astenospermie
vreau sa spun ca de 6 ani ne chinuim sa facem un bebe... dupa ce-am umblat la mai multi doctori,care ziceau ca eu am probleme,iar sotul ii ok,am descoperit acum 4 luni de zile,ca este exact invers...eu sunt ok,iar pe spermograma sotului scria: OLIGOASTENOSPERMIE. stiu ca avea 25 de mil de spematozoizi....a fost la 3 urologi,din care 2 au zis ca trebuie operat de varicocel
s-a operat,iar dupa 3 luni avea 47 de mil de spermatozoizi si diagnosticul de ASTENOSPERMIE
a fost la homeopat si i-a dat timp de 3 luni, : royal jelly <fiole,de baut dimineata pe stomacul gol>, coenzima Q 10 si ginseng
sper din suflet sa-i ajute...dupa 3 luni iar face spermograma...
se mai confrunta cineva cu problema asta? ce tratament au primit sotii vostri?
multumesc mult pt timpul accordat
Raspunsuri
monica70 spune:
ANDA asa a fost diagnosticat si sotul meu astenooligospermie ( 1,2 mil/ml
,mobilitate cca 50% )dar noi am avut noroc ca tratamenul naturist prescris de prof.Ioan Munteanu din Timisoara a functionat.Dupa 3 luni de tratament avea 52 mil/ml si dupa vreo 8 luni test de sarcina pozitiv 
Reteta:
zilnic 3 lingurite de tinctura de branca ursului
si alternativ cate o saptamana Vit E forte una pe zi si o alta saptamana laptisor de matca 1000 ui,tot cate una pe zi.
Exista un subiect pe-aci "oligospermie - putini dar ne-buni" sau asa ceva.
Din cate inteleg problema la voi nu mai e numarul, ci calitatea,sper sa mearga cu vreun tratament naturist.Sotul meu primise inainte de la un urolog ceva injectii pe baza de hormoni si ii scazuse mobilitatea de la ele
,noroc ca si-a revenit dupa ce nu le-a mai luat.
Bafta! 
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Doamne, prefer Infernul, daca este legat la Internet."(Valeriu Butulescu) ![]()
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
monica70 spune:
Era sa uit,incearca sa ii scoti din alimentatie chimicalele gen supe la plic,vegeta,coca cola etc.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Doamne, prefer Infernul, daca este legat la Internet."(Valeriu Butulescu) ![]()
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
didi-anda spune:
Monica,multumesc pt raspuns..
vreau sa-ti spun ca nu fac deloc supe la plic si nici mancare semipreparata...imi place sa gatesc..adevarul ca pun in orice mancare ..vegeta...am sa o reduc...cola...nu prea bea acum,c-am avut muuuulte certuri cu el...mai trage cate o tigara si mai bea o cafea pe zi....acum avem certuri pt cafea si tigari...a zis c-o sa le lase,dar nu stiu cand...
didi-anda spune:
am uitat sa spun ca homeopatul i-a mai dat sotului si niste granule,care le ia doar duminica.
didi-anda spune:
nu se mai confrunta nimeni cu aceasta problema?
mi-ar prinde bine sa schimb doua vorbe cu cineva care trece prin aceeasi situatie...
alsima spune:
Ati mai intalnit o spermograma cu 58,6 mil/ml si 3,3 % mobilitate???? Continui sa cred ca este o greseala...
Mentionez ca acum 4 luni spermograma arata numar 24,6 mil/ml si motilitate 25%.
Intre spermograme tratament cu vitamina E, branca ursului, pastilutze de napraznic, seleniu+zinc, renuntare la fumat de o luna jumatate, rarit cafele..etc....Nu-mi explic ce s-a intamplat...
Va rog din suflet, ajutati-ma cu un sfat!!!

kitty78 spune:
alsima,eu cu spermogramele astea sincer nu mai stiu ce sa cred.Noi ne-am dat seama ca aveam o problema dupa prima spermograma,cand ca rezultat a iesit nr. normal(parca 60 milioane) dar mobilitate doar 9% si forme normale doar 15%.La doua a iesit cam la fel.Urmatoarea,la cateva sapt ,a iesit perfecta(130 mil ,mobilitate 80%,forme normale 70%,dar eu am refuzat sa o iau in calcul,am zis ca e o greseala,mai ales ca dupa inca o sapt aveam iar o spermograma la fel cu primele 2.Toate astea de care ti-am zis au fost facute in bacau,la laboratoare diferite,anul trecut.
In toamna lui 2008 am decis sa apelam la un centru de fertilitate,la Sibiu,Acolo ne-a confirmat ca spermograma e problema.La Sibiu ,in dec aveam astenozoospermie(90 mil,mobilitate A rapid progresivi 0%,mobilitate B lent progresivi 49%,morfologie normala 36%.Deci stateam cam rau,foarte mobili nu era nici unul.
I-am dat de capul meu napraznic,tribulus terestris si potent power. Dupa 2 luni tot la sibiu ,la IA,surpriza NORMOSPERMIE:60 mil,mobilitate A 30 %,mobilitate B 47%,morfologie normala 52%.Ia nu a reusit,din pacate. Acuma ma intreb si eu,cum s-a putut modifica asa mult in 2 luni,ca eu stiu ca spermatozoizii se innoiesc la 3 luni??Peste o sapt ma duc la a doua IA si am sa intreb dr.
In concluzie eu nu stiu ce sa mai cred cu spermogramele astea.
alsima spune:
Multumesc pt raspuns....Noi repatam sapt viitoare spermograma la aceasi laborator dupa care in functie de rezultat vom mai incerca la unul sa vedem daca difera...
Nu stiu ce sa zic, dar rezultatele nu sunt deloc incurajatoare...
anelize spune:
Si spermograma sotului meu are rezultate foarte proaste. Cantitativ,sunt multi 140 mil,dar are 80% din ei au mobilitate redusa si 90-95% dintre ei au forme atipice.
Nu stim ce sa facem.Medicul meu ginecolog ne-a zis ca,fiind in nr mare,sunt 20% sanse sa pot ramane insarcinata,dar incercam de aproape 1 an si inca nu s-a intamplat minunea.
Va rog,spuneti-ne cu ce sa incepem?Trebuie sa mearga la un urolog? Recomandati pe cineva?
Noi ne-am pregatit prihic pentru FIV pentru ca nu ne-am mai chinui sa trecem prin toate etapele si sa riscam sa nu rezolvam nimic si sa pierdem timpul.Nici FIV-ul nu e sigur ca se va produce din prima,mai ales ca,desi eu sunt sanatoasa din punct de vedere ginecologic,nu am ramas niciodata insarcinata si nu stiu daca pot tine o sarcina.
Ma puteti indruma catre urmatorul pas? Catre urolog,etc?