunc,dar cand e gata mancarea.ca la ai mei nu le palce iahnia sub forma di ciorba.daca-i prea groasa compozitia,dupa ce a stat sub capac cu sosuletul mai completez cu nitel lichid, daca e ok ca si consistenta, lichidul ia calea canalizarii
iar de talent culinar parol ca nu am .traiasca oala
si adriana
ca mi-o zis de aceasta mare descoperie.Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
mihaela_s spune:
Hehe Bia, cautat noi si zbor direct dar ce te faci ca de aci' din oraselul asta de provincie zboruri directe sunt numai pana in cateva orase din Suedia, apoi la Hamburg, undeva in Marea Britanie sau in Grecia si Turcia pentru turisti. Asa ca pana in Stockholm trebuia sa mearga Dia si sa schimbe. Acuma fu si alta problema. Malevu' are zbor direct cum nu, Stockholm-Budapesta, dar nu au contract cu cei de la Skyways care sunt cei care fac ruta Visby-Stockholm si nu predau-preiau copilul intre ele
. Ca asa fu prima data aranjat(nu eu am umblat, ca musiu' fost sotz facu tate cele, el se ocupa de problema, ca el vrea fata
) dar nu s-a putut. Asa ca ii gasira pe astia de la KLM care au contract cu Skyways si numa' asa se putu rezolva problema. Noa cam asta e povestea.
Hehe Bia, avem tema de compuneri ce crezi tu...nu ne facem chiar asa de capu' nostru...si mai mereu e ceva legat de realitate, intamplari, mai mult sunt povestiri. Dar eu am si fabulat la cateva, ca nu aveam exemple reale.
Totul e sa fie bine structurata compunerea, sa aiba introducere, cuprins, incheiere si sa contina subiectul la tema. Nu-i greu, dar asa e ca nu toti pot scrie. Stiu asta.
Spre ex. acuma compunerea asta ultima a fost cu tema: o calatorie cu ferry, asta care face ruta Stockholm-Visby si retur. Io am povestit prima noastra calatorie, cand am venit din Ro. Pentru ca a fost cu totul nou pentru noi si interesant. Am descris si sentimente personale si fapte(cum iti iei bilet, cum e pe vas, ce se intampla in timpul calatoriei) pentru ca asta ne-a cerut profa. Si dupa ce le-a corectat ne-a zis ca multe compuneri nu aveau complexul acesta...sentimente+fapte. Mie nu mi se pare greu, abia astept zilele de vineri cand scriem, e ca o provocare pentru mine.
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
Iooooi ce pofta mi-ai facut cu iahnia! Sa stii ca o prestez si eu dupa ce gatam sarmalele de papat...
.
vorbe de copil...
Hobby
Bimilit spune:
mihaela, am inteles acu cu zborul.
iar in ceea ce priveste compunerile musai talent .io cam duc lipsa
, desi de stau bine sa ma gandesc as puta scrie doar trairile mele in ceea ce priveste o ceasca de cafei si vreo 2-3 tigari
.
fetelor, acusica vine mosu.ioi ca atatea vreau sa-i scriu sa-mi aduca da baiu-i ca nu apuc de feciori
.
oricum musai sa ma mobilizez si uite www.onestop.ro/produs-robot-de-bucatarie-kenwood-km-266--pid8902" target="_blank">aicice mi-as dori.mie mi s-a stricat blenderul ala de milioane
,care zau ca facea multe si acu lucrez cu unul tija, care nu ma satisface
.nu-s io o gospodina, da vaz ca asta e cam multifunctional.mi ca am toate sculele aferente acestei scule, doar blender nu .sper ca mosu sa nu bage strambe si scuze si sa se execute
.
a si va rog sa sariti cu idei de cadouri ptr prunci si colegi.
Bimilit spune:
mor incettttttttttttttttttt
Bimilit spune:
si mai incettttt