Piersicutze de iulie-august 2006 (90)
Raspunsuri - Pagina 9
Babee spune:
Nico iti va fi mult mai bine singura, vei vedea.Iti vei organiza tu timpul asa cum crezi si vei reusi
.Ai incredere in tine si va fi mult mai bine.
Eu am 3 copii, juma de job, si reusesc.Am un plan mintal cam ce fac toata saptamana, incerc sa nu ma abat prea mult-asta ma ajuta cel mai mult.Si imi fac timp pentru mine si pentru toti.
Citeam de ce fac alte piersicute la 2.3 ani.Rebeccai ii plac mult Lego , masinile, papusile mai nou si e topita sa le dea biberon(sigur a vazut pe la gradinita), puzzle face dar micute de 12 si cele de lemn unde fiecare bucata isi are locul intr-un singur loc(cred ca incep sa ma tacanesc..nici nu stiu sa explic
).De vorbit nu prea...si Raversburger au cele mai interesante puzzle-uri si jocurile de la ei sunt la fel de interesante.
Pentru ca a venit frigul iar noi uneori dupa amiaza nu mai apucam sa iesim afara, avem activitatile de casa.Coloreaza destul de bine, are rabdare dar mai si mazgaleste, iar cand facem colaje, diverse animale...la taiat nu se pricepe dar are rabdare sa puna ochi, gura si altele.O sa incerc intr-o zi sa fotografiez cateva din activitatile de pana acum, poate inspiram si pe altii![]()
Crize....sunt rare la noi.Cand este sotul meu face mai urat pentru ca el ii permite mai multe.La noi functioneaza bine explicatia:uite asa consider eu ca ar trebui, ai vrea si tu?de ex vrea bomboane iar eu ii dau un fruct.Daca maraie ii explic ca fructele au mult mai multe vitamine(si care este rolul vitaminelor) iar bombonelele fac carii sau o poate durea burtica.Si se stramba si incepe cu nein si alte comentarii pe limba ei(dezaproband bomboanele).
Oricum...brainstorming----cat mai mult
si repetat de mii de ori ca papagalul![]()
Fug la nani ca pic de somn
![]()
nicomico spune:
sper sa fie bine pentru a m-a anuntat tata ca mama a racit foarte rau , ca nu se poate ridica din pat, deci de maine.....singurica!!!!!
multumesc pentru incurajari, si eu sunt optimista
babee cum faceti colajele? desenati voi sau se gasesc de cumparat?
noi nu facem decat sa ne jucam cu papusile, le culca, le da sa manance, gateste si deseneaza
foarfeca nu i-am dat-o inca si eram curioasa daca nu este totusi prea devremein schimb am incercat cu plastilina si nu am avut mare succes
| Citat: |
| citat din mesajul lui Babee Nico iti va fi mult mai bine singura, vei vedea.Iti vei organiza tu timpul asa cum crezi si vei reusi .Ai incredere in tine si va fi mult mai bine.Eu am 3 copii, juma de job, si reusesc.Am un plan mintal cam ce fac toata saptamana, incerc sa nu ma abat prea mult-asta ma ajuta cel mai mult.Si imi fac timp pentru mine si pentru toti. Citeam de ce fac alte piersicute la 2.3 ani.Rebeccai ii plac mult Lego , masinile, papusile mai nou si e topita sa le dea biberon(sigur a vazut pe la gradinita), puzzle face dar micute de 12 si cele de lemn unde fiecare bucata isi are locul intr-un singur loc(cred ca incep sa ma tacanesc..nici nu stiu sa explic Pentru ca a venit frigul iar noi uneori dupa amiaza nu mai apucam sa iesim afara, avem activitatile de casa.Coloreaza destul de bine, are rabdare dar mai si mazgaleste, iar cand facem colaje, diverse animale...la taiat nu se pricepe dar are rabdare sa puna ochi, gura si altele.O sa incerc intr-o zi sa fotografiez cateva din activitatile de pana acum, poate inspiram si pe altii Crize....sunt rare la noi.Cand este sotul meu face mai urat pentru ca el ii permite mai multe.La noi functioneaza bine explicatia:uite asa consider eu ca ar trebui, ai vrea si tu?de ex vrea bomboane iar eu ii dau un fruct.Daca maraie ii explic ca fructele au mult mai multe vitamine(si care este rolul vitaminelor) iar bombonelele fac carii sau o poate durea burtica.Si se stramba si incepe cu nein si alte comentarii pe limba ei(dezaproband bomboanele). Oricum...brainstorming----cat mai mult Fug la nani ca pic de somn ![]() ----------------------------- Gabriela ![]() Phillip,Rebecca si Luca |
Consi spune:
Babee ar fi super daca ai avea timp sa ne arati niste poze in timp ce faceti colaje. Chiar m-ai facut curioasa si suna si foarte interesant.
