Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (36)
Raspunsuri - Pagina 17
Simonix spune:
Ralu - al meu nu bea apa deloc si e exclusiv pe formula. Face kk normal, nu are buze uscate, e vioi etc Doctorul mi-a zis ca nu e obligatoriu sa ii dau apa. Daca ii dau doar masa de fruct - atunci ar fi bine sa ii dau apa daca vrea dupa fruct. Eu inca ii dau lapte dupa fruct - in curand o sa renunt la el si o sa incerc sa ii mai dau apica.
Dana - partyul respectiv e pe 29 noiembrie - insa inca nu stiu daca mergem, pt ca pe 29 la 8 dimineata
ar ajunge la BXL avionul de la Cracovia ... Mda, sa vedeti: la plecare, iau avionul din Katowice (un oras langa Cracovia - asa am gasit belet ieftin) - avionul pleaca la 6 de acolo, la 2 noaptea am autobuz de la Cracovia la Katowice
Va dati seama in ce hal o sa ajung la BXl
Inca ma gandesc cum sa fac ...
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
DanaH spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Simonix Dana - partyul respectiv e pe 29 noiembrie - insa inca nu stiu daca mergem, pt ca pe 29 la 8 dimineata ar ajunge la BXL avionul de la Cracovia ... Mda, sa vedeti: la plecare, iau avionul din Katowice (un oras langa Cracovia - asa am gasit belet ieftin) - avionul pleaca la 6 de acolo, la 2 noaptea am autobuz de la Cracovia la Katowice Va dati seama in ce hal o sa ajung la BXl |
Simona, in cazul asta este mai greu, adica imposibil. eu in weekend-ul ala sunt inca in chile. abia luni, pe 1 dec ajung acasa. ufff, chair nu putem si noi sa ne coordonam?
Poze
MissParker spune:
| citat din mesajul lui Getutza81 Felicia, acuma e !!! celalalt lam trimis la mamicimaiiunie2008@yahoo.com |
Scumpa, hai ca te stresez la maximum, dar nu am putut sa deschid nimic, nu-mi apare nimic (atasamentul are 1KB, deci nu a luat nimic). Cred ca nu merge

Ei, asta e, lasa ca imi fac eu timp sa imi fac unele proprii si personale... Saru'mana in orice caz ca ai incercat...
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
MissParker spune:
| citat din mesajul lui Nicole1980 Miss –ramasesem in urma cu un raspuns. Da , david , doarme cu noi in camera si va mai dormi mult si bine pana la anul cand ne mutam la casa cu 4-5 camere. Ma bucur ca v-ati intors la san. Si noi la fel, nu i-am mai dat completare de 3 saptamani, iau galactogil si ne descurcam super bine. |
Bravo, chiar ieri vorbeam cu o noua prietena si e mamica, amandoua alaptam la greu, ea spunea ca medicul i-a zis ca dupa atata alaptat este imposibil sa nu mai avem lapte, bebe si-a reglat nevoile, sanii s-au adaptat, calitatea laptelui s-a schimbat ca sa corespunda nevoilor lui (devenind mai hranitoare), asa ca sa nu abandonam in favoarea biberonului... Eu continui cu ceai de stimulare, mai mult nu iau si vad ca inca se satura la o masa dintr-un san, pe al doilea nu-l mai vrea...
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Adriana_78 spune:
Reallaura, e bine joi la ora 2, insa daca pt. tine e posibil as prefera in Morarilor. Poate se combina si Ylari.
Mai intrebasem: cum pisati voi legumele? eu le pisez manual cu chestia aia cu care se pot pisa cartofii pt. piuree, insa nu iese chiar o crema, asa ca in borcanele, si se cam stramba bebelina cand da de bucatele mai mari.
Adriana
aldaesme spune:
Salutare din insorita si racoroasa belgie,
Unde ramasesem...aaaa... la vizita la Mihaela. A fost exceptional, ne-am simtit bine, am mancat super bine si am ascultat cocert din muzica de ...bebelusi...cateva ceasuri bune. Eu pe Mihaela o cunosc de ceva ani, vreo 7 in total...insa acum pe langa copii - care sunt spectaculosi, geniali si nemaipomeniti, nu seamana unul cu celalalt insa ambii copii seamana cu ambii parinti - am cunoscut-o si pe mama Mihaelei care e o persoana superbaaa!!! Am cunoscut-o si pe mama Simonei care si dansa e geniala...doar ca are ceva cu noi fetele (adica eu si Simona si relatia noastra cu ...stim noi cine
). Altfel am depanat povesti mai mult sau mai putin trecute.
