buna ziua mama, vreau sa imi gasesc seninatatea

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Issis38 spune:

Buna seara, Simona! Iti inteleg perfect amaraciunea si sper ca, ceea ce iti voi scrie, nu te va supara foarte tare. Am sa-ti dau un exemplu care este al meu si al mamei mele. Eu locuiesc de 5 ani in Germania unde am familia mea si iubirea mea. Ce ma face sa innebunesc e ca mama mea (cu care nu prea intelegeam) e singura ramasa acasa si e batrana - 70 ani. Abia acum inteleg cat de minunata a fost mereu, cat de intransigenta am fost eu, cat de toleranta a fost ea, cat de mandra si incapatanata am fost eu si cat de mult ea a suferit. Acum ma gandesc numai cu groaza ca nu mai are multi ani in fatza de trait (are deja 70) si ceea ce a mai ramas pentru ea din viata eu nu pot sa multiplic si sa o strang mereu in brate si sa-i spun cat de mult mi-e dor de ea si cat de mult o iubesc. A fost profesoara si am fost mereu eleva ei, m-a cicalit, m-a "tocat", m-a pedepsit si...nu m-a ajutat prea mult cu cei 3 copii ai mei dar...
Eu voi deveni bunica in aprilie, la 41 de ani si ma gandesc mereu la cat de minunata pot fi mai departe cu copiii mei si cu nepotii pe care ii voi avea.
Eu nu am pentru tine decat o intrebare - in ultimul timp de cate ori i-ai spus mamei tale (indiferent ce de rele a facut sau face numai fiindca vrea sa fie bagata in seama si ea): Mami, te iubesc! Mami, am nevoie de tine! - si sa-ti lasi inima sa planga de bucurie ca o ai acolo langa tine INCA, CICALITOARE, PLICTISITOARE , PLINA DE MAMAISME SI...NECESARA.
Nu va mai impiedecati de chestii marunte care macina dragostea si ratiunea. EA E MAMA TA!
Scuza-ma daca am spus ceva ce te-a ranit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_B spune:

Issis38, stai linistita ca nu m-ai suparat cu nimic.
Ciudat insa cum cei care la un moment dat ori au decis sa stea singuri (fara mame sau soacre, si din categoria asta face parte si maam mea) ori au stat dintotdeauna singuri, au doar comentarii de tipul: ce mult o iubesc pe mama, ce mult as fi vrut sa stau cu mama, nu ne-am inteles, dar ce bine ar fi fost si eu n mi-am dat seama, si... vai ce bine este sa stai cu mama si sa ignori totul, ca sunt si asa mizerii mici, dar ce bine este ca te ajuta si stai cu mama... ca oricum mama imbatraneste si moare...
Pana atunci mai e vreme lunga sicel mai bine e ca amandoua sa fim ok, bine merci separat... Cand o avea nevoie de mine in alt fel o fi alta mancare de peste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Issis38

Eu voi deveni bunica in aprilie, la 41 de ani si ma gandesc mereu la cat de minunata pot fi mai departe cu copiii mei si cu nepotii pe care ii voi avea.

Inca n-am auzit pe nimeni peste 14 ani sa exulte de fericire cit de bine e sa stai cu parintii, sa-i imbratiseze zilnic, sa adore tirshiitul papucilor prin casa si sa urle cu dragoste noaptea in urechea buna: noapte buna mamica!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Simona, ati inceput sa cautati locuinta pentru mama ta? Oare nu-i mai bine sa cautati in zona in care locuiti voi, sau macar in localitate cu voi? Ai nevoie urgent de dansa, vine repede, are dansa nevoie urgenta de tine, ti-e mai usor sa ajungi cu doi copii dupa tine in aceeasi localitate, decat in alta.
Mai vreau sa te intreb daca mama ta nu are probleme de sanatate, ceva suferinte fizice care sa o faca mai iritabila si sa o consume.
Imi permit sa imi spun parerea pentru ca si noi (eu si ai mei) ne iubim mult si totusi cand locuiam impreuna aveam tot felul de discutii din senin si total aiurea. Eu eram de vina pentru toate starile mamei de rau, "caci din cauza mea se enerva".
Dar mama mea avea probleme cu fierea si cu tensiunea. De problemele cu tensiunea a aflat abia cand s-a operat de fiere. Inainte de operatie avea foarte des stari de rau, o deranjau diferite mirosuri, ii era rau dupa ce manca, pana ajunsese sa nu mai manance nimic. Pe fondul suferintei fizice, era permanent obosita, iritata, si normal ca o deranjau toate nimicurile. Dupa operatie s-a simtit mult mai bine, a inceput sa ia si pastile pentru reglarea tensiunii, si uite asa mama mea e alt om. Si relatia ei cu cei din jur e alta. Poate si mama ta are probleme si e preocupata de ele, trebuie sa fii atenta si la asta.
Pe noi separarea ne-a ajutat. Vorbim zilnic cu orele, comunicam cum n-am comunicat cat am stat in aceeasi casa, pur si simplu fiecare are spatiul ei si momentele ei de liniste. E greu sa stai in aceeasi casa, am stat si eu, stiu cum e, chiar nu deranjam cu nimic, dar eram la indemana cand suferea si isi descarca naduful pe mine.
Eu tot urmaresc subiectul si astept sa va vad pe amandoua scriind ca va e bine, ca are fiecare casa ei, ca va vizitati si relatia s-a imbunatatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analugojana spune:

