La Biserica Sfantului Mormant, de cateva ori pe an
Raspunsuri - Pagina 13
fdoina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
vorbe goale, Doina! Aceeasi chestie pe care am spus-o Mariutei: tu, fata credincioasa si bisericoasa, citind discutia de pe ultimele pagini, DOAR atat ai de spus??? Mai, da' mai mimati si voi ceva ingrijorare, ceva revolta, CEVA!! Prefaceti-va ca v-a suparat elenac81, prefaceti-va ca nu sunteti de acord cu ce spune, prefaceti-va ca n-ati mai auzit in viata voastra asemenea mizerii . |
daca zici tu ca sunt vorbe goale, asa o fi
mizerii mai mari am vazut (citit) dar stiu ca nu pot curati decat mizeria mea
n-am avut mare lucru de spus, sunt eu insami nedumerita cum e cu antisemitismul asta, unde se termina dialogul sincer si unde incep sensibilitatile, asa ca citesc si incerc sa-mi fac o parere fara sa pun patima
este un discurs ca acesta antisemit?
http://savatie.wordpress.com/2008/11/25/evreii-fata-in-fata-cu-hristos-acuzatii-si-dezvinovatiri/
sau acesta?
http://savatie.wordpress.com/?s=bancuri+cu+evrei
ham spune:
elenac81, din aia 87% romani, iti garantez ca 15% (macar), sunt trecuti aiurea la romani, ei fiind tigani; uita-te in jur, daca nu ma crezi; in plus, multi greco-catolici sunt trecuti la ortodoxi; in plus majoritatea ortodocsilor sunt nepracticanti, merg la biserica de 2-3 ori pe an, in cazul bun; si, oricum, daca un singur roman nu-i ortodox, nu poti generaliza; si mai in plus, sa presupunem ca 100% din romani sunt ortodocsi fanatici; a critica ortodoxia nu inseamna a critica romanii fiindca nu doar romanii sunt ortodocsi (cum a critica invartelile-necinstite nu inseamna a critica romanii, chit ca o puternica majoritate le practica, fiindca nu doar romanii fac invarteli).
M-ai pomenit; iti garantez ca a critica religia iudaica nu inseamna a critica evreii; nu pune egal intre ortodox si roman, macar fiindca jignesti inaintasii care-or lucrat la unirea Transilvaniei cu tara, majoritar greco-catolici!
fdoina, cum am mai scris, fara suparare dar Noul Testament are mesaje puternic-antisemite, incercand sa puna vina mortii rabinului Joshua in carca propriului neam, cand El a fost crucificat de romani, pentru lupta sa pentru intoarcerea la perceptele vechi, talmudice si respingerea romanizarii/elenizarii.
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fdoina mizerii mai mari am vazut (citit) dar stiu ca nu pot curati decat mizeria mea |
Pai atunci, te rog frumos, asa sa faci si sa nu mai tot diseci cuvintelele mele mizere (nu ma amagesc ca le-ai considera altfel) si sa nu-mi mai tot ceri socoteala :).
Cat despre discursul lui Savatie, sincer, nu ma intereaseaza daca si asta este antisemit. Ma uit doar in jur si, deduc ca, s-ar putea sa fie :-).
cortexia spune:
citat din mesajul lui hannen Cortexia,uite mai explicit! "Daca pina acum m-am abtinut sa intervin vreau sa le spun celor care sustin ,,minunea "acestui foc sa studieze un pic reactia Fosforului Alb in combinatie cu aerul. Pentru cei care nu au de unde sa ia aceste date le dau un exemplu a acestei reactii. Daca taiati -sub apa_ o bucata de fosfor alb ,o scoateti din apa o stergeti cu un sevetel absorbant si o inveliti intr-un pic de vata dupa putin timp va apare un fum alb iar imediat o flacara va aprinde vata. Flacara formata in urma acestei reactii produce energie luminoasa dar neinsotita de caldura.(chimoluminiscenta) Acum inlocuiti vata ,cu fitilul unei luminari si ,,,minunea "este gata In 1833 au aparut primele chibrituri cu fosfor numite ,, luminarile din Turino ’’ , care nu erau altceva decit bucati de fosfor aplicate pe betisoare de lemn si care se aprindeau in momentul cind erau scoase la aer . Cit despre chestia cu secolul 5 asta chiar este o nascocire . Eu nu am gasit nici un document de prin sec.V-XIX BC care sa vorbesca despre aceasta ,,minune" sau credeti ca au ,,uitat"preotii sa o consemneze?!? . Daca aveti stiinta de un asemenea docoment va rog sa imi dati si mie citeva date despre el. Am sa incerc sa va explic cum se realizeaza aceste ,,luminari care se aprind miraculos" Se asaza pe fitil (printr-un procedeu electro-chimic numit electroliza)-fosfor alb. Apoi se ,,imbraca" fitilul in ceara astfel incit acesta sa nu aibe contact direct cu aerul. Cind vrei ca fitilul sa se aprinda ,,miraculos", rupi ceara de la un capat ,descoperind astfel fitilul impregnat cu fosfor alb, si dupa citeva secunde .....,,minunea" se intimpla ...apare o flacara la capatul fitilului care nu degaja caldura.. Cit priveste ,,globurile de foc "sau ,,fulgerele de lumina" sunt doar...vorbe. Daca veti cerceta ,veti ajunge la concluzia ca nimeni nu le-a vazut, dar toti sustin ,,ca exista" pentru ca asa le-a spus lor altcineva care in mod sigur le-a vazut .Cine le-a vazut? ......Nu se spune .E...secret." Aceasta este persoana (dupa parerea mea,destul de respectabila,un domn la o virsta respectabila) despre care ziceam ca si-a dedicat o mare parte din viata studiului biblic. Ar fi interesant sa-l (re-)avem intre noi. Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades |
Multumesc pentru grija fata de sufletele noastre ratacite, care credem in minuni false.
