Fetele din Austria (26)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Gina multumim de urari! Si voua numai bine si pupici dintosului frumos cu ochisorii albastri

Adina multam pentru sfaturi! Ma gandesc ca nu pot sa "detectez" daca e curent la gradinita pe jos, numai daca ma intind pe acolo. Ceea ce, deja mi se pare hilar rau . Nu vreau ca Raducu sa fie privit ca "ala care are probleme", nici nu a fost cazul pina acum si nu vreau sa incep sa ridic probleme. Ma gandesc ca ne aflam la inceput, intr-o societate noua si trebuie sa ne adaptam... Nu incercam sa schimbam noi stilul lor. Asta e
Cat despre paduchei, eu una m-am mirat pt ca nu ne-am mai confruntat pina acum cu asa ceva, de cand e Radu in colectivitate, nici in Ro, rareori am auzit in gradinite sau scoli despre asa ceva.
Stiu ca paduchii prefera capetele curate, insa nu stiam ca se pot lua de la animale la om. Stiam despre purici asta. Am mai aflat si eu ceva!
Si tie bafta cu musafirii! Pupici

Sa aveti o saptamana buna fetelor!

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silar spune:

O saptamana ushoara si multa sanatate la toate fetele si la toti pitici .
Noi am fost sambata si duminca la Rathaus, si cam atat week-end-ul asta. Acu asteptam sa treaca saptamana asta - plecam in week-end la Praga .Baieti sunt la munci si noi fetele acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna fetelor!

Violeta, sanatate Alessandrei! Mult succes si lui Stefan la scoala!

Dana, ai spus bine cred ... oamenii pe aici nu prea isi dau seama ce-i cu criza asta - oamenii de rand, ma refer - vezi unul ca mine - preocupat de ce pune pe masa, sa-si ia copilul de la gradi, sa scoata pitica in parc - fara conturi grase pe la vreo banca sau vreun post la vreo firma, periclitat de vreo criza.

Arpopo paduchi - eu nu stiam ca prefera capetele curate, eram convinsa ca vin la murdarie si la cele nespalate.hmmm
Deci asa cu paduchii astia, sunt domni, trag la bine
M-ai facut sa rad, imaginandu-mi cum te intinzi pe jos la gradi, somnic pe podea, sa vezi daca.i curent sau nu.
Sper ca Raducu sa fie mai bine.

Gina, am primit Pm-ul tau. Multumesc frumos!
Stam prost la capitolul mancare. Dau vina pe dinti, ca de' mereu trebuie gasit un vinovat.
In ult. timp e cam maraita, agitata, nu prea mananca -- nici nu mai m-am obosit sa pregatesc vreo mancarica.
Asa am pregtatit si eu carnea,cum mi-ai scris tu, insa facuta cu blenderul nu iese bine, n-o fi blender bun?- o dau prin masina de tocat, iese mai fin, da tot nu-i place, pare ca se inneaca cu ea, zici ca moare la masa.

Am gasit un borcanel Hipp la Kaufland, bucurie, am si luat - a mancat mai interesata prima zi, a doua - pauza.

Deci ... nu stiu ce sa mai fac?! n-am si eu noroc de copii mancaciosi si grasani.

Silvia, excursie la Praga. Frumos! va rasfatati, care va sa zica.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Dana, uite ca m-ai facut curioasa si am citit ca totusi paduchii "umani" nu se iau de la animale. Si cica traiesc pe oameni de ca. 5,5 milioane de ani...
Dar in privinta gradinitei, eu sunt de parere cu nu este Raducu cel cu probleme, si in definitiv nu vrei sa schimbi stilul, ci sa depistezi motivul racelilor repetate. Si eu zic ca este datoria lor sa te ajute, nu?
Si adaptare/acomodare nu inseamna sa nu-ti spui parerea sau ca ai mai putine drepturi ca altcineva.

Silvia, te invidiez, iubesc Praga...

Mergi la inceput

Adriana, pai Annika abia a facut 6 luni, nu? Cat ai vrea sa manance? Nici nu as insista prea mult, ai rabdare. Stii, in Austria se zice chiar: introduci Beikost, si se cheama asa ca e Bei-kost, deci laptele principalul inca. Lasa, creste fata si va papa. Dar nici tu nu arati ca si cum ai fi mare mancareata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Adriana apropos de mincat, dar Lara cum a fost la diversificare fata de Annika? Sunt diferente mari intre ele?
Din fericire, noi nu am avut cu Raducu probleme mari cu adaptarea la mincaruri noi, insa stiu din experienta altor prietene cat de greu si frustrant este cand faci tot ce poti ca sa pape puiul mic si vezi ca nu-i dai de cap.
Succes iti doresc, poate e totusi de la dintisori, o etapa doar.

