Ce fac sotii vostrii acasa?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui wonderful

...Desiree are mare dreptate,trebuie sa avem tact si toate ideile bune care vin de la noi trebuie neaparat sa le apartina in final.

W

Eu prefer sa creada ca a fost ideea lui si sa faca ce e de facut decat sa am "credit" ptr. vreo idee care ramane doar atat: idee. :)

_
Victoria Isabella

http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1
off topic:Scrie,te rog,corect gramatical ca ma DISPERI !Of ,of limba romana ,ca-i tare grea ptr tine ,dupa cum se vede !

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

comentariile la adresa gramaticii nu isi au rostul. citeste regulamentul.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

ce face al meu sot in casa, sincera sa fiu .. mai nimic (ma refer aici la facut curat, spalat, calcat, dus gunoiul, cumparaturi) .. asta din cauza jobului solicitant pe care il are si a afacerii pe care am deschis-o de curand. dupa ce termina programul la job, pe la 6, unde are responsabilitati mari - coordoneaza o echipa de oameni, face bugete, proiecte etc, fuge la restaurant, face aprovizionare daca e cazul, face si livarari in cazul in care sunt comenzi multe.

treburile casnice (desi si eu am un job) imi revin mie si soacrei care sta aproape de noi si care are grija de fetita noastra. in schimb, nu am nicio treaba cu bancile, creditele .. cu partea financiara.

oricum, trebuie sa-l laud ca e priceput la toate, ii place sa mestereasca si sa "surubareasca", iar daca se strica ceva in casa, pune mana si repara. pacat ca acum nu prea mai are timp .. cand am renovat apartamentul cumparat pentru a o aduce pe socrella aproape de noi, a vopsit, a montat lustre, hota, prize etc.

cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hopes spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Citat:
citat din mesajul lui floridia

iubitul meu sot e ca m tot asa.Trebuie sal implor sa ma ajute
dar el vrea mereu ajutorul meu cand lucreaza acasa(el e tamplar si face mobila la comanda iar uneori ia lucrarile acasa,atunci cand are)
el e de parere ca barbatii nu au ce acuta la cratita

off topic:Scrie,te rog,corect gramatical ca ma DISPERI !Of ,of limba romana ,ca-i tare grea ptr tine ,dupa cum se vede !

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

off topic: Poate nu stie si poate nici nu vrea, si mai ales n-o intereseaza ce te dispera pe tine.
Vii pe subiect fara nici o parere si te trezesti sa corectezi pe altii. Am citi si raspunsurile tale de multe ori si nici tu nu excelezi la nici un capitol.

On topic: al meu sot face ceva in casa doar daca i se cere.DIn proprie initiativa mai rar . In schimb plateste facturi, se ocupa de copil, e atent la nevoile mele.
La PC ar sta el mult, dar nu prea il lasa cel mic (nici cel mic nu sta, dar e curios) si nu-i tihneste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Buna! Am cam lipsit...

Multumesc pt. raspunsuri.

Problema la mine nu e atat ca nu face nimic gospodaresc, nu ma deranjeaza nici ca sta la calculator, dar as vrea sa il vad facand orice altceva util. Pe cand asta nu se intampla.

Pt. cele care spuneti ca sotul nu va ajuta in casa pt. ca munceste pana tarziu. Eu consider ca ei fac ceva tot pt. casa - pe cand sotul meu nu se straduieste sa realizeze nimic ca sa imbunatateasca in vreun fel sau altul situatia familiei. Asta insemnand sa munceasca mai mult, sa ia vreun curs, sa spele vasele, sa decoreze casa, sa gradinareasca. Ceva la alegere, dar ceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

Citat:
Daca mi-ar spune " draga, de maine incep un curs care imi va ocupa serile si weekendurile, si de asta nu mai am timp sa pun nici un bec" mi-ar fi drag rau de tot. Sau daca mi-ar spune iarasi "draga, pe mine nu ma intereseaza nici un curs, nici o dezvoltare personala/financiara, toate mi se par tampenii, dar uite ca mie imi place gradinaritul si vreau sa avem cea mai frumoasa gradinita din lume pt.noi 2" iarasi l=as . Ideea ar fi sa il vad manat de vreo activitate/ideal!

