banca de ovule

banca de ovule | Autor: kasha

Link direct la acest mesaj

Salutare fetelor!
Stie cineva sa-mi spuna si mie daca exista in Romania banca de ovule sau cum se poate face rost de ele ?
Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sarrah spune:

buna kasha,

din cate stiu eu, poti gasi tu donatoarea ! bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kasha spune:

Multumesc de raspuns SARRAH,asta e usor de zis dar greu de facut.
Ar fi mult mai simplu, dupa parerea mea, daca ar exista o banca de ovule.
Printre rudele noastre nici nu se pune problema iar prieteni nu prea mai exista in ziua de azi.
,Deja suntem priviti de altii,(cei care au copii bineinteles,) cu superioritate, nici macar nu indraznesc sa deschid subiectul.
Exista o persoana care vrea sa ma ajute, dar din pacate are pb, ceva la col H SILL si nu cred ca ar putea sa faca stimulare, asa ca....

Mergi la inceput

kasha- incearca atunci sa vorbesti la o clinica de fertilizare in vitro. eu, de exemplu am facut ieri GIFT. am avut 5 ovocite(am facut o stimulare mai usoara) si mi-au mai ramas 3 pt ca a folosit doar 2. dr bioloaga mi-a zis ce am de gand sa fac cu cele ramase si mi-a sugerat sa le facem embrioni si sa ii congelam.si asa am si facut. din pacate una dintre ovocite nu s-a dezvoltat, deci am ramas cu 2 embrioni . poate o sa-i folosim daca nu se prinde nimic. deci, parerea mea e sa te interesezi la clinici care fac FIV. bafta !

Mergi la inceput

eu am facut Gift la noua clinica a dr. Tutunaru. Dc vrei iti pot da adresa clinicii si numele,nr de tel al dr biolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianaFi spune:

Kasha ... asa cum ti-a sugerat si sarrah...cel mai indicat e sa te interesezi la o clinica de fertilizari in vitro....care se ocupa de ovodonatii...nu stiu daca in romania exista donatoare dar daca te intereseaza clinici din afara te pot ajuta cu placere....si nu te sfatuiesc sa apelezi la o donatoare cunoscuta....numai bine!

Mergi la inceput

, NICI NU MA GANDESC SA APALEZMultumesc mult fetelor!
Am intrebat la giulesti si la gynera, dar raspunsul e bineinteles negativ.Pe d-na Matei si pe Dr TUTUNARU ii cunosc, am incercat 1 fiv cu ei, dar n-a fost sa fie.nu am raspuns deloc bine la tratamentele de stimulare(nu am avut mai mult de 2 foliculi)iar la punctii am aflat ca sunt goi.
De vina e si varsta, nu am 'decat' 40de ani, asa ca oricat de mult mi-as dori sa am un copil al meu, nu cred ca se mai poate.Iti tin pumnii sarrah, sa dea Dumnezeu sa reusesti .
LilianaFInici nu ma gandesc sa apelez la cunostinte, eventual o sa dau anunt la mica publicitate(poate ma aresteaza astia)

Mergi la inceput

kasha- ufff. imi pare rau de FIV-ul nereusit! este asa de greu, numai noi care trecem prin asa ceva putem sa intelegem lucrurile acestea. eu, iti spun cu mana pe inima ca daca vedeam mesajul tau inainte de punctie iti donam cele 3 ovule ramase, pentru ca nu aveam de gand sa congelez embrionii...dar m-a intrebat matei daca vreau sa facem embrioni cu cele 2 ovule ramase (una nu s-a dezv cum trebuie) si i-am spus ca da . cred ca tot cu fetele care fac FIV tb sa vorbesti...poate le raman ovule si iti doneaza si tie. asa e mai greu de gasit din cauza stimularii care stim f bine ce efecte poate avea! multa bafta iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

Kashanu te dezarma! Esti de-abia la primul FIV. Si eu am tot 40 si pana acum am raspuns prost dar cu stimularile din Austria am avut mai multe ovocite. De data asta chiar 5, desi doar 3 mature, dar problema mea as fost alta ca s-au divizat patologic, adica nu bine. Deci, daca ti se va schimba protocolul de stimulare si e f. imprtant sa nu fie acelasi, o sa fie mai bine. Poate ti-a dat prea slab acuma...Cu ce ai facut si in ce doze? Chiar mi se pare ca ai curaj sa treci f. usor la ovocite donate!Eu nu inca...
Poate iti activezi si tu PM-ul!

Mergi la inceput

Sarrah,iti multumesc, esti o dulce, dar ai facut bine ca i-ai pastrat, bineinteles ca sper sa nu mai ai nevoie de ei(poti sa mi-i dai dupa), dar ptr orice eventualitate.
Si chiar nu stiu cate fete sunt asa darnice ca tine,eu cred ca oamenii buni au inceput sa fie o raritate.
KITTA, crede-ma ca nu mi-e deloc usor, dar cred ca asta e!
Am facut si analiza de inhibina b parca asa se cheama iar valoarea a fost < decat valoarea minima si cu toate astea, am sperat si incercat.
Am facut 4 stimulari, de fiecare data alt tratament si nu am avut mai mult de 2 foliculi.Hai sa-ti zic tratamentul urmat:
1) mai 2007 - 3 gonal f + 2 menogon = 2foliculi= inseminare = 0
2)iulie 2007 - 3 menogon = 1 folicul= inseminare = 0
abia dupa asta investigatii si ia ghici, trompe ne permeabile.
3)iulie 2008 (alta dr) 4 menopur+1 cetrotide = 2 foliculi , punctie alba
4)nov2008 - am incercat pe ciclu natural (ajutatade 1 menopur/zi din ziua 8) = 2foliculi= punctie alba

Ce sa mai fac?
trebuie sa accept realitatea!! (macar sa nu intru la menopauza).
Si totusi , am mai aflat ca se mai face o analiza, ptr a vedea rezerva ovariana, mai arunc 300lei (sau poate, nu) si om vedea.
Dar pana atunci am zis ca trebuie sa caut informatii si cu Dumnezeu inainte!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Kasha
Privitor la virsta ta de 40 de ani , iti pot spune ca nu conteaza neaparat nr. de ovocite obtinute in urma stimularii , dar cel mai important este calitatea lor , in vest se spune ca sansa este de 5% de reusita cu ovocite mature (40 de ani), calitatea lor fiind scazuta si de modul de viata , adica daca se fumeaza , bea etc , se mai scade ceva din alea 5%....
Deci reusita cea mai mare este cu ovocite donate 60%.
S-apoi chiar nu conteaza daca ai intrat in menopauza, cu ovocite donate poti sa faci pina la 50 de ani in Europa.
CLinici foarte cunoscute ;IVI http://www.ivi.es/ , IM (tot Spania), Eugin etc.
Observ ca, cistiga mult in teren clinicile din Rusia (AVA) si Praga (Reprofit).
Donatorii sint cautati in functie de asemanarea fizica a acceptorului si a grupei lui(ei) de singe.

Succes.

Mergi la inceput