Regim de slabire dat de doctora Magda Bajenaru
Fetelor, sper ca doamna doctor nu se va supara ca am dat acest regim si mai departe. Sper din toata inima sa aibe acelasi efect si la voi. La mine a mers excelent si sper sa se lase acum cu un bebelus (pentru cele care isi doresc asta, bineinteles).
PRIMA ZI: - mic dejun: doua felii paine, doua felii pastrama
pui, 200 gr. branza de vaci, doi castraveti de gradina
- gustare: 200 gr. capsuni sau kiwi sau ananas + 150
gr. iaurt
- pranz: o supa crema de legume fara ulei (250
ml),250 gr. macrou la gratar, 150 gr. orez
- gustare: un grape fruit + 150 gr iaurt
- cina o felie paine, doua felii cas, o rosie
A DOUA ZI: - mic dejun: idem prima zi
- gustare: un mar
- pranz: 200 gr cotlet la gratar, 150 gr. cartofi natur, o salata varza
- gustare: 200 gr iaurt sau lapte 0.1% grasime
- cina: o supa crema de legume cu crutoane
A TREIA ZI: - mic dejun: doua felii de paine, 200 gr. iaurt, un ou
fiert, un ardei verde
- gustare: 2 kiwi
- pranz: o felie de paine, o salata ton, 200 gr piept pui la gratar cu 200 gr amestec legume
- gustare: 200 gr ananas
- cina: 5 ciuperci mari la cuptor, 100 gr paste grau dur, o
salata
A PATRA ZI: - mic dejun: 100 gr cereale, 250 gr lapte
sau iaurt
- gustare: 200 gr capsuni
- pranz: 150 gr carne vita la cuptor (cu o
lingurita ulei), 100 gr paste grau dur, o salata verde
- gustare: 150 gr iaurt
- cina: 150 gr mamaliguta, 150 gr branza vaci
A CINCEA ZI : - mic dejun: doua felii pane, doua felii muschi file, doua felii cas, un castravete
- gustare: trei morcovi
- pranz: o ciorba de legume dreasa cu iaurt, 200 gr cod la cuptor cu ceapa verde, 2 morcovi, 2 cartofi mici
- gustare: 250 gr lapte
- cina: o felie de paine, o salata bulgareasca
A SASEA ZI: - mic dejun: 100 gr cereale, 250 gr lapte sau iaurt -
- gustare: 200 gr ananas
- pranz: 150 gr piept pui, doi cartofi mijlocii, o
salata cruditati mare
- gustare: 200 gr lapte
- cina: o supa crema de ciuperci cu crutoane (200 ml)
A SAPTEA ZI: - mic dejun: doua felii de paine, 200 gr branza de vaci, doi castraveti
- gustare: 250 gr capsuni
- pranz: 300 gr orez cu fructe de mar
- gustare: 200 gr pepene verde
- cina: budinca din 100 gr paste, 100 gr branza, un ou - la cuptor
A OPTA ZI: - mic dejun: trei felii de paine, trei felii de
muschi file, o rosie
- pranz: o supa de legume, 200 gr merluciu la cuptor cu 2 morcovi si ceapa verde
- gustare: un grape fruit
- cina: 200 gr orez cu lapte indulcit cu o lingurita
de miere (nu zahar)
A NOUA ZI: - mic dejun: doua felii de paine, un ou, trei felii de cas, doi castraveti
- gustare: 2 kiwi
- pranz: 100 gr carne vita la cuptor, 200 gr fasole verde (cateva picaturi ulei si iaurt), doua felii de paine
- gustare: 250 gr iaurt
- cina: o supa crema de legume cu ciuperci
A ZECEA ZI: - mic dejun: 100 gr cereale, 250 gr iaurt
- gustare: 250 gr capsuni
- pranz: o felie de paine, o salata ton, o felie paine,
ciorba vita
- cina: 150 gr cod, 150 gr orez
ATENTIE!!!
