Pepenasi de iulie-august 2008 (33)
Raspunsuri - Pagina 19
M&M spune:
Anna, LA MULTI ANI!!!

SA fiti fericiti impreuna !!!
Bufi, 
Fetelor, ia uitati-va www.stube.ro/Si_noua_ne_e_frica_sa_i_tinem_in_brate-7000175.html" target="_blank">aici Ce parere aveti???

Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
SunSmile spune:
Multumiiiim
(da Anna, ala e sunetul bagator in boala)
Ralu ce pitici frumooosi ai tu acolo!
Anna la muulti, multi ani fericiti si impliniti! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de minunea voastra!
Marina nu intra in panica, numai fii atenta la greutate. Mai au si ei zile...pana la urma nici noi nu devoram tot mereu, nu?
Anaco sa aveti un botez ultra reusit si o printesa cuminte foc!
Apropos de botez, Irdaaaa cum a fost? Ca tu ziceai la intalnire ca aveati botezul!
Cica de maine vine frigul...se duse si toamna asta idilica...
Pup
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...
maitreyi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Kimmy ORDINEA DIVERSIFICARII: • 6-8 saptamani-suc de fructe:portocale,piersici sau suc de morcovi.Se incepe cu 5 ml(o lingurita),se creste progresiv pana la 30-40 ml.Nu se administreaza odata cu laptele,ci intre mese. • 3-4 luni – se administreaza la pranz : supa de zarzavat(un morcov+un cartof+o frunza de salata) • 4 luni si jumatate – pireu de zarzavat : zarzavaturile care au fiert in supa se mixeaza sau se dau prin sita. • 5-6 luni – se introduce carnea alba de pui,se fierbe cu supa apoi se mixeaza si se serveste cu pireul de legume. • 5 luni si jumatate – se inlocuieste o masa de lapte cu un fainos in lapte(gris in lapte,biscuiti combinati cu pireul de fructe-mar,banana,piersica) • 6-7 luni – se diversifica inca o masa de lapte cu galbenus de ou,care se fierbe tare,10 minute,se incepe cu 1/8,apoi ¼,apoi ½,pana se ajunge la un galbenus intreg.Se include in pireul de zarzavat,de 3 ori pe saptamana.Este interzis albusul,precum si oul moale cu zahar,pana dupa varsta de un an,pentru pericolul de alergie. • Dupa 6-7 luni : nu se diversifica nici o masa,copilul ramane cu 2 mese de lapte-prima si ultima din zi,in schimb se introduce alte alimente in locul celor diversificare,esentiale pentru crestere,de exemplu:ficatul-la 6 luni,carnea de vital-6 luni,branza de vaci-6 luni,iaurtul-7 luni,mamaliga-8 luni. • 9 luni in prima masa de lapte se pot pune cornuri,biscuiti,franzele alba daca au aparut dintii. • 10 luni : sunca fiarte alternand cu oul sau ficatul • 12 luni : se pot da ciorbe,pilaf de orez,papanas cu branza de vaci,budinci. 1 An – SE RENUNTA OBLIGATORIU LA BIBERON SI SUZETA!(pericol de carii dentare) Alimente interzise: carne de porc,oaie,vanat,slanina,paine neagra,mezeluri,albus de ou,condimente,cacao,cafea,alcool,sucuri acidulate din comert. De baut apa fiarta si racita sau ceai. Izabella mami de Timea Cristina (28.06.2008) |
sarumana mult

-------
Ana-Maria
de iepuras coconas-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
www.onetruemedia.com/shared?p=508af3efc5477841c88707&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">THE WEDDING DAY
maitreyi spune:
cu papatul mai grelut si fara chef am fost si noi...cam de la inceput
daca as putea manca eu si s-ar pune pe ea ar fi perfect
din momentul in care i-am schimbat laptele a inceput sa pape mai cu pofta dar tot maxim 140 la 4 luni si 3 saptamani. luna trecuta a luat 250 de grame iar luna asta dupa ce am trecut pe milumil 2 a luat pana acum 365 de grame. poate acum dupa diversificare va lua mai bine...ea e oricum mai inaltuta si poate de asta pare mai slabuta. oricum e in grafic...da' nu dupa cel al lui capraru 
sucul de fructe poate ramane suc de acum incolo? as vrea de saptamana viitoare sa ii inlocuiesc o masa in care sa fie cerealele cu care am inceput deja si pe care le pupa de numa' combinate cu piure de fructe si dupa inca 1 saptamana sa incep sa ii dau si supa, legumele din supa piure, etc. e ok asa? are vreo valoare nutritiva branza calcica facuta din lapte praf? cum se face supa? ...cred ca v-am naucit de cap 
multumesc frumos inca o data! 
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
www.onetruemedia.com/shared?p=508af3efc5477841c88707&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">THE WEDDING DAY
Kimmy spune:
Mi se pare super ideea asta cu filmuletele,asa ca o sa va bombardez cu ele ![]()
Urmeaza episodul 2 : www.youtube.com/watch?v=RDzqmMa8fLo" target="_blank">ne jucam cu tati
Izabella mami de Timea Cristina (28.06.2008)
ariadnabr spune:
Kimmy cu tot respectul si stii ca te umbesc
dar sunt cateva puncte in lista ta cu care io cel putin NU sunt de acord. In occident se spune ca se incepe diversificarea la 4-6 luni deci faza cu sucurile pica din start. Nu se dau sucuri la bebelusi atat de mici, pentru ca sistemul lor digestiv nu e pregatit pentru asa ceva. Al doua chestie pe care vreau sa o punctez e urmatoarea: din ce scrii tu acolo reiese ca pana pe la 6 luni, dai numai supa? Ideea diversificarii e sa ii oferi bebelusului cat mai multe gusturi si texturi, ca la un an sa fie in stare sa se alature familiei la masa si sa poata inghiti bucatele. Eu, una, la Sonia am introdus mai intai cerealele de orez, apoi am facut pireu de cartof cu mar, apoi am mers pe pireuri de fructe, iaurturi, pe la 5-6 luni papa deja borcanele, deci papica preparata. Ideea e sa o iei incet, doua trei zile ceva, apoi altceva...variat, nu? La minim 4 luni, sa bagi cerealele de orez, pentru ca in principiu nu au gust dar ei vor invata sa inghita. Apoi introduci gustul...morcov si cartofel pentru ca sunt dulcegi. Chestia cu carnita de pui si ousorul suna ok.
In sf. asta e parerea mea si experienta mea. Nu mi-o lua in nume de rau 

Madalina, mami de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Poveste muzicala Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Poveste muzicala Julia
kamelya spune:
Maggic LA MULTI ANI !!!
LA MULTE LUNITE PEPENASILOR SARBATORITI ASTAZI!!!
SA CRESTETI MARI SI FRUMOSI!!!
ma duc sa pap ca ne tiram afara ca e vreme frumoasa
de Daria Ecaterina 14.07.2008
SunSmile spune:
Io nu ma bag la discutii despre diversificare, pt ca n-am inceput inca. Sunt toba de teorie, asta da....sa vedem si practica, atunci cand o fi. Oricum, am un pitic clar: diversificare = lingurita = mancarica (piureuri, cereale) si nu sucuri (care, cf ultimelor studii, nu-s chiar asa indicate, da' nah).
Cristina giiiizaaaas ce om nebun. Brrrr!
Iza ce dulce e Timi cu vb ea cu tati si arunca jucaria. Sunt totali ma!
Ce-o fi facut Gallyb? Parca trebuia sa mearga la desfundat de canal lacrimar...
Am fugit la plimbari!
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...
Kimmy spune:
Mada luv u back,am scris inainte,ca e schema dr nostru,dar sunt puncte cu care nici eu nu sunt de acord.
Nu mai pot!Am o gramada de treaba,si asta mica ma terorizeaza.Imi vreau copilu cuminte inapoooooi!
Izabella mami de Timea Cristina (28.06.2008)
M&M spune:
Sun, da!! Ce om !! Ma rog, nu mai zic nimic...

Noi plecam la plimbare ,proftam de aceasta ultima zi de toamna frumoasa!! Plimbareli placute tuturor!!!
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)