Pepenasi de iulie-august 2008 (33)
Raspunsuri - Pagina 10
ankalaura spune:
CAMY - dpdv legal, situatia care te framanta pe tine e cam ambigua...
In principiu, angajatorul are obligatia sa iti pastreze un loc, nu neaparat locul pe care erai, mai precis, nu are voie sa iti desfaca contractul de munca.
Am o brosura cu drepturile femeii angajate, tiparita de asociatia "Totul pentru tine si copilul tau" si scrie astfel:
Contractul individual de munca pe care l-ati incheiat poate fi modificat numai cu acordul dvs
Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a. durata contractului
b. locul muncii
c. felul muncii
d. conditiile de munca
e. salariul
f. timpul de munca si de odihna
Modificarea contractului individual de munca de catre angajator, fara acordul dvs, este totusi posibila in urmatoarele situatii: delegare, detasare, in situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a dvs.
Asta spune in brosura.
Totusi, cumva se contrazice cu codul muncii care spune astfel:
ART 17 - informarea cu privire la clauzele contractului de munca
(1) Anterior încheierii sau modific#259;rii contractului individual de munc#259;, angajatorul are obliga#355;ia de a informa persoana selectat#259; în vederea angaj#259;rii ori, dup#259; caz, salariatul, cu privire la clauzele esen#355;iale pe care inten#355;ioneaz#259; s#259; le înscrie în contract sau s#259; le modifice. DECI DOAR INFORMEAZA! Daca contractul e semnat si se face doar modificare, ura si la gara!
(11) Obliga#355;ia de informare a persoanei selectate în vederea angaj#259;rii sau a salariatului se consider#259; îndeplinit#259; de c#259;tre angajator la momentul semn#259;rii contractului individual de munc#259; sau a actului adi#355;ional, dup#259; caz.
(2) Persoana selectat#259; în vederea angaj#259;rii ori salariatul, dup#259; caz, va fi informat#259; cu privire la cel pu#355;in urm#259;toarele elemente:
a) identitatea p#259;r#355;ilor;
b) locul de munc#259; sau, în lipsa unui loc de munc#259; fix, posibilitatea ca salariatul s#259; munceasc#259; în diverse locuri;
c) sediul sau, dup#259; caz, domiciliul angajatorului;
d) func#355;ia/ocupa#355;ia conform specifica#355;iei Clasific#259;rii ocupa#355;iilor din România sau altor acte normative #351;i atribu#355;iile postului;
e) riscurile specifice postului;
f) data de la care contractul urmeaz#259; s#259; î#351;i produc#259; efectele;
g) în cazul unui contract de munc#259; pe durat#259; determinat#259; sau al unui contract de munc#259; temporar#259;, durata acestora;
h) durata concediului de odihn#259; la care salariatul are dreptul;
i) condi#355;iile de acordare a preavizului de c#259;tre p#259;r#355;ile contractante #351;i durata acestuia;
j) salariul pe baz#259;, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum #351;i periodicitatea pl#259;#355;ii salariului la care salariatul are dreptul;
k) durata normal#259; a muncii, exprimat#259; în ore/zi #351;i ore/s#259;pt#259;mân#259;;
l) indicarea contractului colectiv de munc#259; ce reglementeaz#259; condi#355;iile de munc#259; ale salariatului;
m) durata perioadei de prob#259;;
(3) Elementele din informarea prev#259;zut#259; la alin. (2) trebuie s#259; se reg#259;seasc#259; #351;i în con#355;inutul contractului individual de munc#259;.
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prev#259;zute la alin. (2) în timpul execut#259;rii contractului individual de munc#259; impune încheierea unui act adi#355;ional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încuno#351;tin#355;#259;rii în scris a salariatului, cu excep#355;ia situa#355;iilor în care o asemenea modificare rezult#259; ca posibil#259; din lege sau din contractul colectiv de munc#259; aplicabil.
(41) La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de munc#259;, oricare dintre p#259;r#355;i poate fi asistat#259; de ter#355;i, conform propriei op#355;iuni, cu respectarea prevederilor alin. (5).
(5) Cu privire la informa#355;iile furnizate salariatului, prealabil încheierii contractului individual de munc#259;, între p#259;r#355;i poate interveni un contract de confiden#355;ialitate.
De aici rezulta ca MODIFICAREA se ADUCE LA CUNOSTINTA, si nu ca trebuie agreata de ambele parti.
Asa si este, actele aditionale nu trebuie semnate de catre angajat. Actul se face in scris de catre angajator si se aduce la cunostinta angajatului. La fel si in cazul penalizarilor in bani. Daca angajatorul face in scris, ura...
Ai putea sa invoci discriminarea - care discriminare nu este numai pe criterii de sex, religie, convingeri, etc... ci poa' sa fie orice criteriu care are ca scop sau efect restrangerea sau inlaturarea recunoasterii sau exercitarii in conditii de egalitate a drepturilor tale....
