cum procedez pt a intra in inv prescolar
buna,
pana ce piticul cel mic va implini 2 ani mai am cam 6 luni
in afara de el mai am unul de 4 ani si ma ocup singura de ei. la serv actual nu ma mai pot intoarce ( protectia copilului ) pt ca m-am mutat in afara buc - bragadiru si nu pot face naveta
ma gandesc ca singura sol este sa fiu chiar eu educatoare si sa pot avea acelasi program ca si copii + vacantele care daca as avea alt job nu as avea cum sa acoper perioadele.
mentionez ca am absolvit Univ buc , facultatea de sociologie psihologie pedagogie, specializarea asistenta sociala.
imi trebuie o specializre anume? cum depun dosarul, unde ?
va rog daca stiti lamuriti-ma pt ca nici nu stiu de unde sa incep
Raspunsuri
jennifer spune:
Daca vrei la gradinite de stat, mergi la inspectoratul scolar al sectorului X, daca vrei la particulare te duci direct la directoare, banuiesc ca ai modulul pedagogic absolvit.
m_ella2005 spune:
Faptul ca ai terminat asistenta sociala nu te va ajuta sa obtii un post de educatoare pe care sa fii platita ca o educatoare calificata. Pentru a lucra in invatamantul prescolar si a fi platita calificat, ar trebui sa ai liceul pedagogic sau o forma superioara de invatamant care sa iti ateste calificarea pentru invatamantul prescolar. La prescolari trebuie sa fi studiat foarte multe materii pe care, cu siguranta nu le-ai facut la asistenta sociala: literatura pentru copii,limba romana, muzica, educatie fizica, matematica, activitati ludice, geografie, istorie, de fapt, cam tot ce se studiaza la invatamantul primar, plus metodicile aferente fiecarui obiect in parte. Modulul pedagogic, in cazul in care l-ai facut, nu te va ajuta atat timp cat pe foia matricola nu ai obiectele mai sus mentionate.
Totusi, daca te angajezi ca necalificat.... o sa iti ia o multime de timp sa te pregatesti pentru ore (planuri de lectii, sa inveti poezii, cantecele, jocuri, sa faci fise de lucru, planse,o multime de materiale didactice pe care, daca gradinita nu le are, va trebui sa ti le procuri singura si nu ti le deconteaza nimeni). Si daca iti vei lua meseria in serios.. vei descoperi ca nu mai ai timp pentru micutii tai.
decenuela spune:
Acum este tarziu, incadrarea e deja facuta. Cum spunea si Ella da, nu te ajuta cu mai nimic pregatirea pe care o ai. Trebuie sa faci Institutul pedagogic sau nu mai stiu cum se cheama. In care practic studiez obiectele de specialitate. Te poti incadra si ca necalificata insa e multa hartogarie de facut, multa si nu stiu cat se merita.Eu am lucrat in invatamant, acum mi-am schimbat domeniul si sunt mai linistita, e un stres care nu se merita, cu examene, grade, inspectii...sistem de kk. Scuze. Dar daca iti place....trebuie sa incerci.
Ramonika spune:
colegiu de educatoare.
pana una alta, proabil te poti incadra la o gradi particulara...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
rory76 spune:
Mira-m-as sa te angajeze cineva, mai ales particular, fara macar un colegiu de educatoare. Ma gandesc la cate am invatat eu in liceul pedagogic, si le-am mancat pe paine, timp de 5 ani, zi de zi, practica pedagogica si alte chestii, proiecte de lectii...Nu e chiar asa de simplu, ai o responsabilitate foarte mare. Atunci, intre 3 si 6 ani, se formeaza personalitatea copilului. Iti asumi responsabilitatea asta?