Dupa care...duminica ne-am trezit ca fata e plina de bubite, luni la fel, marti febra imensa si urgenta - pe marti deja facusem programare la doctor, luni dimineata, ca luni nu mai era liber. La urgenta m-au dezamagit aia cand mi-au tras ditai polologhia ca nu am ce cauta acolo, ca o sa ma coste 18 euro mai mult fata e un consult normal (pe care oriucm ii primesc inapoi) de imi venea sa ii lipesc un bocanc in gura aluia... Ma rog, au chemat pediatra de serviciu si...scarlatina...antibiotic...stat in casa...nu contact cu alti copii...
Nu stim de unde...la cresa nu avea nimeni, insa streptococul de scarlatina poate fi purtat de unii care nu se imbolnavesc, sau de cei bolnavi de angina. Noi suspectam ca de la centurl de vaccinare i se trage unde fusesem joi inainte de a vizita familia Mihaelei. Vineri facuse Lorelei febra dar eram siguri ca de la vaccin i se trage... Sper din suflet ca nu am imbolnavit si pe altii.
Tot in joia respectiva ca urmare a unei noi caderi de pe curba de crestere ni s-a recomandat inceperea diversificarii - fiindca lapte am suficient, lapte praf supliment nu avea sens - adio deci vise de alaptare integrala pana la 6 luni. Si pentru ca suntem pitici ni s-a recomandat sa incepem cu legume. Noi am asteptat totusi sa facem 5 luni, as aca abia de vinerea trecuta am inceput cu foarte mult succes. E drpet ca Lorelei isi suge buzele, plescaie si s euita in gura noastra salivand de multa vreme.
Recomandarile primite de noi si cum am inceput diversificarea:
recomandari:
- sa incepem cu legume piure;
- un piure de legume contine 1/3 cartof, 2/3 leguma, o lingurita ulei vegetal si eventual patrunjel verde taiat marunt;
- piureul nu se face cu mixerul ci cu furculita sau prin sita cu ochiuri mai maricele;
- nu se inlocuieste o masa cu supa de legume fiindca aceasta nu are aproape nici un aport de vitamine si minerale, supa cu pricina se poate eventual folosii la subtierea piureului;
- legume care contin nitrati e voie, dar nu mai mult de doua ori pe saptamana;
- daca mananca su 100g se completeaza cu lapte - de tzatza in cazul nostru;
Meniul:
Vineri: cartof cu dovlecel si ulei de masline - a mancat cu mare drag dar nestiind inca sa inghita ca lumea mult a fost dat pe dinafara...nu regurgitat sau vomitat, doar scos cu limba din gurita - cam 30 -40 g au ajuns in ea, nu a mers o lingurita sau doua, ca plangea daca nu aduceam repede lingurita plina la gurita;
Sambata: cartof cu conopida, patrunjel verde si ulei de masline - a mancat 60 g, a scos foarte putin afara cu limbuta, asta a fost servit destul de tarziu asa ca noaptea a suferit de sete si s-a tot trezit;
Duminica: cartof cu morcov, ciboullet si ulei de masline - a mancat 70g , a lins practic paharelul cu piure...nu a avut mai mult facut, ca deh, m-am luat dupa doctorita si am zis sa nu ii fac prea mult odata;
Luni: cartof cu morcov, patrunjel verde si ulei de porumb - a mancat 120 g, dn nou, tot ce avea in canita si a trebuit sa mai suga in completare
Azi acum ii fac cartof cu conopida, morcov, ulei de masline si ciboullet si de data asta am facut 200g, daca vrea sa aiba cat vrea, daca nu mai poate asta este mananca mami.
Continuam doar cu legume inca o saptamana sau doua timp in care maine introducem broccoli, apoi spanac, apoi rosiile astea in piure cu orez, apoi dovleac, vinata, andiva si mai vedem ce mai este in aprozar.
Ce sa zic, copila e foarte doritoare sa manance si cred ca la fructe ne va fi mult mai usor, daca acum ne este foarte usor. Se pare ca ii prind si bine legumele fiindca a inceput din nou sa puna pe ea. Dupa ce cu inceputul cresei si vizita in Romania a pus pe ea 350g in 5 saptamani, acum in patru zile a pus 150g
.
Si acum poze:
Poze de la botez
Poze din uikend cand trebuia sa mergem la bazin dar boala ne-a tinut acasa
Poze din Romania, unde veti intalni fete cunoscute
Poze de familie
O zi buna, sanatate maxima tuturor copiilor si mamicilor si taticilor si multi pupici,
Esme
YLARI spune:
Fetelor, am si eu o intrebare intrebatoare: Am avut pe mobil 6 apeluri nepreluate (numarul nu il cunosc, nu e in agenda). Am vrut sa sun sa vad cine e, ca daca te suna cineva de 6 ori pana la ora 9.30 iti pui niste intrebari, si mi-a raspuns robitica: Numarul format nu este alocat.
