S-a băgat moaşte!

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Liliana,
Nu are rost discutia despre etimon si etimologie. Pe mine m-a interesat doar etimologia, pentru a arata ca intre eidolon si eikon Septuaginta vedea o diferenta. Are prea putina importanta filiera de patrundere a termenului in romaneste. Ea poate fi slavona. Eu aveam nevoie doar de radacina greceasca a termenului de idol. Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
tu cand mergi la adunare ca sa tii "ziua Domnului", sambata sau duminica?

In fiecare zi tin ziua Domnului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citat:
tu cand mergi la adunare ca sa tii "ziua Domnului", sambata sau duminica?

In fiecare zi tin ziua Domnului.Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)
ce elegant ai evitat raspunsul dar ma asteptam la asta, oricumcaci stii foarte bine ca daca ai fi zis ca tii duminica un adventist de ziua a 7a , care desigur ca e numai si numai "sola Scriptura" ca si tine,si nu tine de nici o religie, etc. , te-ar acuza ca incalci porunca a 4 a deci cum e cu poruncile clare pe care nu le intelegem?ups Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Mda...n'are rost

Irina...is true...nu sunt doar eleganta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Cind imi vei raspunde pe sute de rinduri... atunci voi sti ca esti dispusa sa sustii o discutie serioasa. Pina atunci, permite-mi sa ma indoiesc de capacitatea ta de a sustine o discutie serioasa.

In sfarsiiit!!!! Forumului Sufletul Credintei i se da sansa de a renaste!! Sa nu scapam ocazia!! Semnele (mici cat un bob de orez sau mari cat Papa de la Roma) spun ca s-ar putea sa fie ultima...

Multa inspiratie iti doresc, Cardinal!!! Timp, slava cerului, ai din belsug! Demasca ce e de demascat, deschide ochii oamenilor! Nu-si poate dori Dumnezeu un slujitor mai de nadejde!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilianasoare

Off-topic.
Mariuta, te rog eu sa nu te bagi in discutii care-ti depasesc competentele. Era vorba despre originea cuvantului respectiv, care, in romana, a patruns prin intermediul slavonei. Ca, in slava veche a patruns din greaca, e alta treaba. Contactele lingvistice sunt vechi de cand lumea. Ar fi interesant de consultat un dictionar etimologic ca sa vedem prima atestare a cuvantului in slava.
Insa sa mai spui si ca Chiril si Metodie au "creat" cuvinte noi...pai asta e doar una dintre multiplele metode de imbogatire a lexicului. "Idol" este, in slava, un imprumut lingvistic din greaca, nu o creatie interna, prin calc, derivare etc.

Oricum, nu m-as fi bagat daca Cardinal nu era atat de inversunat in a sustine originea greaca a termenului, in detrimentul etimonului corect, cel slavon.

Imi cer scuze pentru interventie, dar primul dumneavoastra mesaj sugera doar ca acest cuvant apartinea unui fond comun indo-european. Eu nu am sustinut ca nu a intrat pe filiera slavona, am vrut doar sa sugerez ca in slavona a intrat din greaca, probabil in perioada pe care am mentionat-o. Poate nu am folosit termenul lingvistic adecvat, dar nivelul discutiilor pe acest forum, cu mici exceptii, nu este unul stiintific.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cardinal ma bucur ca te-ai alaturat acestui forum!
Ma bucur ca s-a gasit cineva instruit si cu harul rabdarii care sa ridice nivelul discutiilor de pe aceasta sectiune a Forumului DC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Mda...n'are rostIrina...is true...nu sunt doar elegantaSuccesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)
adica mergi in fiecare zi la adunare, la "serviciul" de dimineata,canti, te rogi, iei "cina" asculti predica "fratelui" pastor,etc., apoi vii acasa si te odihnesti?ca eu asta te-am intrebat, in ce zi a saptamanii faci aceste lucruri, sambata sau duminica?stiu ca ai inteles intrebarea mea dar este evident de ce ai evitat raspunsul Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Cardinal ma bucur ca te-ai alaturat acestui forum!
Ma bucur ca s-a gasit cineva instruit si cu harul rabdarii care sa ridice nivelul discutiilor de pe aceasta sectiune a Forumului DC.

Cardinal, b.nica a venit cu contraobiectii la argumentele tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Cardinal, hats off din nou. Mai ales pentru RABDAREA pe care o dovedesti, dincolo de elocinta.

Mergi la inceput