***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (84)***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Citat:
citat din mesajul lui bettyR

Kid, exudat nazal i-ai facut sau din gat? Bafta sa ii treaca, daca se face antibiograma ar trebui sa scapati de el.

Betty 8+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Ambele le-am facut. La faringian nu a iesit nimic, doar la nazal acest streptococ.
Antibiograma cum se face? Ii mai ia o data exudat?
Stiti cumva ce inseamna TGO?

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia / Bazar pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Kid, in mod normal cand a iesit pozitiv exudatul trebuia sa faca antibiograma automat
Daca nu au facut nu stiu cum e :( Ori au facut si e gata rezultatul mai tarziu, ori probabil reface analiza... Trebuie intrebat laboratorul respectiv

Anca 18+ & Manu 02.06.2007

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Graviduta, multumesc, am primit email-ul.

Poohy, eu zic sa nu ii tai din portia de la pranz, mai bine scoti din paine, cartofi, paste, nu stiu, mie nici nu mi se pare prea pufosica frumusetea ta de fetita (ti-am admirat-o dar nu am spus, asa e si Andreea cu moatele, vine sa i le pun). Oricum cu varsta ei se subtiaza, ce rosta are sa o infometezi, si nu cred ca este peste greutate ca sa iei masuri mai drastice.

kid, asa stiu si eu ca daca iese ceva se face automat antibiograma, dar ca dureaza o zi in plus, suna la laborator.

Am reusit sa ajung si eu la dr pt mine pt analize si pt Andreea de 1 an jumate, are 11.300gr si 83cm, si un pic de rosu in gat, cred ca e pe trecute ca o sapt nu prea a mancat, dar acum si-a revenit. Dr mea zice sa nu o stresez nici cu olita, nici cu mancarea nepasata ca le vine vremea la toate. Mananca si nepasate unele mancaruri, dar mai dam si la robot.

Poohy, sub forma de gluma, reteta de la Andreea mea ca sa nu se ingrase Manu, nu mananca paine, cartofi, cereale, paste, biscuiti. Doar legume fierte, de preferinta spanac, dovlecel, conopida, brocoli si fructe, si muuulta apa. Peste 1 litru pe zi cred. Si portii mici si dese, care nu depasesc 200gr.

Betty 8+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

Ramona
Kidantibiograma se face automat cu exudatul in cazul in care acesta nu iese steril. Dar la ce laborator ati facut? Probabil ca va trebui sa ii mai faca inca o data exudatul in cazul asta.
TGO se refera la ficat, cum a iesit? mai mic sau mai mare? la Isa i-a iesit mai mare decat normal si a zis dr ca ficatul se resimte de la prea multe antibiotice si i-a dat LIV ca sa se refaca. Dar oricum Isa iar o sa ia la antibiotice la greu ca sa scape de stafilococ...
Betty ca sa vezi daca e alergica trebuie facut IG E-ul. Tinem pumnii sa nu fie
Poohy nu cred ca e o problema daca i-a iesit IG-E numai putintel marit, la Isa i-a iesit mai mult de dublul valorii normale, asa ca la noi nu mai sunt dubii... Vai ce mi-as dori eu un copil ca Manu care sa manance tot si sa mai vrea!!!!!!!! atata visez la el! la noi fiecare masa e un cosmar pt mine, Isa e ingrozitor de mofturoasa si cate trebuie sa fac ca sa deschida gura sa ia macar cateva lingurite, am zis ca nu vreau sa mai fac alt copil dacat daca o sa fie un mancacios la pufarina frumoasa!e adorabila cu toate clamele si elasticele in par!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Oana, poti sa-mi dai numarul tau de telefon? Cel de pe site e corect? Incearca prietena ,ea despre care iti spuneam sa te sune si ii apare eroare in conectare.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu in mijlocul drumului".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Citat:
citat din mesajul lui petit_ange

Ramona
Kidantibiograma se face automat cu exudatul in cazul in care acesta nu iese steril. Dar la ce laborator ati facut? Probabil ca va trebui sa ii mai faca inca o data exudatul in cazul asta.
TGO se refera la ficat, cum a iesit? mai mic sau mai mare? la Isa i-a iesit mai mare decat normal si a zis dr ca ficatul se resimte de la prea multe antibiotice si i-a dat LIV ca sa se refaca. Dar oricum Isa iar o sa ia la antibiotice la greu ca sa scape de stafilococ...