Am preluat si ideea lui Muuh cu "orchestra"
. Momentan noi ne specializam pe pictura si design interior. Peretii sunt din ce mai colorati. Deh, suntem la inceput si incercam...
Tweety culmea e ca vineri a fost foarte cumintel la plecarea de la gradi. Parca a simtit ceva. Oricum ti-am ascultat sfatul si mi-am pus "boboane" in poseta.
2 zile voi fi plecata la Bucuresti. Doamne ca deja mi-e dor de el. Cel mai greu imi va fi dimineata, cand de regula vine cu pernuta si plapumioara la noi in pat. 
Salutari!!!
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
www.totsites.com/tot/luca_dobos" target="_blank">site-ul meu
Exista un singur tip de succes: acela de a face din propria viata ceea ce vrei.
Tweety7 spune:
Consi 
Joaca... Hmmmm... Sa ma gandesc. Pai, ceva organizat asa, nu prea facem. Mai ales ca sunt cu apartamentul in renovare de 2 luni si nu am prea avut timp sa ma ocup de pitica. Mai mult ne uitam pe carti. N-are rabdare sa-i citesc povesti, dar ii place ei sa comenteze pe seama imaginilor vazute. Ma mai pune sa-i desenez si sa ma vedeti ce dau dintr-un colt intr-altul cand imi cere sa-i fac rinoceri, camile, porci sau te miri ce alte animale.
Mai stam la calculator pe youtube la diverse desene, melodii, bla bla. Ne si jucam un pic pe poissonrouge.com... Pe-afara n-am treaba cu ea. Se joaca cu ceilalti copii fara sa ma mai bage prea mult in seama. Doar daca are vreo nevoie sau suparare vine la mine. Cam atat mi-amintesc deocamdata.
Mami a Clarei (18.08.2006) si
24 saptamani cu
Victor
MADYN spune:
Neata mamici de piersicute!
Cu vorbitul si cu pampersul tot in urma sintem, in schimb ne place puzzel-ul de 3-4-5-6 piese. Cu mai mult n-am incercat, ca n-am gasit. Unde ziceti ca se gasesc Ravensburger? In rest ii plac masinile f. mult, pe multe le recunoaste dupa marca (BMB- e BMW, Udi e Audi, Mini) apoi stie toate culorile dar nu le pronunta chiar pe toate, stie animalele, ii place sa danseze mai ales dupa muzica populara
si sintem in curs de invatare a literelelor care se pare ca-i plac. Cifrele in schimb nu prea, numara 'unu, patru' si atit. In rest nu zbenguim pe afara, cu triciclete, tractoras, trenulet, topogan binenteles in compania altor copilasi.
Cit despre crize, pledez si eu pt. multa rabdare si empatie fata de pui. Cel putin la puiul meu o vorba buna, chiar si repetata de o mie de ori, face cit o suta de vorbe spuse imperativ, il face mult mai intelegator si mai echilibrat.
Mady
16+
si Mihai - (1-aug-2006)
Ioana5255 spune:
buna fetele,
nico o sa fie bine ai sa vezi.
noi suntem bine, picea mea vad ca incet incet trece la capitolul de ce sau ce este asta mami.
Anul trecut i-am cumparat un joc de la Eichorn cu litere si cifre. Literele le cunoaste foarte bine, le pune in ordine si stie sa le asocieze a de la ala, m de la mama, s de la mama si tata (adica sabina si silviu), b de la baba si tot asa.
