S-a băgat moaşte!
Raspunsuri - Pagina 33
Cardinal spune:
Liliana,
Nu are rost discutia despre etimon si etimologie. Pe mine m-a interesat doar etimologia, pentru a arata ca intre eidolon si eikon Septuaginta vedea o diferenta. Are prea putina importanta filiera de patrundere a termenului in romaneste. Ea poate fi slavona. Eu aveam nevoie doar de radacina greceasca a termenului de idol. Numai bine!
BeLucci spune:
Citat: |
tu cand mergi la adunare ca sa tii "ziua Domnului", sambata sau duminica? |
In fiecare zi tin ziua Domnului.
irina.c. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
In fiecare zi tin ziua Domnului.Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
am blog
denizel spune:
Cind imi vei raspunde pe sute de rinduri... atunci voi sti ca esti dispusa sa sustii o discutie serioasa. Pina atunci, permite-mi sa ma indoiesc de capacitatea ta de a sustine o discutie serioasa. |
In sfarsiiit!!!! Forumului Sufletul Credintei i se da sansa de a renaste!! Sa nu scapam ocazia!! Semnele (mici cat un bob de orez sau mari cat Papa de la Roma) spun ca s-ar putea sa fie ultima...
Multa inspiratie iti doresc, Cardinal!!! Timp, slava cerului, ai din belsug! Demasca ce e de demascat, deschide ochii oamenilor! Nu-si poate dori Dumnezeu un slujitor mai de nadejde!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
mariuta spune:
citat din mesajul lui lilianasoare Off-topic. Mariuta, te rog eu sa nu te bagi in discutii care-ti depasesc competentele. Era vorba despre originea cuvantului respectiv, care, in romana, a patruns prin intermediul slavonei. Ca, in slava veche a patruns din greaca, e alta treaba. Contactele lingvistice sunt vechi de cand lumea. Ar fi interesant de consultat un dictionar etimologic ca sa vedem prima atestare a cuvantului in slava. Insa sa mai spui si ca Chiril si Metodie au "creat" cuvinte noi...pai asta e doar una dintre multiplele metode de imbogatire a lexicului. "Idol" este, in slava, un imprumut lingvistic din greaca, nu o creatie interna, prin calc, derivare etc. Oricum, nu m-as fi bagat daca Cardinal nu era atat de inversunat in a sustine originea greaca a termenului, in detrimentul etimonului corect, cel slavon. |
Imi cer scuze pentru interventie, dar primul dumneavoastra mesaj sugera doar ca acest cuvant apartinea unui fond comun indo-european. Eu nu am sustinut ca nu a intrat pe filiera slavona, am vrut doar sa sugerez ca in slavona a intrat din greaca, probabil in perioada pe care am mentionat-o. Poate nu am folosit termenul lingvistic adecvat, dar nivelul discutiilor pe acest forum, cu mici exceptii, nu este unul stiintific.
b.nica spune:
Cardinal ma bucur ca te-ai alaturat acestui forum!
Ma bucur ca s-a gasit cineva instruit si cu harul rabdarii care sa ridice nivelul discutiilor de pe aceasta sectiune a Forumului DC.
irina.c. spune:
citat din mesajul lui BeLucci Mda...n'are rostIrina...is true...nu sunt doar elegantaSuccesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
am blog
capcaunul spune:
citat din mesajul lui b.nica Cardinal ma bucur ca te-ai alaturat acestui forum! Ma bucur ca s-a gasit cineva instruit si cu harul rabdarii care sa ridice nivelul discutiilor de pe aceasta sectiune a Forumului DC. |
Cardinal, b.nica a venit cu contraobiectii la argumentele tale!
AmethystRain spune:
Cardinal, hats off din nou. Mai ales pentru RABDAREA pe care o dovedesti, dincolo de elocinta.