Buna dimineata tuturor..
Ai dreptate Kea...ma supara fierea.
Luna trecuta am fost de 2 ori la urgenta pt criza de fiere...dupa niste discutii ....da pe baza nervoasa... se blocheaza canalul prin care se varsa fierea....si da niste dureri insuportabile.Am stat 3 zile cu perfuzii..nu am mancat nimic nici apa...am venit acasa 2-3 zile doar supa si ceaiAcum iau tratament 6 luni ...cand mi-e rau nu mananc ...
Mi-a cumparat Simoona tratament homeopatic sa fac in paralel dar cred ca nu merge ceva .....as dormi tot timpul....
Daca beau cafea mi-e f rau...Nu suport carnea ...probabil acest tratament cu aloe vera nu se face dupa ureche...probabil e necesar un anume regim alimentar..
Doctorita de familie zice sa nu-l iau...
Am probleme si cu rinichii dar ii mai las in asteptare
Aici nu as vrea sa ma operez....
M-as opera la Tg Mures ...
Nu stiu ce sa fac....iau in continuare tratamentul si sa vad apoi
cum ma simt.....
Oricum trebuie sa tin regim alimentar dar nu numai...Noi locuim intr-un bloc turn intr-un apartament cu 2 dormitoare ....spatiu este dar nu am un locusor unde sa pot sta sa nu deranjez cand nu ma simt in apele mele...La cel mai mic zgomot cainele latra...
Are zile cand latra continuu
Uneori fetele dorm..le trezeste si plang...
Chiriile aici sunt mari...
Banii imi ajung pt 5-6 luni de chirie..

Trebuie sa lucrez....sa pot sa supravietuiesc intr-o tara straina...
Simona vrea sa stea ea cu fetele dimineata si sa merg eu in locul ei la ora 6 la servici..
Ea merge cu masina ..eu trebuie sa merg pe jos vreo 3-4 km pe drum de tara...cand ninge, cand ploua ce fac?
As vrea dar nu stiu daca fac fata.
Eu oricum nu am somn dimineata....ma trezesc la 5-6
Seara pic ca moarta ..as dormi odata cu gainile. Cum iau medicamentele seara pic de somn...mi-e rusine dar asta e..
Ea e activa seara ,eu dimineata...

Simona lucreaza foarte mult ...eu la anii mei nu as putea face fata la munca ei ..am incercat si eu sa o ajut sa traduc dar nu e usor mai ales interpretariat ...
E stresata dar nu recunoste....
Are 3 locuri de munca si traduceri...
Pleaca de multe ori la 6 dimineata si se intorce la 8 seara
Celularele suna ...cainele latra...o fata urla ,una vrea nustiu ce...
Pe deasupra mai si alapteaza.

NU VREAU SA_I FIU POVARA...

Mi-e greu sa scriu tot ce ma doare dar ma DOARE uneori de-mi vine sa urlu...si atunci ma gandesc ...sa o fac ...ma bate gandul sa merg in Romania si sa termin cu toate...
Nu vreau aici sa nu-i pun la cheltuiala...sa nu vada fetele..

TREBUIE SA DISPAR daca nu pot sa o ajut..macar sa nu o incurc..

