LMA Comori de nov-dec 04(190)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cassandra spune:

Try, merci pt sfaturi.
Ca de obicei esti un f fin psiholog si metodele pe care le aplici se pare ca dau rezultate. Cand vorbeam de obiceiuri proasteluate de la mine, ma refeream strict la faptul ca pe mine nu ma lasa inima ca, dupa ce facem tot ritualul de culcare, sa il las sa adoarma singur (iar el, smecheroiul a prins ideea asta). Din nefericire, in camera lui Dragos sunt 2 module pe care daca le unesti obtii un pat mare, de toata frumusetea care te imbie la somn dupa ce se incheie ritualul cu povesti si povestit. In perioada cat a fost bolnav, pt ca tot trebuia sa fac naveta in timpul noptii intre cele doua camere, am preferat sa unesc paturile ca sa pot fi aproape de el. Si uite asa am lasat patul mare, suficient cat sa incapa doua persoane astefl incat Dragos s-a obisnuit sa ma aiba langa el cel putin pana adoarme. Daca nu ma ia si pe mine somnul plec in camera cealalta, dar daca apuc sa adorm (mai ales acum cand sarcina ma oboseste destul de mult) nu reusesc sa ma mai trezesc ca sa plec de langa el. De o saptamana am despartit iar paturile tocmai ca sa il determin sa adoarma singur in patutul lui (cu mine in camera, e adevarat) si sa facem trecerea mai usoara pt venirea lui bebe.Intr-adevar cu perseverenta si rabdare se poate obtine orice de la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

LA MULTI ANI, ALEXIA!!! Sa fii sanatoasa, multe bucurii, petrecere pe cinste!

CASSANDRA, esti o mamica sufletista si buna! SUnt sigura ca vei reusi, cu timpul sa il convingi pe Dragos sa doarma singurel.

I-am luat lui Paul un set de stampilute, pe care il ochisem eu de ceva timp, dar era si un pic cam costisitor, azi am luat salariul si direct la librarie m-am oprit sa-l cumpar! In seara asta deja l-am recompensat cu o stampiluta-calutz pentru activitatea la care a contribuit cu mare placere. Ce fericit a fost! Mai ales ca l=am lasat pe el sa isi puna singur stampila pe foaia de lucru.

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

Alexia

noi raportam probleme la gradi.... ok am schimbat grupa, la inceputul anului, totul ok, nivelul muuuulllt mai jos decat dincolo, am zis ok e mic, sa il las in ritmul varstei lui
concluzia, desenele lui varza, picturile sunt varsatura de apa pe foaie, etc...
cel ami recent exempluacum 3 zile, ma duc sa il iau, invatasera crizantema... coloram crizantema, toti copii aproape desene perfecte fimiu tulpina si jumate de floare, mami ce se intampla cu tine ce e cu desenul asta?
pai ...
sare dna, ca toti au avut acelasi timp, si uite aia a terminat ,aia a terminat...
continui, mai mama la grupa asta te-ai prostit de tot
ea vai doamna ne jigniti pe noi ce vreti sa spuneti?
eu dna nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar sa va arat lucrarile lui de jos si avea cuun an mai putin, si stia copilul si ca a facut la gradi si nu pateam asa ceva
ea: da dar aici face mai putin pipi pe el
eu: da a mai crescut, dar vreau si eu sa stiu ce se intampla, el acasa uneste puncte coloreaza imagini cu cifre dupa culoarea cifrei, picteaza orice, desparte in silabe , numara par impar, si aici nu poate termina o plansa??? ce face el aici ok nu termina dar de ce? cu ce se ocupa
ea liniste....
eu totusi vam explicat de la inceput este un copil care poate vine de la alt nivel, si as vrea sa ramana asa, daca nu mai mult macar la fel
ea: concluzia, cereti prea mult de la copil il fortzati
doamna , cere singur, el vrea nu eu...
ea:lasati-l doamna ca are timp la scoala

