Intre mama si sot
Raspunsuri - Pagina 3
sorana spune:
Tibiuta nu stiu ce sa zic.
Eu nu vorbesc cu soacra-mea. Deloc. Stiu ca e mama lui. Si ca el sufera.
Dar ....
Ei bine "dar".
Am ales varianta asta, sa nu vorbesc deloc cu ea, de vreo 4 ani. Pentru ca imi crestea tensiunea numai cand o vedeam. Si inevitabil ajungeam la cuvinte grele. Si n-avea rost. Pentru ce sa-mi omor eu neuronii cu o persoana care pricepe oricum. Ma rog, nu intru in amanunte cu ce mi-a facut soacra-mea ca n-are rost.
Ce vreau sa spun este ca sotul meu, care ma iubeste si pe care il iubesc, accepta situatia asa cum este. De fapt intr-un fel ideea asta de a nu mai vorbi cu maica-sa a fost a lui. Pentru ca tocmai iesisem ca vijelia din casa ei zicand "plecam acum sau cine stie ce-i zic/fac". Si el a zis - "pai de ce mai venim la ei, tu nu vezi ca tot asa plecam?" Corect. Si de atunci gata. Nu vizite, nu telefoane, nu "buna ziua".
Poate ar trebui sa auzi si punctul lui de vedere. Poate ca n-ai fost de fata cand ... cine stie ce i-a zis mama ta.
La mine norocul a facut ca sotul sa fie de fata cand soacra-mea mi-a zis ca-s mama denaturata
(motivul fiind ca o sa-mi moara copilul de foame, ca tin eu de nebuna ce sunt sa-o alaptez cand e clar ca nu se satura cu laptele meu si eu nu-i dau lapte praf
- copilul avea vreo 6 zile).
Iar alte chestii de mi le-a facut soacra-mea in cei 9 ani cat am vorbit cu ea eu una le-am raportat imediat sotului, daca nu era de fata. Si intrucat raportam 1 pe saptamana (de cate ori ne vedeam adica) ... s-au rarit vizitele. Dupa ce am nascut practic ne mai vedeam de Craciun, de Paste si de zilele lor (socrilor) de nastere. Si asta era prea mult asa ca acum nu ne mai vorbim deloc.
Tinand cont de faptul ca eu nu m-am crezut capabila sa urasc pe cineva, sa nu pot suporta prezenta cuiva nici macar un total de 4-5 ore pe an si iata ca asta se intampla cu soacra-mea ...
Recunosc ca si eu sunt rautacioasa la adresa ei dar pur si simplu nu o suport. Si nu mai vreau sa o suport. Si de fapt nu sunt obligata sa o suport.
A, si apropos, soacra-mea n-a vazut nici copilul de 4 ani! Si nici nu cred ca o s-o faca urmatorii 10!!!
Dar nici nu sufera pe chestia asta, oricum ei nu i-a placut fi-mea niciodata.
Sorana si Monica (6 ani)
Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
sorana spune:
rrox 
Intre familia mea (tata, mama, sora) si familia mea (sot copil) intotdeauna a doua familie a fost pe primul loc. Fara discutii si comentarii. Adica, ma rog, cu discutii si comentarii
mai ales intre mine si mama care nu-l placea pe sotul meu, pe atunci prieten. Problema ei. Ca doar nu ea sta cu el toata viata.
Si mama nu-mi dicteaza mie cu cine sa fiu, pe cine sa iubesc.
Asta nu inseamna absolut deloc ca nu-mi iubesc mama. Am iubit-o foarte mult si mi-e foarte dor de ea (a murit).
Dar nu se poate amesteca parintele in viata mea cu sotul si nici in cariera mea. Ca isi dadeau cu parerea ei ca de ce sa demisionez, ca mai bine stau si indur. Nu este problema lor viata mea profesionala. Si nici cea alaturi de sot.
Sper sa am aceeasi idee si cand o veni fi-mea cu unu' sa-l prezinte
![]()
Sorana si Monica (6 ani)
Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
XIO spune:
EU as sta linistita , i-as pune incetisor talpita mea pe fund si i-as face vant acasa din casa.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
XIO spune:
Sotului.
Poate se maturizeaza si isi da seama ca nu e buricul Pamantului.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
popescudora spune:
Nu imi imaginez cat de bine m-as simti ca sotul meu sa aiba un frate care sa aruce cu obiecte in mine si soacra sa reactioneze impaciuitor referitor la asta.
Poate ca nu e corect ce face. Poate ca asa e el. Poate daca abandonezi o vreme subiectul si nu il mai bati la cap nu o sa-l mai deranjeze atat.
Daca nu se suporta cei doi nu ii obliga sa interactioneze. Vorbeste cu mama ta, vizitati-va reciproc fara a-l implica de sot.
Tu il cunosti cel mai bine pe sotul tau, ii stii defectele, stii de ce se poarta asa (chiar daca tie ti se pare absurd). Acorda-i timp si fii diplomata la maxim.
POZE
emilia_m spune:
Pune-te in locul mamei tale. Cum te-ai simti daca fiica ta ar fi in situatia in care esti tu?
Pana la urma, indiferent ce s-a intamplat si cine poarta vina, mama e mama. Te-a nascut, te-a crescut, a facut sacrificii pentru tine si vrea sa iti fie bine. E normal sa o iubesti. Barbatii (mai ales cei de calitate indoielnica) vin si pleaca. Mama e numai una.
Nu il poti obliga pe sot sa iti adore familia dar nici el nu te poate obliga sa nu iti mai adori familia.
elvie spune:
He he he ,au trecut opt luni de la cele povestite de Tibiuta, probabil lucrurile sau aranjat deja.
Magdalena ,felicitari pt. alegere ,sa fie intr-un ceas bun