Copii raciti vaccinati si cazuri de boala atipice?
buna!
intrebarea mea este daca medicul vostru de familie v-a vaccinat vreodata copilul racit fiind sau altfel bolnav (al meu avea o rinita simpla necomplicata, fara febra, era intr-a 6-a zi de muci aposi dar destul de abundenti) si daca a patit copilul ceva sau nu, respectiv a facut febra, i s-a complicat raceala etc. Intreb pt ca vreau sa-mi dau seama daca la noi administrarea vaccinului a fost singura cauza a intregii probleme dezvoltate dupa injectarea havrix-ului.
Pe prospectul de la havrix junior scrie clar "Ca si in cazul altor vaccinuri, administrarea de Havrix trebuie amanata la subiectii care sufera de afectiuni febrile acute severe. Prezenta unei infectii minore nu constituie, totusi, o contraindicatie pentru vaccinare."
.
Doctorita de familie a argumentat ca daca asa scrie pe prospect asa este...baietelul meu a fost controlat inainte de vaccin, i s-a luat temperatura, a fost ascultat la plamani, la inima, palpat la ficat, splina, la urechi, la sinusuri, i s-a uitat in gat si nu a descoperit nici o problema... totusi, ca din senin, dupa vaccin ne-am ales cu o dubla infectie majora in zona capului etmoidita dreapta si mastoidita stanga, dintre astea doua mastoidita e cea mai nejustificata pt ca el nu a avut o otita trenanta, purulenta, seroasa ci doar o otita congestiva, tratata cu antibiotic din prima zi cand s-a plans de durere la nivelul urechii. Dupa timpanotomie nu a curs absolut nimic din ureche. Timpanotomia i-a fost facuta dupa ce a fost dg cu mastoidita, in urma rmn-ului.
Nicicum nu reusesc sa gasesc o explicatie la ce s-a intamplat...cum e posibil ca un copil care nu a avut in cei 4 ani de viata lui nici o alta boala grava, nici diaree, nici otite, nici puroaie in gat, nici infectii cu streptococi, stafilococi, bacili, DOAR clasicele viroze anuale (una pe an si aia necomplicata, doar cu febra mare), sa ajunga la un pas de meningita cu doua ditamai infectii la cap, si asta sub tratament injectabil cu gentamicina si klacid luat oral de cum a inceput sa-l doara urechea, in a treia zi de febra.
Si nici medicii nu au o explicatie foarte solida....doar ca probabil a contactat un stafilococ, foarte agresiv care a ajuns rapid in osul etmoid si mastoid.
Hemocultura i-a iesit negativa, exudatele nazal, ocular, faringian si din ureche de asemenea sterile chiar de la internarea in spital, dar s-a pus asta pe seama faptului ca luase antibiotic deja.
Si TOTUSI, cele 2 antibiotice luate timp de 4 zile pana la internare NU l-au ajutat pt ca a ajuns la valori de VSH, proteina C reactiva si fibrinogen imense (140 si 260 primele doua).
Cum s-a sterilizat atunci microbul dar copilul era tot mai bolnav pe zi ce trecea si se simtea tot mai rau?
Cum a fost posibil ca sub tratament cu antibiotic sa ajunga la un pas de meningita, atata de bolnav incat era aproape efectiv sa-l pierdem?
Alta explicatie ar fi ca vaccinul i-a destabilizat sistemul imunitar si pe acest fond a contactat un streptococ, stafilococ ce a facut ravagiile cu tot cu tratamentul antibiotic facut acasa, fiind necesara spitalizara si administrarea de 2 antibiotice intravenoase cu specific de penetrare osoasa, concomitent, timp de 14 zile pt a reusi sa-l scoatem din febra, din inflamatie si pericol de meningita, asta in cazul in care in corpul lui nu s-a pus in evidenta la internare nici un stafilococ sau streptococ pe nicaieri, tratamentul a fost instituit doar pe baza rezultatelor RMN-ului.
Daca pana acum am fost cum ma stiti ca sunt, o mama exagerat de grijulie, panicoasa, pai acum sunt de-a dreptul bolnava....
Atat de bolnava incat am ajuns sa ma gandesc si la voodoo stuff, copilul meu s-a imbolnavit grav exact la o luna dupa ce a murit bunicul lui, in aceeasi zi de 13.
Acum va rog sa ma scuzati daca v-am obosit cu mesajul asta lung, daca aveti ceva de spus in ajutor (medici sau parinti), ca sa inteleg si eu ce s-a putut intampla, va raman recunoascatoare.