deci.... no comment
in urma discutiei este a 2 zi cand nu ma saluta

in aceiasi zi il intreb, de fataza cu ea, ce ai invatat azi, poezia cu crizantema, si se apuca fimiu si recita 1 strofa jumate din 2 , aia beleste ochii, si il intreaba de unde ai auzit tu asta
copilul mirat de la dna cristina...
aaaa o fi predat ea azi....
desi poezia e pe usa....ea habar nuavea.....
si deabia astept saptamana urmatoare sa prind tura 2 dupamasa, pai ce ele nau nervi, ma joc eu cu ei imediat
ce ii pot face? mai rau decat e nu cred ca poate fi, si poate vizitez si ministerul.....
aaa si cu faze dalea, el ajunge mereu la 9 fara 10 ,masa vine la 9.30 deci timp destul, se mai intampla sa ajunga la 9 cand deja e controlul la portii facut, ii spune copilului, sa te trezesti mai devreme.... sa nu mai intarzii( oare vine singur , ca mie sau sotului nu ne zice nimic) si acum in aceiasi discutie ii zic, si in plus nu ii mai spuneti copilului sa se trezeasca mai devreme ca vam expliact situatia de 100 de ori, nu are cum sa ajunga si nu e vina lui , se scoala saracul de la 5 de grija gadintei...., vai dar de ce ??? io fi zis colega asa( imi venea sa io intor dar deja fierbeam....)
daca reusesc sa il mut la alta gradinitza prapad las in urma mea acolo.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Ioana, chiar m-ai facut sa Citind, mi-o si imaginam pe fii-mea uitandu-se la meci cu sotul si fugind la bucatarie sa vada de cozonacul din cuptor sa-si serveasca soacra.
Noi mai gatim impreuna, facem perisoare, chiftelute chiar daca unele-s minuscule(le mai pun cate doua si le rotunjesc dar sa nu ma vada), mai taie zarzavat acolo cu mine, cand prajiturim e prezenta si-mi da ce-i cer, facem impreuna cu mixerul...vad ca-i face placere, asa ca muncim in echipa
Azi a primit prima diploma pentru contributia le expozitie si eram asa mandra.Le-a mai dat doamna si-un smile cu magnet drept recompensa. Diploma a cam fluturat-o un pic pe drum spre casa, dar am pus-o la indreptat. Era si ea asa mandra ca abia astepta sa ne intalnimsa mi-o arate(azi a luat-o bona ca eu eram la coafor).
Au avut si teatru la gradi"Cainele si lupul" si mi-a povestit cum a fost si-mi zicea ca i-a placut grozav. Gradinita are un parteneriat c-o echipa de teatru si de cateva ori pe an vin actorii in gradinita.
Ei n-au caiete speciale, lucreaza zilnic, dar pe fise.Programul este cam asa:ajung, intra in clasa, se joaca, coloreaza liber pe fise care doamna le lasa pe-o masuta, iar ei isi aleg ce vor; daca au dezvoltarea vorbirii si invata despre toamna, pai si la abilitati sau desem fac tot lucrari cu tema toamna si la matematica multimile au ca elemente fructe, legume...deci activitatile lor au cam aceeasi activitate tematica in ziua respectiva. Se merge pe inter si transdisciplinaritate.
Eu sunt foarte multumita de ce fac la gradinita si consider ca acestea-s activitatile specifice varstei.
Azi imi povestea ca a gresit ceva la o fisa de matematica. Erau doua masini si ea a facut trei cerculete...m-am bucurat ca si-a dat seama de greseala chiar daca acest lucru a venit in urma observatiei doamnei(sigur nu de la ea)...azi si maine au teme legate de circulatie(au parteneriat si cu politia, acesta-l avem si noi la scoala).
Multe am invatat-o si eu, dar pt ca le spune doamna e mai interesant. De exemplu despre trecerea de pietoni vorbim de cate ori traversam, dar pt ca le-a spus si doamna, azi mi-a repetat cand traversam zicandu-mi ea dar si completand:doamna ne-a invatatDegeaba am invatat-o eu, asta n-a contat...e bine si asa.
Pana la 10 luni am avut si noi o problema mare, da mare cu somnul. Se trezea si de 7 ori pe noapte, eu eram zombi, ajunsesem la 52 de kg, iar la 1,70 eram schelet.Nu mai zic de cearcane, stare de nervi... Ajunsesem sa nu mai pot, efectiv ma puneam pe plans din nimic, sotul se trezea si el, dar degeaba ca tot cu mine se potolea.De la 2 luni la 6 luni a dormit cu mine ca nu mai stiam ce sa fac, apoi intr-o dimineata a cazut din pat(se rostogolise), nu era distanta mare dar m-am speriat si am trecut iar la patut. Adormea doar leganata si plimbata si cand o asezam parca o puneam pe cuie. Intr-o seara am zis gata...am pus-o am stat acolo, a plans, am iesit din camera...a plans, adica a urlat vreo 10-15 minute, eram pe punctul de-a merge s-o iau in brate dar se potolise.Cand s-a trezit noaptea n-am mai luat-o in brate, îi dadeam doar o gurita de apa si gata. A doua seara s-a matzait un pic si apoi deloc. De atunci n-am mai avut probleme.Apoi o puneam la somn, ieseam din camera si in cateva minute adormea.
Acuma si noi spunem povesti seara, citim sau imi "citeste" ea mie. Se uita pe imagini si-mi povesteste. Mai este cate o seara cand sarim peste poveste. Apoi o pup, ne declaram iubire, ne imbratisam, o inchin si ies din camera si ea adoarme.
Cand e sotul plecat, se mai intampla sa ma bag in pat langa ea ca nu mai am chef sa deschid coltarul, dar ea habar nu are ca am dormit acolo si chiar daca stie ca am dormit impreuna nu ma cheama niciodata sa dorm cu ea.
Am avut si noi perioada aceea cu monstrii cand zicea ca-i este frica, dar se trezea speriata, o linisteam, insa nu ma chema cu ea in pat. Dupa lupta aceea imaginara cu monstrii, i-a trecut.
Am tras aproape 1 an, dar acuma ma pot declara fericita noaptea.
Daca se trezeste(fff rar) ca trebuie sa faca pipi ma striga, rezolvam problema si adoarme imediat.
A inceput sa nu mai bage atata degetul in gura cand adoarme, in schimb noaptea o gasesc cu el in gurita, il scot si tot asa. De la suptul degetului ne-am ciocnit de-o alta problema...rosul unghilor Am recurs la amenintari, desi nu-mi place lucrul acesta. I-am zis ca-i voi bandaja toate degetele, ca-i cumpar solutie amara,...si chiar i-am zis ca de o mai vad îi dau peste mainiDe vreo 3 zile n-a mai ros o unghie, dar si de reia acest obicei voi apela la leocoplast si apoi solutia aceea Navala stop. Am inteles ca-i ingrozitor de amara, dar n-am ce sa fac...stiu ca de rosul unghiilor nu se scapa asa usor
Azi, adica de aseara i-au aparut semne de alergie...vreo 2 bubite pe o mana, "bruburutele" acelea pe obrajori si la gurita s-a inrosit acuma cand s-a trezit. Nu-i herpes dar nu-i imposibil sa faca...Scapam de una, dam de alta

