Aspirante optimiste > 20 (360)
Raspunsuri - Pagina 7
titi143 spune:
Fetelor am o nelamurire. Eu am avut multe probleme cu infectia urinara, dar acum nu stiu ce sa mai cred, nu inteleg nimic. Infectia urinara este aceeasi cu anexita? Ca dupa cum am citi eu avea aceleasi simtome cu cele de anexita. Ma lamureste si pe mine cineva. Va rog
http://tt.lilypie.com/fFuSp3.png
unboticutz spune:
neatzaaa!
nico, iti tin pumnii sa fie cu ochisori! e doar prima zi, mai sunt sperante!
sa nu-i uitam!
dasalina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui titi143 Fetelor am o nelamurire. Eu am avut multe probleme cu infectia urinara, dar acum nu stiu ce sa mai cred, nu inteleg nimic. Infectia urinara este aceeasi cu anexita? Ca dupa cum am citi eu avea aceleasi simtome cu cele de anexita. Ma lamureste si pe mine cineva. Va rog http://tt.lilypie.com/fFuSp3.png |
Anexita = Este inflamatia ovarelor si a trompei uterine; salpingoovarita. Aceasta inflamare este provocata de diverse bacterii care genereaza uneori boli cu transmitere sexuala.
Infectia urinara= Prezenta de germeni si de puroi in caile urinare. Infectiile urinare sunt extrem de frecvente. La copil, ele sunt provocate de anomaliile congenitale (ingustarea congenitala a ureterei, megauretera, refluxul vezicoureteral).
Nu e una si aceeasi.
Sunt afectiuni diferite dar pentru ca sunt localizate aproximativ in aceeasi zona poti resimti durerea la fel.
La infectia urinara e obisnuita febra, durerea la urinare, urinarea frecventa.....semne care in anexita pot sa lipseasca.
Sper ca ti-a fost de ajutor!
Insanatosire grabnica!
http://tt.lilypie.com/Vkxhp3.png
unboticutz spune:
titi, infectia urinara si anexita nu sunt acelasi lucru. ce simptome ai?
la infectie urinara apar dureri/usturimi la urinare, urina tulbure, poate un pic de febra, mictiuni dese.
sa nu-i uitam!
lalala13 spune:
dasalina, de unde stii ca testele de ovulatie ies negative daca esti insarcinata?? adica e vreo explicatie..? probabil e
dar o stii
de mult timp vroiam sa stiu chestia asta ![]()
rallu am emotii pt tine sa mor nu alta
beatrice eu fac de toate pt toti....![]()
my somebody.... 
dasalina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lalala13 dasalina, de unde stii ca testele de ovulatie ies negative daca esti insarcinata?? adica e vreo explicatie..? probabil e dar o stiide mult timp vroiam sa stiu chestia asta rallu am emotii pt tine sa mor nu alta ![]() beatrice eu fac de toate pt toti.... my somebody.... ![]() |
Pai .....daca nu ma insel am citit chiar pe instructiunile din cutia de teste de ovulatie. Prima luna am gresit pt ca nu le citisem si credeam ca daca au aparut 2 linii e pozitiv.....de fapt trebuia ca ambele sa fie la fel de intense ca sa fie pozitiv ....am aflat tot din instructiuni.
Imi pare rau ca am aruncat aseara ultima cutie ...
Poate are totusi cineva: Baby test, teste de ovulatie, sunt cate 5 in cutie.
dasalina spune:
lalala cate ceva despre testul de ovulatie:
Cred ca negativitatea in sarcina e legata de lipsa acelui hormon care-l pozitivizeaza de fapt... LH
Teste de Ovulatie
Cand femeia este pe cale de a ovula, de la nivelul hipofizei sale se descarca o cantitate foarte mare de LH, hormonul luteinizant. Acest hormon are rolul de a produce ruperea foliculului care contine ovulul si in consecinta de a il elibera pe acesta in cavitatea peritoneala de unde va fi cules de catre trompe. Eliberarea ovulului are loc la 24 maxim 48 de ore de la aceasta descarcare de LH.
Testul de ovulatie se bazeaza pe decelarea hormonului luteinizant in urina femeii si este un test calitativ. In principiu functioneaza similar cu mult mai binecunoscutele teste de sarcina, daca testul este pozitiv vor aparea doua liniute rosii, daca este negativ (adica LH-ul nu a fost eliberat in cantitati suficiente pentru a produce ovulatia) va aparea o singura liniuta, cea de control.
