***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (83)***
Raspunsuri - Pagina 17
bettyR spune:
poohy, eu am facut varicela in clasa a 9-a si atata stiu ca ma mancau ingrozitor veziculele. Cumpara pudra mentolata sau ceva de genul asta si da-te. Nu te mai gandi la lucru, asta este.
Betty
7, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Madi spune:
Poohy, eu am facut varicela in anul 2 de facultate si ma mancau bubele. Rau! Trebuia sa dorm cu manusi in mana, sa nu ma scarpin in somn.
Madi si
Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Alyna24 spune:
Salutare si pupici la capsunici de la noi!
Am intrat la repezeala si am vazut ca cineva a intrebat de noi
.Suntem bine, sanatosi, in wk ne-au iesit 2 maselute(2 sus stg si dr).Au iesit in acelasi timp.A fost cam agitat si n-a prea mancat si nu stiam ce are.Mititelului ii spargeau maselutele.Deci.....avem 7 dintisori si 2 maselute.
In rest, suntem bine.David este f activ si pe zi ce trece invata tot mai multe(si prostioare).Mai nou , numaram pana la 3, zice "Popiii" la " copiii".E asa dulce cum spune!Si imita tot ce vede.NU adoarme seara pana nu se uita la Trasniti din Nato si uneori la Ingerasii.
Din pacate nu apuc sa stau prea mult cu el decat seara dupa 6.30 si in wk si tare putin mi se pare!Asa e viata!
Va pupam pe toti!
Ioana13 spune:
Ioana , pe P l-a tinut enteroviroza 5-6 zile, in ziua 7 deja era ca nou. El a si vomitat primele 2 zile, nu am putut sa ii dau nici un medicament pt ca le vomita. A acceptat doar niste pastilute de afine. O sa treaca. La inceput eu simteam ca pica cerul pe mine(am si slabit atunci 2 kg), dar la final mi-am dat seama ca nu a fost asa tragic
sint niste lucruri prin care trecem cu... copii, dar e in fisa postului stresul 
Ioana mama de 
Patrick Alexandru (01.06.2007)
Florentina Roman spune:
Poohy, eu am facut varicela in luna a 8a, eram plina de vezicule care ma mancau de-mi venea sa ma urc pe pereti. Poate la tine nu este...Manu nu are ce sa pateasca, copiii mici suporta bolile astea mult mai usor decat adultii. Tudor a facut cand avea 9 luni si nici nu ne-am dat seama, avea doar 2-3 bubite dupa ureche.
Doxinu, sanatate lui Stefan, sa se faca bine repede! E bine ca nu v-a internat, noi ne-am imbolnavit mai rau in spital cand a facut Tudor enterocolita si mare tratament nu ne-a facut. Presupun ca ti-a zis si dr-ul ca tre sa-i dai mancare de regim, nu?
Madi, nu stiu nici o clinica ORL particulara, dar pot sa-ti zic ca noi l-am operat pe nr 1 acum un an jumate la Grigore Alexandrescu si a fost foarte bine. Ne-am dus dimineata si la ora 2-3 dupa amiaza eram acasa deja.
Sincer, cand e vorba de operatii la copii, prefer spitalele de copii, m-a ingrozit odata o stire despre un copil care a murit ptr ca anestezistul de la un spital de adulti i-a bagat o doza prea mare de anestezic.
Elteka, m-ai omorat cu siturile alea de jucarii, deja m-a cuprins febra cumparaturilor de sarbatori. Desi...jucaria prefeata a lui Cip este frate-su. Il adora, este atata admiratie in privirea lui ca uneori sunt geloasa.
poohy spune:
Din pacate e probabil 100% varicela ca au inceput sa ma si manance, mi-au mai iesit multe pe cap si pe spate, si am facut si febra...
Am vorbit si cu noul doctor care mi-a zis sa stau linistita, sa urmez tratamentul normal in caz de varicela (adica nimic)...
Bebe misca azi :)
Florentina,
tineam minte ca tu ai avut varicela, dar in a-2-a jumatate... Si Cip e un flacau frumos frumos ;)
De fapt informatiile sunt contradictorii - am gasit articole care au zis ca primele 20 de saptamani sunt periculoase, primul trimesti 0,2%, al doilea intre 2 si 4% - deci mai mult - pe cand doctorii mi-au zis ca primul semestru e cel mai periculos, mult mai putin al doilea, si deloc al treilea (in afara de 5 zile inainte de nastere - 2 dupa nastere cand e periculos)
Aveam programat de ziua mea sa ma rasfat sa ma duc in oras la cumparaturi, sa iau jucarii de Manu (aici Elteka e de vina
) si niste hainute ca mai are nevoie, poate ceva pt mine
apoi cina romantica
si s-a dus tot. Stau aici singura ca Manu e pe afara si imi plang de mila... Iar se invarte tot cu mine, am urechile infundate si ma doare capul
Anca
16+ & Manu
02.06.2007
Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
ELTEKA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Madi Elteka, am dat cautare dupa autorii mentionati de tine si am gasit urmatoarele titluri, in romana: Parintele perfect (vol. I, II)- Elizabeth Pantley; Tanya Byron - Ingerasii nostri,Manualul parintilor eficace - Dr. Thomas Gordon. Ti se par Ok?! Ca in engleza nu am unde sa le gasesc |
Madi
Dar Amazon nu livreaza in Romania? (.com sau .co.uk) Mie imi vine mai ieftin sa le comand decat sa le iau de aici.
E. Pantley are o singura carte care aduce cu ce s-a tradus in RO, asta e Perfect parenting (iti pun www.amazon.com/Perfect-Parenting-Elizabeth-Pantley/dp/0809228475/ref=sr_1_8?ie=UTF8&s=books&qid=1225980380&sr=8-8" target="_blank">aici link la ea sa te uiti prin comments, se pare ca lumea e multumita, are full 5 stele.
Pe asta n-o stiu, eu am doar No-cry, citisem c-a luat premiu in 2007. Sotului mei i se pare simpla, l-a si enervat un dialog, ma rog, el e cu meta reflectiile, dar mie mi se pare ca are solutii pertinente, merita incercat.
Tanya Byron am altceva dar o stiu pe asta, uite www.amazon.co.uk/Little-Angels-Essential-Transforming-Children/dp/056351941X" target="_blank">link sa o rasfoiesti,mie nu mi se par prea multe chestii la cuprins, ma mai uit.
Gordon Thomas, eu am www.amazon.com/gp/reader/0609806939/ref=sib_dp_pt#reader-link" target="_blank">asta, sa fie asta ce s-a tradus in romana? Ma cam enerveaza ca si asta si prima pun accentul pe perfect, ori nu asta e ce vrea sa spuna autorul. Eu i-as fi spus Ghid pentru parinti care vor sa devina mai eficienti
Daca trebuie sa alegi, as zice GT si EP. Nu stiu la altii cum e, dar mie cartile astea imi servesc de multe ori si sa-mi ridic moralul si sa ma adun sa raspund problemelor cu mai multa rabdare, intelegere. Da' practic si "intuitive parenting"
Arcadia
La noi a fost o neintelegere. Ori a venit timpul, nu stiu.
Precedentul e ca saptamana trecut l-am lasat 2 zile si o noapte cu taica-su, si a baut formula (vreo 100-200 ml in total).
Ieri m-a muscat si m-am speriat asa de rau, am tipat. A plans si el un pic. Cand l-am pus din nou la pranz, iar a muscat, mai mult sa testeze, dar m-a durut si m-am suparat, l-am pus pe banca (eram in parc) si i-am explicat ca ma doare si ca nu mai primeste pana imi trece durerea. A plans, dat de pamant etc, dar i-a trecut. Aseara a vrut iar, i-am dat si s-a infipt direct cu dintii. Am zis ca trec prin tavan de durere, mi-au dat lacrimile instantaneu, mai ales ca era sanul plin de ieri. Eh, atunci l-am prins de obraji si i-am spus rastit ca e foarte urat si ca ma doare rau, si-am plecat de langa el, ca sa nu-mi revars furia. A plans un pic dar a venit dupa mine, ne-am impacat.
Seara n-a mai cerut (De vreo 4 zile am reusit sa-i dau sa suga in living,cu lumini si galagie, si abia apoi mergeam la culcare, unde era asa satul ca a reusit sa adoarma fara, desi a cantat si s-a rasucit vreo 20-30 de minute, ba chiar a cherut tit, dar i-am zis ca maine, ca acum dorm).
Azi noapte a supt de 3 ori, dar de dimineata cand s-a trezit n-a mai cerut, ca de obicei. Peste zi n-a cerut, l-am si indopat eu cu mancare, si i-am dat cu biberon ce scosesem eu aseara, sa nu explodez. Mai mult l-a gustat, cred ca nu era temperatura ok si-l enerveaza biberonul, vad.