SCum e posibil asa ceva? Exista smecherii de genul asta??? Sunt poate tzinta vreunui escroc??? Sunt paranoica, asta cu siguranta.
Ralu_t felicitari ptr Tudor papacios de morcovei.
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
Andree27 spune:
Helloo,
Fetelor voi cu ce spalati bebeii?Eu cu Mustela si acuma vad ca ,contine paraben!!!
Si cu ce cremuta ii faceti la fundel,asta a mea Petrnii si ea contine Paraben.Cu ce naiba sa il fac sa nu contina Paraben?????????

Poze
Andreea ,
de un Bondarel !!!!
MissParker spune:
Laurita, tu ii faci lui Mirci totul singura de papica?
Fetelor, care dati borcanase? Sa nu-mi spuneti ca toate faceti totul singure, ca ma spanzur... Eu abia am timp acum de ale mele, cand doar ii bag tzitzi in gurita, si gatesc doar pt. mine (ca tre’ sa mananc sanatos), daramite sa-i mai fac si lui toate alea singura... Da’ mi-am luat Baby Cook, deci intentia exista ![]()
Gabitza, bine si-asa, azi un copanel, maine o burtica, la 18 ani e vedeta clar!! ![]()
Ralu, bafta in continuare cu diversificarea. Va citesc si va urmaresc deocamdata din umbra, cred ca noi vom fi ultimii care vom incepe cu papica mai solida...
Lilly79, saru’mana de incurajari, m-am mai linistit si eu, de cand am stabilit ca David nu le are cu motorica, ci mai mult cu retorica
El doarme de pe la ora 18:30, ceea ce pe noi ne aranjeaza fiindca apucam sa ne facem si noi treburile personale cateva ore (Bogdan sta pe net, eu imi vizionez serialele inregistrate), dar factura o primim dimineata
cum a fost azi, cand dumnealui la ora 5:30 fix era treaz, gangurea si chiuia de zor, iar cand a vazut ca-l ignoram a inceput sa planga... L-am luat in brate cu ultimele puteri, a ragait si apoi l-am pus sa se culce iar. El a adormit dupa un sfert de ora de frichineala, Bogdan la fel, eu am ramas ca iepurele cu frica si n-am mai putut sa adorm ca lumea, plus ca ma dureau iar soldurile... Bogdan s-a trezit si el cu gatul si ceafa intepenite, si-a luat medical azi si maine, bietul de el... Un var de-al meu imi scrie ca partea buna este peste vreun an voi uita ca a fost o vreme cand dormeam altfel 
![]()
Simonix, bravo pt. planul de activitati, pe mine m-a luat ameteala doar citind!
Va las, tipa care-mi face curatenie tre' sa intre in camera computerului (viitoare camera a lui bebe), Bogdan e la IKEA sa se uite dupa un fotoliu-pat in care sa doarma el si sa ne lase patul intreg mie si lui David (sa-l alaptez ca in Austria, pe pat dublu, sa-l las sa doarma unde a supt, ca asa dormeam si eu mai omeneste). Sa-mi tineti pumnii, sa gaseasca unul si sa putem dormi asa...
Poze cu noi
YLARI spune:
| citat din mesajul lui MissParker Laurita, tu ii faci lui Mirci totul singura de papica? Fetelor, care dati borcanase? Sa nu-mi spuneti ca toate faceti totul singure, ca ma spanzur... Eu abia am timp acum de ale mele, cand doar ii bag tzitzi in gurita, si gatesc doar pt. mine (ca tre’ sa mananc sanatos), daramite sa-i mai fac si lui toate alea singura... Da’ mi-am luat Baby Cook, deci intentia exista Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
|
Miss, eu la inceput i le faceam, ieseau o bunatate dar nu manca fata. Asa ca am zis sa incerc si cu borcanele. La inceput mi s-a parut ca papa mai bine, dupa care am devenit disperata ca nu vroia, scuipa tot. De ieri parca e mai bine. Oricum, mai am 2 borcanele si unul inceput, zilele astea mergem la supermarket sa refacem proviziile si o sa cumpar diverse fructe si o sa ii fac din nou si in casa. Sa vedem, sper sa pape si facut de mine. La inceput poate nu manca ptr ca nu stia... acum poate o sa fie altceva... Azi a mancat bine dar nu deschidea gura

I-am dat o jucarie in mana pe care cand o ducea la guritza - pac, ii bagam si eu linguritza si mesteca, inghitea. Cred ca nu s-a prins ca trebuie sa caste gura....YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png