Nu pricep de ce vrei asta? Nu ai cu cine sa lasi copiii? crezi ca iti va fi mai usor sa stai dupa ei de dimineata pana seara? Sau ca avandu-i in clasa ta, sa zicem ca educatoare, vei reusi sa fi obiectiva? Eu una m-am facut invatatoare pentru ca m-a impins mama de la spate. Am practicat 11 ani, am renuntat, simteam ca nu e locul meu acolo...Sora-mea e educatoare, e meseria vietii ei, e pasiune, ar face-o si pentru 200 de lei pe luna...eu nu m-as intoarce in invatamant nici pentru 2000 de lei pe luna!
Concluzia: daca simti ca e vocatia ta, fa un colegiu de institutori, de 3 ani, apoi da concurs pe post-vara in iulie se da- si de aici, gata, poti sa iti faci meseria!
Iti doresc mult succes!!!
"sky is the limit!"
Ramonika spune:
da, pai multe mamici cu copii in jur de 2-3 ani vor sa devina educatoare mai mult pt. copilul lor decat pentru ele insele. ceea ce e o greseala.
oricum pana faci studiile de educatoare copiii proprii cresc si ajung la scoala, asa ca...
nu spun ca e cazul aici, dar am vazut destule cazuri din astea.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
anya spune:
Eu zic sa incerci.
In Bucuresti nu exista personal pentru gradinite. Multe gradinite de stat au construit corpuri noi de cladire si vor avea noi grupe. La baietii mei, la gradi, nu au gasit educatoare si ca atare educatoarele existente for face ture duble. Adica dimineata la grupa mica si dupamasa la cea mijocie, saptamana urmatoare invers. De retinut ca e gradinita cu program prelungit. Si bune-rele tin cu dintii de educatoarele existente.
Nu stiu cum e cu salariile, cu actele...in gradinita exista calculator, imprimanta, xerox si isi pregatesc cele necesare acolo. La un moment dat m-am oferit sa trag la xerox, sau sa le aduc coli...am fost refuzata pe motiv ca au ce le trebuie. Asa ca nu cred ca e "dracul asa de negru". Cat despre calitatile tale...directoarea gradinitei va vedea daca te vrea sau nu.
classique spune:
la o gradinita particulara ai toate sansele sa te angajezi( am exemplu in familie, cumnata mea, licentiata in cu totul alt domeniu, s-a angajat de curand la o particulara din bucuresti, una cu referinte foarte bune)... si la gradinita de stat ai multe sanse, dar ca suplinitor necalificat( si in cazul asta trebuie sa te gandesti la salariul destul de mic).
bafta multa iti doresc!
lighty spune:
multumesc pt raspunsuri
nici nu stiu ce sa fac cu viata asta a mea. am intrat intr0- mare depresie si nu mai vad nimic clar acum.pur si simplu nu stiu ce sa fac sa fie bine. totul se intampla pt ca ne-am mutat aici la casa departe de tot pt ca in bucuresti aveam casa aleasa dupa criteriile mele: serv aproape , piata , parc, spital, policlinica gradinite, scoli, aproape, inclusiv mamaia pe acelasi palier. acum sunt disperata in campul asta, nu pot pleca un minut, nu am pe nimeni, nu exista decat gradi cu program de 4 ore si asta in satele invecinate.un chin pt 2,5 ore de asa zisa gradi.
sa nu mai zic de neintelegerile cu sotul, certuri, fiecare cu banii lui. sunt asa de suparata. chiar cred ca o sa simt nevoia sa ma descarc un pic dar la cabinetul psi pt ca nu mai pot
clauditzadennis spune:
Si eu zic sa faci o incercare. Te poti angaja si ca suplinitor pentru o perioada si apoi mai vezi. Stiu sigur ca gradinitele de stat au mare nevoie de personal, fie el si necalificat.
Sunt multe posturi ocupate de educatoare calificate care si-au luat postul la titularizare si apoi au plecat la facultate, deci...
Oricum, eu te-as sfatui sa nu spui din prima faptul ca vrei sa faci asta pentru copii, mai intai ia postul si apoi vezi tu...
Succes!