Mononucleoza (Boala Sarutului )
Raspunsuri - Pagina 2
Olgutzika spune:
Yael, da, repetam lunar hemoleucograma si tot ce tine de analiza activitatii ficatului. Nu atat palparile si recoltarile ma stresau, cat teama ca ies prost si nu ma mai lasa sa joc. Pe de alta parte, eram linistita ca daca ar fi fost ceva in neregula, as fi aflat la timp. Asa cum spune si Sanziana, a durat ceva si la mine pana la diagnosticarea corecta. Dadeam si bacul, si la facultate...
Da, ganglionii s-au retras, in timp ( ani...) complet. Recunosc ca am ramas cu o tara de atunci, si ma trezesc ca imi pipai gatul pe langa clavicule adeseori.
Nu imi aduc aminte exact ce tratament am avut atunci, dar luam Prednison la greu si am mancat o luna fara pic de sare...
Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE
Iael spune:
El se simte bine acum ,amigdalele s-au mai micsorat , nu prea mai au puroi .Nu a facut febra mare si nici nu l-a durut foarte tare gatul .M-am speriat tare cand am ajuns la dr , mi-era teama de rezultatul analizelor , i-au facut tot felul de teste din cauza acelor ganglioni mariti.Testele au iesit bine , doar putin transaminazele marite .Dr mi-a spus ca i se pare o forma mai usoara , sa nu ma sperii .A vazut si ea ca tremuram toata .
Incerc sa ma linistesc si sa-mi spun ca totul va fi bine .
A durat destul de mult Olgutzika pana s-au retras ganglionii , eu ma uit
zilnic sa vad daca au scazut .
Doamne Ajuta !
CriPOD spune:
In Ro te interneaza cu mono?
Alinutza1979 spune:
Si iubitul meu a avut aceasta boala.
Din pacate virusul ramane in organism (in stare latenta) toata viata :( , ca herpesul.
Iubitului meu i-a prescris medicul de familie antibiotic, crezand ca este o infectie in gat! Si dupa cateva zile avea dureri de murea
Apoi s-a internat la spitalul Victor Babes - Bucuresti.
I-a trecut cam in 2 saptamani!
La aproximativ 1 an, a facut si fratele lui - si la el aceeasi poveste (antibiotic dat de medic de famile, durere puternica, internare).
multa sanatate!
Iael spune:
Alinutza tu nu ai luat ?
Multe persoane ajunse la maturitate au acest virus in organism (80%)si nu au avut nici un simptom .Am inteles ca mononucleoza e foarte frecventa in randul tinerilor .
Alinutza1979 spune:
Iael - posibil sa-l am in organism insa spre fericirea mea nu s-a manifestat!
Este posibila si varianta ca eu sa-l fi avut prima si sa-i dau lui (la el manifestandu-se)!
Sau probabil eu nu il am deloc!
Iael spune:
Da, este posibil ca el sa-l fi luat de la tine .Nu poti afla decat daca iti faci testul .Insa nu cred ca are rost daca nu ai avut simptome.
El a mai avut probleme dupa ce a trecut mononucleoza?
A tinut regim in perioada cu pricina ?
Dulc1ka spune:
Si eu am avut aceasta boala in generala in clasele mici . Nu mai stiu exact ce regim am tinut.Stiu k nu a fost chiar asa grav si nici nu am fost internata dar acum de curand mi s`a umflat ganglionul drept. Nimic suparator, nu e dureros , nu e mobil , nu tusesc , febra si oboseala sunt absente .In prima faza nimic nu e ingrijator . Am fost la M.F.care mi-a pus diagnosticul -SUSPECT MONONUCLEOZA INFECTIOASA si mi`a dat tratament cu antibiotic CECLOR MS 500mg dar nu a avut nici un efect.La control vazand ca nu e nici o schimbare mi`a dat bilet de trimitere la Sp. Victor Babes-Bucuresti unde am primit o lista cu ce analize trebuie sa`mi fac.Avand o problema cu o masea (partea stanga) m-am dus la dentist si i-am zis si d ganglion si m-a trimis sa fac o panoramica dar din aceasta nu reiese nici o infectie pe partea dreapta . Astazi mi`am facut o parte din analize : HIV 1 si 2 EBV CMV , TOXO si radiografia pulmonara.La radiografie nu a iesit nimic suspect . Maine urmeaza sa fac cealalta parte de analize : HLG VSH fibrinogen TGP exudat faringian ecografie abdominala si IDR . Ingrijorator e faptul ca dr. de la Victor Babes a pomenit de boli ca hepatita ,SIDA , tuberculoza ,cancer etc. dar simptomele acestor boli lipsesc la mine....asta insemnand operatie nu?! Imi este foarte frica de spitale si de operatii . Ce credeti ca ar putea fi ?Operatia ce grad de risc are ? Cum se procedeaza ?Adica cu alte cuvinte pe unde imi scoate ganglionu` , ma taie pe exterior sau exista metode sa`l scoata prin interior ? Va rog mult sa ma ajutati ca mi se taie respiratia doar cand ma gandesc !
Alinutza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iael Da, este posibil ca el sa-l fi luat de la tine .Nu poti afla decat daca iti faci testul .Insa nu cred ca are rost daca nu ai avut simptome. El a mai avut probleme dupa ce a trecut mononucleoza? A tinut regim in perioada cu pricina ? |
NU,de atunci nu a mai avut probleme niciodata!Regim a tinut numai in spital!