Pentru desenati-am luat o tabla de la Ikea cu rola de hartie, pe care toata ziua deseneaza impreuna cu noi sau cu bunicile, mai mult cu ele, ca eu cam sunt antitalent.
Am gasit sambata cand am fost la cumparaturi puzzle magnetic cu piese mari si mici. De cateva zile facem puzzle impreuna si stie unde se potrivesc piesele. Nu prea are rabdare sa faca unul cap coada. In rest si noi ne jucam cu papusi, se deghizeaza in tot felul si ne dasneaza, canta pe limba ei si noi trebuie sa o aplaudam, mai nou este fan Marry Poppins si Locomotiva Thomas. Cand face crize cel mai bine functioneaza: daca faci asa se intampla asta, daca nu intelegi iti iau jucaria, sau ma supar pe tine, sau nu te mai las la desene etc.
Tot sambata am gasit o carte de la Teora care se numeste Animalele domestice si are o plansa si animalute pe care trebuie sa le asezi fiecare cum le vine locul in gospodarie. Ii place tare mult, facem ca toate animalele si le punem pe fiecare la rostul lor.
Fug ca trebuie sa o imbrac, ca iese afara.
Voiam sa va spun, ca soacra mea a reusit de a scapat de tumoarea de la san, a trecut cu bine si peste operatie si chimioterapie. Acum se poate ocupa din nou de Alexandra si sper sa ne-o tina Dumnezeu in viata cat mai mult. Va multumesc pentru vorbele frumoase si sprijin, atunci cand am postat prima oara mesajele.
Sabina mamica Alexandrei
http://s249.photobucket.com/albums/gg240/Sabana_2008/
anasia spune:
sabina, Doamne ajuta! bine ca a trecut peste ce a fost greu!
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani
norocuta spune:
Buna tuturor,
Ioana multa sanatate soacrei tale, Doamne ajuta, uita ca a trecut un hop mare in viata.
Va fi bine, vei vedea!
Va doresc la toate o zi frumoasa de toamna
!
_
www.piersicute2006.blogspot.com
ralucaspm spune:
Tweety, Ioanna nu stie sa citeasca cuvantul, doar recunoaste literele. De exemplu daca scrie RALUCA, ea citeste: Raluca-Alex-Luiza-ureche-Cleopatra-Alex .
Raluca cu
Ioanna (5.07.2006) si
Georgios (13.03.2008)
larissa_79 spune:
michelle, as vrea si eu un Pm cu locul de unde se pot cumpara acele puzzel-uri. No i-am luat Alexiei abia acum o saptamana unul de 12 piese parca si il face fara probleme. I-as mai lua cateva sa diversificam. Mai avem un puzzle din cuburi si poti face 6 imagini. Nu il face inca singura dar gaseste imaginile. Daca ne propunem sa facem imaginea cu vacuta cauta pe fiecare cub imaginea ce corespunde si gaseste. Chiar ii plac joculete de genul asta si am vazut ca se incapatzneaza sa ii iasa. L-am trimis duminica pe ta'su sa mai ia la copil un puzzle. Si a luat!
Are ala cred ca vreo 200 de piese mici cat unghia. Saracul copil...le tot agita in cutie si zice nedumerit "uite pese, hai mama 'oaca ( a se citi joaca). Da' de unde ca nici eu nu stiu sa fac minunatia! 
In rest noi suntem bine. Iesim dimineata cam 3 ore afara, papam bine, nani tot vreo 3 ore si seara activitati. De colorat nu ii place mazgaleste si atat. Stie insa multe din litere: A de la Ale, M de la mama, D de la Dorel ( bunicul) si tot asa. Numai ca nu stie sa zica D sau A zice: Ata Mama, Ata tata, ata lili...etc...
E o scumpa si eu ma tot topesc dupa ea in fiecare zi....si noi functionam pe baza de explicatii dar mai avem si nervisori, moement in care mami se supara. Eu inca sunt all day cu ea....si muncesc printre picaturi. Va citesc mereu...dar mai greu cu scrisul...
Va imbratisez!
Larisa si Alexia
(13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
S-o ajutam pe Alexia!