Mami de ingeras - Isabella (21.06.2007)
www.flickr.com/photos/16868616@N07/" target="_blank">Poze cu Ingerasul meu

The world is full of wonders if you look with open eyes!!!

Offf... I-a iesit cam mare - 40, limitele sunt intre 5-34.
Am sa mai incerc sa sun la dr lui, poate imi raspunde...
Multumesc de raspunsuri!

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia / Bazar pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Kay multumim. Azi e si mucios si toata ziua linge la muci. Sper sa am bafta la examen mai ales ca s-a cam inrautatit situatia la lucru in ultima vreme, se cam simt efectele crizei din state. Deh, daca mi-a trebuie multinationala...
Kid TGO-ul cu ficatul are treaba, este o transaminaza, dar nu e crescuta mult, nu cred sa aiba semnificatie patologica. Oricum vorbeste cu medicul sa te linistesti. Si cum ziceau si fetele, antibiograma trebuia facuta automat daca a iesit cultura pozitiva. Stafilococul auriu poate sa existe in nas la persoane sanatoase, nu are neaparat semnificatie patologica.
Poohy nu cred ca e cazul sa o pui pe Manu la regim, chiar daca e mai mare decat alti capsunei nu este peste limita de greutate a varstei si in timp se mai subtiaza oricum. Nu o invata de mica cu obsesia kilogramelor, o sa aiba destul timp cand va fi adoloscenta (cand si la 30 de kg mai tine un pic de regim ca i se pare cine stie ce).

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

ella foarte interesanta discutia cu psihologul. Mai povesteste-ne, imi era dor de postarile tale. Tu stii ca intr-un fel eu ma regasesc in ce spui tu si te inteleg perfec...si incerc sa evit aceeasi situatie.

kid imi pare rau pentru juniorul tau bolnavior. Multa sanatate. Am facut eu capitol nou la bazar. Primul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Mica,
m-am gandit aseara si la tine in timp ce discutam cu psiholoaga.

Consultatia a durat vreo 2 ore jumate si a inceput printr-o anamneza despre sarcina si perioada de dupa.
M-a intrebat despre cel de acum, daca spune mai mult de 10 cuvinte, daca isi arata partile corpului, daca arata imagini pe carti, daca recunoaste animale, daca mananca bine, daca doarme, daca e un copil vesel in general ,daca se poate concentra, de ex daca asculta o poveste scurta. etc.

Mi-a cerut sa-i povestesc mai multe despre relatia mea cu soacra, ca sa identifice cine greseste si cum putem remedia de dragul copilului.
I-am spus ca am luat decizia de a nu mai comunica in vreun fel cu soacra, fiindca ultima oara cand mi-am spus si eu parerea despre cum ar trebui sa fie crescut/educat si sa fie imbracat in parc (erau peste 20 grade afara si ea ii punea fes) discutia s-a terminat cu tipete din partea ei, eu i-am atras atentia ca e de fata si nu trebuie sa asiste la asa ceva fiindca il va marca negativ.
Soacra-mea a replicat tot tipand ca e prea mic sa inteleaga si ca atare poate tipa cat doreste.
Psiholoaga m-a intrebat daca am observat ceva neobisnuit ceva la in ziua aia si i-am spus ca a adormit foarte greu si a dormit destul de agitat, ne-a spus numele in somn , lucru pe care nu-l face.
Psiholoaga mi-a spus ca trauma exista deja si ca pe viitor ar trebui sa evitam astfel de conflicte deschise; mi-a spus ca poate percepe si tensiunea dintre noi chiar daca nu ne vorbim.