Adina i-auzi, asa "vechi" sunt paduchii astia?! Wow, respect atunci! Cat despre gradi, am sa incerc sa vad cum sta treaba la dormitor, insa repet, el nu a racit des aici, tocmai, e a doua raceala in jumate de an (fata de Romania, ma refer). Adica nu vreau sa aiba impresia ca ii gasesc pe ei vinovati. Doar ca probabil s-o fi prelungit, si a dat in otita, din cauza ideii mele "marete" de a-l pune sa doarma la prinz acolo, fara sa ma gandesc ca poate o fi curent pe podea. Sincer, nu pot sa anticipez chiar asa tot...
Cat despre parerile noastre, spuse mai mult sau mai putin...ce sa zic, am simtit ca indiferent cat de finutz ai incerca sa iti spui parerea, uneori e mai bine sa o tii numai pt tine. Nu am ce zice, sunt f amabile toate doamnele de la gradinita, blinde cu copiii, iar Radu isi iubeste educatoarea. Repet: nu am ce le reprosa.
Cred ca se va rezolva si asta, ca si altele pe parcurs. Multumesc de sustinere

Silvia frumos ca plecati la Praga! Cum e la targul de la Rathaus? Lume multa?

Fug, ca ma asteapta la gatit o supa cu galusti si o tavitza cu pulpe de pui
Apropos fetelor, ce faceti de Craciun, plecati undeva, aveti musafiri, petreceti in familie? Bucatariti?

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Seara buna, fetelor!
Intrebarea de azi e ...cum e vremea la Viena? Plecam miercuri si as vrea sa stiu daca-i frig de crapa pietrele sa vad exact cum il imbrac pe pitic.
Multumesc

Mergi la inceput

Bumbacel, uite aici:

http://www.wetter.at/wetter/oesterreich/wien/wien

e frigut, dar nu de crapa pietrele ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silar spune:

Fetele plecam la Praga cu "treaba", adica taty vrea sa faca shoping la Targul Ambasadelor (este mare fan). A fost anul trecut si vrea musai si anul asta. Binenteles ca mergem la prieteni nostri (dragi noua) din Praga.

Dana la Rathaus a fost foarte frumos, multa lume , multa papa, mult punch . Copii au fost f incantati de ponei, de copaci impodobiti de "mega globuri". Apropo de paduchi, mai dai incolo si hai sa vorbim de ceva mai util http://www.hueber.de/lagune/ , asta il am de la profa mea de germana. Are lectiile care le facem noi la ore + teste.

Adriana mult succes cu papa si pup la fetitze si pentru tine.

Babee si Gina la pitici indeosebi la dintosi.

Violeta multa sanatate la bolnaviori .

Favia ce ai facut la test???

Marimar la patinatori si pt micutul Mirciulica.

Adinaq si eu iubesc Praga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Dana, eu suspectam ca Bia a luat paduchii de la gradi, dar nu a fost asa, nimeni nu mai avea. Asa ca am ajuns la concluzia ca i-a luat de la balet sau de la locul de joaca. Cit despre dormitul la gradi, Bia doarme chiar linga usa si nu a avut nimic anul asta, chiar daca nu e curent (si normal nu ar avea de unde sa fie, ca doar nu dorm cu geamurile deschise...) are loc o miscare de aer cind deschizi usa. Eu m-am prins abia de vreo 2 luni ca doarme acolo, am vrut sa rog sa o mute, dar e deja de un an pe acelasi loc, asa ca am lasat-o balta.
Adriana, eu nu am avut nici o problema cu Bia la mincare, am avut insa probleme cumplite cu laptele. Eu nu am avut decit 2 luni sa-i dau, iar apoi nu am gasit nici un lapte praf pe care sa-l accepte. Asa ca fiecare cu problemele lui. Dar cresc ele, si atunci ne vom dori sa putem intoarce timpul inapoi......
Bumbacel, azi au fost maxim 4 grade (inca nu crapa pietrele), dimineata a fost inghetat parbrizul la masina, asa ca luati haine groase, mai ales daca vreti sa hoinariti prin oras.
Silvia, noi nu am ajuns la Rathaus, m-am gindit sa mergem in cursul saptaminii ca nu e asa nebunie. Abia astept sa beau un vin fiet. Distractie placuta la Praga!
Liana, in cite saptamini esti? Trebuie sa stai toata sarcina in pat?
Adina, voi cum sunteti? Cum stati cu tusitul, ca vad ca e la moda...
Gina, ingerasul!
Eu am dat si ultimul examen, de la 1 decembrie incep munca, abia astept!
Noi craciunul il facem traditional in familie, de obicei la parintii mei. Anul acesta insa vreau sa bucataresc eu si sa chem trupa aici.

Mergi la inceput