fata de 3 ani refuza orice si nu mai comunica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Acum 3 ani, deci cind fata mea cea mica avea vreo 3-4 ani, am decis sa le duc la gradinita. Sarah este fata mea cea mare (care a fost la day-care de la 1 an, dupa aceea au avut bona pe matusa mea) nu a a vut nici un fel de probleme, dar cea mica fusese crescuta acasa, in familie...
A avut episoade de plins pina la voma cam o luna de zile. Educatoarele de acolo au fost super-dragute cu ea, au spalat dupa ea, nu au certat-o deloc, i-au acordat ei mai mult timp, au integrat-o in grup si in timp nu a mai avut nimic!

Dar, tot in acelasi timp avea niste comportamente ciudate in sensul ca urla daca vedea copii dindu-se in leagane, repede, daca vedea ceva care se misca mai repede... Tot asa, cu privirea pierduta, ca prin ceata, vorbeam cu ea dar parca vorbele si semnificatia lor nu ajungeau la ea...

Ce m-a ajutat pe mine si pe ea... Mi-a fost sugerat sa introduc in activitatile ei desenul "mandala", un design indian. Si i-am cuparat un set de compas cu markere, pentru copii.
Cercul este o miscare care centreaza psihicul tulburat de schimbari, repune persoana care deseneaza sau coloreaza mandala in centrul lumii lui, te aduce inauntrul tau si iti da liniste...
Incearca sa printezi de pa internet niste mandala simple, nu prea complicate si desenati impreuna... sau ia-i un set de carioci cu compas...
Uite un exemplu de mandala simplu :
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Mandala_drawing_01.svg

Seara i-am povestit cu voce linistita povesti cu ea cind era mica, iar eu aveam grija de ea, i-am descris cu voce calda peisaje frumoase si linistite, i-am vorbit de ingerasi...

As zice sa nu ii mai faca mama injectii... Eu nu le-as face copiilor mei injectii daca as stii sa fac... Mama este cea care pupa toate zgirieturille reale sau imaginare, este confuz pentru o mogildeata mica sa vada mama cu seringa in mina...

Sanatate si muuulta rabdare!

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rfuchs spune:

ieri pot sa zic ca am avut o zi buna
dimi a papat cu mine am fost la pshiholog, dupa aia la joaca acasa iarasi supita (zama da macar era ceva) dupa care nani ....3 ore... asta e cind s-a trezit eram acasa deja de la servici i-am zis tata ti-a promis ca mergem la mall sa ne jucam (placerea ei maxima)
am papat crenvursti ne-am jucat acasa dupa care mall... a baut si apa a alergat tot tacimu
seara a mai papat cu mine insa aucma vine ....
nu vrau kk ca e tare .... si tipete si plinsete ... azi la fel ... bag sama ca are o trauma majora sau mai mare cu kk ... pb e ca nu stiu de unde si cum i-a venit (de acord ca si clisma o fi speriato dar a a vuto inainte deja)... acuma incercam sa aflam de la ea prin jocaca de unde trauma aia ....

sper sa ne revenim repede ....

;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

In loc de apa, incearca sa-i dai zeama de portocale+pere proaspat stoarse in care poti pune miere, astea sunt laxative !
Si incearca sa-i dai si iaurturi cu cereale, in loc de cremvusti si asta ar trebui sa ajute !
Multe supe-creme cu smantana, la fel ar trebui sa ajute.
Ar trebui sa-i schimbati ceva radical in alimentatie, parerea mea.

