Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (4)
Raspunsuri - Pagina 15
sabinel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nushulica salutare! urez si eu bun venit noilor bobocei!!! sa crestem impreuna mari si sanatosi!fetelor nai sunt bebei cu iritatii pe fatzuca sau numai al meu e?? ma chinui cu el de 2 sapt e iritat il tot dau cu bepanthen azi am sunat iar pediatra si a zis doar sa-l dau cu bepanthen dar deja ma dispera iritatia asta de pe fatzuca lui si e din ce in ce mai rosu ce pot sa fac?de la ce se irita ?m-am gandit ca o fi de la sani de la lapte ca cel mai tare e iritat pe la barbita si gurita si pielea e uscata tare...cat de des va spalati sanii?inainte de fiecare alaptat?ca mie sincer noaptea mi-e lene si nu ma mai duc sa ma spal dar in rest spal de fiecare data!!!o fi de la suzeta?o sterilizez cam la 2-3 zile?trebuie mai des??help pls!!! cu lapticul vad ca stam binisor dar seara ii mai dau cateodata completare ca nu se satura!!! astept niste raspunsuri pls in legatura cu iritatia ![]() Mamica de bobocel David-Mihai |
nu-l mai da cu bephanten. a mea a avut o iritatie urata si-am dat-o doar cu ser fiziologic. vezi ce produse folosesti pentru spalatul hainutelor si produsele lui la baita si masaj. noi am aruncat johnson-ul din aceeasi cauza, am luat dermalin si am trecut pe nivea baby. pt cojile de pe fata o dau cu ulei de corp sau ulei de masline. ultima varianta e de preferat ca stii ce contine, iar a mea cum isi baga mana pana la cot in gura...
poze
povestea nasterii
sabinel spune:
CD e normal sa transpire. s-o vezi pe-a mea in palme, zici ca abia am scos-o de sub jetul de apa. eu cred ca in timp se va regla tarasenia. daca transpira acum la picioare nu-i obligatoruiu sa fie si mai tarziu la fel. despre stranut si tuse, e la fel, parca se ineaca cu saliva, iar de stranutat ce sa mai zic? are reprize de cate 3 o data. e modul lor de a-si curata nasul si gatul.
poze
povestea nasterii
ClaudiaH spune:
CD27, eu o pun pe fi-mea si mai des de dou ore cand e musai desi ea in mod normal papa la 4 ore. Lucia e agitata cand pap fructe multe, ciocolata si cand beau lapte. Poate ai papat ceva ce nu-i convine, incearca sa afli ce-i. Sau poate e doar puseu de crestere. Oricum cred ca pusul la san nu inseamna doar hrana ci si alinare, aduce sentimentul ca mama e acolo si orice problema are bebe o depaseste mai usor daca are parte de mai mult mama.
Despre iritatiile ce pot fi provocate pe esofag de la regurgitatii, moasa care o viziteaza pe bebita mea acasa a zis ca imi recomanda ca dupa masa sa-i dau 1-2 lingurite de ceai/apa care clatesc esofagul de aciditatea ramasa de la laptele fermentat in burtica si apoi regurgitat si in plus inlatura urmele de lapte din gurita care favorizeaza dezvoltarea ciupercutei de lapte de pe limba.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
andy.p spune:
CDasa face si Alexia,da fara muci...eu ii dau o data pe saptamana oscilo preventiv..mie frica mai ales ca Andy colecteaza toate racelile posibile vad,si acuma e racit
In palme transpira si ea,nush daca e bine sau nu.
nusha si Alexia e iritat pe fata,are bubite rosii micute sau albe,dr a zis sa nu o dau cu nimic,decat cu ceai de musetel,n-am dat-o ..si inca o are ,noah eu o sterg cu servetel umed,dar cred ca e de la caldura ca la noi e ff cald.
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia
CD27 spune:
Claudia, stiu ca la san poate manca chiar si la o ora dar al meu papa numai lapte praf
si parca nu i-as da inainte de 3 ore, despre alinare ce sa zic...plange si in brate, de obicei adormea pe burta mea dar acum nu mai vrea, cred ca imi bag o masca din aia pe fata sa nu ia baiatul raceala
pontul cu ceaiul/apa dupa masa o sa-l incerc, merci mult pentru sfaturi
Alta faza haioasa, face un caca ....parca e de om mare, l-am schimbat dimineata doar de pampers ca hainele nu erau murdare, dar a ramas mirosul si in haine, imi muta nasul cand il iau in brate
Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH
kid2003 spune:
Cd27 da, nu cred ca e racit. De stranutat, stranuta cu totii, isi mai curata mucozitatile asa...nu-l doare in gat daca bea laptic si ceai si nu se vaita (semnul ca ii doare in gat este ca refuza papa). Poate sa aiba un puseu de crestere daca vrea sa pape asa des. Ai incercat sa ii maresti cantitatea de laptic?