De obicei aceasta descarcare de LH are loc la mijlocul ciclului, adica cam in ziua a 13-a a unui ciclu de 28 de zile regulat. Dar cum trebuie procedat in cazul in care ciclul nu este regulat? Sau in cazul in care femeia are ciclul mai lung de 28 de zile. Cand trebuie femeia sa faca acest test? Daca aveti ciclul neregulat trebuie luat ca referinta cel mai scurt ciclu. Adica daca ciclul vine intre 25 si 30 de zile incepeti testul in ziua corespunzatoare ciclului de 25 de zile si il repetati pana in ziua corespunzatoare celui de 30 de zile. Ziua corespunzatoare o gasiti in tabelul de mai jos: in stanga se afla lungimea ciclului in zile iar in coloana din dreapta se afla inscrisa a cata zi dupa inceperea ciclului este momentul in care trebuie sa incepeti sa va faceti testul:
21 ------------ 5
22 ------------ 5
23 ------------ 6
24 ------------ 7
25 ------------ 8
26 ------------ 9
27 ------------10
28 ------------11
29 ------------12
30 ------------13
31 ------------14
32 ------------15
33 ------------16
34 ------------17
35 ------------18
36 ------------19
37 ------------20
38 ------------21
39 ------------22
40 ------------23
Cum procedati? Luati testul si-l desigilati in dimineata zilei corespunzatoare lungimii ciclului dumneavoastra. Luati putina urina intr-o eprubeta sau un mic vas si introduceti testul in ea. Asteptati cam 3 minute si cititi rezultatul. Unele teste au o alta modalitate de utilizare, adica se tin 5 secunde in urina si apoi se scot si se asteapta rezultatul 2-3 minute. Pentru o utilizare corecta cititi instructiunile testului respectiv.
Limitele testului. Testul arata doar ca eliberarea de LH a avut loc si astfel ca este posibil ca in urmatoarele 24 ore sa se produca si ovulatia. Testul nu arata sigur ca veti ovula (este posibil ca foliculul sa nu se rupa, si in consecinta ovulul nu este eliberat, conditie denumita Sindromul Foliculului Luteinizant Nerupt). Testul nu este reutilizabil, odata folosit el nu mai poate fi folosit la o alta determinare. Nu luati medicamante care sa contina hCG sau LH. Testul nu poate fi util daca sunteti insarcinata, la menopauza sau luati pilule anticonceptionale sau medicamente ce contin estrogen sau progesteron.
Dr. Dan Tutunaru
E un articol scris de un Dr. pe care am vazut ca multe dintre voi il apreciaza.
Beatrice1982 spune:
lalala pt mine ce faci???????????????????![]()
dasalina....oricm daca te uiti atenta la teste eu nu cred ca toate 3 sunt la fel...si pana la urma el detecteaza nivelul lh-ului sin urina, si daca e atata timp trebe sa il arate nu????????????
eu stiu ca in mod normal se fac 5 teste...pe parcursul unui ciclu...si din alea ies si pozitive......
si ...daca ai ciclu cat de cat regulat...nu trebuie sa incepi sa lucrezi din ziua 10 de ex, daca tu ovulezi in 15...intelegi?
si sa te pastreszi.....o zi da una nu...asa am facut noi luna asa si nu a fost nici un fel de problema de extenuare...spre deosebire de alte luni..si la noi......apoi.........eu stiu????????????
bafta la fufu sa isi gasesca drumul spre mareleeeeeeee ovullllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rallu e simpatic sotul tau............da......mai asculta atunci de el o sapt sa fie happy, apoi vei vedea tu daca a avut dreptate sau nu..............
POZELE MELE
http://s278.photobucket.com/albums/kk109/Beatrice1982/
ancadragoman spune:
Dasalina dar esti experta maica![]()
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
BAZAR PENTRU SONIA
si eu in concursul de mirese cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">anc1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=2" target="_blank">anc2
dasalina spune:
ancadragoman Am avut o perioada lunga de formare.......![]()
am cautat explicatii pentru orice dar din pacate faptul ca stiu multe despre infertilitate nu ma ajuta sa ma vindec de ea..