Mihaela si Diana 22.11.2004

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=13" target="_blank">Noi o sustinem pe lo.1 E prietena noastra

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Hello!

Alexia, sa fii sanatoasa si cuminte!

Mihaela si mie mi-au placut creatiile de la expozitie, ma bucur ca le-ai pozat ca mai furam si noi idei. Eu care nu am treaba cu pedagogia nici idei nu am.
Ai gasit tu la farmacei solutie din aceea, ca eu am intrebat in Bucuresti si nu am avut succes. Ana se mai da mare ca gata nu mai suge degetul, adoarme cu un maimutoi in brate dar noaptea din reflex si-l baga in gura pe dreptul si la buric/titi pe stangul .
Paxela, inteleg ca nu-ti convine dar ele se pot justifica banuiesc, adica sa spuna ca le ceri prea mult. Eu nici intr-un an nu visez sa ajunga la nivelul lui Silviu. Eu de la 1 februarie cred ca o retrag de la gradinita, coincide cu plecarea mamei in Romania si posibil si a noastra. Plus ca s-ar putea sa venim o perioada mai lunga in Romania, eu pana prin septembrie-octombrie voi avea concediu asa ca nu vad rostul sa-i platesc locul.
Cand voi sti ceva sigur legat de perioada in Romania o sa va stresez cu gradinite in Bucuresti, in felul acesta isi va imbunatati si ea vocabularul si va avea parte si de educatie un pic altfel.
Ioana, ma bucur sa te mai citesc. Tie cum iti mai merge?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 35+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

ALEXIA-CRISTINA
Sa fii sanatoasa si sa aduci numai bucurii parintilor!

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Otilia, am vb cu prietenele de la farmacie sa-mi aduca o solutie din aceea si sper sa gaseasca la vreun furnizor.
O cunostinta si-a luat din Cluj sau Bistrita de la Sensiblu, nu scria Navala pe cutie, ci Stop ca si semnul de circulatie.
Cu Pufi adoarme si ea in brate, tocmai sa nu mai aiba alta treaba cu degetul...dar noaptea cand se intoarce de pe o parte pe cealata trece la
Paxela, aiurea de tot situatia de la gradinita si cum a zis si Otilia ele se pot justifica cu hartii si hartiute.
Iti doresc succes cu mutarea!
Chiar acuma vad la stiri cum un copil s-a oparit la gradinita din Cisnadie, cu ciorba...Doamne, dar cum le-o da asa fierbinte?

Mihaela si Diana 22.11.2004

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=13" target="_blank">Noi o sustinem pe lo.1 E prietena noastra

Mergi la inceput

eiii vedeti voi hartiile si hartiutzele ma avantajaza tot pe mine, ca le arat ce facea acum 1 an si cum aratau hartiile si hartiutzele lui atunci
si de data asta nu mai cedez , nu mai fac nici un compromis, trag cu dinti sa il mut si dupa .... sa vedem cum se mai scot

Mergi la inceput

Maria sa fi sanatoasa si iubita, si fericita alaturi de surioara ta si parintii tai minunati

Mergi la inceput