Mamici fericite cu mai multi copilasi (10)
Raspunsuri - Pagina 15
mcrmiki spune:
Eliana as vrea si eu reteta de diplomat cu fructe. Daca nu se face greu poate o fac si eu.
Shasa mai ai putina rabdare, acusi apare bebele si o sa vezi ce repede va trece timpul si o sa ne spui ca i-ai taiat motul de un an.
Cornelia sti cum se spune:"Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce", asa ca fi sigura ca te vei descurca foarte bine. Vis a vis de masina, noi avem un ford mondeo combi, dar am pus ochii pe un ford S MAX, are trei scaune in spate, fiecare individual, se dau pe spate si poti opta si pt. inca doua scaune in spate pe care sa le pui daca ai nevoie. Mai asteptam putin sa se mai ieftineasca, anul trecut nu erau mai ieftine de 18000 Eu, la mana a doua. Imi place tare mult masina, cel mai mult ma incanta ca scaunele din spate sunt individuale si fiecare poate sta pe scaunul lui, plus ca este si foarte spatioasa.
Va pup si va doresc un sfarsit de saptamana cat mai bun.
mcrmiki spune:
Eliana as vrea si eu reteta de diplomat cu fructe. Daca nu se face greu poate o fac si eu.
Shasa mai ai putina rabdare, acusi apare bebele si o sa vezi ce repede va trece timpul si o sa ne spui ca i-ai taiat motul de un an.
Cornelia sti cum se spune:"Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce", asa ca fi sigura ca te vei descurca foarte bine. Vis a vis de masina, noi avem un ford mondeo combi, dar am pus ochii pe un ford S MAX, are trei scaune in spate, fiecare individual, se dau pe spate si poti opta si pt. inca doua scaune in spate pe care sa le pui daca ai nevoie. Mai asteptam putin sa se mai ieftineasca, anul trecut nu erau mai ieftine de 18000 Eu, la mana a doua. Imi place tare mult masina, cel mai mult ma incanta ca scaunele din spate sunt individuale si fiecare poate sta pe scaunul lui, plus ca este si foarte spatioasa.
Va pup si va doresc un sfarsit de saptamana cat mai bun.
marimar spune:
Mira, mersi de raspuns i cu mareeee intirziere LA MULTI ANI PT SELIN! E numai la 1 zi dupa Matei si uite ca tot am uitat!!
Fetelor, eu asta seara am avut liber, am fost cu niste prietene la cinema, nici nu-mi vine sa cred ca am lipsit de acasa toata seara !!!!!
Am fost la filmul " He's just not that into you !
http://www.hesjustnotthatintoyoumovie.com/
Foarte simpatic, m-a bine dispus enorm, vi-l recomand!
Miha-Miki, da reteta de tort te rog, mai ales daca zici ca e usor ![]()
Shasha, bucura-te de burtica, e asa de frumoasa perioada asta !
Eu as tot fi insarcinata.....nu ma mai saturam de burtica, ma simteam asa de frumoasa...of, frumoasa perioada, cu toate micile-mari neajunsuri!
-------
mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008)
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda
..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
elyanne spune:
Scrisesem ditamai mesajul cu tortul diplomat... si s-a duuuus ![]()
Uite aici:
http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/torturi/tortportocale/index.html
Diferenta:
- de obicei cumpar blatul sau pun piscoturi... rar fac eu blatul...
- nu storc suc de portocale in continut... si pun mai multe fructe: ananas, kiwi, banane si portocale... pe care le tai mititele si le amestec in compozitia finala... apoi las cratita in figider cateva ore sau peste noapte... Decorez cu frisca ramasa (eu iau cutie de l l si pun mai mult de jumatate in tort, vreo 600 ml) si cu frcute, apoi pun gelatina (din aia de decorat) peste... scrie pe plicul gelatinei cum se face, cum se toarna ![]()
Gelatina: nu stiu cat inseamna 4 linguri, cat scrie in reteta... eu pun 40g de gelatina (vezi sa fie din aia de pus in compozitie, nu de ornat, ca aia de ornat nu icheaga compozitia... eu am gresit prima data
)
Frisca: iau hu-la-la pt. ca am patit-o cu alte natii... nu s-a intarit suficient sau s-a facut ciorba cand le-am amestecat 
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Clipe de viata 2008 (ely)
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
shasa spune:
Multumesc de incurajari fetelor
Stiu ca mult nu mai este dar parca tot am tendinta sa ma inec ca tiganu' la mal![]()
MARIMAR nu cred ca imi va fi dor de burtica
Eu cred ca sunt exceptia care confirma regula
Nu mi-a fost dor de ea nici dupa primii doi baieti. Nu ma tem de nastere sau de ce urmeaza dupa....doar ca nu imi place graviduta
Florin 18.05.2002
Teodor 01.03.2005
BB3 - Petru - 33+
elyanne spune:
Iar ati disparut??? Eu la raport ![]()
Am mai scapat de un examen... cu bine
Au mai ramas doua...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Clipe de viata 2008 (ely)
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
mcrmiki spune:
Eliana felicitari si bafta in continuare. Multumesc pt. reteta, o voi studia si sper sa o fac la sf. saptamanii.