pai vezi tu Pepene, asta e problema ta - ca el nu face ceva care sa nu ti se para tie o tampenie! Dar poate lui ii place sa stea pe computer, asta o fi activitatea lui preferata! Chiar tu spui ca nu te deranjeaza ca n-are timp pentru tine/activitati comune, ci doar ca timpul lui liber nu e petrecut cu activitati care te-ar multumi pe tine. Sincer, nu mi se pare normal. E ca si cum el ti-ar pretinde sa-ti petreci timpul in bucatarie, cand tu de fapt ai avea chef sa stai sa citesti (dau un exemplu). De ce oare vi se pare ca statul pe computer e mai putin important ca "un curs" sau ca "gradinaritul"? Cine are dreptul sa decida care activitate e mai importanta? De cateva mesaje incoace scrii ca altele sunt problemele voastre. Atunci eu te sfatuiesc pe acelea sa le rezolvi si sa lasi omul in pace sa-si petreaca timpul asa cum doreste, chiar daca ti se pare ca activitatea lui nu trece de limita de "tampenie". E ca si cum ai spune "sotul meu sta toata ziua si citeste, ce tampenie, eu cred ca ar trebui sa faca bani" - numai termenii "citeste" si "bani" sunt inlocuiti cu altii in cazul tau.
Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar zau, atatea persoane am auzit sa se planga ca sotii lor stau pe calculator, parca cine stie ce crima ar fi! Eu una sunt cu computerul in brate tot timpul - si m-ar deranja daca cineva mi-ar reprosa. Barbatii sunt mai inclinati spre tehnologie si normal ca sunt mai interesati si de computer, si de internet si de jocuri. De ce sa nu le oferim placerea asta, fara sa strambam din nas ca nu au preocupari intelectuale si nu sunt interesati de "dezvoltare personala/financiara"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Alina,

Multumesc pt. raspuns.

In primul rand, as vrea sa clarific un lucru. Regret ca ai inteles din mesajul meu ca eu numesc activitatile lui "tampenii". Departe de mine acest gand - nu am nici un drept. In paragraful din care citezi tu, daca recitesti, poti vedea ca ma refer la faptul ca el ar putea considera tot restul activitatilor enumerate de mine "tampenii" si s-ar putea apuca de ceva ce il pasioneaza, dar care sa il multumeasca. Asta m-ar face foarte fericita.

Statul lui la calculator nu ma deranjeaza - si eu stau . De asemenea, din nou, imi cer scuze daca nu m-am exprimat foarte clar, nu ma deranjeaza absolut deloc nici faptul ca nu vrea sa faca cariera/bani. Dadeam exemplu sotii care lucreaza mult in sensul ca, desi atunci menajul ramane mai mult pe umerii femeii, nu consider ca ei nu contribuie la bunastarea familiei, ci doar ca ei contribuie in alt mod, nu prin dat cu aspiratorul. La asta ma refeream.

Ceea ce ma deranjeaza este ca asteapta ca eu sa ma ocup de tot in timp ce el sta. Da, el imi reproseaza mie cand stau la calculator in loc sa gatesc si sa fac curat, ca nu am rezolvat problema cu instalatorul desi am fost la serviciu pana la ora 21:00. Asteapta sa ma ocup de chestii ce tin de partea financiara, pt. ca si pe el il intereseaza asta, atata timp cat le rezolv 90% eu. De asemenea, ia adesea in ras aspiratiile mele profesionale, sau uneori si hobby-uri, faptul ca in general ma mentin o persoana ocupata.

Am asadar 4 motive pt. care mi-as dori sa se remedieze situatia:

1.Ma gandesc adesea ca daca si-ar gasi si el ceva care sa il pasioneze, asta l-ar putea ajuta sa isi rezolve din frustrari, pe care apoi nu le-ar mai proiecta asupra mea, astfel incat nu mai m-ar critica el pe mine/lua in deradere.

2. In plus, el insusi imi vorbeste de faptul ca nu se simte multumit cand "pierde timpul" - citez tot din el. Dar, nu face nimic sa iasa din aceasta stare.

3. Recunosc, nu imi place sa fiu in situatia sa am grija de toate aspectele functionarii cuplului nostru, emotionale si pragmatice, pe cand el asta isi doreste de la mine. Imi doresc sa il vad si pe el implicat.

Scuze pt. mesajul mai lung ( sper ca e si clar ) , dar sper ca am reusit sa explic de ce ma ingrijoreaza aceasta stare.

Dar, Alina, cum ai remarcat si tu, asta e o problema minora in prezent. Altele, sunt presante. Era mai mult o discutie sa aflu si alte situatii, daca si eu exagerez, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui pepene

Daca, sa spun, trebuie sa cumparati casa/masina, sau, un lucru mai minor, sa puneti cablu, internet, ei se ocupa? Sau totul e responsabilitatea voastra?

Bine-ai venit in club...sa rad sau sa plang? al meu nici macar hartie igienica nu stie sa cumpere fara mine! daaaaa, noroc ca l-am cunoscut cu 29 de ani(el)nu stiu cum fras a supravietuit pana acum...

dar, serios, ii zic sa faca el cumparaturile sa fac eu altceva intre timp si nu! nu dom'le...odata l-am trimis la cumparaturi cu lista facuta(cu marca si pretul fiecarui produs alaturi) si a cumparat ce nu trebuie cred ca a facut-o dinadins...

in casa el face tot ce tine de electricitate, zugraveala, tamplarie, instalatii(e instalator sanitar) dar in ziua cand trebe reparat ceva la casa... nu mai face altceva...si terebe adunat destul in urma lui...

mai complicat e cand ai copii...eu de-abia acu il las sa-l mai duca singur pe dani la vaccin sau revizie...ca pana acum n-aveam incredere de ce-i povesteste medicului...