Este foarte delicat subiectul, si daca ai de gand se te iei cu ei de gat, ar tebui, zic eu, sa te sfatuiesti cu un avocat specializat. Legea, ca orice lege in romania, lasa fel si fel de portite. Ei s-au acoperit. Nu te-au dat afara (chestie cu care i-ai fi putut infunda), ci ti-au schimbat incadrarea. Daca sunt destepti, nu iti modifica salariul si nici incadrarea, dar te pot pune sa faci alta munca. Daca in fisa postului ai un aliniat in care scrie ca poti avea si alte atributiuni la cererea superiorului ierarhic, nu prea ai ce face. TOTUSI, in procesele dintre angajati si angajatori, RAR iese invingator angajatorul.
Anca mami de Eliza si Erika
ankalaura spune:
CAMY - sory pentru cifrele alea care apar in loc de diactricice, am luat cu copy/paste din lege, si nu am nici un pic de timp sa modific...
MADA - fa tu baie cu ea, in cada, si tine-o in brate pana ii trece. Asta imi vine in cap ca prima varianta
Ca varianta nr doi, scrisesem si Violetei29 in mesajul pe care l-am pierdut... si nu va suparati pe mine, da' sunteti obsedate! Lasati bre copilul in pace daca e stresat de baie, ca nu o sa faca pureci!!! Cat poa' sa puta un copil de 2 ani sau unul de 4 luni! Spalati-le si voi mai pe bucatele, la fundic, la gatut... nu mai fiti asa stresate de spalatul asta zilnic si la ora fixa!
Zau, copilul NU VA FACE PURICI!
Exista riscul ca baia sa ramana un stress.
Sincera sa fiu, decat sa traumatizez copilul cu spalatul (si daca copilul urla, stie el mai bine, pentru el e o trauma), mai bine sa puta cateva zile...
Acuma ma retrag sa imi continui ziua proasta... clar e ceva in aer... pana nu se supara lumea pe mine
Pup 
Anca mami de Eliza si Erika
AnnaBaby spune:
Mada
. Imi pare rau ca Ari nu vrea sa stea cumintica la baita, dar am mai auzit pe la alti copilasi cu aceeasi problema, ca ii pacalesti cu o jucarie preferata si zici ca trebuie sa-i faca baita ca e murdarica
, si usor usor o uzi si pe ea cu apa, o sapunesti si poate accepta baita in felul asta, impreuna cu jucaria
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
printesa noastra povestea nasterii
www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love
jos kg!!!
Anilansa spune:
cred ca in scurt timp dau de baut

, de doua zile ma chinui cu Darius sa il fac sa doarma singurel in patut fara sa fie leganat in brate, cum faceam pina acum
, ieri am reusit o data si a dormit 10 min, azi am incercat din nou... mai cu mofturi dar pina la urma a adormit ...sper sa mearga faza si de acum in colo....
annapot sa te servesc cu un ceai ... antistres
eu una asa fac cand il apuca mofturile pe Darius... ari si el zile de astea... aseara l-am rugat pe sot sa stea cu el pina fac si eu o
... toate bune si frumoase pina cand am intrat in baie si am auzit pe Darius plangand... nu mia tihnit deloc... daca vrea la mine nu il impaca nimeni... cred ca trebuie sa ii spun sotului sa isi ia concediu o sapt si sa stea cu Dariu si dimineata ca asa sa obisnuit sa il vada numai seara dupa 7
Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa
anaxena spune:
vai,stau acasa,nu-mi vine sa cred!!!
ideea cu calcatul rufelor e super ankalaura,nu am mai facut acest sport de ceva timp si eu ma incadrez in grupa: mie imi place sa calc,cu putzini membrii de altfel
Maria doarme-minune de altfel,dar am rezolvato repede,i-am dat tzitzi am puso in pat si am plecat la banca (care e la scara blocului),pana am rezolvat eu cu ordinele de plata copilul adormise,asha nu am auzito cum a plans si amandoua suntem happy.pt ca de la un timp plansul ei este precum creta pe tabla,m-am saturat de atata pland fara sens
Maria descriere
**are muulta energie si da tot timpul din maini,atunci cand nu le are in gura
** vrea numai in picioare si dc nu ,sa stea in brate,altfel e scanadal
**dupa ce manaca se super agita,astfel regurgiteaza mereu
** daca este treaza trebuie neaparat si obligatoriu sa te joci cu ea,nu ai voie sa nu te uiti la ea sau sa ai alta preocupare
** cand papa tzitzi noua pasiune este sa o strangem pe mami de tzitzi pana ii dau lacrimile,asta cred ca in semn de dragoste