Raspunsuri
Sheannamp spune:
O tulpina agresiva si rezistenta la antibioticele uzuale de stafilococ poate sa dea astfel de infectii severe...
In ceea ce priveste imunitatea, parerea mea, din ceea ce scrii tu e ca baiatul tau a avut una beton, daca nu era asa, atunci infectia s-ar fi extins mai rapid si nici un antibiotic din lume nu ar mai fi putut sa o stapaneasca.....
Dorsilia spune:
Doamne, merci pt raspuns, stau cu degetul pe F5 intruna....
dar cum a fost posibil ca inca dela internare sa fie culturile negative la toate exudatele, la sange, dar infectia sa fie asa majora, ca i-am facut analizele cu 2 zile inainte de internare si erau valorile la jumatate fata de momentul internarii cand erau uriase pur si simplu si cum e posibil ca nici unul din membri familiei sa nu ia de la el germenul...surioara lui cand nu o vedeam il pupa direct pe nas si bea apa din sticla lui ca era mai buna
iar eu am umblat mereu cu ambii copii in aceleasi locuri, s-au jucat cu aceeasi copii si nici unul nu s-a imbolnavit, doar el
a fost de vina vaccinul administrat asa fara sa fie sanatos tun sau nu?
la ce sa ma astept pe viitor? ramane copilul cu sechele, cu imunitatea scazuta, cu posibilitatea de recidiva sau altceva?
mychydutza spune:
m-a luat cu fiori reci cand am citit postare ta. si eu trebuie sa-i fac celui mic ROR-ul si am un nod in gat numai cand ma gandesc. sanatate multa ii doresc....
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
herra spune:
multa sanatate va doresc si eu!!!
din pacate nu ma pricep, nu pot da un raspuns la intrebarile tale...
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
mirela.d spune:
Dorsilia, eu nu as invinui-o pe doctorita neaparat. Este posibil ca aparent puiul tau sa fi fost in regula.
Intr-adevar, sunt anumite vaccinuri care se fac chiar daca exista probleme minore, acesta neavand nicio reactie adversa. Dar, cum ti-am mai scris la alt subiect, un vaccin poate da (in foarte putine cazuri) reactii adverse urate si fara sa fie un fond cu probleme. Probabil ca baiatul tau a fost unul dintre acele cazuri. Probabil stafilococul a fost contactat dupa vaccinare sau chiar inainte dar fara sa se manifeste.
Acum nu trebuie sa te gandesti ca la orice vaccin va reactiona asa. Stiu ca iti este teama (si mie mi-ar fi) dar trebuie sa te linistesti.
Iar daca iti este teama de vraji (vodoo stuff), poate nu ar fi rau sa mergi si la un preot sa ii citeasca baiatului niste rugaciuni care se citesc in astfel de cazuri.
Sanatate multa va doresc!
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia dar cum a fost posibil ca inca dela internare sa fie culturile negative la toate exudatele, la sange, dar infectia sa fie asa majora, |
probabil stafilococul nu avea localizare faringiana/esofaringiana.
citat din mesajul lui Dorsilia iar eu am umblat mereu cu ambii copii in aceleasi locuri, s-au jucat cu aceeasi copii si nici unul nu s-a imbolnavit, doar el |
nici asta nu e relevant, nu e musai sa fie luat din locurile de joaca. agentii microbieni colonizeaza selectiv substraturile care ii sunt propice. si pot fi infectii silentioase (asimptomatice) sau nu. la fel cum putea sa fie rezident in corpul lui Danut de ceva timp.
citat din mesajul lui Dorsilia a fost de vina vaccinul administrat asa fara sa fie sanatos tun sau nu? |
parerea mea este ca nu. si fara el s-ar fi putut declansa infectia agresiva, poate din cauze cu totul diferite.
citat din mesajul lui Dorsilia la ce sa ma astept pe viitor? ramane copilul cu sechele, cu imunitatea scazuta, cu posibilitatea de recidiva sau altceva? |
nu cred. asa cum zice si Anna nu este cazul unui sistem imunitar slabit. iar clopotele de sticla... nu prea dau rezultate, stii tu
sanatate multa!
Roxana
Dorsilia spune:
Roxana, multam pt raspunsurile punctuale si argumentate....totusi ramane pt mine un mister ce i s-a intamplat copilului si mie nu-mi plac misterele defel:(
Cu vreo 3-4 zile inainte de a fi vaccinat ii facusem exudat nazal, faringian, si coprocultura, toate sterile, ca se cereau pt fisa de inscriere la gradi, asa ca ma intreb unde in alta parte se putea gasi germenul ?
Ma intreb daca nu cumva era posibil ca sotul meu, -- ce stiti bine ca se preumbla intruna in spital la taica-su muribund -- sa-i fi adus acasa un germen asa agresiv....pana prin 17 august sotul a tot fost in contact cu mediul spitalicesc unde e stiut ca se dezvolta germeni rezistenti, mergea si de 2 ori pe zi, plus ca l-a carat cu masina acasa pe taica-su semimort, suferind de leucemie la baza, dar de fapt avea infectii peste infectii de tot soiul, febra permanenta, datorita imunitatii zero.....ca atare e si asta un aspect neelucidat, dar in mintea mea cred ca si de acolo putea sa aduca acasa ceva nasol
roxanaz spune:
citat din mesajul lui Dorsilia Roxana, multam pt raspunsurile punctuale si argumentate....totusi ramane pt mine un mister ce i s-a intamplat copilului si mie nu-mi plac misterele defel:( |
din pacate medicina nu e stiinta exacta - se pot face presupuneri pana la un moment dat.
citat din mesajul lui Dorsilia Cu vreo 3-4 zile inainte de a fi vaccinat ii facusem exudat nazal, faringian, si coprocultura, toate sterile, ca se cereau pt fisa de inscriere la gradi, asa ca ma intreb unde in alta parte se putea gasi germenul ? |
exista rezervoare de stocare in tot corpul pentru agentii patogeni silentiosi sau asimptomatici. tocmai de aceea nu sunt decelate de obicei la analize.
citat din mesajul lui Dorsilia Ma intreb daca nu cumva era posibil ca sotul meu, -- ce stiti bine ca se preumbla intruna in spital la taica-su muribund -- sa-i fi adus acasa un germen asa agresiv....pana prin 17 august sotul a tot fost in contact cu mediul spitalicesc unde e stiut ca se dezvolta germeni rezistenti, mergea si de 2 ori pe zi, plus ca l-a carat cu masina acasa pe taica-su semimort, suferind de leucemie la baza, dar de fapt avea infectii peste infectii de tot soiul, febra permanenta, datorita imunitatii zero.....ca atare e si asta un aspect neelucidat, dar in mintea mea cred ca si de acolo putea sa aduca acasa ceva nasol |
ar putea exista aceasta posibilitate - dar ... iara sunt numai presupuneri si rascolirea lor nu duce la nici un rezultat. daca sotul tau a fost prin spital si a putut contacta un agent patogen asa de virulent... probabil ca avea si el ceva manifestari.
Roxana
Dorsilia spune:
azi am mai vb cu un pediatru despre problema avuta cu baietelul meu, pediatru care ne-a fost mie si lui frate-meu dr in copilaria noastra, si mi-a spus ca SIGUR Danut a avut o otita de multa vreme si noi parinti intelectuali si iresponsabili nici macar NU am remarcat, ca de aia mi-a ajuns copilul in pragul meningitei purulente si ca numai faptul ca a avut o conditie fizica buna l-a ajutat sa treaca peste boala asta, ca de nu, (vorba Annei), nici un antibiotic nu l-ar mai fi ajutat....asa m-a mahnit, pt ca eu chiar stau cu lupa pe copiii astia, d-aia nici nu m-am dus sa muncesc si eu ca tot omul, stau acasa sa ma ocup de ei cum stiu eu mai bine, bat net-ul, citesc si carti in draci si monitorizez fiecare miscare din gene a lor, asa ca mi-e atat de greu sa concep ca am trecut cu vederea o otita trenanta de nici nu va puteti imagina. Danut s-a simtit foarte bine inclusiv in ziua vaccinarii, pana in seara aceea mai bine zis, dupa care a doua zi dupa vaccin, dis de dimineata a inceput cu febra. Nu a fost o perioada in care sa se fi plans de ceva, alerga si se juca in fiecare zi alaturi de prietenii lui din bloc, manca, dormea, asa ca nu cred ca era suferind defel...din cate stiu eu o otita doare, nu? El chiar daca n-a mai avut otita totusi ar fi resimtit disconfort si mi-ar fi spus ca-l doare daca era sa-l fi durut urechea de mai multa vreme.
Ramane pana la urma un caz atipic....inca o dovada pt mine ca voodoo stuff exista, din nefericire