Nu-i om rau...dar parca ar trebui sa se straduiasca mai mult..si-mi pun si eu aceiasi intrebare: majoritatea barbatilor sunt asa sau avem noi o problema?

Cand ajunge acasa trebuie sa ingrijeasca si hraneasca copilul timp de 2 ore pana ajung eu ...dar daca l-ar putea plasa vreunei cumnate ar faceo. Niciodata nu gateste. isi aduna tzoalele lui dar atat. nu calca, nu sterge praful, nu da cu aspiratorul. Seara dupa cina pana eu spal vasele scalda copilul...dar la scos din vana ma cheama...fara mine nu poate...si copil si prosop?

offf barbatii astia

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

hai ca io l'am laudat prea mult si azi a facut numai pe dos . Cauta in dulap niste cd;uri... evident scoate totul din dulap si... le lasa asa. Apoi, ii pun asternuturile in brate si ii rog sa le duca IN cos. Eu le gasesc PE cos. Il rog frumos sa duca gunoiul... gasesc gunoiul legat frumos la gura si pusa punga... LANGA gunoi. Se uita la tv si ii spun c ama duc in pat si il rog cat de frumos pot, de 2 ori chiar, sa nu uite geamul deschis peste noapte si sa goleasca scrumiera inainte sa vina in pat... ce ziceti voi? ma ridic din pat si cand ies din camera am paralizat de frig, ca bineinteles a uitat si geamul... si scrumiera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

pepene, sa inteleg ca pe tine, de fapt te deranjeaza faptul ca el s-a plafonat din punct de vedere profesional, sau ce?

O parere... acum, tu stii mai bine: fiecare om are nivelul sau de satisfacere a nevoielor, c limita pana la care merge, o limita de care este motivat, intr-un fel sau altul, sa si-o atinga.
Pentru a face ceva trebuie sa ai obiective. Pentru a avea obiective trebuie sa ai o motivatzie. Iti spun lucrurile astea, ca poate potzi sa-i oferi acea motivatzie, ca e clar ca din punctul lui de vedere atat a putut sau, mai precis, atat a vrut. Plus ca tu eshti, probabil, cu mult peste el si nu sunteti intr-un fel... de competitie profesionala sa va stimulati, sa va depashiti unul pe celalalt sau macar sa pastrati un nivel comparativ intre voi si de aceea el considera ca nu poate sa mearga atat de mult ca si tine, sau poate, pur si simplu nu mai vrea, nu mai poate.
Depinde de tine sa-l motivezi, cred eu, pentru ca tu eshti cea care vrea ceva, nu el.

Eu am tras cu dintzii ca al meu sa faca facultate si acum e intr-un final in ultimul an la o facultate, dar eu am tocat la el permanent, spunandu-i tot timpul ce dezavantaje sunt pentru ca nu vroia sa faca acest lucru. Ei bine a avut n ocaziis a lucreze pe ici pe colo si am tras de el sa puna mana sa profite de ocazie. Am stat de vorba, am discutat de multe ori de alte joburi. A muncit mult pentru ac l-am impins de la spate , dar nu cicalindu-l ci dandu-i exemple de ce ar putea face, impingandu-l de la spate ca pe un copil mic, motivandu-l, aratandu-i ce insemna. penrtru ca eu mergeam permanent mai departe. Trebuie sa mai ao si o doza de ocazie, ca fara a lucra intr-un mediu care te solicita in sensul de a merge mai departe... nu prea itzi vine sa faci de la tine. Acum, de curand ne-am bagat amandoi la un curs de inspector resurse umane si l-am terminat si ne-am luat diploma si de data asta el este cel care a venit cu ideea.

Daca vrei rezultate trebuie sa lucrezi la mentalitate si sa il convini de faptul ca suntem intr-o societate concurentziala, fara sa-i scotzi ochii ca vecinul a facut si a dres. Cea mai buna metoda este sa-i spui ca uite... am auzit ca se poate face cutare si dupa un timp.... uite... daca faceai cutarele acela acum aveai mai multzi bamni sau aveai posibilitatea sa realizezi.... (ce-shi doreshte el in mod deosebit). Inca ceva. Responsabilizeaza-l tu sa faca el din sarcinile tale si daca vine cu mofturi ca el nu face sau de ce nu ai facut.... pune-i facturile in bratze sau numarul instalatorului sa sune si pana te intorci tu de la sercici la ora 21 el sa rezolve problema, explicandu-i ca itzi este greu sa faci cutare chestiune.

Inca odata... nu-tzi garantez nimik, dar asha cred ca trebu8ie sa procedezi.

Obiectivul tau este sa-l vezi ca misca ceva... motivatzia: te deranjeaza ca s-a plafonat. Gaseshte un plan viabil pe un termen rezonabil, plan realizabil, pe pasi si actioneaza.

Asta am invatat-o la un curs de resurse umane, privind motivarea personalului din subordine.....

Mergi la inceput