** dupa ce se plictiseshte de stat pe burta urla ca nebuna,ca a uitat sa se mai intoarca pe spate
** doarme o singura data pe zi in cel mai bun caz 2h
** adora sa ma traga de par
** baga orice in gura!!
** nu vrea sa manance lapte praf decat dc e moarta de foame
** dc o iei de la tzitzi pana sa se sature e tragedie
** stau NUMAI eu cu ea,ca restul familiei are treaba iar eu am timp liber HA-HA-HA deci sunt terminata pe pisic
** uda orice haina la gat si la maneci
** adora sa stea dezbracata
** rade mereu cand ma vede si cand are nervi ma striga ME si nu e la mishto,a observat si sotzul
** ma mangaie cu unghiile pe fata
** cand vreau sa avem momente de tandrete si o tzin la piept sare ca nebuna,deci visele mele cu copilul la piept au fost spulberate
** ii place sa o tzi cu capul in jos sa o imobilizezi,sa o gadili,sa o ciupeshti nicidecum sa o mangai pe cap,pe obrajori,sa o tzi la orizontala si sa-i spui ce mult o iubesti
** daca ii citeshti iti devoreaza paginile,iar dc te indepartezi de ea :urla
concluzie: urla toata ziua,eu tre sa fiu in raza ei de actziune
** seara adoarme singurica de la 21-22 si se mai trezeshte la 7-8
** papa tot ce-i dau
** se plictiseshte de orice jucarie in 10 min
** caruciorul are spini,scoica are tzepi iar in brate e numai puf
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">votati-ma la miresici pe DC-anax1&anax2
ileanna spune:
Mada ... nu am experientza dar daca incerc sa ma imaginez in situatie ... cred ca as incerca f f tare sa aflu DE CE nu mai vrea la baie. Sigur exista un motiv. Presupun ca are o varsta la care potzi afla acolo ... un fel de informatzie care sa te ajute
. Deci io nu mi-as mai bate capul sa-i fac baie, cum zicea shi anka ... nu o sa faca pureci chiar daca miroase un pic acolo. Dar mi-as bate capul sa aflu cumva ce s-a intamplat.
Incearca sa pui o caditza cu apa shi sa te joci cu ea, cu ratzuste sau asa ceva ... fara nici o incercare de a-i face baie. Asta 1 seara shi a doua poate speli o papusha ceva in fatza ei in joaca shi poate convingi shi copilu' sa faca la fel.
xena ce frumoooooooooooos ai pove acolo!!! Pune mana shi salveaza intr-un doc tot ce ai zis ... sa vezi ce lume pierduta tzi se va parea peste 5 ani cand vei citi
.
atb spune:
Camy, iti spun spor la lucru desi sigur nu prea ai... Cum te-au reprimit colegii?
Annababy, cred ca tre sa ai un munte de rabdare in astfel de situatii, te admir! Nicholas al meu e un copil ffff cuminte (si acum de ex. e in camera cealalta, il aud cum trage din suzeta si nu scoate nici un mac), insa aseara a fost cam miorlaici si cand a inceput cu calmatul doar in brate am crezut c-o iau razna, ca eu n-am forta sa-l tin in brate, ma doare spatele cam tare. Tac'su ce-l mai rasfata cu tinutul in brate ca de la mine nu prea vede de-astea, eu incerc sa-l "entertain" in pozitia orizontala, sau la mine pe burtica. Mi-e asa de groaza de vremurile cand o vrea sa vada tot si numai in brate! 
Mada, n-am eu 2 copii, dar ma gandeam si eu asa, la o idee, poate gasesti filmulete cu copii in apa, sa vada ca sunt si altii care fac baie si carora chiar le place sa se joace in apa. Chiar acuma in vine in minte un fragment din desenele animate "Lilo & Stitch ", in care animalutul ala scump, Stitch, caruia ii era frica si ura apa, a fost invatat de o fetita sa faca surf, si-apoi ce i-a mai placut apa!!!
O sa caut pe youtube, poate gasesc fragmentul sa ti-l trimit! 
Adriana mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008
ileanna spune:
PS Mada eventual murdareste shi tu papusa super tare casa priceapa Ari de ce tre' sa faca baie.
Bine ... sper sa ai rabdare sa joci scenete din astea cu ailalta mica shi cu cate treburi mai ai. Pe mine seara cand ajung la programul forte: baitza / mancat / culcat ... ma lasa shi puterile shi nervii mai ales daca e o seara mai grea.
Anna shi Xena va intzeleg pe amandoua, am shi eu perioade cand nu mai gasesc nici o rezerva psihica shi "creta pe tabla" e valabila. Dar mereu ma gandesc k deshi pare ca plange fara nici un sens NU ESTE ASHA!!! Copilul e mic intr-o lume noua shi nu poate comunica decat prin plans. Nu inseamna neaparat ca mereu are de comunicat cate o chestie grava ... poate uneori doar il mananca varfu' nasului
. Dar el comunica TOT nene shi in acelashi stil. K inca nu a invatzat sa filtreze cf imaginii pe care vrea sa si-o creeze (precum adultzii) shi nici sa shantajeze.
Eu prin perioada de foc cu plansul am trecut intre 2 shi 3 luni cand chiar am crezut ca innebunesc. Acum mai are din cand in cand cate 2 - 3 zile dar ... sunt un pic mai zen ... stiu ca trece shi stiu ca trebuie sa fiu langa el.
ank mai fomeie da' tu esti superinformata.
Me admire iu!!
AnnaBaby spune:
Anaxena, deci nu sunt chiar singura in situatia asta, mi-am regasit-o pe Ioana in multe dintre descrierile tale, mai putin in ceea ce priveste alaptatul, ca restul...
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
printesa noastra povestea nasterii
www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love
jos kg!!!