1. eu nu am putut manca si intre mesele principale, adica
gustarile, pe care le am eliminat, insa mancam fie
dimineata dupa mic dejun sau seara dupa cina un fruct
2. nu mi place carnea de vita asa ca friptura sau ciorba de vita,
le am inlocuit cu friptura de pui, respectiv, ciorba de
legume
3. la peste am consumat doar macrou si cod
4. orele mele de masa erau: 6.30, 12.30, 18.30.
Daca ti se face foame intre aceste mese ori iei si
gustarile ori mananci un fruct
5. de 2 ori pe saptamana inlocuiesti la cina mancarea mentionata cu cate un bol de orez cu lapte indulcit cu miere de salcam (asta ca sa ti satisfaci si necesitatea de dulce de care are nevoie
organismul)
6. eu nu am stat sa mi gatesc ciorbe si supe. am cumparat la plic, dealea instant. sunt fara conservanti si fara chimicale (cel putin asa e trecut pe plic)BAFTA!!!!!!!!!!!!!!!!
Pastile am luat farcovit (3 pe zi) ca su nu fac piatra la fiere cat tin regimul, bilichool pentru un tranzit bun si siofor petru ciclu fiindca eu cand am ajuns la dumneaei nu aveam ciclu decat cu duphaston.
abcdef
Raspunsuri
elly_me spune:
Interesant regimul- saru'mana
Eu am cateva intrebari
Ti-a venit cm fara duphaston?? Dupa cat timp de tratament?
La ce perioada iti venea fara duphaston?
Cat ai slabit?
Ce concentratie de siofor si cate cp pe zi ai luat?
Saru'mana

Elly
http://tt.lilypie.com/nss9p3.png
arianutza spune:
Pai nu mi a venit decat cu duphaston pana in martie cand am ajuns la doctora Bajenaru iar dupa 2 luni cu siofor am renuntat la duphaston.
Sioforul este de 1000 si iau o capsula pe zi impartita in 3 iar de slabit am slabit in 5 saptamani 14 kg cu regimul asta.
Daca vrei sa ma mai intrebi ceva iti raspund cu placere.
abcdef
elly_me spune:
Mie de 3 ani imi vine doar cu duphaston/utrogestan
Am mai intrerupt - am asteptat 6 luni si nu mi-a venit
Cand am inceput sa iau siofor-ul am intrerupt progesteron-ul si nu mi-a venit 2 luni si jumatate.
Oare cat trebuie sa astept sa-mi vina??
Scuza-ma dar nu am inteles- daca tie ti-a venit dupa ce ai intrerupt trat cu duphaston??
Deci- de cand iei siofor si ai intrerupt duph. ti-a venit natural?
La cate ziele?
Saru'mana

Elly
cristiama spune:
Arianuza,
Nu vreau sa te sperii DAR un regim sanatos de slabire ar trebui sa te ajute sa pierzi cam 2 kg pe luna.
Asta ca sa nu se lase muschii, adune pielea... etc.
Si poate nu stii ce se intampla la o cura de slabire: celulele adipoase elimina apa. Celulele nu dispar decat cu sport.
Cand vei incepe sa manananci obisnuit celulele se umfla mai mult decat erau inainte! De acceia e relativ usor sa slabesti si aprope imposibil sa te mentii. Statistic reusesc sa se mentina slabi cam 2% din cei ce reusesc sa slabeasca.
si.... ca tot sunt critica, regimul mi se pare slabut:
- de ce sa mananci fructe exotice care fac cate 6 luni pe cine stie ce vapor pana la noi cand ai frate toate bunatatile de fructe autohtone????
- paine? obisnuita? Eu nu manac atata paine in mod normal cred ca ma ingras daca bag atata paine
- despre supele la plic "naturale" nu comentez
- nu prea are fibre dieta asta; de ce doar o rosie ca are vre-o 2 calorii si o gramada de vitamine? De ce nu legume crude, coapte, fierte si mezeluri in schimb? MEZELURI?????
Hmmmm.... nesanatos, eu n-as incerca asa ceva.
psj spune:
Dar de ce era risc sa faci pietre din cauza regimului? Ce anume din el favorizeaza? Eu credeam ca pietre la fiere sunt predispusi sa faca cei care mananca grasimi multe si au si ceva predispozitie genetica?
Eu zic ca nu e bine ca ai scos gustarile, ideea e sa mananci des sa nu ai variatii ale nivelului insulinei.
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
impatience spune:
mie imi place regimul asta. e singurul pe care simt ca as putea sa il tin si eu. Ia sa incerc. Arainutza, cat ai slabit in primele 2 saptamani? ca atat cred ca rezist...![]()

arianutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arianutza Fetelor, sper ca doamna doctor nu se va supara ca am dat acest regim si mai departe. Sper din toata inima sa aibe acelasi efect si la voi. La mine a mers excelent si sper sa se lase acum cu un bebelus (pentru cele care isi doresc asta, bineinteles). PRIMA ZI: - mic dejun: doua felii paine, doua felii pastrama pui, 200 gr. branza de vaci, doi castraveti de gradina - gustare: 200 gr. capsuni sau kiwi sau ananas + 150 gr. iaurt - pranz: o supa crema de legume fara ulei (250 ml),250 gr. macrou la gratar, 150 gr. orez - gustare: un grape fruit + 150 gr iaurt - cina o felie paine, doua felii cas, o rosie A DOUA ZI: - mic dejun: idem prima zi - gustare: un mar - pranz: 200 gr cotlet la gratar, 150 gr. cartofi natur, o salata varza - gustare: 200 gr iaurt sau lapte 0.1% grasime - cina: o supa crema de legume cu crutoane A TREIA ZI: - mic dejun: doua felii de paine, 200 gr. iaurt, un ou fiert, un ardei verde - gustare: 2 kiwi - pranz: o felie de paine, o salata ton, 200 gr piept pui la gratar cu 200 gr amestec legume - gustare: 200 gr ananas - cina: 5 ciuperci mari la cuptor, 100 gr paste grau dur, o salata A PATRA ZI: - mic dejun: 100 gr cereale, 250 gr lapte sau iaurt - gustare: 200 gr capsuni - pranz: 150 gr carne vita la cuptor (cu o lingurita ulei), 100 gr paste grau dur, o salata verde - gustare: 150 gr iaurt - cina: 150 gr mamaliguta, 150 gr branza vaci A CINCEA ZI : - mic dejun: doua felii pane, doua felii muschi file, doua felii cas, un castravete - gustare: trei morcovi - pranz: o ciorba de legume dreasa cu iaurt, 200 gr cod la cuptor cu ceapa verde, 2 morcovi, 2 cartofi mici - gustare: 250 gr lapte - cina: o felie de paine, o salata bulgareasca A SASEA ZI: - mic dejun: 100 gr cereale, 250 gr lapte sau iaurt - - gustare: 200 gr ananas - pranz: 150 gr piept pui, doi cartofi mijlocii, o salata cruditati mare - gustare: 200 gr lapte - cina: o supa crema de ciuperci cu crutoane (200 ml) A SAPTEA ZI: - mic dejun: doua felii de paine, 200 gr branza de vaci, doi castraveti - gustare: 250 gr capsuni - pranz: 300 gr orez cu fructe de mar - gustare: 200 gr pepene verde - cina: budinca din 100 gr paste, 100 gr branza, un ou - la cuptor A OPTA ZI: - mic dejun: trei felii de paine, trei felii de muschi file, o rosie - gustare: 200 gr lapte - pranz: o supa de legume, 200 gr merluciu la cuptor cu 2 morcovi si ceapa verde - gustare: un grape fruit - cina: 200 gr orez cu lapte indulcit cu o lingurita de miere (nu zahar) A NOUA ZI: - mic dejun: doua felii de paine, un ou, trei felii de cas, doi castraveti - gustare: 2 kiwi - pranz: 100 gr carne vita la cuptor, 200 gr fasole verde (cateva picaturi ulei si iaurt), doua felii de paine - gustare: 250 gr iaurt - cina: o supa crema de legume cu ciuperci A ZECEA ZI: - mic dejun: 100 gr cereale, 250 gr iaurt - gustare: 250 gr capsuni - pranz: o felie de paine, o salata ton, o felie paine, ciorba vita - gustare: 200 gr lapte - cina: 150 gr cod, 150 gr orez ATENTIE!!! 1. eu nu am putut manca si intre mesele principale, adica gustarile, pe care le am eliminat, insa mancam fie dimineata dupa mic dejun sau seara dupa cina un fruct 2. nu mi place carnea de vita asa ca friptura sau ciorba de vita, le am inlocuit cu friptura de pui, respectiv, ciorba de legume 3. la peste am consumat doar macrou si cod 4. orele mele de masa erau: 6.30, 12.30, 18.30. Daca ti se face foame intre aceste mese ori iei si gustarile ori mananci un fruct 5. de 2 ori pe saptamana inlocuiesti la cina mancarea mentionata cu cate un bol de orez cu lapte indulcit cu miere de salcam (asta ca sa ti satisfaci si necesitatea de dulce de care are nevoie organismul) 6. eu nu am stat sa mi gatesc ciorbe si supe. am cumparat la plic, dealea instant. sunt fara conservanti si fara chimicale (cel putin asa e trecut pe plic)BAFTA!!!!!!!!!!!!!!!! Pastile am luat farcovit (3 pe zi) ca su nu fac piatra la fiere cat tin regimul, bilichool pentru un tranzit bun si siofor petru ciclu fiindca eu cand am ajuns la dumneaei nu aveam ciclu decat cu duphaston. abcdef |
arianutza spune:
Cristiama, stiu tot ceea ce mi ai zis tu si la multe iti dau dreptate insa iti spun sincer ca eu am tinut acest regim din dorinta de a avea un copil si atat. Ma intereseaza si sanatatea si nu vreau sa mi bat joc de organismul meu insa sunt o pofticioasa fara pereche (dulciurile si in special inghetata ma omoara) insa vreau sa ti zic ca acest regim mi l a dat doamna doctor dupa multe analize si in ceea ce priveste slabitul rapid iti spun sincer ca asa functioneaza organismul meu in clica in care nu ii mai dau mancare mult dau jos din kg. Forte multe fete m au intrebat de acest regim si de aceea l am postat dar stii si tu foarte bine ca pana la urma orice regim are consecinte asupra organismului oricat ar fi el de bun insa eu l am tinut numai din dorinta de a putea avea un copil dupa ce dau jos. A, si apropo de pus inapoi tin sa ti zic ca eu l am tinut in mai si dupa 5 saptamani am revenit la aproximativ normal si nu am mai pus inapoi acum stii cum e: fiecare cu organismul lui.........
elly_me spune:
Eu cred ca acest regim este specific persoanelor cu ovare MPC.
Faptul ca ai reusit sa slabesti atat de mult se datoreaza si sioforului- eu am slabit 5 kg cand am inceput sa iau siofor si nu am tinut niciun regim.
Felicitari ca ai reusit sa tii regimul.
Dr.Neamtu mi-a dat un regim- dar nu l-am putut tine:
-1 saptamana= numai carne slaba fiarta/fripta pui, peste, vita si lactate cu grasimi putine (3 mese cu carne = 2 gustari cu lactate)
-3 saptamani= numai legume/fructe + lactate
- zahar si grasimi NU
- pentru a inhiba pofta de dulce mi-a dar crom forte- am luat si a fost ok
- pentru ca sunt ff constipata mi-a dat normoponderol
- si normal siofor pt reglarea nivelului insulinei
trebuia sa slabesc 10 kg - cel putin
dar nu am putut tine regimul
Poate reusesc sa-l tin pe acesta - pe care l-ai postat.

Elly
sunshine4ever spune:
Buna fetelor
Va rog sa am lamuriti si pe mine. Pe linga ca nu se maninca dulciuri deci zaharul in orgnism scade, de ce va mai sa si siofor, care este pt diabet zaharat tip 1 si tip2, cidn nu e asa de mare pest elimita nivelul de glucoza in organism si asa sioforul scade al nivel mai mic. Deci voi fara zahar si mai si bagati al siofor. De ce? Pai nu ajungeti la hipoglicemie?
in asteptarea unui ingeras