Psiholoaga a incercat sa fie obiectiva, ceea ce eu nu pot fi, si mi-a spus ca trebuie sa fiu pozitiva, si cand vin acasa in fiecare zi de la serviciu sa-i spun soacrei un lucru bun, sa-i multumesc, bla, bla, ca sa se simta apreciata.
Poate ca are dreptate, dar mie mi-e atat de greu sa fac asta stiind ca ea mi-l creste dupa capul ei si nimic din ce-i spun ref la nu face, se poarta de parca nici n-as fi; i-am spus ca am adunat frustrari multe din moment ce nu pot sa-mi spun punctul de vedere cu privire la cresterea copilului, ca ma rog sa treaca timpul, sa-l pot duce pe la gradi si sa n-o mai vad in casa mea ever.
Cand a mai auzit ca o si platim cat pe o bona, mi-a spus ca e totusi o situatie care nu trebuie sa continue si ca trebuie rezolvata, fiindca daca am fi avut o bona, macar de la bun inceput totul ar fi decurs dupa regulile mele.

acum fug la dentist, dupa , la masaj; mai intru pe seara.

PS: poze cu cel chel; e mai uratel asa, dar pan la primavara ne creste iar si de data asta vom fi si mai frumosi :
http://picasaweb.google.com/cinca.clementina/PozeDavid2#5268409583715092962

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Draga Oana
Deunazi am vazut emisiunea Little Miracles, si m-am gandit foarte tare la tine si la Soniuta. Am plans vreo ora, si toata seara n-am mai functionat. Nu de deznadejde, Doamne fereste, dimpotriva. Din empatie. Era cazul unui baietel din Mongolia de 2 ani care nu avea/avea probleme la peretele dintre camarutele inimii, asa ca l-au adus la clinica asta si i-au pus o bucata de GoreTex in loc. Si parintii asteptau in sala..si eu imi imaginam cum o sa astepti si tu, cel mult as vrea sa fie cineva care sa te imbratiseze, sa te linisteasca, sa-ti citeasca de pe net cum noi toti ne gandim la tine...

Operatia a fost miraculoasa, tu deja ai vazut multe, eu insa nu m-am mai uitat cum i se deschide sternul unui copilas asa micut...si cum se introduce chestia aia... Si mi-am tinut rasuflarea tot timpul, pana au terminat operatia, pana au aratat zilele urmatoare... In a 3 a zi era deja in fundulet si mama ii arata intr-o carticica, el vorbea. In a 4 a zi arunca o minge la un minicos de baschet, atarnat de pat, si radeaaaaaa ...Si l-au si eliberat in a 4a zi, mentionand ca in Mongolia n-ar fi avut nici un ajutor, asa ca il tinusera pana cand s-au convins ca totul mergea excelent. Mi-am inchipuit cum o sa-si revina Sonia din operatie, copilul asta are atata viata in el, e asa speciala, o s-o ia acusi la fuga prin sectie...si tu o s-o iei in brate, si-o sa-i arati luminile de Craciun ... si pe strada o sa se auda colinde, multe, frumoase, ca in America Ce minunat ca stiinta a progresat atat de mult, ca exista spitale care au un raspuns pentru inimoara ei, ca tu esti o fiinta asa deosebita, ca exista DC si ca atatia oameni stiu si se gandesc la Sonia! Iti doresc multa putere, acum pe ultima suta de metri . Pe urma imi doresc mie rabdare, sa astept pana la intilnirea +bere cu Pepsi si Poohy de majoratul Soniei la care ma inscriu!

Ella
Imi place psihologul tau , are sfaturi din ceea ce citesc si eu. Pupam Bobita!

Poohy
Haaaaaaaaaaaaaah, vazut Pufarina apetisanta, e adorabila , vreu si io moate...

Kid
Sanatate juniorului

Mamica lui ELIAS - ( 31.05.2007)

La joaca

Mergi la inceput