Mi-e draga fetelor ca ochii din cap...daca a-ti sti cat mi-am dorit sa am o fata...am visat inainte de a ma casatori ca o strigam Simona hai la mama...si Simona i-am pus nume...
In familia sotului a venit ca o printesa dupa 4 baieti si 3 nepoti
a venit o nepoata...

Am facut economii sa-i cumpar masina cand a implinit 20 de ani si acum zice ca n-am facut nimic pt ea...
Sotul meu s-a imbolnavit cand era ea in liceu ...
Pensia de boala era mica ..medicamentele scumpe...operatii peste operatii....bani de unde???
Am lucrat si in 7 locuri de munca....
Avea nevoie de meditatii e drept nu multe dar..au fost.
Facultate particulara...cine a platit-o?
Sunt multe lucruri care ma dor...ma doare ca inca Sarah tuseste
ma doare ca Simona e stresata
ma doare ca nu stiu sa rad
Sarah ma intreaba...buni tu niciodata nu razi????????
ma doare ca nu mai vad bine sa spal vasele cum trebuie...dar nici lumina corespunzatoare nu am

Ce ar fi sa deschidem un subiect MA DOARE ? sa spuna fiecare ce-l doare ca la medic...

Poate gasim un doctor de inima...cine stie....

Oricum va mutumesc tuturor ca existati ,ca ne-ati citit si v-ati spus parerea....chiar daca ....
Sa va dea Dumnezeu sanatate sa va cresteti copii

Cu bine

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Stimata Analugojana,

nu vreau sa va jignesc in niciun fel, dar nu-i frumos sa-i scoateti ochii fetei ca i-ati luat masina si i-ati platit facultatea. Ma indoiesc ca v-a pus cineva pistolul la tampla, nu? Ati facut-o ca asa ati vrut. Si atunci...?

In caz ca nu v-ati dat seama dupa toate cate s-au spus aici, fiica dumneavoastra sufera cu adevarat. Dar nu se victimizeaza. Nu credeti ca cel mai bine ar fi sa va ganditi impreuna la solutii in loc sa va plangeti de mila?

Mergi la inceput

Nu-mi plang de mila...si nu-i scot ochii dar cand zice ca nu am facut nimic pt ea....ma doare.
Niciodata nu putem face pt copii tot cat ar vrea ei...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui analugojana

Mi-e greu sa scriu tot ce ma doare dar ma DOARE uneori de-mi vine sa urlu...si atunci ma gandesc ...sa o fac ...ma bate gandul sa merg in Romania si sa termin cu toate...

Nu vreau aici sa nu-i pun la cheltuiala...sa nu vada fetele..

TREBUIE SA DISPAR daca nu pot sa o ajut..macar sa nu o incurc..

a se citi sa ma sinucid
Reactionati voi ca io chiar nu mai am cuvinte potrivite... poate a trecut mult de la ziua cand am innapoiat nenorocitii aia de bani si am auzit aceeasi sintagma...

Si astazi era asa o zi frumoasa...mIeri am ignorat cand am iesit din casa o alintatura gen "scroafa ce esti" pt ca ma grabeam si chiar nu vroiam sa inchida mama usa dupa mine si trebuia sa ma concentrez la ce sa iau cu mine... (apropo, printre ce aveam de luat si am uitat era... cainele - nu il scosesem afara in seara dinainte)... iata cum fetita mea nu imi zice scroafa din intamplare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui Issis38

Inca n-am auzit pe nimeni peste 14 ani sa exulte de fericire cit de bine e sa stai cu parintii, sa-i imbratiseze zilnic, sa adore tirshiitul papucilor prin casa si sa urle cu dragoste noaptea in urechea buna: noapte buna mamica!.

Pai mu ai auzit, draga mea, pe nimeni pt ca tu stai in USA, dar5 te asigur ca aici e regula ca sub 30 de ani e devreme sa pleci de casa... ce sa mai vb de copii, aia camd esti matur: peste 40 de ani

Mergi la inceput

Sa nu exageram ...si sa nu dam franturi...
Era chiar o gluma....
Se incapatanase sa adorma pe cea mica si micuta nu voia...
Am zis sa stau eu cu ea sa nu o trezeasca pe cea mare...
Se facuse tarziu...

Mergi la inceput