Promit sa nu fac ca mama
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
florinad spune:
Dragele mele, va pupic pe toate sunteti tare dragute ca mi-ati raspuns asa de multe. Eu cateodata cand mi-e greu cu copiii ma gandesc cat de bine mi-ar prinde un ajutor si atunci imi propun ca eu cand voi fi bunica voi face tot posibilul sa iau din grija copiilor mei, dar nu asa sa stiu ca ei profita de chestia asta ci sa vad ca intr-adevar le este greu. Eu nu i-am cerut bunicii sa aiba grija de nepoti si o inteleg cand este obosita sau bolnava sau are alt program. Dar vreau sa va spun fetelor ca intr-o zi, pe cand baiatul cel mic avea 6 luni m-a sunat si mi-a spus ca a mers la un interviu. Este in pensie si are nevoie de bani si vroia un serviciu care sa-i aduca un venit in plus. Ghiciti ce fel de interviu.... interviu la o familie ca sa fie bona, la o fetita putin mai mica decat bebelusul meu. Am crezut ca-mi da in cap nu alta. Sincer am fost foarte geloasa pe moment, adica cum sa aiba grija de alt copil si nu de al meu, mai ales ca-i spusesem ca atunci cand va avea Matei in jur de un an as vrea sa ma intorc la serviciu. Nu m-a consultat inainte sa faca asta, uite Florina eu am nevoie de bani ar tre sa-mi caut un alt serviciu. Si eu i-as fi spus atunci ca sa nu-si faca griji sa vina sa stea cu matei si o sa-i dau eu bani ca doar daca as angaja o bona tot ar tre sa dau bani. Si tocmai s-a nimerit ca doua saptamani dupa ce a inceput sa mearga la fetita aceea m-au chemat la lucru. Ei copilul era destul de mic desi eu imi propusesem sa-l duc la cresa. Acum ce sa fac sa-mi caut bona si sa stiu ca mami a mea ingrijeste alt copil? Spuneti voi. Asa ca mi-am calcat peste orgoliu si i-am cerut sa renunte acolo si sa vina sa stea cu Matei. Ca ei ii era jena sa-mi ceara bani si atunci mai bine ingrijea de al altuia. Si asa a ajuns mama mea sa aiba grija de Matei si ii dam bani, e adevarat mai putin decat ar fi primit acolo, dar zic eu ca bine. Si una este sa stai cu hainele pe tine gata de iesit si alta e sa nu se uite in ochii tai cand ii vorbesti, cu toate ca nu i-ai gresit cu nimic. Acum s-au rezolvat problemele a vazut saracuta ca nu a facut bine si a dres-o, spunand-mi care a fost problema, ca s-a intalnit cu soacra-mea si ca nush ce i-a zis care a suparat-o in halul ala. Ma rog...nu intru in detalii. Stiu ca uneori o suparam si noi si e greu si pentru ea sa ne inghita toanele, pentru ca inevitabil si noi avem toane cateodata. Adevarul este undeva la mijloc, asa ca aveti dreptate si cele care ma criticati si cele care ma sustineti. Mama nu e obligata sa aiba grija de copiii mei, daca intr-o zi mi-ar spune ca nu mai poate sa faca asta i-as multumi pentru perioada cat m-a ajutat si gata. Pentru ca, asa e, a fost un ajutor pentru mine, matei e deja marisor as putea sa ma descurc cu el si ducandu-l la creasa. Si stiu ca face eforturi sa nu ne supere si sa ne incurce cu ceva, dar nu-si dau seama ca probabil ca atunci cand incearca prea mult iese prost. Tre sa-i intelegem si pe ei, sa incercam sa trecem peste toanele lor, cu toate ca uneori este greu si sa ne propunem sa nu facem si noi la randul nostru greselile lor. Va pup
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ivanoiuadela9 spune:
Florinad esti o fericita ca si mine ca o ai pe mama ta langa tine si te ajuta .Nu multe tinere au acest noroc.Pe fetita mea aproape numai parintii mei au crescut-o deoarece eram in anul 2 la facultate cand am nascut si am stat cu ea acasa pana la 2 ani ( acum are 6 ani ) dupa care am mers la servici si ramanea cu ei acasa in oras sau o luau la tara si ma duceam sambata la ea . Bineinteles ca orice bunic care isi iubeste nepotelul il invata tot ceea ce crede el ca e bine ... si uite asa stand mai mult cu ei de mine a inceput sa nu mai asculte deloc. Mai avem un an si mergem la scoala si va trebui sa o invat sa stea singura in casa ... stiu ca ii va fi foarte greu fara ei ... dar ce sa faci ... Sunt multumita ca m-au ajutat pana acuma cu toate ca mama imi mai reproseaza uneori cand avem pareri contrare ca ei au crescut-o.