Cred si eu ca e terorizata, doare al nabii de rau :(

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Rfuchs, carnea si produsele din carne constipa. Iar fetita voastra are predispozitie spre asa ceva.
Mamagiuliei ti-a zis foarte bine. Trebuie schimbata dieta. Putin suc de portocale pe nemancate sau amestecul ala cu portocale si para sunt excelente.
Eu cred ca si iuartul constipa. Doar e un aliment permis si in diaree, nu?
sau, ii puteti inmuia fulgi de ovaz (de la Plafar) in suc de portocale proaspat stors (sau orice suculet natural prefera ea). Nu trebuie sa mamance mult, o lingurita-doua sunt suficiente, dar vor fi o diferenta si o vor ajuta.
Nu va speriati, nu e ceva grav!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Pt constipatzie si teama de-a face kk - recomand (din proprie experientza) - sucurile si nectarurile proaspete de fructe (facute in casa) amestecate cu polen si miere. Nectarurile eu le fac din pulpa intreaga de fruct (para, mar, capsuna, piersica/nectarina, strugure, banana moale f bine coapta - orice combinatzie + apa/suc de portocala cat sa lichefieze si sa fie usor de baut + o linguritza mica-mica de polen si/sau miere). In fiec dim, in loc de lapte, Gabisor bea (mai bine zis soarbe) o ceasca mare (250-300 ml de nectar). Dupa care manaca si micul dejun (daca mai are chef). La fuduletz (dupa ce face baitza) se poate da cu o crema de catina sau galbenele. Zilnic in meniul copilei mele sunt 2 doze de cate 250-300ml nectar (pref sa pun tot fructul, nu numai sucul, deoarece pulpa contzine fibre). Polenul ajuta la marirea poftei de mancare si la intarirea sistemului imunitar.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_B spune:

Off, ce impas... Va doresc sa aflati cat mai repede cauza, asa veti putea interveni in rezolvarea probemei.

Mergi la inceput

multumesc de sfaturi
suntem de 2 zile pe drumul bun
ieri seara dupa o ora de circoteca a facut kk ... asta dupa ce am dat pe toti afara din casa am stat cu ea si a vazut ca nu are cine sa ii cinte in struna prea mult... cu glicerina ce e drept am facut am ris dupa aia ca nu e tare am facut dus ... dupa aia ne-a fost foame ca doara se facu loc in burtica asa ca am papat si premiu ne-am jucat ce a vrut ea si am dansat si cintat ... azi de dimi .... daore burta... am zis .. ti foame hai sa fac papa ou cu miere si cereala repede ...cind amgatat tot ma doare... ii zic unde arata jos... bine mama ieri ai facut fa pirtz.... ea nu ca e tare ... de data asta a durat sa zic 5 minute si a facut .... am zis bv acuma de joaca cu mama eu la lucru
la 11 prima sedinta de psihoterapie prin joaca ... eu unul sunt optimist vad ca e pe drumu bun ... numai ca tre sa am o discutie cu buni ca prea a rasfatato ... cind e cu mine stie ca mult nu discut la plinsete fara motive.. si ieri cind a plins isteric eu m-am psu pe ras... dupa 10 sec a tacut se uita la mine mirata si nu intelegea ... si ghici ... s-a oprit din plins a inceput sa rada si am mers sa vedem desene... ea saraca ne incearca sa vada unde si cind cedam ... tre sa am grija sa nu isi faca un "pattern" s ana santajeze ca dupa aia e si mai greu sa il scoatem din capsor ... da suntem bine acuma pe drumu bun... ieri si fluturasu a plecat de la mina la copii saraci si daca suntem cuminti mergem si la bazin sapt viitoare (e innebunita... si multumesc pentru sfat de atita stres am uitat de inot) asa ca ne revenim zic eu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

rfuchs, felcitari deja esti mai optimist...
dar las-o pe buni sa rasfete copilul ca de asta sunt bunicii.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

pai rasfatat da pina la o limita sunt de acord...
anyway ... azi am fost la sedinta ....
ghici ...
fiica mea deseneaza soare (cica ala e tata in viata ei...)
s-a jucat a spus ce o doare cu ocolisuri ...
lipsa tatalui de acasa ... tata in perioada de 2.5-3.5 ani la fete e critic.... am decis deci bine ca am venit acasa... si aici ramin !
am o familie de pus pe picioare ca saraca mama e deja la capatul puterii si au nevoie de mine mai mult decat am eu nevoie de cariera sau bani .... annemarie sa fie sanatoasa si bine si compenseaza restul ....
multumesc de sfaturi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

nu mi-as fi imaginat vreodata ca soarele reprezinta asta. Fi`mea mereu deseneaza soarele, desi tatal ei nu e cu noi.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput