LMA Comori de nov-dec 04(189)
Raspunsuri - Pagina 8
monica-elizabet spune:
va
pe toate si va multumesc din suflet pentru urari
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
ochi_verzi spune:
Am fost cu Diana la dr, tuseste cate o ora continuu
, d-na dr. a zis ca seamana cu tusea asmatica, ne-a dat Ketof, Sumetrolim si Humex, acesta din urma l-am cautat in toate farmaciile(7 ca atatea avem) din oras si nu l-am gasit
cica este criza, asa-mi ziceau farmacistele. Pana la urma i-am luat(recomandat de prietena mea farmacista) un sirop natural cu tei, anason si propolis. Am sunat-o si pe dr si mi-a zis sa-i dau ca-i ok. Mi-e asa mila de ea cand tuseste ca efectiv nu stiu ce sa-i fac, nu stiu cum s-o ajut
Ne-a mai dat si Septilin ca Lantigenul tot nu pot sa i-l dau.
Dimineata am carat-o si cu mine la scoala ca saraca bona a ajuns la urgenta, facuse o cadere de calciu.Am trecut si pe la ea, ca n-au tinut-o la spital, i-au facut un calciu intravenos si i-a dat sa ia tablete de Ca si D3. Era mult mai bine si mi-a zis ca maine vine.
Petrecere frumoasa, sarbatoritilor!
Mihaela si Diana 22.11.2004
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=13" target="_blank">Noi o sustinem pe lo.1 E prietena noastra
try spune:
Fulgule, eu astept, da’ nu dati amandoua odata ca n-am atentie distributiva.
Monicutza noastra, la multi ani si sa cresti “mare” si sanatoasa.
La multi ani pt mihnea sa fie sanatosi si voios mereu.
Tudora, multi ani si multa sanatate trimise amandoua de departe.
Alexia, la multi ani si sa ai parte doar de cele bune-n viatza.
Miria, dragutza, cauta o oaza de liniste in ceva, altfel nu o sa-ti fie bine daca ramai prea mult in starile astea. Nici eu nu “port” roz de vreo cateva saptamani, dar nu ma las asa de usor sa ma duc la fund. O cale exista pt orice, mai buna, mai rea, trebuie doar sa faci pace cu calea asta si sa te gandesti mai putin “de ce” si sa te gandesti mai mult la modul: ok, se intampla, ce fac acum? Cum rezolv problema? Incearca sa te lasi mai putin prada sentimentelor si sa te gandesti mai mult la solutii si sa executi ceva.
Pupici la bolnaviori si in special Ruxitei si viitorului sot.
Aime, eu sunt stil mai militaresc, ca sa zic asa, cand vine vorba de “calirile” pruncilor. Eu nu cred ca e o mare tragedie pt ei trezitul asta la 6:30, mai ales daca au fost pusi la culcare in timp util seara. Ba din contra, cred ca ei se simt mai putin traumatizati de aceste treziri decat noi. Si eu acasa incerc sa ii las sa faca singuri ce stiu ca pot face si ii incurajez sa le faca mereu. Imbracatul/dezbracatul la alex a devenit rutina, eu fac asta numai in situatii de exceptie, cand venim tarziu de la vreo petrecere si el dormea in masina sau ii mai acord cateodata “bonus” de alintatura cand se milogeste pe langa mine ca e tare obosit si nu mai poate. Si pe adrian deja il pun sa-si dea singurel pantalonii si pampersii jos cand ne pregatim de baie (alex la varsta lui se si imbraca singur, mai putin sosetele). Bluza nu e capabil s-o dea jos, il vad. Eu iubesc sa-i vad capabili sa faca mici trebusoare singuri si sa-i responsabilizez de mici. Nu mi-ar placea, mai ales ca baieti, sa depinda de ajutorul sotiei cand vor fi mari. Imi place sa stiu ca se pot gospodari singuri in orice.
| Citat: |
| Ca la altele e muuult inainte, dar ma intreb uneori ce folos |
Cum poti sa spui asa ceva, miria? Stiu ca la un moment dat cand trecem prin probleme tot ce ne dorim e sa-i vedem normali, nu genii, nu mai cu mot, ci absolut banali si normali. Dar nu uita ca mare lucru tu nu poti schimba, nu tanji dup ace ai fi putut avea sau ce ti-ai fi dorit tu sa ai, invata sa faci pace cu situatia si s-o iei pe Bia asa cum e ea, sa descoperi bucuria de-a o privi in ochi fara sa iti treaca vreun nor prin cap ca ea nu comunica asa cum ti-ai dori tu. Cu cat vei fi mai neimpacata cu aceasta situatie, cu atat ii vei insufla si ei sentimentul ca e diferita de ceilalti si asta numai bine nu-i face in privinta increderii in sine. Ea trebuie sa te vada pe tine tot timpul mandra de ea, tu esti barometrul ei, ori daca tu esti “defecta” mai tot timpul, ea va percepe ca asta e starea de normalitate. Trebuie sa-ti impui sa te schimbi de dragul ei, iar asta presupune sa inveti sa accepti problema ei (in caz ca are una). Daca te ajuta la ceva, citeste in stanga si-n dreapta despre mamici care se confrunta cu reale probleme de sanatate ale copiilor lor si-ai sa realizezi ca tu de fapt nu ai o reala problema. Problema e in capsorul tau si vei scapa de ea doar daca vei dori sa se intample asta. Din pacate numai forta ta interioara te poate ajuta sa vezi altfel lucrurile, nimeni din afara. Trebuie sa existe in tine o dorinta mare sa vrei sa schimbi lucrurile.
Adriana, eu am concluzionat ca 3 feluri de tort sunt oricand perfecte pt papilele gustative la o petrecere: diplomat, tiramisu sau tort de zahar ars. Nu sunt mare fan dulciuri si ca urmare ceva trebuie sa fie tare bun sa imi faca placere sa mananc. Pe astea 3 le mananc oricand cu placere. Ornatul tine de creativitatea ta, orice tort se poate orna/forma dupa imagiantia ta.
diana2004 spune:
MONICA,scuze...
,ma lasa memoria,mi s-au terminat neuronii;citesc eu mai sus,vad ca e ziua ta,imi zic sa nu uit sa te felicit si ce fac ????UIT !!!
Asa ca :draga Monica sa ne traiesti,sa fii fericita,sa te bucuri de familia ta si sa bucataresti in continuare ca sa mincam si noi din priviri bunatatile facute de tine! 

diana2004 spune:
Try,multumesc,am primit lista.
Ochi verzi si la noi situatia e la fel cu tusitul dar in mare parte tusea se datoreaza si mucisorilor pt ca dupa ce il aspir pe Andrei cu batista bebelusului se mai potoleste.
ad_rianna spune:
try sa stii ca si eu m-am gandit ca nu prea conteaza ce e inauntru ci mai mult decoratul tortului...adica
normal ca conteaza...ce am putut sa spun
...mie sincer nu-mi place nici diplomatul nici tiramisu...ma gandeam la ceva cu nuca, mie asta imi place cel mai mult sau fructe. desi cel de3 fructe nu iese mereu...ufff, am sa vad ce fac pana la urma
am pus aici niste poze de saptamana trecuta...mare "chin" a fost pt. mine. sarbatoarirea lor va fi saptamana cealalta si pana atunci nuuuu mai pun eu nicio poza ![]()
ochi_verzi spune:
Diana, ea mucisori n-are deloc.
Am tot cautat acuma pe net dar mare lucru n-am gasit asa ca va intreb pe voi...e posibil sa fie cum a zis dr?
Tusea ei incepe asa mai productiv si treptat devine tot mai seaca pana la senzatia de voma.
Asa e bine, nu febra, nu mucisori, in gat nu este rosie decat usor iritata dar tusesteee si--n somn de nici nu se odihneste calumea.
Am zis ca maine-l sun si pe dr din Timisoara sa vad ce zice si el si de trebuie facem un drum si pana acolo.
Dr zicea sa nu-i fac pufuri ci Bioparox ca nu i-ar face bine dar totusi cand am mai avut episoade din acestea doar cu Bioparox i-a trecut...sunt in ceatza.
A si mai zicea ca ea e si cu acea alergie de primavara cand îi apar asa pe fata langa urechi niste bruburute si-n Timisoara cand am fost ne-a zis ca-i o usoara alergie atopica.
Edit:Adriana, sunt niste frumosi si tare bine mai seamana Tudor cu tine
si Bianca e asa dulce
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=13" target="_blank">Noi o sustinem pe lo.1 E prietena noastra
diana2004 spune:
Ochi verzi,de obicei eu fac ce zice pediatrul,poti sa-i dai o doza de ketof la culcare,da-i si sirop dar daca nu are febra si nu are rosu in git parca nici eu nu i-as da sumetrolim.Suna miine la Timisoara.
ochi_verzi spune:
Multumesc, Diana!
Am sa incerc sa sun dupa 6 ca atunci stiu ca merge la spital, ca nu-mi place sa-l deranjez cand e acasa.
monica-elizabet spune:
Of Doamne Mihaela...ma rog sa nu fie astm...sper sa se insele doctorita...si mai ales ca pitica ta sa nu devina asa sensibiloasa ca a mea si sa faca tuse 1-2
ca e tare nasol...eu una stau stresata rau de tot de la prima tuse
fii atenta la ce ti-a zis dr nu-i mai dai alte medicamente...acum daca este "suspecta" de astm...trebuie sa sti ca medicamentele de tuse indicate pentru o tuse normala unui astmatic ii pot face rau...
si mie mi se parea ca-i trece f bine cu ambroxol si paxeladine...dar dr mi-a spus ca numai o minune a facut ca ea sa nu se sufoce in cele 4 crize pe care le mai avusese...si eu credeam ca-s simple crize de tuse ...
si sanatate multa, multa de tot
Diana
esti o dulce...iti multumesc pentru urari, ce mai face piticul tau
try
multumim si de urarile de la multi ani! si de cele cu sanatate
sa se intoarca si al voi inzecit...
sa va povestesc de ruxi...azi nu a venit d-na ei(eu stiam ca doar era trecut in agenda)
dar totusi am dus-o...ajunge la gradi se intalneste cu o prietena chiar in poarta se tin de manuta si le anunta portareasa ca tcia Rita nu este si le intreaba in ce sala sa le duca???? ele saracele s-au strans tare de manute si se uitau disperate una la alta
(parca sa nu cumva sa se piarda ca macar asa erau amandoua) le-a dus mai intai intr-o sala "verde" dupa 1 min le vad iesind din sala(eu il asteptam pe sotz sa vina sa ma preia de-acolo si am vazut totul si nu mai puteam de ras)si o strigau pe portareasa...tciiaaaaa...vrem in alta salaaaa
le ia saraca portareasa si le duce intr-o alta sala...au intrat acolo si n-au mai iesit... dar cand m-am dus sa o iau mi-a spus bucatarul ca d-ra ruxi avusese o mica repriza de plans
...nu au aflat de ce...dar banuiesc ca a fost din lipsa tciei ei...
mi-a povestit ca tcia nu a fost astazi ca a mers la dr...si o intreb si ai plans dupa ea??...aaaa...NU...zice ea...ma lovise Michelle de-aia am plans ![]()
Acum sa va zic de ce sunt putin ingrijorata...astazi am facut un mic experiment de fapt de aceea am dus-o cand nu a fost tcia ei...
aici la gradinita in fiecare an au o alta educatoare...nu este ca la noi acasa 3-6 ani cu aceeasi educatoare , cls I-IV aceeasi invatatoare, etc...
aici fiecare an cu alta educatoare...specializata pe varsta respectiva a copilului...(alex n-a avut nici o problema cu aceste schimbari) dar ruxi stiti ce greu s-a acomodat la gradi...deja mai sunt 2 luni si luam vacanta...apoi trecem la alta educatoare...schimbam practic doar sala...pe ruxi nu o vad despartzindu-se de tcia Rita ei iubita...cred ca tot acolo in sala o sa mearga
oare cum o fii mai bine...ea oricum e mai mica cu 1 an decat colegii ei de-acum...sa o mai tin 1 an tot aici in clasa si sa fie si cu tcia ei...sau sa mearga cu colegii ei in clasa urmatoare...?
normal ar fi a doua varianta ca sa nu "bata pasul pe loc" dar ma pun eu cu piticii ruxandrei? hmmm...grea problema...cred ca timpul o sa le rezolve incet pe toate...
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post