ivanoiuadela9 spune:
Ingridnen dimineata o duc la gradinita , plec de la servici la 12 sa o iau o duc acasa , ii dau sa manance si o las singura si vin la servici . Bineinteles ca o sun din ora in ora sa vad ce face si pe la ora 3 o sun sa se culce si doarme pana pe la 5.30 cand ajung eu acasa , de multe ori o gasesc chiar dormind . Ce sa facem , asta este . Este cuminte nu am de ce ma plange .. se joaca ..mai scrie .. se uita la tv ... isi face ea de lucru cu toate ca gasesc camera vraiste .. Ieri de exemplu a avut liber la gradi si a stat cam toata ziua singura .. m-am dus doar la 12 de i-am sat sa pape .
Lorenyy spune:
Haide-ti mai fetelor,chiar nu ne mai amintim cum ramaneam singurei acasa la 6-7 ani??Cu cheita de gat...Si nu eram unicat,eram pe putin 10-12 zapaciti in acelasi bloc,ne aruncam ghiozdanele in hol,si ieseam ca nebunii pe balcon,cand ajungeau parintii acasa,se luau cu mainile de par;-))In fine,nu stiu daca acum,mi-as asuma un astfel de risc,alte timpuri,alte vremuri...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/giulia81/giulia81.jpg)
giulia81 spune:
nici mie nu mi se pare obligatia bunicilor de a creste npoteii, doar si-au facut treaba cu noi, insa pot fi de un real ajutor pt parinti.sa recunoastem, fetelor, ca ei nu au avut o viata atat de stresanta intr-un ritm atat de alert...pe mine m-au crescut parintii, bunicii ii vedeam doar in vacante...dar copilul meu sta mai mult cu bunicul...stam in acelas apartament cu parintii mei, mama mea lucreaza, tata e acasa...eu lucrez, sotul e acasa max 5-7 zile/luna cu cine sa las copilul?sa platesc o bona sa stea si cutata si cu bona, sau il am e tata care il duce/aduce de la gradi, il duce la activitatile extrascolare in fiecare zi, il hraneste pana ajung eu seara acasa....uneori ma simt o mama iresponsabila, dar ce pot face....iar daca tata ne ajuta cu placere?
eu cred ca lipsa de comunicare e cea care a fost de vina in cazul florinad.ca pana la urma nu copilul a fost cauzaci o cu totul alta persoana.iar daca bunica nu vrea/nu poate sa aibe grija de nepoti ar trebui sa o spuna.
si eu m-am intors la lucru cand a implinit alex un an si mama si-a dat demisia si a stat cu copilul.si-a gasit de lucru dupa-masa astfel incat ea statea cu alex de dimineata pana la 4 cand veneam eu acasa si pleca ea la lucru.nu i-am cerut eu acest lucru...ea s-a oferit...si le multumesc parintilor mei in fiecare zi pt tot ceea ce fac pt noi, sunt un ajutor imens...
cat despre lasatul copilului acasa singur...hhmm..si eu fac parte din generatia copiilor crescuti cu cheia la gat..insa erau alte vremuri...parca acum nici copiii nu sunt la fel...daca ma gandesc la alex sa il las singur acasa, cred ca nu s-ar clinti din fata calculatorului...insa eu nu il las singur nici cat duc gunoiul...cred ca sunt prea protectiva cu elsi nu e bine, doar are deja 6 ani...dar asa sunt eu...eu mergeam si la gradi singura, pe el nu as avea curaj sa il las...
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."