fata de 3 ani refuza orice si nu mai comunica
copilul meu a inceput de 3 sapt sa refuze orice i se propune.
totul a inceput dupa ce a mers la gradinita. refuz de mancare si plangea de dureri abdominale si varsa orice i se dadea. Ultimele zile se plangea ca la lipsa mica o ustura. dupa 4 zile de nemancat si nebaut am mers la urgente sa ii punem glucoza.
Am crezut ca are helicobacteri, lambli, dupa usturime ca o fi infectie urinara, rosu in gat nu avea … a iesit negative la toate analizele nimic in afara de carentele provenite de la deshidratare.
Dupa 2 zile si-a revenit a inceput sa ciuguleasca una alta. Eu am incercat sa papa de fata cu ea sic and a cerut am zis ca nu ii dau pentru ca e al meu .. dupa care a cerut si mai mult.
Cand mama ii propunea sap ape sau sa faca ceva era un nu clar de la bun inceput indifferent de ce se propunea
La sfatul unor medici ni s-a spus sa nu cocolosim copilul pentre ca e traumatizat sis a il alsam sa isi revina singur. Trauma se pare ca era gradinita, faptul ca a schimbat brusc universal ei , dupa care boala si plus analizele intepat si doctori care ii fac rau. Sotia fiind medic a decis sa ii dea acasa tratamentu drept care si ea a devenit un dusman.
Trebuie sa va spun ca eu tatal nu lucrez in tara si mama cu buni se ocupa de copil.
Dupa ce a inceput sa mance la o sapt a veniti cu mama la mine in vizita . manca destul de bine dar numai ce vroia. Au stat 4 zile si a fost mai mult sau mai putin ok. Cerea din 2 in 2 ore mancare si rontaia. Ceea ce ne-a si linistit.
Dupa ce s-a intors acasa a mers din nou la gradi 2 zile.
Dupa care am inceput din nou … vomitat refuz de mancare si a inceput sa refuse orice cu istericale inclusive sa mearga la WC. Pentru lipsa mica zicea ca o ustura pentru a mare ca o doare fundul.
Erau simptomele de la primul caz insa de data asta am mers mai repede la spital. Am incercat sa facem investigatii mai amanuntite.
In timpul asteptarii rezultatelor a zis ca o doare funudul si nu face lipsa mare de nici o culoare cu plinsete si istericale.
Medical a zis ca poate are intr-adeva o problema si ne-am decis sa ii facem clisma (dup ace supozitor cu glicerina avea de dimineata).
Dupa o ora de istericale de tot spitalul se uita la noi (noi am lasat-o sa tipe cu morala de rigoare ca nu e frumos ce face si ca toti se uita la noi etc… nu amentinari nu bataie)
Dupa o ora de plins si urlat ca o doare fundu si nu face cu clisma facuta si-a dat drumul si instant si-a schimbat atitudinea. Dupa care am mai stat in spital pentru cele 3 bidonase de glucoza si vitamine.
Am mers acasa… prima zi cu amenintari a mincat ceva altfel nu avrut seara nimic…..
Azi de dimineata a mincat jumate de iaurtel … dupa care burtica ca trebe caca. Aici incep iarasi istericalele de data trecuta si nu si nu….
Problema e ca nici eu nici sotia mea nu mai stim ce sa facem nici pe buni nici pe mine nici pe ea nu o mai asculta …. Nu mai stim ca sa ii facem
Din pct de vedere medical toti spun ca e ok si analizele par ok
Imi este frica ca e o problema psihica la ea. Ea cand zice nu e nu poti sa stai in cap. Problema e ca vrem sa o tratam daca e cazul nu sa ajungem la complicatii
Am decis ca sapt viitoare mai inceram o vizita la un spital in afara tarii sa mai facem o data toate analizele pentru ca nici voma si durerile abdominal nu ni se par normale. Problema e ca am intrebato pe tine chiar te ustura pisu sa ne minti ca daca ne minti te ducem la spital la intepat degeab si nu are rost sa suferi,
Prima data a zis ca o ustura dupa care a zis ca nu
Eu chiar cred ca are o trauma problema e ca nu o putem identifica.
Eu am luat decizia sa ma intorc acasa pentru totdeauna sa nu fiu eu cumva cauza.
Fiica si nevasta mea au fost cu mine in mai toate misiunilor mele mai putin anu asta din sept cind am decis ca tre sa mearga la gradinita.
