***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (84)***

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

vas, inainte nu stiam decat elementar, am facut bio-chimie. dar dupa Sonia raspundeam la intrebarile pe care le puneau dr studentilor

Am invatat manualul de la ventilator in 3 zile, stiu sa intubez teoretic, stiu sa fac CPR neo si pediatric, stiu sa fac Heimlich neo si pediatric, stiu interventiile de urgenta in genere (teortic) neo si pediatric, stiu sa umblu cu cateter, sa masor SpO2, sa scot sange in capilar, sa fac ASTRUP pe cateter, sa iau sange pt INR si sa-l si fac... mai stiu, da nu ma mai laud

Plus ca mi-am luat carti de la Harvard, pediatrie in general, flash carduri, adica niste fise plastifiate colorate si usor de invatat de pe ele facut pt a invata mai usor studentul sau pt medicii rezidenti sau asistente, ca sa se uite acolo si te ghideaza pas cu pas in situatii de urgenta, sau iti arata toate analizele cu limitele si ce ar putea sa insemne... ehe, daca ar fi asa ceva si la noi, s-ar invata mult, mult mai repede...

va pup ca ma apuc sa calculez cati bani s-au strans azi.

revin sa anunt !

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com
povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Am uitat. Kid, Hk e in limite.

asta uitasem

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

Sonia

www.helpsonia.com
povestea Soniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

KID imi pare tare rau ca juniorul este bolnavior

OANA ai timp si putere sa te specializezi pe pediatrie

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

Si la Isa i-a iesit la analize stafilococ aureus la exudatul faringian iar trebuie sa ia antibiotice Saracuta de 1 luna jumate de cand am avut laringita de pomina ca am stat o saptamana in spital, nu -si mai revine, dam dintr-una in alta; are si rinita alergica, i-a iesit la analize ca e alergica , nu mai scapam de tuse de o luna, cand e coapta cand e seaca, saptamana trecuta a facut si o suprainfectie, ca avea secretii purulente la nas; si i-a dat antibiotic. maine mergem iar la pediatru sa vedem ce alt antibiotic ne da si sambata la alergolog, luni la orl.
oare tusea poate fi cauzata de stafilococ ca eu pana acum am crezut ca e de la rinita alergica?
mai sunt capsunei sau capsunici alergice?

KAY, esti super mami! toata admiratia!
KID, multa sanatate la puiut!

Mergi la inceput

kid ce simptome are juniorul de i-ai facut exudat?A fost asa de control sau ti-a dat el niste semne care sa te determine sa mergeti la dr.?

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

petit_ange, uf, multa sanatate la ingeras!

Asa am patit si noi dupa o laringita, pediatra a zis si ca e alergic. Nici nu terminase bine medicamentele si a aparut alta. Ne-am chinuit cu febra si nas infundat si am descoperit ca era infectie cu klebsiella. Am tratat si infectia. Pentru alergie ne-a dat ketof. O sa-l testam si pentru alergii la un moment dat, sa vedem cand spune pediatra ca e ok. Ultima oara a facut alergie la unt, asa ca am taiat untul de pe lista de papa o perioada.

Salvati o inimioara

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramona7
. Ultima oara a facut alergie la unt, asa ca am taiat untul de pe lista de papa o perioada.

Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara

la unt a facut si STEFAN la modul ca dupa ce a mancat s-a umplut de pete rosii mici da' multe,nu-l mancau si nu-l deranjau in nici un fel.In 2 zile a trecut.ma cam speriasem
El mai mancase unt si inainte dar de la NAPOLACT,cum nu am gasit i-am luat de la BRENAC si am zis ca nu mai iau in veciAcum insa imi este frica sa testez............

POZE 1 AN

minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

sunt 17.000 $

si noapte buna !

Sonia

www.helpsonia.com
povestea Soniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

multa sanatate la capsunici bolnavioare; stiu de cand a fost si cu bronsiolita cat de greu e sa-ti vezi puiul bolnav.

Oana,
e pacat sa nu dai la medicina daca esti atat de pasionata; asta e una dintre meseriile in care chiar tre sa pui suflet si energie la greu.

noi in seara asta l-am executat pe la chelie iar, ca-i crestea parul ca o coaja de banana si prin parti era tot chel; n-am apucat sa-i facem si poze , l-am bagat imediat la dus fiindca deja il pisca parul de pe gat.
Am doi chei la casa acum, dar mi-a raspuns foarte mandru cand l-am intrebat cine mai e tuns asa : "tata".

si tot in seara asta am avut programare la psiholog, sa vorbim despre si purtarile lui in preajma strainilor; dr zice ca sufera de anxietate de separatie, ca doar noi, familia, ii oferim siguranta de care are nevoie; ca in preajma strainilor, copii sau adulti are nevoie de spatiu si timp ca sa se acomodeze.

Am intrebat-o pe dr daca fiind atat de mic e un moment proprice sa-l ducem la gradi si cum sa facem asta fara sa-l traumatizam fiindca sigur va urla atunci cand il vom lasa acolo; mi-a spus ca ea in general recomanda ca, copilul sa fie dus in jurul varstei de 3 ani la gradi dar data fiindca situatia lui care are nevoie acuta de socializare, ar fi ok sa-l ducem mult mai devreme.
I-am explicat si de situatia tensionata cu soacra, ca nu ne vorbim, doar ne salutam; ne-a zis ca poate sesiza aceasta stare conflictuala latenta si daca lucrurile nu pot fi rezolvate , atunci e mai bine ca in cresterea copilului sa nu intervina mai multe persoane, ci doar parintii; inca un motiv sa-l ducem la gradi, daca bona nu e o varianta pentru noi.

Am discutat diverse teme legate de ; Olita - mi-a spus sa-l lasam pana in jurul varstei de 2 ani, fiindca atunci ar putea sa inteleaga semnificatia olitei si deci sa ceara sa fie pus.
Aseara am gasit in living o olita din aia cu senzori, de canta cand faci pipi in ea; cand sa plece soacra-mea, i-am spus foarte frumos s-o ia inapoi acasa, ca nu e pregatit pentru olita ; stie de fapt ca nu sunt inca de acord sa-l chinuim cu olita si cu toate astea, a nesocotit parerea mea si i-a cumparat olita; n-a vrut sa ia olita inapoi acasa si mi-a spus s-o pun pe balcon, ca stie la ce serveste ; i-am spus ca daca azi cand vin de la birou o mai gasesc, o duc la ghena.

Dormitul in pat cu parintii - mi-a spus ca in pp nu e de acord cu acest lucru dar daca doarme in felul asta pana dimineata fara treziri, e clar ca prezenta noastra ii da siguranta si atunci nu e ceva foarte rau.

Felul in care ne jucam - sa-i vorbim foarte mult, cuvinte clare, fara diminutive, orice am vrea sa-i comunicam sa fie pus intr-o poveste fiindca asta ii face receptivi.

A spus, desi nu era nevoie, sa nu-l lasam la TV; noi nu l-am lasat pana acum decat la BE si alte desene pentru el; mi-a spus ca multi parinti in ideea de a-si tine copiii ocupatii ii lasa in fata TV-ului si ca acest lucru poate avea efecte negative asupra creierului copilului care nu e pregatit sa proceseze orice informatie; nimic nou aici.

cand plange, sa nu-i spun :"hai, nu mai plange" ci sa-i spun" stiu ca esti suparat, mama te intelege, dar uite , daca facem asa, bla, bla, sigur va fi mai bine"; mi-a spus ca , copiii, inteleg mai multe decat credem noi.

revin...

Mergi la inceput

ella, mai zi. foarte interesanta discutia cu psihologul !

As da la medicina, dar acum nu am timp... poate peste 2 ani. Asa de mult imi place si asa ma pasioneaza... mi-era teama de sange d-asta n-am dat. da dupa ce i-am scos sange Soniei, dupa ce am vazut dren iesind din ea, mi-am dat seama ca nu am nici o chestie... poate ma lasa chiar sa intru in sala la operatie, as vrea mult de tot. da nu pt partea medicala, ci doar ca sa fiu acolo langa ea. In germania nu mi-au permis, au zis ca sa nu fac crize p`acolo si sa ii incurc... adevarul e ca la prima apnee am inceput sa hiperventilez, adica nu aveam aer si respiram ca trenu...si asta se intampla in salon, dupa un amarat de cateterism...

ah, nu stiu daca v-am zis. cand a luat-o pt stent,adica sa ii puna o chestie ca sa largeasca suntul in februrie, cand au intrat acolo vorbeam cu o mamaica al carei copil era in TI. si i-am zis ca poate intra acolo si de fapt isi dau seama ca nu e nevoie de asta si mi-o aduc inapoi si am plecat sa-mi iau cafea. si cand am urcat ce credeti? tocmai o aduceau inapoi pt ca atunci cand au inceput si-au dat seama ca nu e nevoie asta da feeling de mama

Sonia

www.helpsonia.com
povestea Soniei

Mergi la inceput