Limba romana - gramatica - expresii-vocabular
Raspunsuri - Pagina 41
beshter spune:
ymca, nici nu banuiesti ce interesant e ce spui tu acolo cu asortatu'. Multumesc!
Trouve avant de chercher
beshter spune:
Sunt acceptate formele de pers. I sing. 'speriu' (in loc de 'sperii') si 'zgariu' (in loc de 'zgarii')?
Trouve avant de chercher
RWheelwright spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Sunt acceptate formele de pers. I sing. 'speriu' (in loc de 'sperii') si 'zgariu' (in loc de 'zgarii')? Trouve avant de chercher |
Nu sunt corecte.
Sunt forme (foarte) invechite.
blue eyes spune:
citat din mesajul lui Monnvas Da' p-asta ati auzit-o: "Aia sunt putrezi de bogati?" |
Unde ai auzit-o? Spusa de un academician sau de vanzatoarea de seminte?
Pentru unii greselile de exprimare ale altora sunt un deliciu, un motiv pentru a rade pe sub mustata sau a da cu buzduganul in cap stalcitorului de limba romana. Inainte de a o face, ar trebui sa evalueze nivelul cultural al vorbitorului. Daca nu o face, nu e cu mult superior "incultului".
Monnvas spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue eyes
Unde ai auzit-o? Spusa de un academician sau de vanzatoarea de seminte? Pentru unii greselile de exprimare ale altora sunt un deliciu, un motiv pentru a rade pe sub mustata sau a da cu buzduganul in cap stalcitorului de limba romana. Inainte de a o face, ar trebui sa evalueze nivelul cultural al vorbitorului. Daca nu o face, nu e cu mult superior "incultului". Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea! Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria! _ |
Nivel cultural: a terminat liceul. Si totusi cred ca atata lucru se invata chiar inainte de liceu.
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
nushulica spune:
salutare!!
eu vreau sa cred ca stiu sa scriu si sa vorbesc corect limba asta romaneasca care,dupa cum se vede,e foarte grea pt unii(si aici vorbesc de romani,normal)
ce--mi sta mie pe creier de ceva timp si tot vreau sa ma lamuresc :am tot citit aici pe forum"am lasat copilul la socrii","am fost la socrii" etc etc
sper ca nu gresesc eu dar nu e corect"am lasat copilul la socri"sau "am lasat copilul la socrii mei"??
deci va rog sa ma lamuriti ca mi s-a pus pata rau
de David
Poveste
HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!
beshter spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui RWheelwright
Nu sunt corecte. Sunt forme (foarte) invechite. Nihil sine Deo. |
Multam!
Trouve avant de chercher
beshter spune:
citat din mesajul lui nushulica sper ca nu gresesc eu dar nu e corect"am lasat copilul la socri"sau "am lasat copilul la socrii mei"?? |
Si eu stiu la fel. Deci, ori gresim amandoua, ori niciuna.
sg. - socru; pl. - socri; pl. articulat - socrii
Trouve avant de chercher
denizel spune:
Am deschis cap.2.
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March