Recunosc ca nu a papat niciodata orice a fost o mofturoasa de cand o stim. Si plus pentru ca am fost plecati a papat mai tot timpul cereal lapte , cacao, supita, rar carne, iaurt, ceva banana biscuit si putin mere. Toate date cu rabdare si multa perseverenta pentru ca nu se omara cu mancatul.
Nu am batut copilul dar am incercat diverse metode de bau bau .. nu mai tin nici alea ….
Suntem dipserati nu mai stim ce sa facem
Rog un sfat
Multumesc anticipat
Robert
Raspunsuri
CristinaT spune:
Eu nu sunt doctor daca daca pare sa fie medical ok, atunci insemna ca dieta este de vina. Incercati cu miere de albine, sa incerce sotia cu ceva naturist, ceaiuri multe si in general sa nu puna presiune pe cat manaca, ci pe calitate. Copilul stie singur cat sa manance, stie sa ceara cand ii este foame. eu as scoate tot ce costipa din dieta (bananele, carnita) si as aincerca cu multe legume, fructe.
Acum pt tine, eu nu cred ca are rost sa te intorci in tara pentru asta, e o sabie cu doua taisuri, e bine pe moment ca poate se rezolva problema, dar apoi poate iti va pare rau ca nu ti-ai atins obiectivul pentru care ai plecat. Daca medical e ok, luati lucrurile mai usor.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
rfuchs spune:
Am facut toate testele nu si nu
azi a doua zi de stat acasa, cind ieri a inceput sa mince iarasi s-a pus pe nu la orice... nu caca nu pisi nu apa nu mancare ... nu deschide gura
a mancat jumate de iaurt dimineata dupa care i-a trebuit caca dar acuma nici pe ala nu il face. sotia a incercat sa o intrebe daca in pampi face (am trecut de asta ....) a zis ca da ... acuma are pampi si nu vrea. problema e ca e pusa impotriva tuturor si nu stim ce are.
Sotia mea cauta acuma psiholog in Timisoara sa mearga sa vorbeasca cu el/ea sa vedem ce se poate face.
Ma ingrijorez pentru ca nu mi se pare normal sa refuze orice de la oricine.. am zis ca bunica fiind cea iubita o sa fie ascultata .. de unde.... nu vreau sa merg cu ea sistematic sa o intep si sa o hidratez si culmea ca am incercat sa o lasam asa 4-5 zile nu a papat nimic si de baut refuza... e in stare sa se omoare singura si pe noi cu ea..... suntem disperati ...
multumesc raspuns cristina
Laura25 spune:
Poate gresesc, nu sunt psiholog, dar mie mi se pare ca e o reactie la mersul la gradinita. Fie despatirea de voi in sine, fie ceva/cineva de acolo au traumatizat-o f, tare. Ideea cu psihilogul nu e rea deloc, numai sa gasiti unul bun, care stie ce e in capul unui copil de 3 ani. Si nu cred ca e o idee buna sa o presati cu numic. Fiti langa ea, sprijniti-o, fara certuri, fara tipete, fara presiuni. Dar reiau, e impresia mea, nu stiu daca ce spun eu acum e ok.
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
rfuchs spune:
sa va zic ultimele intamplari
au trecut prin fata spitalului si annemarie s-a speriat asa de tare incat a zis ca bea apa... dar caca nu nici pisu nu....
sotia mea zice ca a privirea tulbure si acuma e in drum catre 2 spitale a caute psihologi
e cu ea in masina da e absenta .. .problema e ca eu am impresia ca noi gresim cu ceva dar nu stiu cu ce
a zis ca discuta cu doctorul si incearca sa vina la mine
nu vreau sa fiu intelef gresit sotia mea nu a ridicat o data vocea la ea damai mina ... nu inteleg de unde motivul
da cu mincarea poatea a presato
si noi am zis gradinita plus prima boala plus doctori plus sotia dand injectii au creat un lant care mie mi se pare deosebit de periculos nu nici nu vreau sa ma gandesc sa agravam asta ....
multumesc
anya spune:
Din tot ce povestesti, cauza pare sa fie mersul la gradinita, pe care il refuza. Daca sotia e cadru medicat, vorbreste cu ea sa mearga impreuna cu copilul la un psiholog bun, specializat pe copii. Cred ca va va ajuta.
Cat despre refuzul de a face kk, e normal dupa constipatie si tratamentul cu clisma - e speriata ca o va durea.
Lorikay spune:
Vad ca ati mers la medici dar pe educatoarele de la gradinita le-ati intrebat daca au vreo idee despre ce sa intampla?
O doamna povestea in parc ca dupa ce si-a dus copilul la gradinita sau cresa, nu mai stiu exact, acesta refuza seara sa intre in dormitor pentru somn plangand foarte tare pana la limita isteriei. Cand au intrebat educatoarele acestea au raspuns foarte senine ca pe cei care nu dorm la pranz ii obliga sa stea in pat si sa nu faca zgomot (Dumnezeu stie cum reusesc) de aici problema copilului. De aceea cred ca ar fi bine sa vorbiti si cu educatoarele.
rfuchs spune:
suntem in legatura cu gradi si nu mi s-a parut nimic suspect
ea sta 4 ore acolo de la 9 la 12-13 cind merge cineva sa o ia si ii place...
sotia acuma e la medic si incearca sa vb cu un psiholog ... revin cu informatii cind am .. cred ca eu o sa fac infarct inainte sa aflu ce se intampla
m-a sunat
a facut o criza de fata cu dna doctor care si-a dat seama imediat despre ce este vorba... azi diazepam rectal sa o ajute sa se calmeze si sa faca kk
miine incepe tratamentul cu psiholoaga
pare-se ca pot fi i mai multe motive: falasa adaptare la mediu in care am duso (peste tot .. belgie,italia, ungaria, singapore, slovacia, grecia.... ) copilul nu stie unde si cum e la ea acasa si care e casa ei
al doilea .. gradinita da nu stim ce si cum poate fi si in capsorul ei cica si durerile de burta si greata sun provocate mintal sau pot fi provocate mintal si tre sa descoperim sursa ...
nu sunt cu mult mai linistit insa sper miine sa avem rezultate mai bune
pisu a facut mult da in pampi .... nu kk insa pentru care si acuma mai miiriie ca o doare da nu ii da drumu ....
sa vedem ce o fi miine
oricum voi citi sfaturi si va multumesc pentru raspunsuri
speed spune:
of doamne ce situatie...cred ca si tie iti e foarte greu departe fiind si neputind face mare lucru.din ceea ce ai scris si eu am impresia ca gradinita e de vina...poate si pe fondul altor probleme.ziceai pe undeva (sper ca am citit bine) ca exista si o "buni",daca bunica poate sta cu fetita eu zic sa n-o mai duca o perioada la gradinita,macar pina se lamureste psihologul care e situatia.doamne ajuta.
denizel spune:
rfuchs, parerea mea este ca ati intimidat copilul. La primele semne de "nereguli" ati sarit pe ea cu injectii, perfuzii, clisma, supozitoare.
Ce s-a intamplat la clisma mi se pare traumatizant pentru bietul copil :-(((.
Cum sa o lasati sa planga asa de mult?
pai, normal ca nu face cacalica daca nu mananca mai nimic.
Deja are un traumatism de la manevrele facute la clisma, acuma ii mai puneti si supozitoare, traumatizand-o din nou. of, of!
Eu cred ca s-a intamplat ceva la gradi sau, chiar daca la gradi totul a fost ok, fetita suporta foarte greu despartirea de voi.
Luati-o incet, renuntati deocamdata la gradi (are timp destul sa mearga la gradi, mai ales ca va ajuta buni), vorbiti mult cu ea, mangaiati-o, iubiti-o, incurajati-o, jucati-va cu ea.
Si nu-i mai faceti atatea injectii si nu-i mai puneti supozitoare!!
Are nevoie doar de dragoste, echilibru si stabilitate. Daca le are pe astea, o sa si manance, o sa faca si caca.
szivarvany spune:
Imi pare tare rau de situatie, cred ca fetita voastra este debusolata total, ar trebui sa-i oferiti stabilitate si sa-i castigati increderea, fara traumele la care a fost supusa.
Daca fi`mea ar fi in aceasta situatie, mi-as petrece tot timpul meu cu ea, as incerca sa ne facem prietene mamici cu copii de varsta ei pe care i-am invita la noi, as face-o sa se simta "normala", n-as mai stresa-o cu nimic ce tine de probleme actuale, i-as gati doar ceea ce cred ca va gusta, as rasfata-o pentru orice zambet oferit de ea. La gradi as duce-o doar daca mi-ar cere ea asta dimineata si i-as cere pararea pentru orice nimic care are legatura cu ea. Sa se simta importanta, sa se simta iubita, sa uite si ea de probleme.
Daria & GIULIA(2004 08 16)