Nushulica e modul lor de a se regla cu atmosfera de afara. mai toti fac iritatii pe fatzuca, nu chiar de la nastere, Maria a facut pe la 2 luni, si acum tragem cu bubitzele de pe fatza. Unii zic ca e de la lapticul gras, altii ca se regleaza cu poluarea de afara etc...ideea e ca ii trece, iar bepanthenul eu stiu ca usuca, poate nu e bine chiar pe fata cu el. Functioneaza bine crema Trixera de la Avene sau unguentul clasic cu galbenele si propolis de la farmacie, care e gras si hidratant. Mariei vad ca a inceput sa ii treaca cu Sensibio de la Bioderma dupa ce Trixera nu a avut efect...E o crema speciala pentru bebei, pentru piele iritata si scuamoasa...dar iti zic sigur ca ii va trece, chiar daca ii dai numai cu laptic de corp gras si hidratant...
denisa.g spune:
| citat din mesajul lui nushulica salutare! urez si eu bun venit noilor bobocei!!! sa crestem impreuna mari si sanatosi!fetelor nai sunt bebei cu iritatii pe fatzuca sau numai al meu e?? ma chinui cu el de 2 sapt e iritat il tot dau cu bepanthen azi am sunat iar pediatra si a zis doar sa-l dau cu bepanthen dar deja ma dispera iritatia asta de pe fatzuca lui si e din ce in ce mai rosu ce pot sa fac?de la ce se irita ?m-am gandit ca o fi de la sani de la lapte ca cel mai tare e iritat pe la barbita si gurita si pielea e uscata tare...cat de des va spalati sanii?inainte de fiecare alaptat?ca mie sincer noaptea mi-e lene si nu ma mai duc sa ma spal dar in rest spal de fiecare data!!!o fi de la suzeta?o sterilizez cam la 2-3 zile?trebuie mai des??help pls!!! cu lapticul vad ca stam binisor dar seara ii mai dau cateodata completare ca nu se satura!!! astept niste raspunsuri pls in legatura cu iritatia ![]() Mamica de bobocel David-Mihai |
Si noi am avut probleme cu fata rau de tot!! Se iritase saracul....
Nu i-am dat cu nimic, nici cu bepanthen - asa mi-a zis dr.
Inainte il spalam pe fata seara la baie si dimineata cu compresa cu ser fiziologic si era iritat mereu. Am inceput sa-l sterg pe fata cu ser de minim 5 ori pe zi si s-a curatat asa de frumos si nici nu s-a mai iritat, dar nici nu am rarit toaleta fetei.
Incearca si tu sa-l cureti f. des pe fata si vezi daca se mai amelioreaza. La noi a mers.

Cosmyb- pupici pt voi

de
Edwin www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei
denisa.g spune:
felicic - productia mea de lapte cred ca e stimulata si de ceaiul de chimen, anason si fenicul pe care il beau zilnic incapand cu a doua zi de cand am nascut (desi nu-mi venise lapticul inca). Nu l-am neglijat nici o zi - mi-e frica sa nu am vreo surpriza.
Apropo- fetelor am vazut ca voi beti cate 2-3 l de ceai/zi. Doza recomandata este de maxim 800ml pe zi (asa scrie pe prospect)iar eu o respect si nu am probleme. De ce beti asa de mult? La voi pe prospect nu scrie la fel??![]()
![]()
de
Edwin
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei
CD27 spune:
kid cred ca asta e, vrea mai mult, i-am dat 150 ml si a stat calm dupa masa, dar 150 la fiecare masa e cam mult
andy ii dai osscilo Alexiei? cum e, ca ala de adulti bobite?
Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH
andy.p spune:
| citat din mesajul lui CD27 kid cred ca asta e, vrea mai mult, i-am dat 150 ml si a stat calm dupa masa, dar 150 la fiecare masa e cam mult ![]() andy ii dai osscilo Alexiei? cum e, ca ala de adulti bobite? Mami de Mikul Robert Constantin http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH |
Alexia manaca 150ml la omasa odata la 4 ore..nu intotdeauna manaca atat,dar are mese in care mananca 150.
Oscilo din ala pentru toata lumea..e si ptr adulti si ptr copii si ptr bbei.
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia