cum procedez pt a intra in inv prescolar

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Lighty, daca zici ca esti usor depresiva, lucrul cu copiii te va ajuta mult. Ei au darul sa te faca sa uiti de multe...Oricum, eu te sfatuiesc sa nu ii spui directoarei ca ai o depresie, chiar si usoara. Oricum, astea sunt chestii personale. M-am gandit la tine si cred ca ar trebui sa soliciti un post de ajutor de educator, niciodata nu sunt prea multe educatoare la o grupa...Din celelalte puncte de vedere te inteleg perfect, am si fost in situatia ta- ma mutasem din oras la tara cumva, ma rog, un orasel mai mic, si atata innebunisem de deperesie ca ne-am mutat inapoi! E foarte greu, desi multi zic, vai, e aer curat, e liniste...las' ca oi avea liniste pe lumea-ailalta!!!
Tine-ne la curent, daca vrei sa te ajut cu ceva, zi-mi, adica scrie-mi PM, putem vorbi despre orice, profesional sau nu...

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ti s-a spus ca o gradinita particulara nu te angajeaza fara liceul pedagogic. Nu e adevarat, la cite sute de gradinite sint ar sta fara personal asteptind absolventele de pedagogic. DIn pacate sau din fericire (depinde de la caz la caz) angajeaza oameni cu orice pregatire. Nu te astepta la cine stie ce salariu, dar munca e frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1iana spune:

Salut

Pentru a intra in inv. prescolar trebuie sa mergi la Inspectoratul sect 3, sa depui un dosar cu actele tale , apoi sa te programezi pt examen scris si oral (din materia de specialitate-este mult de invatat).Daca la examen iei peste 5, te poti prezenta la sedinta publica pentru a vedea ce locuri sunt.
salariul tau va fi cam 550ron (faptul ca ai licenta nu conteaza, vei fi platita la fel ca ingrijitoarea, esti tot necalificata)
tu vei fi pe post pana in iunie , apoi va veni o persoana calificata.
daca nu se ocupa postul de catre o persoana calificata, poti merge iar sa dai examen, iar sa mergi la sedinta publica, dar trebuie sa iei nota mare ca sa ai sanse sa nu iti ia postul o colega cu medie mai mare. (candidatii sunt chemati in fatza in functie de media de la examen, si sunt rugati sa isi aleaga postul preferat din ce sector vor)
asadar, nu iti recomand ..ce faci, pleci cu copiii din gradi in gradi ?
in plus, educatoarea sta la grupa efectiv 5 ore, dar se mai lucreaza acasa 3 ore (asa este in lege) ..si crede-ma , chiar va trebui sa lucrezi mult acasa ..ca incepatoare trebuie sa faci mereu proiecte didactice -au cam 3-4pagini ..cate 2 pe zi la grupa mare ..material didactic..sa completezi o gramada de documente ..

la particulara este posibil sa te angajeze, dar vei primi f putin pt ca nu esti calificata ..vei fi mai degraba ajutor de educatoare
iar pt copii, nu te vor lasa cu amandoi gratis..doar iti vor face o reducere ..sa zicem platesti o taxa in loc de doua
la particular nu vei lucra 5 ore la grupa,ci intre 8 si 10 ore

mult succes orice te vei decide si multa sanatate puiutilor!

Mergi la inceput