Marimar iti trimit reteta de tort de biscuiti.
TORT DE BISCUITI
Ingrediente
12 oua
zahar aprox. 1 kg
900 gr biscuiti(Pettit beure cu lapte)
1 pachet unt
2 ciocolati albe Milka (simple)
2 ciocolati de cacao Milka (simple)
Se bat albusurile pana se fac spuma si se adauga treptat 10 linguri de zahar; galbenusurile se amesteca si ele cu 10 linguri de zahar pana se obtine o crema. Untul se amesteca cu 10 linguri de zahar pudra, apoi se amesteca albusul, galbenusul si untul.
600 grame de biscuiti se macina(praf) si se amesteca cu compozitia de mai sus, apoi se imparte compozitia in doua parti egale. Se topeste ciocolata alba pana se face crema si se amesteca cu jumatate de compozitie, apoi se procedeaza la fel cu ciocolata neagra si se amesteca cu cealalata jumatate de compozitie.
Intr-o oala se pune o punga suficient de mare sa acopere toata oala in care se va turna compozitia cu cioco alba, apoi cea cu cioco neagra.
300 gr. Biscuiti inmuiati in lapte si se pun deasupra compozitiei sa acopere toata suprafata tortului.
Se pune la frigider si se lasa cel putin 12 ore, sau daca vrei mai repede se pune la congelator. Cand se scoate se rastoarna pe un platou mare (se intoarce oala) si se orneaza cu frisca.
Acest tort se poate face si cu jumatate din cantitati, iese f. dulce, iar daca nu vrei f. dulce mai reduci cu 1-2 linguri zaharul in fiecare amestec,
Pofta buna!
marimar spune:
Uite Miha:
Din cartea "Siblings without Rivalry" de Adele Faber & Elaine Mazlish
- cind copiii se bat, din diverse motive, parintele sa-i invete sa-si exprime supararea sau furia in cuvinte. Adica sa foloseasca cuvinte nu lovituri.Ceva de genul:" Inteleg ca esti suparat pe fratele tau, poti sa-mi areti ce simti, uite, foloseste perna/papusa asta?" /Sau poti sa-i spui sa deseneze ce simte." Deseneaza cum simti tu acum, cit de furios esti.."
Cheia este sa-i spui ca-l intelegi dar nu esti de acord cu violenta !
- sa iei fiecare copil deoparte si sa petreci timp cu el spunindu-i cit de mult il iubesti,sa nu vorbesti despre fratele/fratii lui in acele clipe ci te concentrezi doar pe el, ii amintesti tot ce face bine si bun, ii spui ca esti mindru de el, poti sa-i spui ca celalalt frate il admira pt ca.... ( NICIODATA sa nu folosesti cuvinte ca: "te iubesc la fel de mult ca pe fratii tai, va iubesc pe toti la fel "... pt copii "la fel" inseamna mai putin. Ei sint unici, ii iubesti pe fiecare pt unicitatea lui, pt ceea ce e el, pt ca el e unic! un copil nu intelege ca dragostea parintilor nu se imparte).
Fratii au nevoie sa li se observe si inteleaga sentimentele unuia fata de celalalt :
prin cuvinte:" Pari furios."
prin exprimarea dorintei: "Ai fi vrut sa-ti ceara voie inainte sa ia ceva ce e al tau "
prin simboluri sau o activitate creativa: " Ce zici de un semn " Proprietate privata" pe care sa-l pui la usa/dulapul tau"
Copiii au nevoie sa fie opriti din actiuni violente : "Opreste-te ! Oamenii nu sint pt lovit"
Copiilor e nevoie sa li se arate cum sa-si exprime sentimentele negative: " Spune-i prin cuvinte cit de furios esti. Spune-i: Nu vreau sa-mi folosesti lucrurile fara sa-mi ceri permisiunea"
revin cind pot
-------
..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
marimar spune:
Miha, multumesc de reteta! 12 oua 
Ce fac gravidutele noastre, Cornelia, Shaha ??
-------
..........
shasa spune:
MARIMAR
Parca sunt putin mai linistita acum.....cred ca incep sa isi faca endorfinele treaba si nu mai sunt chiar asa de "turbata"
Acum sunt mai linistita si astept sa treaca zilele si saptamanile ce au mai ramas. Probabil ca astazi fiind si prima zi de primavara deja mi se pare totul mult mai roooooz.
Mai ales ca in urma cu 4 ani mi-am primit cel ami mare si minunat martisor care imi va ajunge pentru toata viata!
Sunt intr-o stare de nostalgie.......imi amintesc asa cu drag cum a fost.....parca s-a intamplat ieri si totusi au trecut 4 ani.
Va pup fetelor si sa ne traiasca tuturor puiutii si sa fie sanatosi! Sa dea Dumnezeu sa ne bucuram de ei intotdeauna.

Florin 18.05.2002
Teodor 01.03.2005
BB3 - Petru - 34+