Regim de slabire dat de doctora Magda Bajenaru
Raspunsuri - Pagina 2
gudinde spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui magduta10 Buna fetelor Va rog sa am lamuriti si pe mine. Pe linga ca nu se maninca dulciuri deci zaharul in orgnism scade, de ce va mai sa si siofor, care este pt diabet zaharat tip 1 si tip2, cidn nu e asa de mare pest elimita nivelul de glucoza in organism si asa sioforul scade al nivel mai mic. Deci voi fara zahar si mai si bagati al siofor. De ce? Pai nu ajungeti la hipoglicemie? in asteptarea unui ingeras |
Magduta,
Sioforul nu are efect hipoglicemiant mare si in plus se ia dupa masa.
Sioforul se da pt ca la baza sindromului ovarelor polichistice (atentie sindromul, nu doar ovare polichistice) sta o rezistenta la insulina. Metforminul (substanta activa a sioforului) se da pt cresterea permeabilitatii celulare la insulina.
De asta gustarile sunt f importante in regimul pt PCOS. La orele 11 si 16 exista in organism o descarcare fiziologica de insulina, iar prezenta insulinei in sange are ca principal efect secundar blocarea arderilor de grasimi si astfel un efect nedorit asupra depozitelor de grasimi.
LucaLuca spune:
Doamnelor, eu am postat de curand un regim pe subiectul FIV, il repostez aici, caci nu toata lumea citeste subiectul respectiv. Este o dieta proteinica, ceea ce este recomandat pentru femeile care isi doresc un copil. Eu am pierdut dupa cele 14 zile 4 kg, deci nu foarte mult, dar nici putin. Succes!
Regim proteinic, recomandat inainte de FIV
Reguli generale :
- alcoolul este strict interzis pe durata celor 14 zile ;
- zaharul de sinteza (zaharina) este autorizat in cafea ;
- sarea - de redus la maximum ;
- salata cu cat mai putine grasimi posibil – totusi, este tolerat un sos « allégé » (« light » ? « lejer » ? cum se cheama in Ro ? se gaseste in comert, dar uitati-va la nr. de calorii si de grasimi indicat pe eticheta – sunt mari diferente) ; ierburile aromatice in salata sunt acceptate ;
- apa cat mai multa, minimum 1,5 l/zi.
- cina trebuie luata inainte de orele 19:00 ;
- regimul se tine timp de 14 zile, dupa care se reia o alimentatie normala, fara restrictii, dar si fara indopare haotica ; in principiu, kilogramele nu ar trebui sa se intoarca.
Ziua 1
Mic dejun : cafea (eventual, cu zaharina)
Pranz : doua oua fierte, spanac fara sare, eventual cu ierburi aromatice (fara limita cantitativa)
Cina : carne de curcan/pui la gratar (de dimensiunea unui steack mediu) + salata verde si telina (fara limita cantitativa)
Ziua 2
Mic dejun : cafea si un croissant mic (atentie, fara ciocolata!, in Fr, croissantul nu e niciodata umplut cu cioco, ala e « pain au chocolat »)
Pranz : carne de curcan/pui la gratar (de dimensiunea unui steack mediu) + salata verde si fructe (fara limita cantitativa)
Cina : sunca/jambon (fara limita cantitativa)
Ziua 3
Mic dejun : cafea
Pranz: doua oua fierte, salata verde si rosii (fara limita cantitativa)
Cina : carne de curcan/pui la gratar (de dimensiunea unui steack mediu) + jambon si salata verde (fara limita cantitativa)
Ziua 4
Mic dejun : cafea si un croissant mic (fara ciocolata)
Pranz : un ou fiert, morcovi (preferabil cruzi, se accepta si fierti, dar prin fierbere pierd din fibre), 1 bucata medie de branza (aici e mentionat branza « gruyère », dar e ok orice branza mai lejera)
Cina : fructe (fara limita cantitativa), un iaurt (nu neaparat dietetic)
Ziua 5
Mic dejun : cafea, morcovi rasi stropiti cu lamaie (de respectat)
Pranz : peste la gratar, cu ierburi aromatice, doua rosii
Cina : carne de curcan/pui la gratar (de dimensiunea unui steack mediu) + salata verde (fara limita cantitativa)
Ziua 6
Mic dejun : cafea si un croissant mic (fara ciocolata)
Pranz : carne de curcan/pui la gratar (fara limita cantitativa)
Cina : doua oua fierte, morcovi (preferabil cruzi, se accepta si fierti, dar prin fierbere pierd din fibre), salata verde si telina (fara limita cantitativa)
Ziua 7
Mic dejun : ceai negru sau de plante, cu lamaie (eventual, cu zaharina)
Pranz : carne de curcan/pui la gratar (de dimensiunea unui steack mediu) + fructe (fara limita cantitativa)
Cina : mancati in cantitati rezonabile ceea ce va pofteste inimioara (dar nu alcool!)
Ziua 8
Se reia meniul de la Ziua 1. A nu se continua mai mult de Ziua 14.
---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/
arianutza spune:
Magduta, mie personal sioforul mi l a dat strict pentru a stimula ovarele sa lucreze. Mi a explicat doamna doctor ca acutalmente lucreaza la un proiect prin care vrea sa demonstreze ca substanta continuta de siofor are un efect benefic asupra ovarelor. Asa ca n a avut treaba tratamentul meu pe baza de siofor cu glicemia. Stiu si eu foarte bine ca este un medicament pentru diabet insa mi am asumat riscul de al lua cu toate ca n am probleme cu glicemia. Din contra am facut analiza glicemiei ca sa vada daca este in limite normale pentru ca altfel daca ar fi fost scazuta nu prea putea urma tratament cu Siofor. Eu cand am ajuns la doamna doctor eram plina de chisturi pe ovare si fara ciclu. Iar la inceputul lui august la ecografie 4D nu mai aveam nici un chist si ciclul imi vine bine si am si ovulatie. Acum, asa cum am mai spus poate si inainte depinde si de cum raspunde organismul la medicament.
cristiama spune:
Sa va mai spun de capcanele curelor de slabire, in conditiile in care eu lucrez intr-o firma mare, colegii mei au tinut de-alungul timpului tot ce va imaginati ca regim alimentar.
Si marea majoritate s-au ingrasat mai mult in timp. Regimuri cu salate si regimuri proteice, disociat, herba life, masaj + toate chestiile carora li se face reclama undeva.
Colegilor cu regimul proteic le-a crescut colesterolul la cote alarmante, peste 350!
Si s-au ingrasat la loc!!!!
SINGURII care au reusit sa se mentina, eu cunosc doar 2 au fost cei care si-au schimbat regimul de viata:
- mancat mai putin, se poate, stomacul se obisnuieste
- sport OBLIGATORIU de 2-3 ori pe saptamana
- putine dulciuri, putina paine, fara carne de porc; multe legume, fructe cat mai putin prelucrate, in orice cantitate
De ce credti voi ca americanii au cel mai mare numar de obezi? O avea legatura cu cel mai mare numar de cure de slabire si medicamente miraculoase?
arianutza spune:
| citat din mesajul lui arianutza Fetelor, sper ca doamna doctor nu se va supara ca am dat acest regim si mai departe. Sper din toata inima sa aibe acelasi efect si la voi. La mine a mers excelent si sper sa se lase acum cu un bebelus (pentru cele care isi doresc asta, bineinteles). PRIMA ZI: - mic dejun: doua felii paine, doua felii pastrama pui, 200 gr. branza de vaci, doi castraveti de gradina - gustare: 200 gr. capsuni sau kiwi sau ananas + 150 gr. iaurt - pranz: o supa crema de legume fara ulei (250 ml),250 gr. macrou la gratar, 150 gr. orez - gustare: un grape fruit + 150 gr iaurt - cina o felie paine, doua felii cas, o rosie A DOUA ZI: - mic dejun: idem prima zi - gustare: un mar - pranz: 200 gr cotlet la gratar, 150 gr. cartofi natur, o salata varza - gustare: 200 gr iaurt sau lapte 0.1% grasime - cina: o supa crema de legume cu crutoane A TREIA ZI: - mic dejun: doua felii de paine, 200 gr. iaurt, un ou fiert, un ardei verde - gustare: 2 kiwi - pranz: o felie de paine, o salata ton, 200 gr piept pui la gratar cu 200 gr amestec legume - gustare: 200 gr ananas - cina: 5 ciuperci mari la cuptor, 100 gr paste grau dur, o salata A PATRA ZI: - mic dejun: 100 gr cereale, 250 gr lapte sau iaurt - gustare: 200 gr capsuni - pranz: 150 gr carne vita la cuptor (cu o lingurita ulei), 100 gr paste grau dur, o salata verde - gustare: 150 gr iaurt - cina: 150 gr mamaliguta, 150 gr branza vaci A CINCEA ZI : - mic dejun: doua felii pane, doua felii muschi file, doua felii cas, un castravete - gustare: trei morcovi - pranz: o ciorba de legume dreasa cu iaurt, 200 gr cod la cuptor cu ceapa verde, 2 morcovi, 2 cartofi mici - gustare: 250 gr lapte - cina: o felie de paine, o salata bulgareasca A SASEA ZI: - mic dejun: 100 gr cereale, 250 gr lapte sau iaurt - - gustare: 200 gr ananas - pranz: 150 gr piept pui, doi cartofi mijlocii, o salata cruditati mare - gustare: 200 gr lapte - cina: o supa crema de ciuperci cu crutoane (200 ml) A SAPTEA ZI: - mic dejun: doua felii de paine, 200 gr branza de vaci, doi castraveti - gustare: 250 gr capsuni - pranz: 300 gr orez cu fructe de mar - gustare: 200 gr pepene verde - cina: budinca din 100 gr paste, 100 gr branza, un ou - la cuptor A OPTA ZI: - mic dejun: trei felii de paine, trei felii de muschi file, o rosie - gustare: 200 gr lapte - pranz: o supa de legume, 200 gr merluciu la cuptor cu 2 morcovi si ceapa verde - gustare: un grape fruit - cina: 200 gr orez cu lapte indulcit cu o lingurita de miere (nu zahar) A NOUA ZI: - mic dejun: doua felii de paine, un ou, trei felii de cas, doi castraveti - gustare: 2 kiwi - pranz: 100 gr carne vita la cuptor, 200 gr fasole verde (cateva picaturi ulei si iaurt), doua felii de paine - gustare: 250 gr iaurt - cina: o supa crema de legume cu ciuperci A ZECEA ZI: - mic dejun: 100 gr cereale, 250 gr iaurt - gustare: 250 gr capsuni - pranz: o felie de paine, o salata ton, o felie paine, ciorba vita - gustare: 200 gr lapte - cina: 150 gr cod, 150 gr orez ATENTIE!!! 1. eu nu am putut manca si intre mesele principale, adica gustarile, pe care le am eliminat, insa mancam fie dimineata dupa mic dejun sau seara dupa cina un fruct 2. nu mi place carnea de vita asa ca friptura sau ciorba de vita, le am inlocuit cu friptura de pui, respectiv, ciorba de legume 3. la peste am consumat doar macrou si cod 4. orele mele de masa erau: 6.30, 12.30, 18.30. Daca ti se face foame intre aceste mese ori iei si gustarile ori mananci un fruct 5. de 2 ori pe saptamana inlocuiesti la cina mancarea mentionata cu cate un bol de orez cu lapte indulcit cu miere de salcam (asta ca sa ti satisfaci si necesitatea de dulce de care are nevoie organismul) 6. eu nu am stat sa mi gatesc ciorbe si supe. am cumparat la plic, dealea instant. sunt fara conservanti si fara chimicale (cel putin asa e trecut pe plic)BAFTA!!!!!!!!!!!!!!!! Pastile am luat farcovit (3 pe zi) ca su nu fac piatra la fiere cat tin regimul, bilichool pentru un tranzit bun si siofor petru ciclu fiindca eu cand am ajuns la dumneaei nu aveam ciclu decat cu duphaston. abcdef |
arianutza spune:
Gudinde, ce sa spun, nota 10 pentru explicatie. Asa este insa eu n am fost in stare sa reproduc atat de bine utilitatea sioforui. Mi a spus doamna doctor cand am inceput sa l iau insa..........
LMZ spune:
| citat din mesajul lui cristiama Sa va mai spun de capcanele curelor de slabire, in conditiile in care eu lucrez intr-o firma mare, colegii mei au tinut de-alungul timpului tot ce va imaginati ca regim alimentar. Si marea majoritate s-au ingrasat mai mult in timp. Regimuri cu salate si regimuri proteice, disociat, herba life, masaj + toate chestiile carora li se face reclama undeva. Colegilor cu regimul proteic le-a crescut colesterolul la cote alarmante, peste 350! Si s-au ingrasat la loc!!!! SINGURII care au reusit sa se mentina, eu cunosc doar 2 au fost cei care si-au schimbat regimul de viata: - mancat mai putin, se poate, stomacul se obisnuieste - sport OBLIGATORIU de 2-3 ori pe saptamana - putine dulciuri, putina paine, fara carne de porc; multe legume, fructe cat mai putin prelucrate, in orice cantitate De ce credti voi ca americanii au cel mai mare numar de obezi? O avea legatura cu cel mai mare numar de cure de slabire si medicamente miraculoase? cristiama |
Total de acord cu tine! Cunosc o persoana care a incercat orice: herbalife, cura cu grape-fruit, Reductil, ceai antiadipos, Xenical si nimic pana cand a inceput sa nu mai manance seara tarziu, apoi a renuntat la fainoase, apoi la zaharuri, 2 l apa zilnic, face sport cat de putin zilnic si a slabit 25 kg in 10 luni dar acum se mentine.