Acum a mers la culcare fara...s-a jelit de mi s-a rupt sufletul. N-a cerut titi explicit, ca daca zicea, ma topeam...doar marait si tanguit, offffffffff, si nu putea sa adoarma, am incercat cu toate animalele. Pana la urma a adormit leganat. Si mie imi curgeau lacrimile garla. Si de atunci tot plang

Si-mi amintesc cum scria Ella cand a luat pastilele, ca numai ea putea sa faca asta, toti ceilalti il iubesc, il spala, se joaca 

Ma duc sa urlu-n perina ca nu mai vad sa scriu.Mamica lui ELIAS - ( 31.05.2007)
La joaca
ang3lt0uch spune:
kay acu am gasit, cred ca inainte nu era trecut la subiect, sau nu il vazusem eu ![]()
doixinu Pai la noi nu ii internau DECAT pe cei cu semne clare de deshidratare. Si chiar si daca ar da semne ca se deshidrateaza, ii poti da tu o lingurita de apa la 10 min. Asa stiu ca se da daca pe langa diaree are si episoade dese de voma, ca daca le dai mai mult vomita. Dar daca el nu vomita, nu e asa grav. Pe noi ne-a tinut mai mult de 7-8 zile cu lipsa poftei de mancare, diareea mai putin,daor 5 zile...dar a mea nu facea decat 2-3 scaune, insa urat mirositoare. E groaznic, stiu, mai ales daca isi pierde pofta de mancare, dar nu te speria ca Adriana era ca o umbra la fata in ziele alea si cum i-a trecut 4 zile a mancat continuu, castron dupa castron...
madaiulia DA asa ramane iti dau eu B E, suna-ma deseara sau maine seara si ne vedem. Sau daca vrei si in weekend, dar sa stii ca nu mai vin cu a mea la Racheta momentan, motiv e in un post anterior, ca nu mai am timp sa scriu acu. Deci sa ne vedem in alta parte daca e. EDIT: Nu citisem de examen, atunci sapt viitoare, e bine si atunci :) Nu mai vin la racheta ca fie-mea vrea pe tobogan pe caritele de la el si nu o las si face uart :D
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
doxinu spune:
Fetele mai m-am linistit acum
I-a dat DEBRIDAT, si in ca 2 pliculete cu prafuri nu mai tin mine acum ce
,mi-a zis sa nu-l oblig sa manance daca nu vrea ,avem regim care mi se pare usor de tinut caci este ce mancam noi in mod obisnuit.....
Recomand tuturor fetelor MEDLIFE-ul.Profesorul TOMESCU este super si rezultatele la analize(am plecat cu pampers-ul dupa noi si bine am facut) le-am vazut pe site,sunt negative toate,mai avem 1 care iese in 3 zile,da' ce era impportant am vazut.....
Off tare speriata am fost si mai sunt ceva da' vad ca nu suntem singurii si nu este dracul asa de negru cum credeam io
.
Pana acum nu a vreut sa pape decat 1 covrigel si muuuult san.Poate papa si un biscuit ca este afara cu mama care a venit imediat ce a auzit,saracuta!
Multumesc fetele
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
ella_74 spune:
Ioana,
multa sanatate; bine ca nu e altceva mai grav; nici enterocolita n-o fi vreo floare, dar macar are un diagnostic clar si stiti cu ce va luptati.
Poohy,
si tie multa sanatate; fii optimista; trairile astea intunecate nu-i fac bine bebelusului; trebuie sa ai o stare bune ca si bebe sa fie bine; vai, cate truisme am spus, dar nu stiu cum sa-ti spun altfel ca va fi bine.
Elteka,
da, si eu mi-aduc aminte ce tragic a fost cand am intarcat; stiu ca timpul le vindeca pe toate dar uite ca n-am uitat acea zi si in plus, am regretul ca am alaptat doar 3 luni jumate cand aveam atata lapte.
Mult timp dupa ce am intarcat i-am dat bibe numai la mine in brate asa cum ii dadeam si sa suga, ca sa-l pot pupa si dragali in voie si pe de alta parte sa ma amagesc ca inca e doar el meu.
Fii impacata, ai alaptat atat de mult, iar acum daca si musca poate e semnul ca trebuie sa te opresti; oricum ar fi, e greu mai ales ca dupa atata perioada de alaptare, momentele astea ale voastre iti vor lipsi; dar tu macar te gandesti la bebe2, deci nu e ceva irevocabil pierdut, ma refer ca senzatie.
Oana,
verific cand ajung acasa ce am in plus fata de tine; multe dintre ele le recunosc.