Mai explica-ne, te rog, un singur lucru: cu Invierea cum a fost?
elenac81 spune:
citat din mesajul lui ham fdoina, cum am mai scris, fara suparare dar Noul Testament are mesaje puternic-antisemite, incercand sa puna vina mortii rabinului Joshua in carca propriului neam, cand El a fost crucificat de romani, pentru lupta sa pentru intoarcerea la perceptele vechi, talmudice si respingerea romanizarii/elenizarii. |
ham.... te pricepi la diversiuni dar n-ai pe cine sa pacalesti aici. Bine macar ca nu-l faci de religie egipteana asa cum a fost faraonul Moses.
Pentru cultura ta generala si a celor care poate nu stiu : talmudul era o traditie orala, diferita de Torah, ce continea precepte emise de diversi rabini si a devenit culegere de texte abia prin secolul 7-8.
Isus a repudiat aceasta traditie orala in multe randuri si a cerut tocmai revenirea la Torah, lucru pentru care a fost foarte aproape de fi omorat cu pietre de cateva ori.
30. Iar Eu si Tatal Meu una suntem.
31. Iarasi au luat pietre iudeii ca sa arunce asupra Lui.
(Evaghelia dupa Ioan, 10 )
Zici de NT dar Ai uitat sa mentionezi ca in Vechiul testanment exista mesaje puternic rasiste, crime, incest, etc.
fdoina spune:
citat din mesajul lui ham fdoina, cum am mai scris, fara suparare dar Noul Testament are mesaje puternic-antisemite, incercand sa puna vina mortii rabinului Joshua in carca propriului neam, cand El a fost crucificat de romani, pentru lupta sa pentru intoarcerea la perceptele vechi, talmudice si respingerea romanizarii/elenizarii. |
iote na, asta inteleg eu prin indoctrinare care se vrea liber-cugetatoare...
denizel, asta e, daca nu te intereseaza...ma resemnez...poate ma lumineaza altcineva
mai, eu nu l-am uitat pe yank, care se dadea evreu pe-aci
ham spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
iote na, asta inteleg eu prin indoctrinare care se vrea liber-cugetatoare... denizel, asta e, daca nu te intereseaza...ma resemnez...poate ma lumineaza altcineva mai, eu nu l-am uitat pe yank, care se dadea evreu pe-aci |
Esti pe calea cea buna; se vede c-ai cetit cu atentie Evanghelia dupa Petru- 1 si 2.
Ne dai si citatele unde sunt blestemati evreii fiindca practica judaismul (judaism practicat si aparat/invocat de Iisus!) sau le dau eu?
lilanda spune:
citat din mesajul lui elenac81 Lilanda Spre deosebire de alte culte chiar crestine ortodoxia este autonoma la nivel national. Nu exista o ortodoxie internationala sau "internationalista". Exista una romaneasca una rusa una bulgara... Deci statistica ta este improprie. Ma refeream doar la cea romaneasca care se confunda statistic cu etnia romana. |
elenac ca si ortodox prcaticant, probabil ca stii mai bine decit mine care este diferenta dintre religia ortodoxa din Romania si cea din Bulgaria de exemplu!!! Nu ma refer la Biserici, fiindca stiu ca autonomia e chestie organizatorica...ma refer la dogma!
cortexia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ham
Esti pe calea cea buna; se vede c-ai cetit cu atentie Evanghelia dupa Petru- 1 si 2. Ne dai si citatele unde sunt blestemati evreii fiindca practica judaismul (judaism practicat si aparat/invocat de Iisus!) sau le dau eu? "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
Da-le tu! Da-le tu! Da-le tu!
(nu ma bag in discutie, dar evanghelia dupa Petru chiar am ratat-o in lecturile mele, multe-putine)
fdoina spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ham
Esti pe calea cea buna; se vede c-ai cetit cu atentie Evanghelia dupa Petru- 1 si 2. Ne dai si citatele unde sunt blestemati evreii fiindca practica judaismul (judaism practicat si aparat/invocat de Iisus!) sau le dau eu? "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
astept sa-ti dea Denizel citatele alea, asta e cruciada ei, eu doar eram in trecere
ps. evanghelia dupe Petru? da de aia dupe iuda ce zici?